|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
farba a utleniacz
Witam.
Chciałabym zakupić przez internet profesjonalną farbę do włosów chi farouk ionic permament ![]() Stwierdziłam, że chciałabym oxydant 3%, bo farbuję włoski na ciemniejsze niż mam obecnie, więc większe stężenie wody jest zbędne. I teraz tak- bo ponoć trzeba użyć utleniacza z tej samej firmy... ale ten z farouka jest po pierwsze w dużej butli (a ja chcę ostatni raz już włosy zafarbować) a co idzie z tym - drogi. Więc pokusiłabym się na jakiś tańszy tyle tylko, że obawiam się, że może mi wyjść z tego jedno wielkie niewiadomo co ![]() Pytanie jest proste: czy mogę użyć utleniacza z innej firmy? Nie wpłynie to na proces farbowania i efektu koncowego? Jeśli mogę to jaki polecacie?? ![]() z góry dziękuję za odpowiedzi ![]()
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: farba a utleniacz
[QUOTE=yes;15523745]Witam.
Pytanie jest proste: czy mogę użyć utleniacza z innej firmy? Nie wpłynie to na proces farbowania i efektu koncowego? Jeśli mogę to jaki polecacie?? ![]() Moim zdaniem bez najmniejszego problemu możesz użyć każdej innej wody utlenionej. Ja używam tej, co akurat jest w sklepie fryzjerskim. Ostatnio miałam Joanny Professional i dobrze się spisała (jest trochę leista, więc może się wydać, że farba będzie spływać, ale moja obecna farba z FAMY jest gęsta, więc końcowa konsytstencja była idealna). Tymi oksydantami firmowymi się nie przejmuj. Ważne tylko, żeby kupić profesjonalny, bo wtedy jest pewność, że 3 jest 3, a nie niewiadomno jakim stężeniem. Ja zawsze kupuję wody nie do pary z farbami i nigdy nie miałam jeszcze żadnych problemów (a farbuję włosy kilka lat). Także spokojnie zaoszczędzisz kilkanaście złotych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
dzieki wielkie
![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
tak podbije wątek
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.