Co sądzicie o marce CAMAIEU - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-31, 12:29   #1
molka86
Rozeznanie

Co sądzicie o marce CAMAIEU

Tak jak w temacie . Czy często kupujecie tam ubrania? Co sądzicie o jakości zakupionych rzeczy? Czekam na Wasze opinie bo na wizażu znalazłam bardzo mało wiadomości o tym sklepie.
Stary 2012-01-31, 12:33   #2
201605300922
Konto usunięte

Dot.: Co sądzicie o marce CAMAIEU

Ja w Camaieu kupuję głównie na wyprzedażach, bo mają nieadekwatnie drogie ubrania. Nigdy bym nie dała za zwykłą spódniczkę 160 zł, ale 40 zł wydam bez żalu. Ogólnie ubrania mają ładne, raczej dobrej jakości, mam ze trzy spódnice i dwie sukienki i dobrze mi służą.
201605300922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-31, 12:40   #3
aagusiaa88
Zakorzenienie

Moja przyjaciolka sie tam czesto ubiera ma od nich przewaznie spodnie, jakies bluzki...
ja osobiscie nic tam dla siebie nie widze, bo mam raczej taki styl jak w bershce, new yorkerze jest... a tam jest raczej dla takich... "eleganckich" pan, ale na luzie mam nadzieje, ze dobrze przekazalam to co mialam na mysli
a no i jej sie nic z tymi rzeczami nie dzieje, takze chyba raczej dobrej jakosci sa
aagusiaa88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-31, 12:43   #4
dooo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nadis Pokaż wiadomość
Ja w Camaieu kupuję głównie na wyprzedażach, bo mają nieadekwatnie drogie ubrania. Nigdy bym nie dała za zwykłą spódniczkę 160 zł, ale 40 zł wydam bez żalu. Ogólnie ubrania mają ładne, raczej dobrej jakości, mam ze trzy spódnice i dwie sukienki i dobrze mi służą.
Ja również odwiedzam Camaieu w czasie wyprzedaży .. mam kilka swetrów, parę bluzek i uważam, że jakość jest bardzo przyzwoita...
Stary 2012-01-31, 12:52   #5
alusiekmalutki89
Zakorzenienie

a ja tam dla siebie nigdy nic nie widziałam ciekawego
chyba zostaje mi juz tylko ukochane Mohito:lov e:
Stary 2012-01-31, 12:57   #6
toska33
Raczkowanie

Właśnie sobie zakupiłam płaszczyk na przecenie - przeceniony o całe 210 zł, więc się opłaciło, ale w cenie regulowanej zakupiłam kilka bluzek i leginsy. Gatunkowo dobre ubrania w praniu też nic się nie dzieje. Jestem zadowolona z tej marki
Stary 2012-01-31, 13:29   #7
yule
Raczkowanie

marka dla ludzi statecznych, tak mi się kojarzy mało nowatorstwa i nie, nie dla mnie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-31, 13:36   #8
nikisa
Zakorzenienie

Ja tam kupiłam tylko płaszczyk na wyprzedaży również i jestem zadowolona
Też uważam, że ceny troche nie adekwatne do wyglądu tych rzeczy...

Piękno rodzi się w bólach niestety
290cc anatomy 29.04.2017 piękna data

nikisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-31, 13:58   #9
molka86
Rozeznanie

Dziękuję za opinie. Ostatnio weszłam tam na chwilę i widziałam kilka fajnych rzeczy m.in. dresowe marynarki, spodnie chinosy, klasyczne dżinsy (po 129 zł) i wiele klasycznych topów, bluzek z długim rękawem, kardiganów w przyzwoitej cenie.
Skusiłam się też na kilka rzeczy przecenionych. Zobaczymy jak będą się nosiły i zachowywały po praniu. Jeśli wszystko będzie w porządku to chyba zostanę ich fanką
Stary 2012-01-31, 14:09   #10
shopper_
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez molka86 Pokaż wiadomość
Tak jak w temacie . Czy często kupujecie tam ubrania? Co sądzicie o jakości zakupionych rzeczy? Czekam na Wasze opinie bo na wizażu znalazłam bardzo mało wiadomości o tym sklepie.
W Camaieu jest bardzo dużo ciuchów i ciekawa biżuteria, jednak ubrania są coraz droższe, jak na jakość, którą sobą reprezentują. I nie da się ukryć, że ubraniom w Camaieu brakuje "pazura", czyli ciuchów z charakterem, które pomogą się wyróżnic. Znajdziemy tam dużo basiców i prostych rzeczy, na ekstrawagancję raczej nie ma co liczyć.
Stary 2012-01-31, 14:29   #11
rudaaa90
Zadomowienie

