![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Potrzebuję wsparcia, spojrzenia na sprawę z innej perspektywy, wyrzucić to z siebie
Jakiś czas temu, można by powiedzieć, że znalazłam się na zakręcie życiowym. Mam na myśli trudną decyzję, musiałam wybrać pomiędzy partnerem, a matką.
Problemy zaczęły się, gdy moja matka ni stąd ni zowąd uznała, że to nie materiał na partnera dla mnie, tak naprawę nie mając konkretnych argumentów. W domu były ciągłe wojny, manipulowała mną, wyzywała od najgorszych, wzbudzała we mnie poczucie winy. Doszło nawet do takich podłych ciosów z jej strony, że wbrew mojej woli, najczęsciej w nocy, czytała moją korespondencję. Pisała obraźliwe wiadomości do mojego partnera, jak szalona wydzwaniała do niego. Prawdziwy problem zaczął się wtedy, gdy zabroniła mi kontaktowania się z partnerem pod różnymi "groźbami". Próbowała mi wmówić, że oszukałam ją, ponieważ nie wiedziala, że jesteśmy parą, myśłała, że tylko znajomymi. Chciała by mój partner, z nią rozmawiał, a on nie miał najmniejszego zamiaru utrzymywać jakiegokolwiek kontaktu z nią. Dla niego jedyną opcją, która w ogóle wchodzila w grę była wyprowadzka do niego. N ie stać go było nawet na to, by odebrać telefon, czy choćby napisać jej, że ma się odwalić. Zero jakiejkolwiek reakcji. Pewnego dnia miałam serdecznie dosyć tej chorej sytuacji i po naradzie z koleżanką postanowiłam, że zadzwonię do niego i postawię wszystko na jedną kartę. Zaczął się wykręcać. Po kolejnym ataku ze strony mojej matki, zerwał ze mną. Tłumaczył się, że nie wiązał się ze mną+ moją matką, tylko ze mną, jeszcze tłumacząc, że jemu zalezy na mnie, ale nie ma opcji, by to się udało ze względu na moją matkę oraz mówił, że mogłam się przeprowadzić do niego, ale tego nie zrobiłam ( dał mi na to ok 3 tyg). W koncu doszło do tego nieszczęsnego spotkania w trójkę, skończyło się na pyskówce pomiędzy moją matką, a nim. Wprost zapytała o plany wobec mnie, jakie ma zamiary. Chciała wiedzieć czy jestem, bo jestem, czy może coś na poważnie. Z jednej strony rozumiem, że na deklaracje mogło być za wcześnie(byliśmy razem rok) z drugiej strony, dla mojego dobra mógł stanąc po mojej stronie, jednak wolał to skończyć, w moim mniemaniu zamknąc temat i po sprawie, bo tak łatwiej. On ze swojej strony nic, nie chciał z nią rozmawiać, zaproponował przeprowadzkę, z któej z resztą potem zrezygnował. Powiedzal wprost, że on nie chce w ogóle jej poznać, że ojca tak, ale ją nie. A gdy powiedziałam, że ok, powiedział, że nie, bo ojciec zaraz matce powie. Po tym całym spotkaniu, wprawdzie zmusiłam mojego partnera do niego, powiedział mi, że to definityny koniec, wyzywał mnie on, padły najgorsze ze słow. Ją też wyzwał, od najgorszych, mając pretensje, że zniszczyła nasz związek, kazał jej się leczyć, wyzywał od kurew i powiedział, że będzie z nią rozmawiał jeśli się będzie leczyła psychiatrycznie. Jakiś czas temu odezwał się do mnie, sugerując mi, że mogę mieć pretensje do mamusi, bo on jest niewinny. Powiedział,że moglismy się chociaz przyjaznic. Zastanawiam się jak mógł coś takiego napisać po tym jak wcześniej w dniu definitywnego zerwania obrażał mnie bez żadnych skrupółow |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
po drugiej stronie szafy
|
Dot.: Potrzebuję wsparcia, spojrzenia na sprawę z innej perspektywy, wyrzucić to z si
Czekaj, czekaj...Twoja mama obrażała go kiedy tylko się dało, a Ty wymagałaś od niego utrzymywania z nią kontaktu?
![]() |
#3 | |
wańka wstańka
|
Dot.: Potrzebuję wsparcia, spojrzenia na sprawę z innej perspektywy, wyrzucić to z si
Cytat:
Twój eks miał słusznosć, że z osobami takimi jak twoja matka nie należy rozmawiać, tylko się od nich odciąć. W ogóle co to za pomysł, by tłumaczyć się przed kimś to jest tak niestabilny psychicznie ? Słabo rozegrałaś tę sytuację, widać, że jesteś bardzo zagubiona. Facet nie powinien cię wyzywać, obrazać, wiec w tym sensie to lepiej dla ciebie, że doszło do rozstania. Nie widzę sensu przyjaźni z kims takim.
