|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Tetrlysal
Hej, byłam dzisian u dermatologa, który przepisał mi lek:☠tetralysal☠oraz dwie maści☠Davercin☠i Metronizadol. Przed pójściem do apteki poczytałam o☠Tetralysal'u i niestety nie miał on przychylnych opinii. Lek ten mam stosowac przez 32 dni. Moje pytanie brzmi: czy ktoś z was stosował ten lek przez miesiąc? Czy pojawiły się skutki uboczne? Czy w ogóle on pomógł? Bardzo boję się nawrotu☠trądziku☠mimo że teraz jest on słaby A mam wiecej zmian potradzikowych które bardzo długo się goja😑
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Tetrlysal
Stosowałam w ubiegłym roku, od lipca do połowy października. Buzia po miesiącu była już całkiem ładna. Ze skutków ubocznych... zaparcia, bóle żołądka - przeszły po ok. miesiącu od rozpoczęcia kuracji.
Teraz jestem w ciąży i niestety - trądzik wrócił, ale przez 3 miesiące po kuracji było jeszcze OK. Nie potrafię ocenić czy to hormony ciążowe sieją spustoszenie czy tak czy siak miałabym nawrót choroby. Dla mnie plusem tetracykliny jest to, że można po skończonej kuracji dość szybko zajść w ciążę (bo już po ok. miesiącu od odstawienia) i nie zaburzyła mi ona płodności. Izoteku się trochę boję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
stosowałam go przez 3 miesiące ...nie pomógł wcale.
Dużo skutków ubocznych miałam . Z tego co słyszałam ludzie biorą go nawet i po 6 miesięcy. JA go wzięłam z racji tego że wykupiłam go , a dopiero potem poczytałam opinie. I stwierdziłam, że jak kupiłam to będę brała. łudziłam się, że to pomoże, że nie będę musiała brać czegoś mocniejszego. Powiem tak trądzik miałam mały ale trwał i trwał. I antybiotyk nie dał nic. Poza tym, że wychodziły czasem wielkie takie gule po nim i skutki uboczne, bóle brzucha, takie uczucie na wymioty. Ja go nie polecam. I żałuje, że go brałam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Brałam 2 miesiące i trądzik zniknął, nigdy nie powrócił. Skutków ubocznych nie było żadnych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:23.