Bardzo lubię ten sklep. Mają fajne zwykłe bluzki i koszulki (masa kolorów, bardzo dobra jakość), duży wybór dodatków (biżuteria, buty, paski). Nie zgodzę się, że to sklep dla ludzi statecznych. Mam 21 lat i znajduję mnóstwo ciuchów a nie ubieram się jak stara pensjonarka. Dużo wzorów, szalone kolory, paski, asymetryczne kroje jak i również bardzo eleganckie czy imprezowe szmatki tam widuję. Jednak zgodzę się że w regularnych cenach nie opłaca się tam kupować - tylko w wyprzedaży.
Stary 2012-01-31, 15:33   #12
mbamboo
Wtajemniczenie

Też mam stamtąd sporo rzeczy bazowych i jestem zadowolona z jakości. Natomiast faktycznie jest tam za drogo, poza wyprzedażami się nie opłaca.
Ogólnie można tam dostać ubrania klasyczne, proste. Sezonowe trendy raczej ciężko uświadczyć.
Stary 2012-01-31, 15:40   #13
hailie21
Zakorzenienie

Zaglądam do Camaieu tylko podczas wyprzedaży, bo (jak już zauważyła większość dziewczyn) ceny są tam dość wysokie, jak dla mnie to zdecydowanie zbyt wysokie!
Aczkolwiek są tam ubrania bardziej stonowane, klasyczne. Nie jest to do końca to, czego szukam, choć czasem można wypatrzeć coś ciekawego

W moim niebie będą miękkie sierści,
nosy, łapy, ogony i kły.
W moim niebie będę znowu głaskać,
moje wszystkie pożegnane psy
hailie21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-31, 16:15   #14
201610111032
Konto usunięte

W Camaieu jest rzeczywiście drogo. Zaglądam tam tylko gdy jest obniżka. Uważam że ceny nie są adekwatne do jakości. W tamtym roku kupiłam sweter. Nie był tani. Dosłownie po dwóch praniach się zmechacił i rozciągnął. Nadawał się do wyrzucenia.
201610111032 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-31, 16:22   #15
dooo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miszona Pokaż wiadomość
W Camaieu jest rzeczywiście drogo. Zaglądam tam tylko gdy jest obniżka. Uważam że ceny nie są adekwatne do jakości. W tamtym roku kupiłam sweter. Nie był tani. Dosłownie po dwóch praniach się zmechacił i rozciągnął. Nadawał się do wyrzucenia.
a próbowałaś reklamować? nigdy tego w Camaieu nie uskuteczniałam, ciekawa jestem jakie ten sklep ma podejście do reklamacji..

a przypomniało mi się , że mam z Camaieu dwa czarne żakiety jeden prosty "pudełkowy" a drugi dwurzędowy - sprawują się znakomicie, .. oczywiście łupy wyprzedażowe

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-31, 16:31   #16
julka910
Zakorzenienie

Mam sporo rzeczy z Camaieu i wszystkie sobie chwalę. Wszystkie kupione na wyprzedaży bo mają dobre przeceny i to często. Raczej są to rzeczy klasyczne, bezpieczne ale jakość jest dobra.

Najwięcej mam swetrów ale czasem można tam dostać jakieś fajne rzeczy i nie koniecznie nudne.
julka910 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-31, 16:57   #17
6roove
Zakorzenienie

zawsze podobają mi się tam sukienki, ale są za drogie
kupuję głównie na wyprzedaży, rzeczy są bardzo dobrej jakości.

6roove jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-31, 16:59   #18
IssabellaN
Przyczajenie

Ja mam sporo bluzek i golfów typu basic i muszę przyznać, że są naprawdę dobrej jakości, długo mi służą i nic się z nimi nie dzieje
Miałam też kiedyś torebkę (materiał+ekoskóra), która dość szybko się zmechaciła oraz pasek z ekoskóry, bardzo ładny i nietani, a po kilku noszeniach rozwarstwił się i nie nadwał do użytku
Design Camaieu ogólnie mi się podoba, są tam rzeczy klasyczne, ale modne. Niestety ceny bardzo często zaporowe...

Dodam jeszcze, że aby kupić tam coś na wyprzedaży trzeba wykazać się sporą determinacją i cierpliwością: rzeczy są zazwyczaj wywieszone wszystkie razem i totalnie pomieszane i ciężko znaleźć to, na co się ewentualnie poluje.

Edytowane przez IssabellaN
Czas edycji: 2012-01-31 o 17:04
IssabellaN jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-01, 11:22   #19
molka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rudaaa90 Pokaż wiadomość
Bardzo lubię ten sklep. Mają fajne zwykłe bluzki i koszulki (masa kolorów, bardzo dobra jakość), duży wybór dodatków (biżuteria, buty, paski). Nie zgodzę się, że to sklep dla ludzi statecznych. Mam 21 lat i znajduję mnóstwo ciuchów a nie ubieram się jak stara pensjonarka. Dużo wzorów, szalone kolory, paski, asymetryczne kroje jak i również bardzo eleganckie czy imprezowe szmatki tam widuję. Jednak zgodzę się że w regularnych cenach nie opłaca się tam kupować - tylko w wyprzedaży.
No właśnie ostatnio zauważyłam, że jest mnóstwo koloru i ciekawe kolory . Zawsze wydawało mi się, że mają tam rzeczy stonowane ale okazuje się, że nie tylko.

Cytat:
Napisane przez IssabellaN Pokaż wiadomość
Ja mam sporo bluzek i golfów typu basic i muszę przyznać, że są naprawdę dobrej jakości, długo mi służą i nic się z nimi nie dzieje
Miałam też kiedyś torebkę (materiał+ekoskóra), która dość szybko się zmechaciła oraz pasek z ekoskóry, bardzo ładny i nietani, a po kilku noszeniach rozwarstwił się i nie nadwał do użytku
Design Camaieu ogólnie mi się podoba, są tam rzeczy klasyczne, ale modne. Niestety ceny bardzo często zaporowe...
Miałam w planach kupić kilka bluzek basicowych bo mają zachęcające ceny a skoro mówisz, że są dobrej jakości to już jestem zmuszona
Stary 2012-02-01, 11:30   #20
agnusek22
Wtajemniczenie

Ja bardzo polubiłam ten sklep i ostatnio zawsze znajdę coś dla siebie. I wydaję mi się, że zaczęli bardziej zwracać uwagę na trendy. Jakość moim zdaniem bardzo dobra i ceny powiedzmy, że znośnie. Ostatnio szalałam za zarą, ale ceny są straszne, a jakość niestety też pozostawia dużo do życzenia.

Zawsze będę wierzyć...

agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-03, 11:15   #21
wredek
Zadomowienie

Mam kilka rzeczy z camaieu, ale nie lubię ich. No może poza czapką
W ostatnim czasie jak tam wchodzę to nawet nic nie mierzę, bo nic mi się nie podoba.
Stary 2012-02-03, 11:36   #22
kennedy
Zakorzenienie

lubie sweterki od nich- dobrze sie trzymaja. ale tak jak wiekszosc z was- kupuje na wyprzedazach
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-03, 13:53   #23
anakrk
Zakorzenienie

Kiedyś lubiłam ten sklep, teraz kupuję tam tylko basicowe podkoszulki. Może dlatego, że skep przyjmuje trendy z niejakim (czasem sezonowym) opóźnieniem w stosunku np do H&M czy Zary. Na plus trzeba dodać, ze mają dość dobrą jakość ubrań i częste akcje promocyjne w sezonie (10 dni Camaieu).
anakrk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-03, 14:51   #24
ellish
Zakorzenienie

nie lubie. Jakosc niezbyt dobra. Kupilam sobie kilka bluzek i po kilku razach sie rozciagneły i teraz je traktuje jako zwykłe podkoszulki.

Za wysokie ceny jak na taka jakośc. Wierna Promod
ellish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-03, 15:25   #25
90agnieszka90
Zakorzenienie

GG do 90agnieszka90

Ja mam z Camaieu jedną prostą czerwoną bluzkę. Mimo, że mam ją już chyba z półtora roku to nic się z nią nie dzieje

90agnieszka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-21, 09:17   #26
kropka75
Zakorzenienie

Jak bym o całkiem innym sklepie czytała...

