|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
AKRYL + ŻEL UV = stare techniki nowa metoda
tytuł mojego posta jest ściągnięty z jednego z artykułów z "Paznokci"
i otoz mam pytanie do stylistek profesjonalistek: opisana metoda polega na połączeniu żelu z akrylem tzn. nabieramy na pedzelek zel nastepnie zanurzamy go w pudrze akrylowym i nakladamy na paznokiec ciekawa jestem czy ta metoda sprawia ze paznokcie sa bardziej wytrzymałe, czy produkt jest bardziej elastyczny lepiej sie na nim pracuje ?? jaka jest różnica w używaniu samego żelu a żelu z akrylem, wiem na pewno ze produkt będzie bardziej gesty i na pewno zbudowanie krzywej "c" będzie znacznie prostsze (zwłaszcza ze ja pracuje na Christrio które jak wiemy są bardzo rzadkie) Robiłyście już pazurki ta metoda.. bardzo jestem ciekawa waszych wypowiedzi ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: AKRYL + ŻEL UV = stare techniki nowa metoda
Ekhem, nie tylko "stare" produkty, ale i sama metoda "stara".
![]() Ja od lat uzywam tego sposobu do barwienia żeli akrylami, których mam więcej kolorków. Sama metoda jest mi znana, tylko, nie przepadam za nią ze względów czysto praktycznych- nie lubie bałaganu na stoliku, a to jest kolejne pudełeczko, które muszę tam postawic. ![]() Co do trwałości paznokci nie widze żadnej róznicy. Zwłaszcza, ze pracując na dobrych produktach nie powinno byc róznicy w trwałości zelu i akrylu. ![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
ojj chyba dzisiaj sie skusze na zrobienie takich pazurkow, tylko jestem ciekawa czy moge uzywac zelow Christrio w polaczeniu z pudrem Super Nails.. czy to sie nie pogryzie
![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
no calkiem ciekawa metoda ,tego nie prubowalam moze w poniedzialak skocze po akryl i bede twozyc nastepne dzielo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Dla mnie takie połaczenie produktów ma sens , ale w przypadku tworzenia np. cieniowanej, dwukolorowej (np. góra jeden kolor, spód inny kolor plus wyżlobienie fantazyjnego wzoru frezarka ) koncowki akrylowej (korzysc ladny mocny tunelik) plus dopełnienie całosci żelem. Efekt niesamowity. Zwlaszcza jesli zbudowany z kontrastow.
Oczywiscie mozemy w ten sposob wykonac jeszcze inne fantazyjne zdobienia. Na to pozwala łączona technika wyżej wspomnianymi produktami. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.