|
Notka |
|
Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Messenger
Moje Drogie, czy możecie mi wyjaśnić jak to jest z dostępnością na messengerze? Już wyjaśniam w czym rzecz: ważna dla mnie osoba wyjechała na kilka dni. Z racji tego że zna miejsce w które pojechał uprzrzedził że są tam problemy z zasięgiem. Z pewnych względów używamy messengera do komunikacji. I teraz sprawa wygląda tak: na górze w aplikacji pokazuje mi że był dostępny 18 godzin temu a jednocześnie wiadomości którą zostawiłam została odczytana godzinę temu. Wydaje mi się że z tym brakiem zasięgu to bajka a on po prostu wyłączył dostępność żebym go nie widziała. Pojawiał się wcześniej na chwilę na messengerze a kiedy pytałam czemu się nie odezwał to powiedział że telefon sam czasem łapie sieć i się loguje. Przecież to bzdura. Nie ogarniam za bardzo technicznych nowinek dlatego pytam Was jak to w końcu jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Messenger
Nie sugeruj sie dostępnością. Wielokrotnie idąc np z kolega zajrzałam na messengera - kolega był wlasnie aktywny mimo, ze nie wyciągał ze soba telefonu kilka godzin
![]() To samo zaobserwowałam w innych sytuacjach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Też tak myślę - czasami się uaktywnia messenger nie wiadomo czemu i wcale ta osoba nie musi go mieć wlączopnego.
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
rozbijajac na czesci pierwsze:
- dostepnosc nie zawsze oznacza, ze ktos jest online, oznacza jedynie, ze mozna do niego napisac, bo jest podlaczony do sieci, nawet z wylaczona aplikacja - gdyby mial wylaczona dostepnosc to bylby bez przerwy wykazywany jako "od minuty nieaktywny" albo nic by sie nie wykazywalo i pisaloby "messanger" - odczytano, jak i wyslano, moze byc updatowane nawet jak ktos nie ma podlaczenia a np. ma siec telefoniczna (czasem w ten sposob to sie przesyla) - odczytano, jak i wyslano, ma zwykle priorytet i jesli np. wyslalas wiadomosc, ona przyszla i on ja odczytal gdy poszedl update/badz ma automatycznie ustawione, by wiadomosc zostala odczytana w powiadomieniach, to on wcale moze nie miec zasiegu wtedy, tylko telefon na chwile lapie pakiety danych - z tym jest dosc skomplikowana sprawa i generalnie chodzi o to, ze pakiety danych moga trafic do telefonu, moga nie trafic bo nie ma zasiegu, moze nie wykazywac aktywnosci gdy ona jest, bo internet jest zbyt wolny i tnie - rozne mozliwosci. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:54.