|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Przyjaciele
Witajcie.
Otóż od kilku lat mam dwójkę przyjaciół. Nazwijmy ich A i T. A to moja przyjaciółka poznana na studiach. Przyjaźnimy się przeszło 5 lat, mieszkamy w sąsiednich miastach. T to mój przyjaciel poznany przez wspólne hobby jakieś 6 lat temu. Mieszkamy niemal 300 km od siebie więc widujemy się tylko kilka razy do roku ale ogólnie trzymamy kontakt niemal codziennie. Oczywiście poznałam ich ze sobą - w końcu wiadomo jakieś wspólne spotkania, urodziny, grille i setka innych rzeczy. Dość szybko bo w sumie kiedy A poznała T my znałyśmy się od jakiegoś pół roku. Zaiskrzyło. Zaczęli się spotykać wszystko pięknie. Czasem widywaliśmy się w trójkę jeśli to on przyjeżdżał do niej lub większą grupą znajomych jechaliśmy gdzieś dalej. Nie byli ze sobą niestety szczególnie długo. Wytrwali rok po czym nastąpiło oczywiście gigantyczne załamanie, a ja utknęłam między nimi. Z czasem jakoś to się między nimi poukładało i zaczęli od nowa rozmawiać i spotykać się jako znajomi. W sumie cieszyłam się bo przynajmniej nie było tej napiętej atmosfery i nie trzeba było uważać na słowa. Niestety wczoraj okazało się, że tym razem ma to swoje minusy dla mnie. Ostatni raz widziałam się z A w marcu. Mówiła, że ma ogrom pracy (nie kłamstwo), ale miała się odzywać gdyby miała mieć planowane jakieś wolne. Z T widziałam się również dość dawno bo jakoś w lutym. Ostatnio przypadkiem w rozmowie z T wyszło, że A była ostatnio na kilku koncertach, na wyjeździe ze znajomymi, widziała się z nim kilkukrotnie zarówno kiedy przyjeżdżał on jak i ona do niego. Zapytałam o to A i potwierdziła, że rzeczywiście tak było i zaczęła się mętnie tłumaczyć, że to wszystko wynikło zupełnie nagle. Umówiłyśmy się, że kiedy będzie miała wolne w najbliższych dniach to spotkamy się na kawę. Trzy dni później T oznajmił mi, że właśnie do niej jedzie bo "spontanicznie wypadło im wolne". Z tym, że T musi zgłaszać swój grafik w pracy na 3 tygodnie wcześniej, więc to wierutne kłamstwo. Próbowałam z nimi delikatnie porozmawiać, bez pretensji, że skoro tyle się ostatnio widzieli to mogliśmy spotkać się razem, zjeść obiad, porozmawiać godzinkę i dalej mogliby przecież spędzić ten czas razem nic nie stoi na przeszkodzie. A nie odpowiedziała nic. T zmienił temat po czym również kontakt się urwał. Nie narzucałam się im tylko cierpliwie czekałam lub to ja wyrywałam się z pracy i swoich obowiązków żeby ich odwiedzić. Poczułam się bardzo zignorowana i odstawiona na bok. Powinnam teraz jakoś zadziałać czy olać ten temat i poczekać czy sami okażą minimum zainteresowania dalszą znajomością ze mną? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Przyjaciele
Cytat:
Mi by było strasznie przykro i nie dziwię, się, że Tobie jest z tym źle. Spróbuj z nimi porozmawiać jeśli nie razem to z każdym z osobna. Powiedz, że czujesz się odstawiona na bok, zapytaj dlaczego tak jest? Ja bym się chyba przestała odzywać i proponować cokolwiek, zamknęłabym się w sobie.
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Nie przyszło Ci do głowy, że oni mogą chcieć spędzać czas sam na sam? Bez Ciebie w roli piątego koła u wozu?
Może odnawiają relację, może chodzi o FF, a może lubią sobie poflirtować. A może zwyczajnie w trójkącie im się rozmowy nie kleją. Skoro widują się raz na ruski miesiąc, to ciężko podzielić ten strzępek czasu jeszcze na Ciebie. A jak któreś będzie chciało się z Tobą spotkać, to się spotka... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
![]() To właśnie ja z T widzimy się ten przysłowiowy "raz na ruski rok". Oni jak już się spotykali i spotykają nadal to na 2-3 dni. Edytowane przez NadiaEm Czas edycji: 2018-05-24 o 09:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Jesli chodzi o te koncerty i wyjazdy przyjaciolki to rowniez byloby mi przykro. Porozmawiaj z nimi, a jesli nie bedzie zmiany to po prostu bedzie oznaczalo koniec przyjazni.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
po drugiej stronie szafy
|
Nie miałabym problemu z rozluźnieniem kontaktu, natomiast nienawidzę kłamstwa. I to bym obojgu powiedziała. Nie chcą się spotykać to nie, ich wola. Ale niech powiedzą to wprost, a nie robią z Ciebie półgłówka tymi bzdurnymi wymówkami.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Ja bym z nimi porozmawiała jasno, jak się z tym czujesz i co oni mają zamiar z tym zrobić. Jeżeli nadal by było takie zachowanie, ja ucięłabym z takimi osobami kontakt. Nie powinnaś się prosić kogoś o chwilę uwagi.
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Lepiej bym tego nie ujęła.
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Im więcej o tym myślę tym w sumie mam mniejszą ochotę na napisanie im czegokolwiek :/
Jakiś czas temu to ja nie mogłam się do żadnego z nich wybrać przez problemy finansowe, o czym z resztą ich poinformowałam. T nawet miał do mnie wtedy lekkie pretensje. Chyba teraz bardziej boli mnie samo ich mataczenie i kłamstwa niż cała reszta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie ma sensu żebrać o spotkania z nimi, skoro widać , że kręcą a jak dobrze się z tym czują, to nie sądzę że coś zrozumieją. ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Właśnie jestem bardzo ciekawa czy cokolwiek mój brak kontaktu da im do myślenia czy zwyczajnie przyjmą to za nową normę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
A nie jest też przypadkiem tak, że dajesz się tak traktować? Spychać na boczny tor, dawać wciskać sobie kit?
Oczywiście ich zachowanie też jest nie fair, ale to twoja sprawa jak zareagujesz. W sumie to miałam podobną sytuację, ale z koleżanką z innego miasta i starym kolegą z mojego, ale po pierwszym chamskim zachowaniu olałam ich oboje ze względu właśnie na kłamstwa i brak szacunku. Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Rozeznanie
|
Ajj, nie wszyscy są od razu po pierwszej takiej akcji zdecydowani i olewają, przychodzi to raz łatwiej, raz trudniej
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Może czują się niezręcznie, bo próbują odbudować relację, a Ty wiesz za duzo od jednego i drugiego o tamtym kryzysie i rozstaniu? Tak czy siak, prawdziwi przyjaciele tak się nie zachowują. Chyba trzeba ich przerzucić do kategorii znajomi i we. może w przyszłości będą chcieli odnowić relacje, to zobaczysz, czy warto.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie , nie jest przyjacielem osoba, ktora nie jest wobec mnie szczera. Uważam, że obecnie sporo osob naduzywa tego określenia a prawda jest taka, że to żadna przyjaźń, tylko bardziej zażyła znajomość, ktora z założenia jest mniej wymagająca w " obsłudze". Myślę, że kiedy ty nie miałaś czasu sie z nimi spotykać, zblizyli sie do siebie i jakos tak wynikneło, że lepiej sie dogadują bez ciebie. Ja bym nie nalegała, nie dzwoniła, miałabym zgagę po wymuszonych spotkaniach. Po tak dlugim czasie znajomosci nalezy ci sie choc minimum szczerosci przez wzglad na zwykly szacunek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.