![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Zaręczyła się z innym, będąc w związku ze mną.
Cześć
![]() Na początku marca poznałem dziewczynę, w pierwszych chwilach nie byłem jakoś pozytywnie nastawiony do tej relacji, bo była starsza niż ja (ja 30 ona 37) i mieszkała 50 km ode mnie, ale jej początkowe zaangażowanie, częsty kontakt i pozytywne nastawienie podparte kilkoma spotkaniami sprawiło, że dość szybko się w niej zakochałem. Sprawiała wrażenie dziewczyny wiedzącej czego chce, szczerej, a to, że nie miała 20 lat, tylko mnie umocniło w tym przekonaniu i za bardzo jej zaufałem. Spotykaliśmy się w weekendy były pocałunki, pieszczoty, rozmowy o przyszłości itd. No ale, wszystko, co piękne szybko się kończy. Końcem kwietnia przestała odbierać telefon, nie naciskałem za bardzo. Myślałem, że coś się stało i szybko się to wyjaśni, po 3 dniach dostałem od niej smsa, w którym pisała, że musiała sobie przemyśleć parę spraw na spokojnie, znowu spróbowałem zadzwonić, nie odebrała. Przeczuwałem co się święci więc wysłałem jej smsa z pytaniem, czy to już koniec, dostałem odpowiedź, że to nie rozmowy na smsy i że zadzwoni w wolnej chwil. Zerwałem kontakt i czekałem na telefon. Tydzień później na swój profil na facebooku (nie wiedziała o tym, że ja wiem, że ma facebooka) wrzuciła zdj pierścionka zaręczynowego na swojej dłoni! Gdybym ducha zobaczył byłbym mniej zdziwiony niż tym zdjęciem! Ale jak? Skąd? Kto? Z nikim się nie spotykała, spędzaliśmy wspólnie weekendy, gadaliśmy godzinami przez telefon i nic nie wskazywało na to, że jest ktoś jeszcze. Na następny dzień zadzwoniła, powiedziała, że jednak nie będziemy razem, bo jestem za młody, a na moje pytanie o tym, dlaczego nie przeszkadzało jej to na początku usłyszałem tylko "no wtedy nie ale teraz tak i już". Nie miałem ochoty z nią długo rozmawiać, nie przyznałem się jej nawet, że wiem o pierścionku. Powiedziałem, że rozumiem jej decyzję, że życzę jej wszystkiego dobrego i rozłączyłem się, na koniec widząc moją reakcję przeprosiła tylko za to, że nie zadzwoniła od razu. Nie dawało mi to spokoju, wmawiałem sobie, że przecież była szczera więc to raczej nie możliwe, miałem ochotę o nią walczyć, spotkać się, przynajmniej porozmawiać. Ale cały czas miałem ten pierścionek przed oczami czułem się jakby mi ktoś przed nosem zamknął drzwi, przez które chciałem przejść i wyrzucił klucz. Tydzień temu wrzuciła zdjęcie ze swoim "narzeczonym" i dobiło mnie to już do końca. Pogodziłem się już, z tym że jej nie odzyskam, ale dalej męczy mnie to jak w ogóle coś takiego jest możliwe? Przecież nie zaręczyła się z nim po tyg znajomości, więc jakim cudem nie dostrzegłem tego, że spotyka się z kimś jeszcze? Jestem zły! Tyle że bardziej na siebie niż na nią. Przynajmniej wyrzuciłem z siebie to wszystko, bo kumple mają już dość mojego biadolenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Zaręczyła się z innym, będąc w związku ze mną.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Pobawila sie, znudzila i rzucila.Ja bym na Twoim miejscu poinformowala narzeczonego z kim sie wlasnie zareczyl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wizażowy Kot Igor
|
Z tego, co opisujesz, nie ma sensu złościć się na siebie. Jeśli ktoś chce oszukać/zdradzić to zawsze znajdzie sposób i to taki, że ta druga osoba (czyli ta bezpośrednio zainteresowana) dowiaduje się ostatnia i to często zupełnie przypadkowo.