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Tak, chciałam, bo jedynym sposobem, żeby dała nam spokój była rozmowa z nią. Niesamowicie się na mnie przejeżdzała, była nieobliczalna! Wprost powiedziała, że zrobi wszystko byle to zniszczyć. Mnie nie chciała słuchać, moją wersję "wydarzeń" zbywała, gdyż uważała, że jestem zaslepiona i będę go faworyzować. Dla niej liczyły się tylko jego ruchy i reakcje
Mam 21 lat ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Nie wymagałam, ale chciałam żeby mi pomógł . Sam twierdził, że nie powinniśmy sobie wchodzić w paradę, a mimo wszystko wolał inaczej załatwić sprawę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Nie dziwie się ze facetowi w końcu puściły nerwy. Oczywiście nie powinien obrażać ale jeśli przez rok sam słuchał obelg i był nękany przez psychiczną kobietę do tego ty byłaś po jej stronie, to ile mógł wytrzymać?
Ty wybrałaś mamę która ewidentnie ma problem, do tego dałaś się jej zmanipulowac. Nie było w tym miejsca dla twojego faceta wiec zwinąl żagle. Sent from my GT-I9506 using Wizaz Forum mobile app
![]() ![]() ![]() http://8-pietro.blogspot.com/ ![]() ![]() ![]() Kupujemy, remontujemy i urządzamy mieszkanko Cieszymy się, wkurzamy, rozmyślamy i lamentujemy ![]() Zapraszam na pierwszego bloga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Może ktoś był w podobnej sytuacji i powie mi dlaczego niektóre matki się tak zachowują? Dodam jeszcze, że jej też małżeństwo nie wyszło. Ojciec nas zostawił. Obowiązki rodzicielskie przejmuję ja ( mam na myśli mojego brata). Podpowie mi ktos? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Facet miał ogólnie rację, a Ty zawaliłaś na całej linii. Dziwię się tobie, że tego nie widzisz.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Też uważam, że facet zachował się tak jak powinien, a problem jest z Tobą i Twoją matką. Zwyzywał Cię, ale w sumie Ty pozwalałaś matce wyzywać ciągle jego. Ile można się podkładać. Dobrze zrobił zrywając z Tobą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
po drugiej stronie szafy
|
Czyli wcześniej było ok między nimi? Co się stało, że się zmieniło?
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Hmm, ja się nie dziwię że facet odszedl. To twoja matka więc to Ty powinnaś z nią rozmawiać, bronić swojego partnera przed jej atakami i stanąć po jego stronie jesli zależało Ci na zwiazku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Mieszkaliśmy ok 60km od siebie, więc przyjeżdzałam do niego na weekendy do duzego miasta,sama mieszkam w malenkim miescie, ja poznalam jego rodzinę, ale jakoś przez ten czas powiem szczerze nie padła deklaracja z mojej strony, by przyjechał do mnie, ani on też nie wyrażal chęci, by pojechać do mnie. Matce było to obojętne, nawet nie interesowało ją zbytnio co się dzieje między nami. Dowiedziała się o współżyciu, co doprowadziło ją do szału!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
po drugiej stronie szafy
|
Ja się zastanawiam co się stało, że mama autorki tak na niego napadła - autorka napisała, że jej mama chciała zmusić go do zadeklarowania, że ten związek to coś poważnego. Ciekawe czy to miało podstawy.
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Broniłam, kłociłam się, wylałam morze łez. Walczyłam z nią, on nawet słyszał rozmowę między mną a matką, powiedział ze nie może słuchać tego jak cierpię, kazał mi pakować się i przyjeżdzać, ale bałam się tego kroku, bo wiem że byłabym calkowicie od niego zależna. Nie mam własnego źródła utrzymania
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
po drugiej stronie szafy
|
Acha. Czyli Twoja mama oczekiwała ślubu, bo już zanieczyścił jej córkę?
![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
Chyba czas pomyśleć o uniezależneniu się...niekoniecznie natychmiast, ale warto przemyśleć jak i kiedy to będziesz mogła zrobić.
![]() |
![]() |
#15 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Powiedział mi, że jestem ubezwłasnowolniona przez swoją matkę i nadaję się tylko do ruchania, a jedyną moją zaletą jest uroda - tak na odchodne zostałam oceniona po roku związku |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Moja matka stwierdziła, że ona ma już to w dupie co ja będę robić, bo ma dosyć rozkapryszonej córki i pózniej to ona będzie znosiła moje marudzenie, DZIWI SIĘ , że nasze relacje nie są takie jak kiedyś. Tłumaczyła się, że nie chciała tego, co ona przechodziła z moim ojcem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Walcz o niezależność Autorko, żeby każda Twoja decyzja była Twoją własną, a nie pod naciskiem osoby, od której jesteś zależna.
