|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
zatrzymanie tycia po anoreksji
Mam już wagę w normie, a nadal tyję
![]() ![]() moje jadłospisy wyglądają mniej więcej tak : 1. śniadanie : salaterka płatków : kukurydzianych, owsianych i otrąb z mlekiem , jabłko, grubaśna kromka razowca ( z 1cm miała jak nic ![]() II śniadanie : 2 kromki razowca / 1 z szynką i ketchupem, 2 z serkiem kanapkowym/, jabłko, kubek cappucino Obiad : pałka z królika, 3 ziemniaki, pół talerz surówki Podwieczorek : planuję kubek budyniu śmietankowego z malinami ze słoiczka Kolacja : będzie 100g twarogu z jog.nat. i przyprawami, miseczka zupy ogórkowej z grzankami z kromki razowca Mało ruchu = 1h hula hop, spacer z psem jakby co ![]() 2. śniadanie : micha owsianki z otrębami na mleku z jabłkiem i cynamonem Trening : 1h hula hop, 15-20 ? minut joggingu, dywanówki ( takie z gazety Bravo Girl z akcji 100 dni do bikini ![]() II śniadanie : 2 kromki razowca / 1 z serkiem topionym , 2 z serkiem kanapkowym/, miseczka surówki z marchwii, kapusty i selera- z oliwą, jabłko Obiad ( a raczej nie obiad ![]() Podwieczorek : wafel ryżowy z serkiem wiejskim i dżemem, jabłko, marchew 40 min spaceru z psem
Kolacja : planuję twaróg z jogurtem nat.- 180g ( 100g jakby co ) i przyprawami, 2 kromki razowca( w tym jedna z masłem) może znowu pokręcę z 1/2h hula hop ![]() 3 .śniadanie : 2 kromki razowca z masłem/1 z szynką, żółtym serem i ketchupem, 2 z serkiem topionym i sałatą, pomidorem/, jabłko, jogurt z ziarnami II śniadanie ( a raczej taka przekąska) : kubek cappucino, 4 ciastka ( takie maślane z marmoladą ), 4 wafelki familijne, jabłko 20min biegania + rozciąganie po : jabłko ( nie wiedziałam co zjeść.... ) Obiad : brązowy ryż z potrawką z kurczaka ( spora porcja ) Podwieczorek: serek wiejski z jabłkiem, cynamonem, garść suszonych śliwek 1h hula - hop Kolacja : 2 kromki razowca z serkiem kanapkowym , marchewka do pochrupania, kubek ciepłego mleka z cynamonem dywanówki 4. śniadanie: 5 łyżek pł.owsianych, szklanka mleka, jabłko, pomarańcza, 2 łyżki wiórek kokosowych, łyżka orzechów laskowych II śniadanie: pomarańcza, jogurt owocowy - Bakoma Polskie Smaki truskawkowy ![]() Obiad: talerz zupy ogórkowej, kromka razowca Deser : cappucino, miiiini jabłko, pierniczek ,,by me" Podwieczorek: 20 paluszków ( wiem.... ![]() Kolacja: 2 kromki razowca z serkiem kanapkowym i pl. szynki dziadkowej, kawa z mlekiem Teraz wcinam : 2 pl. surowego ananasa i 2 marchew 5. : pół kostki twarogu z jog.nat. - 180g, 3 łyżki owsianych, jabłko, garść fitnesów, szkl. soku pomidorowego II Szkola : 1 przerwa - 2 kromki razowca z polędwicą 2 przerwa - jabłko i kromka razowca z polędwicą i pomidorem ( wiem...znowu... ![]() III: talerz zupy fasolowej, 7 pierogów z serem i posypane łyżeczką cukru jabłko IV : 4 kostki gorzkiej czekolady, 2 biszkopty, pomarańcza V : serek wiejski 150g z marchewką, kromka razowca Potem : jabłko i marchewka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: zatrzymanie tycia po anoreksji
organizm po prostu nadal sie regeneruje i dąży do wagi najbardziej dla niego odpowiedniej...ale spokojnie wszystko sie unormuje tylko absolutnie nie zmniejszaj jedzenia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Nie zmniejszaj jedzenia. Zgadzam się z olik. Najwyraźniej ważysz jeszcze za mało
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Mam pytanie - wagę w normie tzn ? Bo jeśli to faktycznie waga w normie to Cię admin nie zabije za jej podanie w proporcji do wzrostu a to pojęcie jest mocno względne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Nicol nie podała wagi albo jestem ślepa i nie widze
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
mam 52,5 ( jak na razie ) przy 168
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
E nieee , to jeszcze się nie masz co przejmować, wagę masz na minimum, przy 54-55 to się taka norma dla tego wzrostu zaczyna
![]() ![]() Dlatego po pierwsze, nie wiem jak często się ważysz, ale więcej niż 1 na tydzień nie ma sensu. Po drugie: śniadanie 350kcal, przekąska 250, obiad 650, przekąska 250, kolacja 350 - 1850, co daje Ci tyle, ile organizm zdrowej osoby spala na samą pracę wątroby, serca itp. Pewnie znasz na wyrywki table kalorii więc machnij kilka zestawów śniadaniowych, obiadowych, kolacyjnych i przekąskowych, żebyś miała w czym wybierać a mieszczących się w tych granicach i tego się trzymaj. Nie masz szans, żebyś na 1850kcal przy normalnej dawce ruchu tyła i tyła w nieskończoność tylko to się zatrzyma i będzie stało na optymalnym BMI. Jeśli nawet teraz coś się odkłada, to tylko dla odbudowy organizmu (czyt.pewnie i tak spadnie), jeśli nie jesz więcej ponad normę, ew. ta wspomniana woda. Miałaś może eksperymenty behawioralne z ważeniem się ? Powodzenia ! Edytowane przez Ilta Czas edycji: 2012-02-28 o 08:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
zgadzam się ze wszystkim, super wyjaśnione |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
nie , nie miałam tych eksperymentów
![]() ważę się raz na tydzień , a ostatnio miałam ferie to było 2 tyg przerwy w ważeniu. może rzeczywiście ułożę te jadłospisy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
w życiu nie ma więcej;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Nie ma, nie nakręcaj się
![]() A jaką masz terapię? Tj. w jakim nurcie, jak często, pod czyją opieką jesteś(jesteś?) ? Eksperymenty behawioralne są na terapii poznawczo-behawioralnej i właśnie mają na celu likwidowanie takiej paniki o każde ćwierć grama na wadze. Pożyteczna rzecz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
może może policzyć zapotrzebowanie na kalkulatorze czy coś...?
