|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Tenis? Ktoś gra, jak to wpływa na odchudzanie?
Cześć,
powiedzcie mi czy tenis to dobry pomysł na odchudzanie? I gdzie ewentualnie w okolicach Grodziska Mazowieckiego można się wybrać pograć/poćwiczyć pod okiem trenera? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Tenis? Ktoś gra, jak to wpływa na odchudzanie?
Gram w tenisa, ale moim zdaniem nie wpływa na odchudzanie. Może gdy ktoś ćwiczy 7 razy w tygodniu, to widzi efekty, ja mam zajęcia raz w tygodniu przed 2 godziny.
Powiedziałabym za to inaczej - trudno grać w tenisa bez innych ćwiczeń. Ograniczając się tylko do tenisa, nie będziesz mieć kondycji do biegania i siły do grania długich piłek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Każda dodatkowa aktywność jest dobra na odchudzanie. Ale powiedzmy sobie szczerze - jeden czy dwa treningi tenisa w tygodniu istotnie na naszą sylwetkę nie wpłyną
![]() Dla pasji i przyjemności - jak najbardziej tak! Tenis to świetna dyscyplina i zachęcam żeby rozpocząć z nim swoją przygodę. A żeby schudnąć najważniejsza jest dieta, jeśli do tego dodasz właśnie jakiś trening tenisa, więcej spacerów, jakieś ćwiczenia, to efekty będą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Pewnie, że tak. Tenis jest bardzo wymagającą dyscypliną. Dodatkowo możesz dzięki niemu zbudować mocne ręce i uda.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Tenis to bardzo dobry pomysł na odchudzanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
![]()
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi kochane!
![]() ![]() ![]() Znalazłam indywidualne treningi niedaleko siebie, w Kozerkach. Fajny sympatyczny trener i jaki przystojny!!! (jakby co pytajcie o Tomka ![]() Tenis wcale nie wychodzi tu tak drogo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
A tak z ciekawości - ile płacisz? Zimą mimo wszystko treningi wychodzą dość drogo, bo wynajem hali jest kosztowna sprawą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Jeśli zależy Tobie na zrzuceniu kilogramów i lubisz rakiety, to wg mnie lepszy do tego będzie squash. Po squashu z kortu schodziłam spocona jak szczur, nie jak w przy ziemnym. Poza tym squash jest dużo łatwiejszy do opanowania.
Wiele dyscyplin w życiu uprawiałam, ale najbardziej wykańczał mnie właśnie squash. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Za godzinkę wynajęcia płacę 65 zł, nie uważam żeby to było w ogóle drogo no ale co kto lubi przecież
![]() próbowałam squasha, nie przekonuje mnie zdecydowanie :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Gram w tenisa od 19 lat I fakt jest taki że jeżeli dobrze grasz to tak! schudniesz. Oczywiscie jeśli przy tym w miare rozsadnie jesz i grasz przynajmniej te 3x w tygodniu. Jesli umiesz grać to nawet godzinny sparing naprawdę potrafi zmęczyć, co dopiero paro godzinny mecz na wyrównanym poziomie. Z tenisem jest natomiast taki problem, że większość osób zaczynających z nim przygodę ledwo trafia w piłkę, natomiast treningi z trenerem wyglądaj głownie tak ze rzuca on piłki z koszyka I skupia się na technicę uderzenia ( pokazuje jak trzymać rakiete itp). Jesli nie umiesz grac to potraktuj to bardziej jako zabawę a nie sposób na odchudzanie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:20.