No cóż....to zła kobieta była.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
lokalna gwiazda
|
Przecież mieszkacie w innych miastach i spotykaliście się tylko w weekendy. Miała mnóstwo czasu dla swojego faceta na miejscu.
![]() Wykorzystała cię i rzuciła. (To już było na Wizażu. Ach te baby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Też mi to przeszło przez myśl. Ale spotykaliśmy się w każdy jeden weekend a każdy jeden wieczór rozmawialiśmy przez telefon i to po kilka godzin, dzwoniła też o różnych inny porach wysyłała milion wiadomości. Wiedziałem o niej wszystko, co je, kiedy, gdzie, kiedy idzie wziąć kąpiel i kiedy wychodzi z psem. Nawet jak od niej wracałem to potrafiła zadzwonić i przegadać godzinę lub dwie. Strasznie ciężko mi uwierzyć w to że ani ja ani tym bardziej ten drugi nie zauważyliśmy kompletnie nic podejrzanego. Tym bardziej że się zaręczyli więc raczej nie spotykali się tydzień. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
lokalna gwiazda
|
Jak człowiek czegoś chce, to znajdzie sposób. Może chciała się wyszaleć, jakkolwiek to brzmi. Co nijak jej nie usprawiedliwia.
Ale ile razy się słyszy, że ktoś od nastolatka z jednym partnerem i nagle chce spróbować, jak to jest z kimś innym, zanim zwiążę się z kimś na resztę życia. Może to jeden z tych przypadków. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Edytowane przez 3d23842983a6357ec11121c0b2dc0194ed81d40b_604ff51fe6891 Czas edycji: 2018-06-03 o 18:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Raz w miesiącu widuje się ona z dwoma moimi kumplami (praca) tak ją poznałem. Z tego co mówiła im wcześniej (jeździ tam parę lat) to miała tylko jeden poważny związek i to ona go zakończyła, podobno nie wyrażała się o tamtym najlepiej. Najbardziej ironiczne jest to że zanim zaczęliśmy się spotykać to wypytywała się tego kumpla o mnie, jaki jestem, czy mi zależy na poważnym związku i czy jej nie skrzywdzę. Śmiać mi się teraz z tego chce. Ale po tym co mi wywinęła to już sam nie wiem w co mam wierzyć i komu. Jedno jest pewne. Szybko raczej nie zaufam żadnej dziewczynie, zwłaszcza że moje poprzednie związki do udanych też nie należały. Zawsze jak czytałem o takich akcjach to byłem zdziwiony jak w ogóle można tak potraktować drugiego człowieka, teraz już wiem że jednak można. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mógłbym to zrobić. Ale nie zrobię. Raz że nie da mi to żadnej satysfakcji a dwa że nie mógł bym tego zrobić dziewczynie którą jak by nie było dalej kocham, nawet po tym co mi zrobiła. Tym bardziej że nie wiem jak ta sytuacja wyglądała z jej strony. Taki mam zj****y charakter że nie lubię się mścić, choć powinieniem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Mogło być i tak, że pani miała przerwę w związku. Pokłócili, rozstali (np. przez brak progresu związku, może właśnie poszło o zaręczyny, a raczej ich brak), w międzyczasie pobujała się z Tobą (krótko przecież), a potem ex poprosił o drugą szansę, przykulał się z pierścionkiem i nastąpił happy end (dla nich, nie dla Ciebie). Niefajnie, ale niekoniecznie cały czas jechała na dwa fronty.