myślicie , że ten z vitalii jest wiarygodny czy nie ? bo obliczyłam tam i mi wyszło.... 2760 ! ![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Y...Jak możesz mieć behawioralną i nie mieć eksperymentów behawioralnych ? Miałaś jakiekolwiek ? Dziennik odżywiania ? Wprowadzanie "zakazanych produktów" ? Wspólne ustalenie diety i sprawdzanie Twoich prognoz, ile na niej przybierzesz tydzień po tygodniu?
Myślę, że jak masz terapeutkę to z nią powinnaś usiąść i rozpisać dietę. A o tym jak powinna wyglądać i w jakich proporcjach pisałam już i wysyłałam Ci też na pw - tego się trzymaj. Kalkulatorom wierzyłabym średnio, bo każdy tam może wpisać co chce. Przez tydzień najwyżej trzymaj się tej diety co Ci wysyłałam, spisuj wszystko co jesz i w jakich proporcjach oraz ile to miało kcal. (wszystko pisze na opakowaniach - sprawdzaj tylko produkty typu jabłko, chleb, które tego nie mają) a potem na tym sobie bazuj i układaj dalsze diety. W myśl: żeby coraz bardziej odchodzić od liczenia kalorii i myślenia o kaloriach oraz kalkulowania kalorii a tylko bazowaniu na tej pierwszej diecie. 2700 to to na pewno nie ma, za to masz za dużo aktywności fizycznej. Po co Ci ona ? Każdego dnia cokolwiek nie zjesz większego idziesz ćwiczyć. Wystarczy 20 minut dziennie codziennie. To nie czasem żeby "zbić te wszystkie kalorie co zjadłam" ? Chyba nie o to chodzi w terapii.. Edytowane przez Ilta Czas edycji: 2012-02-28 o 14:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
dziennik miałam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- a z tą aktywnością to sama nie wiem ![]() wysłałaś mi na pw tą rozpiskę ? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Ilta a te rozpiski to chodziło Ci o te co kiedyś wstawiałaś na forum z tymi zamiennikami ? ![]() Edytowane przez nikol12 Czas edycji: 2012-02-28 o 14:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
z tymi ćwiczeniami to niestety mam tak samo;/ czuje jakiś przymus codziennego ćwiczenia
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Rozpiska jest w temacie o jadłospisach chorobowych - przykładowy jadłospis ułożony przez lekarzy z Anglii plus spis zamienników.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- [QUOTE=nikol12;32602682]wyszło.... 2760 ! ![]() no i po co te 3h hula naprawdę nie rozumiem, nie lepiej wyjść na dłuższy spacer z psem? ;p i pies się ucieszy i dla Ciebie przyjemniej ;p a diete masz bardzo dobrą, nie zmieniaj |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Anie -jeszcze zależy o jakim hula mówimy. Jak nie wierzysz w jego właściwości to znajdź temat o hh na wizażu i poczytaj co tam się dzieje
![]() Poza tym nie chodzi o to co robi, tylko czemu robi i jak często. Ty po każdym posiłku głównym w ciągu dnia czujesz mus "muszę teraz iść pochodzić","muszę porobic cośtam, bo zjadłam dużo" ? Edytowane przez Ilta Czas edycji: 2012-02-29 o 16:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
hmmmm... pierwszy raz słyszę , że hh to nie aktywność fizyczna. no ale cóż....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
BAN stały
|
przeciez orzechy maja zdrowe tluszcze i bialko... a dzis rzucilam sie na rodzynki... nie umiem juz normalnie jesc;/ heh
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
bo jesz za mało widocznie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
BAN stały
|
wlasnie nie bo jak sie rzucam na orzechy to zjadlam z 300g... dzis rzucilam sie na rodzynki i orzechy i przez caly dzien w sumie krecilakm hula hopem z 3h wiem jestem beznajdzeijna musze isc do szpitala
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
ilcia jesz za mało i źle skomponowane posilki. To co robisz to nie kompulsy
![]() |
#27 |
BAN stały
|
ale na takim jedzeniu i tak przytyje... bo tyje sie od nadmiaru kcal... a przecież istnieja diety niskoweglowodanowe... i to jest podobno zdrowe..
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
tak przytyjesz na samych warzywach i orzechach. Weź mnie nie rozśmieszaj..... Jesteś wzdęta od tych warzywa, napompowana, woda zatrzumuje ci sie w organiźmie i wydaje ci sie że tyjesz
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
BAN stały
|
powtórze się: nie jem samych warzyw i orzechów.. jem też owoce, suszone owoce - najczescij rodzynki (czyli cukry proste) i śliwki... jem s. wiejskie.. zmuszam sie (jak nie mam) napadu do miesa...
i powtórze sie.. tyje sie od nadmiaru kcal a nie od tego co jemy.... podobno |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:03.