Co o tym myśleć? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-05-03, 15:50   #1
Nerfi58
Przyczajenie

Co o tym myśleć?

Witam. Mam 16 lat. Początkiem grudnia na facebooku poznałem pewną dziewczynę, jest ode mnie rok młodsza. Na początku pisało nam się bardzo miło, okazało się, że mamy podobne zainteresowania i poglądy na świat. Dowiedziałem się, że chodzi do tej samej szkoły co ja (wcześniej jakoś nie skojarzyłem, moja szkoła jest dosyć duża), co bardzo mnie ucieszyło, bo pomyślałem, że byśmy się mogli częściej widywać. Po kilku dniach spotkaliśmy się w rzeczywistości. Spotkanie było krótkie i spontaniczne, nikt z nas go wcześniej nie planował, umówiliśmy się 15 min wcześniej, bo akurat miała wolne półgodzinki i była w mojej okolicy. Spotkanie przebiegło bardzo miło, krótki spacer po mieście, fajnie nam się rozmawiało. Pomyślałem nawet, że mogłoby z tego być coś więcej. W szkole tak naprawdę nie zwracaliśmy na siebie uwagi (a przynajmniej ona na mnie). Zacząłem się nawet zastanawiać czy to nie jest moja wina, bo pierwszy dzień po spotkaniu jak się mijaliśmy na korytarzu powiedziała mi "Hej", ja niestety byłem zajęty rozmową z kumplem i nie usłyszałem. Później w szkole się do mnie nie odzywała, ale nie wyglądała na obrażoną. Ja też bałem się odezwać, bo ona zawsze chodziła ze swoimi przyjaciółkami. Na facebooku cały czas regularnie ze sobą pisaliśmy, zauważyłem nawet, że zaczyna się do mnie coraz bardziej zbliżać. Zaczęła mi ufać, mówiła sporo rzeczy w zaufaniu, pisała coraz bardziej czułe słówka. Raz spytała nawet "Zależy ci, żebym cię lubiła?". Teraz wiem, że bardzo z☠☠☠ałem, ale wtedy nie wiedząc co odpowiedzieć, odpowiedziałem żartobliwym pytaniem "Czy to jest jedno z tych kobiecych pytań, na które nie ważne co odpowiesz i tak będzie źle?" I na tym się skończyło. Innym razem napisała tak z dupy, bez żadnego nawiązania do tematu "To nie ma sensu, widzę, że nic z tego nie będzie". Pytałem się jej kilka razy, o co jej konkretnie chodziło, ale za każdym razem odpowiadała "Domyśl się" albo "Może w przyszłości ci powiem". Ale dalej nie wyglądała na obrażoną, bardzo chętnie ze mną pisała, ale zauważyłem, że chciała oziębić trochę naszą relację. Po jakimś czasie zaczęła mi pisać wiadomości w stylu "Rude włosy są najpiękniejsze na świecie i chciałbym, żeby mój chłopak był rudy" (ja jestem brunetem), albo sama mi napisała, że według niej jestem po prostu brzydki. Ale skoro według niej jestem brzydki, to po co były te gierki na początku? Coś mi tutaj nie pasuje. Warto też dodać, że ani ja, ani ona nie mieliśmy wcześniej żadnych "większych" znajomości z płcią przeciwną. Szczerze mówiąc nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć :/
Nerfi58 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-03, 17:32   #2
kalor
Gazela inteligencji

Dot.: Co o tym myśleć?

