![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czy tak jest?
Przeczytałam w książce Preeti Agrawal dr pochodzącej z Indii taki fragment o to cytat: "Kiedy meżczyzna chce sie kochac czesto chce seksu. Kiedy kobieta chce sie kochac najpierw pragnie, by rozgrzane zostało jej serce, a potem sfera seksu. Im bardziej kobieta czuje kontakt ze swym partnerem na poziomie serca tym wieksze jest prawdopodobieństwo że uruchomi swą energie seksualną. U mężczyzn dynamika jest odwrotna- im bardziej kobieta otwiera sie seksualnie, tym bardziej on czuje miłość. Droga do męskiego serca wiedzie przez joni ( pochwa), droga do kobiecej joni prowadzi przez serce"
Chciałam Was spytac o tą wytłuszczoną część. Co ma wspólnego "otwieranie sie seksualne" z miloscia? W relacji ff tez kobieta otwiera sie seksualnie czy facet czuje wtedy milosc? Zgadzacie sie z tym? Zmartwiło mnie to ale mam metlik w głowie bo mowi sie że nie zdobedzie sie meskiego serca seksem. To pisała pani dr wiec jak to jest? Nie wyglada to fajnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy tak jest?
A ja słuchałam ostatnio o badaniach amerykańskich, z których wyciągnięto następujące wnioski "u kobiety hormony odpowiedzialne za zakochanie się wzrastają przy czułościach i przy seksie, natomiast u mężczyzn wzrastają przy czułościach, ale spadają po seksie, dlatego nie powinno sypiać się z mężczyzną zanim on się zakocha"...
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie będzie to odkrywcze, ale według mnie nie ma żadnych sztywnych zasad, bo ludzie są różni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Oczywiście, że to prawda. Całe to forum zalewa potok dziewcząt oburzonych faktem, że ktoś proponował im seks na 1/2/3 randce, a przecież one się jeszcze nie zakochały/zauroczyły czy co tam im trzeba. Albo myślały, że na pierwszej randce idą do faceta oglądać kolekcję motyli.
A facet jest racjonalny, nie lokuje uczuć w ryzyko kiepskiego seksu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
To ze ta pani napisała że aby dostac sie do serca faceta nalezy sie z nim przespac. A ogolnie wiadomo że seks nie powoduje że facet sie zakocha. Napisała o sercu kobiety a potem zaczela o facecie i jest o pochwie. Kobieta ma otworzyc serce i otworzyc sie seksualnie a facet co ma robic?? Czyli facet zdobywa serce kobiety żeby miec seks. Wg tej pani to że facet uprawia seks z kobietą powoduje że wtedy czuje milosc. A podobno to kobiety sie angazuja po seksie. Tytułuje sie "dr" wiec chyba jakas specjalistka. ![]() Pytam na forum bo nie podoba mi sie to co napisała ta pani. ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie poruszają tematyki ff ![]() FF Jest to wymysł naszyh czasów i jest rzecza nienaturalną ![]() Seks rzeczywiście prowadzi do kaskady zjawisk w organiźmie i sferze duchowej, nie jest tylko kopulacją i zaspokajaniem potrzeb. Dlatego ludzie ktorzy wmówili sobie, że seks to tylko kopulacja i tak go traktują, nie są naprawdę szczęśliwi. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ale głupoty. Poczytaj badania Izdebskiego choćby. Statystyczny facet przeżywa inicjację rok wcześniej niż statystyczna kobieta i ma więcej partnerek seksualnych. I to nie dlatego, że tak szybko się zakochuje. Edytowane przez Mad_Max Czas edycji: 2018-05-14 o 19:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
Kobieta tez nie chciałaby byc z facetem z ktorym ma słaby seks. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Nie jestem Ci w stanie tego wytłumaczyć, ponieważ postrzegasz relacje seksualne tylko przez pryzmat ff.
Te teksty mówią o związkach,w których jest miłość oraz obopólna chec do pogłebiania jej, i realizacja tego co jest w nich napsiane umożliwia nie tylko fajniejszy seks, ale takze pogłebienie wspólnoty uczuć i miłości ![]() Edytowane przez PoPoo Czas edycji: 2018-05-14 o 20:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Edytowane przez Fritillaria_imperialis Czas edycji: 2018-05-14 o 20:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiekszośc osób w ogóle nie wchodzi w relacje ff. Ja jak żyję nie spotkałam się z tym na zywo. Tylko czytałam w necie. Nie wiem - może to co w zyciu wygląda na związek, w necie okazuje sie tylko ff ![]() Edytowane przez PoPoo Czas edycji: 2018-05-14 o 20:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------
[/COLOR] Cytat:
![]() A tak na marginesie autorka pisała o drodze do serca mężczyzny (a ta jak życie pokazuje nie prowadzi głównie przez seks), a nie jego penisa.[/QUOTE] Edytowane przez jamayka1 Czas edycji: 2018-05-14 o 20:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
To, że pisała to pani doktor, nie oznacza, że miała rację. Zresztą to wygląda na interpretację jakiegoś tekstu, a nie na głoszenie prawd objawionych. Na jakiej podstawie oceniasz naturalność? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak odsyłasz do badań, to przydałoby się je najpierw przytoczyć. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
To je zapodaj.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#18 |
BAN stały
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;83578551]
Widzisz tylko to, co chcesz widzieć. Raczej kobiety, którym się spodobała propozycja seksu na pierwszej randce, albo same zaproponowały i się udało, nie będą zakładać na ten temat wątku. [/QUOTE] Czyli Ty widzisz coś, czego nie ma? Wkraczasz na grząskie pole homomorfizmów. Co do badań, to nie będę nadrabiał Waszych braków w materii, na temat której się wypowiadacie. Odsyłam np do publikacji Izdebskiego o seksualności Polaków na początku tego wieku. Albo tego z minionego roku. W sumie większość badań od czasów Kinseya potwierdza to samo. Faceci maja wcześniej inicjację, bo nie muszą się zakochiwać. Edytowane przez Mad_Max Czas edycji: 2018-05-14 o 22:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
live your passion
|
Cytat:
Pewnie będzie to dla Ciebie zaskoczeniem, ale są: - mężczyźni i kobiety, którzy chcą uprawiać seks na pierwszej randce/spotkaniu, - mężczyźni i kobiety, którzy chcą uprawiać seks nieco później (gdy np. pojawi się uczucie), - mężczyźni i kobiety, którzy czekają latami, a nawet do ślubu, bo obydwoje tego chcą, - mężczyźni i kobiety, którzy wcale nie chcą uprawiać seksu, - co więcej uczestnicy seksu nie muszą być innej płci. Zaskoczenie, co? ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
To ciekawe z kim mają tą wczesną inicjację, chyba z innymi facetami
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Więc to nie musi być "ojej ja go jeszcze nie kocham, więc wara od joni", a może to być "chciałabym, ale on pomyśli że jestem łatwa, potem mnie zostawi, opowie kolegom, ludzie zaczną gadać, a co będzie, jak ja z tym typem zajdę w ciążę, ja go przecież nie znam". * gdzieniegdzie Zaznaczam, że w powyższym paragrafie mówię o kobietach, które nie chcą seksu na pierwszej randce i zdaję sobie sprawę, że wiele kobiet nie ma tego typu zahamowań pomimo posiadania ..joni ![]()
![]() |
![]() |
#22 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pisze o "mądrościach" ale do konkretnego źródła się nie odniesie, bo "baby mają braki w materii, na temat którego się wypowiadają". Moje koleżanki inicjację seksualną zaczynały w wieku 13-15 lat i jest to coraz częściej spotykane. Miłość im nie była do tego potrzebna, zakochanie też nie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 04:53 ---------- Poprzedni post napisano o 04:41 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nic tak nie rozpala człowieka, jak gorąca herbata. Edytowane przez matcha Czas edycji: 2018-05-15 o 06:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Co jest oczywiście generalizowaniem ![]() Jak większość tych wszystkich badań i filozofii. Ale zaznaczam, język kamasutry nigdy mi nie odpowiadał, nie umiałam tego czytać ze zrozumieniem ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#25 | |
Rozeznanie
|
Ze chce wam sie z nim dyskutowac
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Cytat:
Dla mnie to bzdury totalne. Jakby to byla prawda to mezczyzni w luznych relacjach typu ff zakochiwaliby sie, a zauwazylam, ze to czesto kobiety zakochuja sie po seksie i w takich relacjach. Moj partner nie umialby uprawiac seksu bez zakochania, nie chcialby luznej relacji. To, ze to pani dr nie znaczy, ze pisze rzeczy madre. Krystyna Pawlowicz tez jest doktorem habilitowanym, a nie zauwazylam zeby cos madrego powiedziala. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- No znalazłam jakieś badania, ale nic w kontekście rozmowy z nich nie wynika. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/16569567/ Może jakieś konkrety? Linki? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#27 | ||||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A Twoje koleżanki mają tak się do badań naukowych jak ISIS do pacyfizmu. Ośrodki latami prowadzą badania, ale Ty je obalisz, bo Twoje koleżanki coś tam coś tam. Litości. Cytat:
Cytat:
U kobiety odbycie stosunku seksualnego jest warunkowane przez znacznie więcej czynników niż u faceta. Oczywiście, że to generalizowanie, bowiem badania dotyczą (trendów sekularnych) zachowań SPOŁECZNYCH, a nie indywidualnych przypadków. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale kiedy napisałeś, że "kobiety (wszystkie) MUSZĄ się zakochać" to wyszło na to, że faceci odbywają tą wczesną inicjację z facetami. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.