Fakt, jeden towar jest tańszy, inny drogi, ale ogólnie sklep tańszy niż tak popularna tutaj Zara. Mają mnóstwo promocji, wyprzedaży, dużo towaru. Jakość dobra.

Moda starszawa? Nie zgadzam się. Są produkty starszawe, tak samo jak w Zarze czy Promod. Ale jest mnóstwo modnych, fajnych sukienek, bluzek, t-shirtów, spodni krótkich, 3/4 i 7/8. Jeansy każdego kroju, od rurek, po boot cuty. Teraz mają wszystkie kolory świata w koszulkach, bluzkach i tak modne dziś kolorowe spodnie.

Mam od nich 2 pary jeansów, 3 pary bojówek, kilka legginsów i ponad 10 różnego rodzaju portek 3/4. Bluzek na krótki rękaw też blisko 10, może trochę mniej na długi, parę swetrów, 8 spódnic, gruby bezrękawnik i inne pierdoły.

Uwielbiam ten sklep. Ogranicza mnie tylko portfel.

Nigdy niczego nie reklamowałam. Można towar kupić, zmierzyć w domu i oddać. Nic mi się nie zniszczyło w praniu, ani nie rozlazło z użyciu. Najstarsze bluzki od nich mam już 5 lat i nadal noszę.

Teraz ubiera się tam nawet moja mama i jest zachwycona tak samo jak ja.

"Masz świra to go hoduj."

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2012-03-21 o 09:19
kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-21, 12:50   #27
katarina070
Raczkowanie

Kiedyś kupiłam tam bluzkę i bardzo szybko się skosmaciła dlatego sądzę, że gatunkowo słabo stoją..
katarina070 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-21, 13:08   #28
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarina070 Pokaż wiadomość
Kiedyś kupiłam tam bluzkę i bardzo szybko się skosmaciła dlatego sądzę, że gatunkowo słabo stoją..
Ty kupiłaś jedną bluzkę. Ja kilkadziesiąt rzeczy.

Uważam, że z takimi ocenami należy ostrożnie.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-21, 13:28   #29
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Jak bym o całkiem innym sklepie czytała...

Fakt, jeden towar jest tańszy, inny drogi, ale ogólnie sklep tańszy niż tak popularna tutaj Zara. Mają mnóstwo promocji, wyprzedaży, dużo towaru. Jakość dobra.

Moda starszawa? Nie zgadzam się. Są produkty starszawe, tak samo jak w Zarze czy Promod. Ale jest mnóstwo modnych, fajnych sukienek, bluzek, t-shirtów, spodni krótkich, 3/4 i 7/8. Jeansy każdego kroju, od rurek, po boot cuty. Teraz mają wszystkie kolory świata w koszulkach, bluzkach i tak modne dziś kolorowe spodnie.

Mam od nich 2 pary jeansów, 3 pary bojówek, kilka legginsów i ponad 10 różnego rodzaju portek 3/4. Bluzek na krótki rękaw też blisko 10, może trochę mniej na długi, parę swetrów, 8 spódnic, gruby bezrękawnik i inne pierdoły.

Uwielbiam ten sklep. Ogranicza mnie tylko portfel.

Nigdy niczego nie reklamowałam. Można towar kupić, zmierzyć w domu i oddać. Nic mi się nie zniszczyło w praniu, ani nie rozlazło z użyciu. Najstarsze bluzki od nich mam już 5 lat i nadal noszę.

Teraz ubiera się tam nawet moja mama i jest zachwycona tak samo jak ja.
Podpisuje się rękoma i nogami pod Twoim postem

Zawsze będę wierzyć...

agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-21, 13:41   #30
lutien
Wtajemniczenie

Mój ulubiony sklep Kupuję tam spodnie, bo mają mój rozmiar (46). Wiem, że takie rozmiary są też w H&M, ale nigdy tam nie znalazłam fajnego ciucha w tym rozmiarze (wszystko to babcine worki).
Nigdy nie miałam problemu żeby jakiś ciuch mi się rozciągnął/zmechacił. Jeden sweter się zmechacił po 2 latach częstego noszenia (co mnie nie dziwi, bo ciuchy wieczne nie są). Czarne jeansy straciły kolor po 1,5 roku częstego noszenia.
Kupuję na wyprzedażach
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości