|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Brak makijażu - czy to wypada?
Hi
![]() Jak oceniacie dziewczyny, które mają +20 lat a nie używają podkładu, pudru, tuszu, szminki, błyszczyka, cieni i innych kosmetyków do makijażu? Mam 22 lata i nie używam takich kosmetyków Nie maluję się na codzień, a od święta (jakieś uroczystości) używam podkładu i kolorowych kuleczek z oriflame rozświetlających cerę. Zastanawia mnie teraz, co dziewczyny mijające mnie na ulicy sobie myślą Dodam, że nie znam w swoim otoczeniu drugiej osoby nie malującej się w tym wieku :P |
|
|
|
|
#2 |
|
zuy mod
|
Dot.: Brak makijażu - czy to wypada?
Ja też na codzień się nie maluję, nie czuję potrzeby. A co ludzie myślą? A co mnie to obchodzi
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Ale masz problemy
chyba nie naruszasz zasad moralności i współżycia społecznego także nie wiedzę przeszkód w braku makijażu. Znam dużo dziewczyn, które w Twoim wieku się nie malują, jakoś mi nie przyszło do głowy, żeby skupiać się w jakikolwiek sposób na tym.
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Ja uważam, że to zależy od danej osoby, bo jeśli ktoś ma ładną cerę, bez żadnych niedoskonałości, widocznych naczynek, nierównego kolorytu; kości policzkowe, które po prostu widać; ciemną oprawę oka; wyraźne brwi czy duże oczy to makijaż nie jest mu potrzebny przynajmniej do czasu, kiedy nie zacznie się starzeć.
Ja mam 18 lat i maluję się od dwóch lat bo moja cera pozostawia wiele do życzenia + jestem blondynką i muszę podkreślać brwi i oko, bo bez tego po prostu giną. No i wszystko zależy od samopoczucia, bo po co miałabyś zacząć się malować, bo myślisz o tym, co ludzie myślą, skoro lubisz siebie bez makijażu i wyglądasz ładnie
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
Zależy czy ktoś tego makijażu potrzebuje, ja osobiście muszę mieć na sobie chociaż tusz do rzęs, puder i błyszczyk.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sama przestałam się malować a na jakieś wyjście w towarzystwie maluje jedynie oczy.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli czujesz się dobrze bez makijażu, to nie maluj się. Nie widzę w tym niczego dziwnego. Mojej cerze dużo brakuje do doskonałości, dlatego raczej nie pokazuję się ludziom bez makijażu i czuję się źle nie mając na twarzy chociaż podkładu i tuszu do rzęs.
|
|
#8 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tam ewentualnie zwroce uwage na dziewczyne z przepieknym makijazem lub np narysowanymi kredka czarnymi brwiami i zielonym cieniem zapewne wiec nie wzbudzilabys u mnie ani zachwytu ani odrazy![]() mysle jednak ze chociazby z lekkim makijazem wyglada sie lepiej
|
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
Dla mnie to żaden problem.
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem trochę starsza od Ciebie i też się w ogóle nie maluję. Nie muszę, jestem ładna bez tego. Problem ma ktoś, kto sobie nie wyobraża życia bez makijażu.
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
i później powstają wątki na forum typu: jestem z moim misiaczkiem już dwa lata i on nigdy nie widział mnie bez makijażu. Teraz jedziemy na wakacje nad morze i nie wiem czy nie ucieknie jak zobaczy mnie rano bez tapety. Może powinnam malować się także do łóżka?
Autorko jeżeli nie czujesz potrzeby malowania się to tego nie rób. Ty masz się dobrze czuć we własnej skórze, a nie ludzie, którzy mijają Cię na ulicy nic nie piszesz jaką masz cerę, ale domyślam się, że nie straszysz. Więc śmiało śmigaj bez. Chciałabym się nie malować, przynajmniej pół godziny snu więcej co rano
|
|
#13 |
|
Wtajemniczenie
|
Również się nie maluje i dobrze mi z tym. Co myślą inni - nie obchodzi mnie to
|
|
|
#14 |
|
Konto usunięte
|
Znam sporo dziewczyn ktore sie nie maluja. Jedne wygladaja ladnie a niektorym to nawet makijaz nie pomoze.
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
wypada
|
|
#16 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie makijaz to nie wymog.
Jezeli ktos ma zadbana cere to nie musi skoro jej sie nie chce
|
|
|
|
|
#18 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Znam takie dziewczyny, które wstawały godzinę wcześniej, żeby facet ich nie zobaczył w wersji naturalnej. O dziwo, może to trwać latami. Paranoja. |
||
|
|
|
|
#19 |
|
Konto usunięte
|
Mi się nie chce malować, a kiedyś baza+podkład+puder+róż+ci enie+kreska+ tusz do rzęs. Teraz jak gdzieś wychodzę, to tylko kreski robię i maluję rzęsy tuszem, cerę mam ładną
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
![]() A co do braku makijażu - ani mnie nie dziwi, ani nie oburza. Ja wolę siebie w makijażu, bo mam bardzo jasne rzęsy i jednak lepiej wyglądają pomalowane tuszem. Pokazanie się bez makijażu nie jest jednak dla mnie żadną tragedią. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
Mam 30 lat maluje się bardzo sporadycznie, a jeśli nawet to tylko tusz ewentualnie cień. Zimą maluję się trochę mocniej, na jakieś wyjścia i jakoś mało mnie obchodzi czy inni przez to mnie źle postrzegają. Wolę to niż tonę makijażu po zmyciu którego nie byłabym w stanie rozpoznać osoby.
|
|
#22 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
dla lepszego samopoczucia moze. Mowie to jako osoba ktora walczy z tradzikiem a nie lubi sie malowac( a raczej nie umie i nie lubi)
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. Edytowane przez kennedy Czas edycji: 2013-07-31 o 14:46 Powód: literowki |
|
|
|
|
#24 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
A zależy... bo ja szczerze mówiąc czasem jak widzę no nieładną dziewczynę - ale nie bo ma nieładną twarz tylko właśnie np brzydką cerę albo coś tam - to sobie myślę, że mogłaby się chociaż trochę podmalować...
![]() Ja na co dzień już się nie maluję. Nie chodzę do szkoły ani do pracy więc po co haha I raczej wyglądam normalnie, mój tż mówi, że lepiej
|
|
|
|
|
#27 |
|
Konto usunięte
|
W 95% przypadków (5% to imprezy firmowe lub ze znajomymi, randki z TŻ, jakieś wyjścia do pubu, kawiarni) nie maluję się wcale. Tylko krem z filtrem. Mam 32 lata. W makijażu czuję się dziwnie.
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Na co dzień używam tylko pudru i tuszu. Jak nałożę coś więcej, czyli np róż i jakieś jasne cienie tos ie czuję 'pomalowana' i wydaje mi się, że wyglądam jak clown ![]() kiedyś zrobiłam sobie kreski eyelinerem i czułam się tak dziwnie, że wydawałąo mi sie, ze jak idę ulicą to ludzie się na mnie gapią
|
|
|
#29 |
|
Zakorzeniona
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:34.

chyba nie naruszasz zasad moralności i współżycia społecznego także nie wiedzę przeszkód w braku makijażu. Znam dużo dziewczyn, które w Twoim wieku się nie malują, jakoś mi nie przyszło do głowy, żeby skupiać się w jakikolwiek sposób na tym.

zapewne wiec nie wzbudzilabys u mnie ani zachwytu ani odrazy
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)