Już tutaj pisałeś, nie? Pamietam ten tekst o rudych na moje oko znudziło jej się, ze relacja nie posuwa się do przodu, wiec zaczęła się tobą bawić niestety
Stary 2018-05-03, 17:34   #3
pfffh
Zadomowienie

Dziewczyna ma 15 lat i tak się zachowuje. Nad czym tu myśleć?
Stary 2018-05-03, 23:18   #4
_Kashmir_
Przyczajenie

wygląda na to, że gra w głupie gierki. może w ten sposób próbuje jakoś sprawdzić, czy coś z tego mogłoby być czy nie. następnym razem powiedz cześć, zagadaj jakoś. głupio że ze sobą piszecie i nawet się spotkaliście, a na żywo udajecie, że się nie znacie.
_Kashmir_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-04, 00:21   #5
Nerfi58
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez _Kashmir_ Pokaż wiadomość
następnym razem powiedz cześć, zagadaj jakoś.
Z jednej strony chciałbym to zrobić, ale z drugiej czy nie wyglądało by to troche głupio? Przez pół roku tak naprawdę ją ignoruje i teraz mam do niej jakoś zagadać? A zwłaszcza w szkole, jak wszędzie cały czas chodzi ze swoimi koleżankami. Jak by to wyglądało? Wyszedł bym na jakiegoś desperata i tylko się zbłaźnił :/ Nie wiem czy to taki dobry pomysł :/
Stary 2018-05-04, 09:15   #6
stitches
Zadomowienie

Ja wiem, że masz 16 lat i nie jestes obeznany w tych sprawach damsko-meskich, ale powoli nadchodzi ten czas, gdzie trzeba sie przełamać, podoba Ci się dziewczyna to jej to pokaz, nie ma się czego wstydzić. Ewentualne podśmiechujki ze strony Twoich kolegow lub jej kolezanek jeśli się zdarza to beda tylko oznaka ich niedojrzałości.
Sama Ci napisała Coś w stylu, że kiedyś zrozumiesz, wiec pora zrozumieć, że też jej sie podobasz, ale ona czeka na jakiś krok z Twojej strony. Nie musisz jej po takim czasie zaczepiać w szkole. Możesz sięz niaą przecizż umówić sam na sam w wolnym czasie. Napisz do niej, zaproś ja do kina, na spacer, bądź odważny i nie migaj się od pytań sugerujących, że Ci na niej w jakis sposob zależy, nie wstydź sie odpowiadać na nie twierdząco i mówić jej komplementow. Musisz być zdecydowany, albo chcesz, żeby było coś więcej niż koleżeństwo między Wami, albo nie. Dziewczyna sie wkurzyła Twoim niezdecydowaniem i podchodzeniem do niej jak pies do jeża. Też jest młoda, niedoświadczona, dlatego plecie takie głupotki, bo już nie wie co zrobić żeby Cie sprowokować do przełamania się
Jak każdy malutki człowieczek tej ziemii, osiągnąć coś przez wysiłek..."
stitches jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-04, 11:30   #7
drasunia
Raczkowanie

Ma 15 lat, więc mnie jej zachowanie nie dziwi. Możliwe, że udaje niedostępną, bo coś mi się kojarzy, że kiedyś czytałam w necie pseudo-poradnik gdzie chyba właśnie był tekst typu "Jesteś blondynem, a ja wolę brunetów"
Of that I'm sure

https://www.youtube.com/watch?v=RtcOLN6Ley4
drasunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-20, 23:29   #8
Nerfi58
Przyczajenie

Witam ponownie po przerwie. Ostatnio zostałem przez nią nie miło potraktowany. W ostatni piątek ja siedziałem w szkole, a ona była na jakiejś wycieczce i normalnie ze sobą pisaliśmy, po godzinnej przerwie napisałem do niej lekko żartobliwie, że nie wytrzymam dłużej w tej szkole i żeby mnie stąd zabrała, a ona odpisała na to "Spierdalaj". Spytałem się "O co ci chodzi?" a ona na to "Gówno". Na tym skończyłem rozmowę, ona napisała do mnie dzień później. Reszta rozmowy jest już na screenach poniżej:https://imgur.com/a/nMGWqX3 . Nie mam pojęcia co z tym zrobić, z jednej strony bardzo ją lubie, zależy mi na niej i mam ochotę jej wybaczyć, ale z drugiej strony pomimo, że teraz się upiera, że nie mówiła tego na serio to mnie okropnie to zabolało i nie wiem czy teraz byłbym wstanie normalnie z nią gadać jak wcześniej :/
Stary 2018-05-20, 23:47   #9
szynka_w_toscie
Zadomowienie

Ona jest bardzo niedojrzała, nawet na te jej 15 lat. Prawdopodobnie nie traktuje Cię poważnie skoro takie teksty rzuca. Jeżeli jednak bardzo Ci na niej zależy to się z nią umawiaj, a nie pisz. Tylko wtedy to ruszy do przodu.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
szynka_w_toscie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-21, 08:42   #10
Stylinska
Raczkowanie

Typowe gimnazjalne związki czyli pisanie i pisanie ale w szkole się nie znamy.

Czy zaprosiłeś ją kiedyś na randkę? taka prawdziwą a nie spotkanie na 15 minut bo była w twojej okolicy? Jeśli nie to zrób to. Zobaczysz jej reakcję.
Stylinska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-21, 14:52   #11
Nancy_M
Wtajemniczenie

Całkiem niedojrzała dziewczyna, więc nie oczekuj od niej dojrzałego zachowania. Przykro, że tak Cię potraktowała. No ale jeśli dla niej ,,spierd...” to takie śmieszne żarty, a dla Ciebie nie, to chyba ciężko byłoby Wam się tak na dłuższą metę porozumiewać z zupełnie innym poczuciem humoru.
Nancy_M jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-21, 15:15   #12
Nerfi58
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Nancy_M Pokaż wiadomość
Całkiem niedojrzała dziewczyna, więc nie oczekuj od niej dojrzałego zachowania. Przykro, że tak Cię potraktowała. No ale jeśli dla niej ,,spierd...” to takie śmieszne żarty, a dla Ciebie nie, to chyba ciężko byłoby Wam się tak na dłuższą metę porozumiewać z zupełnie innym poczuciem humoru.
Właśnie nie wiem co tak nagle jej się stało, znamy się około pół roku i do tej pory doskonale się dogadywaliśmy, jak miałem jakiś problem to mi zawsze pomagała, ja zresztą jej też, żartowaliśmy w normalny sposób i nigdy wcześniej tak się do mnie nie odzywała. Nie potrafię kompletnie tego zrozumieć, zwłaszcza, że godzine wcześniej jeszcze normalnie ze mną pisała...

Edytowane przez Nerfi58
Czas edycji: 2018-05-21 o 15:16
Stary 2018-05-21, 15:49   #13
stitches
Zadomowienie

Napisz jej, że jak już chce tak przeklinac to niech chociaż najpierw nauczy sie to robić poprawnie ortograficznie
Daj sobie spokoj z nią autorze, bo to jeszcze dziecko jak widać. Olej ja, może to ja nauczy szacunku do innych, choć wątpię. Ja rozumiem, mlodosc, bunt, bycie wulgarnym bo to takie fajne, dorosle i modne, ale tak naprawde to zwyczajna chamówa była i jak widać Ty to rozumiesz, mimo tego, że jesteś młody, ona nie.
Jak każdy malutki człowieczek tej ziemii, osiągnąć coś przez wysiłek..."
stitches jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-21, 16:09   #14
Nancy_M
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nerfi58 Pokaż wiadomość
Właśnie nie wiem co tak nagle jej się stało, znamy się około pół roku i do tej pory doskonale się dogadywaliśmy, jak miałem jakiś problem to mi zawsze pomagała, ja zresztą jej też, żartowaliśmy w normalny sposób i nigdy wcześniej tak się do mnie nie odzywała. Nie potrafię kompletnie tego zrozumieć, zwłaszcza, że godzine wcześniej jeszcze normalnie ze mną pisała...

Nie ma sensu, żebyś zawracał sobie głowę zastanawianiem się, skąd ten jej wyskok. To ona powinna Ci się wytłumaczyć.

Cytat:
Napisane przez stitches Pokaż wiadomość
Napisz jej, że jak już chce tak przeklinac to niech chociaż najpierw nauczy sie to robić poprawnie ortograficznie

O tym samym pomyslałam
Nancy_M jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-21, 16:14   #15
kalor
Gazela inteligencji

Aha, dziewczyna potraktowała cię jak gowno i nawet nie potrafi przeprosić, tylko „takie już mam poczucie humoru, źle mnie zrozumiałeś, ale rób jak chcesz”

Ja wiem, ze ma tylko 15 lat, ale nie przypominam sobie, żebym w jej wieku kogokolwiek tak chamsko potraktowała. Jeśli chcesz być traktowany, to zacytuję „rób jak chcesz”

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-05-21, 18:27   #16
taka_bebe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nerfi58 Pokaż wiadomość
Nie wiesz? Pewnie na wycieczce rąbała Ci tyłek ze swoimi psiapsiółkami chwaląc się, jak to Ty na nią nie lecisz i jak to jej to zwisa, bo ona na Ciebie wcale-a-wcale. Któraś ją podpuściła, żeby Cię chamsko spławiła, w ferworze "zabawy" ona napisała to co napisała, a śmiechom nie było końca. Odpuść ją sobie i tyle. Chyba, że chcesz być pożywką dla psiapsiółek do plot, jako ten, który "nawet spie*dalaj nie rozumie i dalej nadskakuje"

Edytowane przez taka_bebe
Czas edycji: 2018-05-21 o 18:28
taka_bebe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-21, 18:31   #17
drugastronaoblicza
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez pfffh Pokaż wiadomość
Dziewczyna ma 15 lat i tak się zachowuje. Nad czym tu myśleć?
Niech się dzieci biorą za naukę a nie romanse pozniiej posty czy jestem w ciąży

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
drugastronaoblicza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-21, 18:36   #18
Nerfi58
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez taka_bebe Pokaż wiadomość
Nie wiesz? Pewnie na wycieczce rąbała Ci tyłek ze swoimi psiapsiółkami chwaląc się, jak to Ty na nią nie lecisz i jak to jej to zwisa, bo ona na Ciebie wcale-a-wcale. Któraś ją podpuściła, żeby Cię chamsko spławiła, w ferworze "zabawy" ona napisała to co napisała, a śmiechom nie było końca. Odpuść ją sobie i tyle. Chyba, że chcesz być pożywką dla psiapsiółek do plot, jako ten, który "nawet spie*dalaj nie rozumie i dalej nadskakuje"
Jakoś ta historia mi do niej nie pasuje. Chociaż w sumie wcześniej nie pomyślałbym, że mógłbym kiedykolwiek od niej usłyszeć "spierdalaj", a jednak. No nic, z tym odpuszczeniem jej sobie pewnie macie racje i tak zrobie Mimo wszystko szkoda trochę, bo na początku wydawała się bardzo porządna i ułożona

Edytowane przez Nerfi58
Czas edycji: 2018-05-21 o 18:42
Stary 2018-05-21, 22:09   #19
Mahdab
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taka_bebe Pokaż wiadomość
Bardzo prawdopodobne, albo jakiś inny adorator po nosem.

Mahdab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-22, 01:43   #20
patrycjapatib
Wtajemniczenie

Jak dla mnie to od początku byłeś jej adoratorem. Wskazuje na to zachowanie na zasadzie 'po szkole piszemy godzinami, a w szkole się nie znamy'. Laska ogarnęła, źe na nią lecisz, więc jak sobie chciała poprawić humor, to pisaliście. Albo jak nie miała co robić. W dodatku jest strasznie niedojrzała. Ciebie ma gdzieś, potrzebuje uwagi, typowe dla wielu młodych dziewczyn.

Na przyszłość: staraj się, żeby stosunek rozmów na fb do spotkań na żywo nie był 10000:1, ale raczej na odwrót, tylko tak możesz zbudować jakąś sensowną relację z osobą, na której Ci zależy.

A laskę se odpuść, szkoda gadać.
Stary 2018-05-22, 06:57   #21
Stylinska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patrycjapatib Pokaż wiadomość

Na przyszłość: staraj się, żeby stosunek rozmów na fb do spotkań na żywo nie był 10000:1, ale raczej na odwrót, tylko tak możesz zbudować jakąś sensowną relację z osobą, na której Ci zależy.
Zgadzam się
Stary 2018-05-22, 08:15   #22
kotissska
Rozeznanie

Jaki wiek, takie zachowanie w jej przypadku. Trochę za zabawkę robisz, przy znajomych ma Cię gdzieś i strzela popisówkę, jak facet na nią leci. Odpuść sobie
kotissska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-22, 17:38   #23
6e9577db6ce2542298c043680bb84e2806dabe77_6019e7a59e04f
Konto usunięte

A Ty w ogóle chcesz mieć taką wulgarną laskę?
6e9577db6ce2542298c043680bb84e2806dabe77_6019e7a59e04f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-22, 17:59   #24
Nerfi58
Przyczajenie

Jak już wyżej pisałem, do tej pory była dla mnie miła, zawsze pomagała jak miałem jakiś problem i zachowywała się ogólnie bardzo dobrze, to była pierwsza sytuacja kiedy zachowała się tak w stosunku do mnie i to, że od czasu do czasu przeklina mi nie przeszkadza, ale to co mi powiedziała było po prostu chamskie :/ No nic, chyba trzeba to przeboleć, pogodzić się z tym i o niej zapomnieć... Szkoda trochę, najbardziej boli mnie to, że jeszcze niedawno sama mówiła, że denerwują ją fałszywi ludzie, którzy tylko udają przyjaciół, a teraz zrobiła dokładnie to samo
Stary 2018-05-22, 23:05   #25
Mahdab
Zakorzenienie

Ta dziewczyna to straszna prostaczka, nie widzisz tego?

Mahdab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-22, 23:38   #26
Nerfi58
Przyczajenie

Właśnie teraz to zauważyłem i zdaję sobie sprawę z tego, że potraktowała mnie beznadziejnie i nie powinno mi zależeć na kimś kto mnie tak traktuje, ale mimo wszystko w głębi serca trochę za nią tęsknię i jednak gdzieś tam podswiadomie liczę na to, że się odezwie i przeprosi za to wszystko, mimo że wiem, że to raczej nierealne

Edytowane przez Nerfi58
Czas edycji: 2018-05-22 o 23:41
Stary 2018-05-23, 06:47   #27
Stylinska
Raczkowanie

Tęsknisz za kimś z kim raz w życiu gadałeś w rzeczywistości? (i to 15 minut)
Stary 2018-05-23, 06:58   #28
kotissska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Stylinska Pokaż wiadomość
Tęsknisz za kimś z kim raz w życiu gadałeś w rzeczywistości? (i to 15 minut)
Jak się ktoś zauroczy i wbije sobie do głowy, to wszystko jest możliwe
kotissska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-24, 06:02   #29
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez drugastronaoblicza Pokaż wiadomość
Niech się dzieci biorą za naukę a nie romanse pozniiej posty czy jestem w ciąży

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Wiesz, okres dojrzewania to taki wiek, w którym człowiek zaczyna się interesować płcią przeciwną i jest to jak najbardziej normalne zjawisko. I nie wierzę, że Ty byłaś inna.

A następny tego typu post uznam za atak. Autor jest osobą młodą ale ma takie samo prawo opisać swoje problemy na tym forum, jak Ty. Poza tym nie prowokował Cię w żaden sposób, więc nie rozumiem pogardy, którą mu okazujesz w powyższym cytacie.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-25, 11:53   #30
Fortuna1
Zakorzenienie

Autorze twoja koleżanka nudzila się z koleżankami, jest mega niedojrzała i stosowała jakieś dziwne gierki. Ja bym całkowicie odpuscila te znajomość.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości