|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Nauka angielskiego!!
Jak czytam wasze posty to straszzznie wam zazdroszcze
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nauka angielskiego!!
Przed wyjazdem mialam kilka lat angielski w liceum a potem w studium przez rok ale nauczycielka byla marna,rozumiec cos rozumialam,pisac w miare tez ,znalam moze troche wiecej niz podstawy-moglam sie dogadac z moim mezem ale czesto wynikaly male nieporozumienia bo moj angielski nie byl perfekt- nauczylam sie angielskiego rozmawiajac z moim mezem (Amerykanin) przez telefon po kilka godzin dziennie a takze piszac emaile,najbardziej jednak pomoglo mi ogladanie filmow z napisami angielskimi(ogladalam po kilka filmow dziennie),no i rozmowy rozmowy z mezem.W USA poszlam na kurs ale tak srednio mi on pomogl-najwiecej nauczylam sie z filmow,rozmawiajac z mezem i sluchajac jezyka gdy przebywalam a Amerykanami,a takze w pracy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
A ja miałam angielski tylko rok na studiach, nauczyłam się tam podstaw, no i sama się uczyła tzn. uczyła się tylko słowek, jak czegos nie rozumiałam np. w piosence czy gdzies to sobie sprawdzałam w słowniku i sie jakos nauczyłąm, na początku w Anglii było mi cięzko, ale potem było i jest coraz lepiej, najgorzej jest przełamac lek prze rozmawianie, potem juz jest coraz lepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Nie mam problemy rozmawiac po angielsku bo jest jako (my first language)chodzilam do szkolej angielskiej na American system, od wrzesnia zaczne moj drugi rok w collegu business(accounting & travel and tourism) a polski jest jako drugi jezyk, a arabski jako (native language).
Czasami mam problemy z jezyka polskiego zwlaszcza kiedy zapominam polskich slow :P, chodze w Dubaju do szkolej polskiej co czwartek, tam chodzi prawie 60 stundentow ktorzy maja polska rodzina lub mieszana rodzina(jak ja :P). Jak jestem w Polsce i chce isc do kina albo gdzie indziej to kiedy romawiam po polsku kazdy mowi mi czy jestes amerykanka? poniewaz mam bardziej amerikanski akcent gdy rozmawiam po polsku(troche brzmi dziwnie) :P olcia 810: Chyba jest w Polsce taki obuz jezykowy ze mozesz na miesias albo dwa tygonie wyjechac zagranice do UK i zamieszkac u rodziny angielskiej. Sa bardzo duzo mozliwosci zeby uczyc angielskiego, mozesz isc na kurs, ogladac filmi albo seriale, rozmawiac z obcokrajowcami, czytac ksiazki a najlepiej czasopismy i gazety (czasopismy angliskie w Polsce jest bardzo drugi, kosztuje od 23 zl do 45 zl)..itd. Jestem 100% pewna ze prodzis z jezyka angielskiego ![]()
Edytowane przez maryam87 Czas edycji: 2006-06-19 o 12:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Ja szykuję się do wyjazdu na stałe. Do Niemiec.
Niemieckiego nie umiem wcale- rozumiem tylko najprostsze rzeczy. Na codzień tutaj używam angielskiego. Problemów z językiem nie mam. Uczyłam się go przez niemal całą podstawówkę aż po koniec liceum. Nawiasem mówiąc na świadectwie końcowym z angielskiego miałam 3 ![]() ![]()
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() - jeszcze mam czas i naucze sie!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
ja sie zaczelam uczyc ang w liceum i na studiach - czyli 7 lat razem ale tez uczylam sie poza szkola prywatnie w systemie callana,zdalam tez FCE ale nic jednak nie da tyle co rozmowa z rodowitym anglikiem lub przebywanie w ang srodowisku..na poczatku byl wielki problem zeby sie przelamac i odezwac ale pozniej jak juz zapomnialam o zasadach czasach i akcencie a skupilam sie tylko na mowieniu to bylo duzo latwiej
![]() ![]() powodzenia - trzymam kciuki! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czasami zdarza się, że Niemcy biorą mnie za wyspiarkę. Nie zastanawiam się nad tym, jak mówię, ważne, żeby mówić, ludzie zawsze zrozumieją. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:08.