![]() |
![]() |
#19 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- [1=3d23842983a6357ec11121c 0b2dc0194ed81d40b_604ff51 fe6891;83549121]Czyli nie dość, że masz toksyczną matkę, to wpakowałaś się w związek z toksycznym facetem. Pomysł, żeby to on walczył z twoją matką był absolutnie chory, ale z drugiej strony nie powinnaś się wiązać z takim prostakiem i na dobre ci wyjdzie to rozstanie. Okropni ludzie cię otaczają autorko, uciekaj stamtąd. ![]() Dokładnie, od urodzenia żyję w zatrutym środowisku. Dla mnie najgorsze było to, że moja rodzina stanęła po stronie matki, buntując ją, by wystawiła mi rzeczy przed drzwi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Zresztą niesłusznie, ale tego pewnie nie przeskoczymy...
![]() |
![]() |
#21 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Faktycznie, mam obawy o swoj los, ponieważ nie mam źródła dochodów, więc póki to się nie zmieni, matka będzie robiła co chciała :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
co ci po finansowaniu przez matke jesli zaplacisz za to rozwalkna psychika? Sent from my SM-G935F using Tapatalk
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
On nie powinien był cię zwyzywać, ale nie dziwię się, że zwiał i że puściły mu nerwy w obecności twojej mamusi. Dziewczyna w pakiecie z matką fiksatką, od której jest kompletnie zależna finansowo... to niezbyt fajny materiał na związek.
Z tego co piszesz twoja matka to kompletnie niezrównoważona, toksyczna osoba, i, tak, jedynym wyjściem jest odcięcie się od kogoś takiego. Nie spotkania, nie rozmowy, odcięcie. Ty się dziwisz, że on cię "obraził bez skrupułów", a nie dziwisz się, że twoja matka wysyłała mu obraźliwe SMSy, była nieobliczalna. Ty jeszcze ZMUSIŁAŚ go do spotkania z kimś takim. Szczerze, nie popieram wyzwisk, ale też bym pewnie powiedziała babie jedno i drugie. I ma rację, że matka nadaje się do leczenia i że możesz mieć do niej pretensje. To ona rozwaliła ci związek, a ty wzięłaś jej stronę. Jeśli chcesz kiedykolwiek mieć szansę na normalność: praca, wyprowadzka, terapia.
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Autorko, to nie twój partner ma się kłócić z twoją matką. W ogóle nie powinnaś dopuścić do takiej sytuacji, że twoja matka napastuje twojego chłopaka. Taką sprawę powinnaś załatwić sama, a nie mieszać w to partnera. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
no brzydko Ci powiedzial, nie powinien byl Cie obrazic, ale winna tej sytuacji nadal jest Twoja matka i Twoja nieumiejetnosc postawienia sie jej. Ja rowniez zerwalabym na jego miejscu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Wyobraźcie sobie, gdyby to była matka faceta, wydzwaniająca do kobiety po nocach, wyzywająca ją, a facet zmusił kobietę do spotkania z mamusią i wysłuchiwania wrzasków. Nie ma chyba kobiety, która by nie zwiała.
![]() |
#27 | |
Zielona Driada
|
Cytat:
Autorko jedyną drogą jest całkowite odcięcie się od toksycznej matki. Piszesz, że masz jeszcze 3 lata nauki. Przez 3 lata psychika może Ci się całkiem posypać, jeżeli dalej będziesz mieszkać z matką, dalej będziesz na jej utrzymaniu i dalej będziesz pozwalać się kontrolować tej zaburzonej osobie. Studia studiami, ale szukaj pracy na gwałt, mieszkanie nawet kątem z innymi studentami jest lepsze niż takie życie. No i terapia. Będzie niezbędna, żebyś nie wpakowała się w jakieś szambo.
![]() |
![]() |
#28 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Sorry, facet źle się zachował, że Cię zwyzywał, ale poza tym, miał częściowo rację, że matka rozwaliła Wasz związek. Częściowo, bo spora w tym wina również Twoja, że nie potrafiłaś się jej postawić i od niego oczekiwałaś, że z Twoją matką zrobi porządek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=elvegirl;83549006]Acha. Czyli Twoja mama oczekiwała ślubu, bo już zanieczyścił jej córkę?
![]() Tak, powiedziała że dla niej liczą tylko związki formalne, życia na kocią łapę nie akceptuje, stąd chciała znać te zamiary wobec mnie. Nie podobało jej się, że żyjemy jak mąż z żoną bez ślubu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:35.