---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To wydaje mi się najbardziej prawdopodobne, bo gdy do mnie dzwoniła ostatni raz zachowywała się jakby byka za rogi chwyciła. Niestety nigdy nie rozmawiałem z nią o jej "byłych" uznałem że nie jest mi to potrzebne do szczęścia. A może powinienem był porozmawiać. Szkoda tylko że zakończyła to w tak dziecinny sposób. Ale wątpię że zdaje sobie sprawę z tego jak wielką przykrość mi sprawiła. Edytowane przez Krasny99 Czas edycji: 2018-06-03 o 21:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję za miłe słowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
...
|
Wiem, że pisałeś, że tego nie zrobisz, ale ja dałabym znać "narzeczonemu". Sama byłam tą oficjalną, kiedy ex flirtował z innymi. Przez długi czas nikt mi nie dał znać, a po czasie usłyszałam od dalszej znajomej, że dobrze, że z nim nie jestem, bo próbował się z nią umówić jak jeszcze był ze mną.
Kobieta zachowała się okropnie. :/ Mam nadzieję, że szybko się z niej wyleczysz i znajdziesz kogoś wartościowego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Spójrz na to w ten sposób: To był tylko miesiąc.Spotkałeś na swojej drodze osobę o takiej a nie innej mentalności.Fizycznie.Wie sz już że to nie bajki tylko realia. Nauka.Ciesz się że jesteś już poza tym w co wpadłeś.I nie jesteś na miejscu 'narzeczonego'.Doskonała logistyczka.Zero sumienia. Szok duży, ale mocno osadzi Cię w realiach - kogo możesz spotkać. Teraz czeka Cię walka z samym sobą i uspokojenie po tym wydarzeniu.Wykorzystaj ten czas mądrze, dla siebie. Nie szukaj profilu na FB, poblokuj sobie i ... wylecz sie z tego narkotyku. ;-) Ty miesiąc tkwiłeś: ja 1,5 roku ;-) Staniesz szybko na nogi.Znasz prawdę, to wbrew pozorom pomaga. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przykro się czyta o tym że to nie są tylko pojedyncze przypadki. Takie zachowanie nie powinno być normalne. Ale tak jak pisałem, nie zrobię tego bo nie znam sytuacji z drugiej strony. Może ona marzyła przez kilka lat żeby tamten wrócił a skoro jej się udało to dlaczego ja mam to niszczyć? Jak pisała Ellen_Ripley mogłem po prostu dostać rykoszetem, boli jak cholera no ale żyje się dalej. A poza tym ich relacja to już nie mój problem, niech sami o nią dbają. Tym bardziej że tego gościa też nie znam i nie mam pojęcia jaki on jest i czy aby na pewno w tej sytuacji to "ten dobry". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#23 |
BAN stały
|
Może to po prostu jakaś desperatka, która czuła presję wieku i szukała męża. Grała przez to na kilka frontów (bo przecież nie wiadomo, czy tylko na dwa) i czekała, kto się pierwszy oświadczy? Tak czy siak, nie warto zawracać sobie nią głowy, nie była tym, za kogo ją miałeś.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Też jest to możliwe, zwłaszcza że to ona na początku bardzo szybko nakręcała całą relację i była powiedzmy że "bardzo chętna" na kontakt fizyczny. Po poprzednim związku który miał podobny finał myślałem że jak kobieta jest starsza (ogólnie, nie od faceta) to inaczej podchodzi do kwestii związków i relacji damsko męskich. Że nie będzie się chciała "bawić". Ale wychodzi na to że wiek to tylko nieistotne cyferki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Po prostu byles jej kochankiem, wykorzystala cie. Tyle Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Spotykaliście się w weekend.
Cały tydzien miała na narzeczonego. Mogła mu wcisnać kit że ma jakąś szkołę czy prace weekendową, lub wyjezdza do rodziców, albo on wtedy wyjeżdżał i nie było go w mieście. Z tego co psizesz razem nie mieszkali wiec miala czas na korespondencje i z Tobą i z nim ;D Nawet jeśli mieszkali razem to rpzeciez nie sa ze sobą cały dzień, bo praca i inne zajęcia ![]() Zwyczajna manipulantka, niektorzy ludzie uwielbiają takie gierki i czują się w tym świetnie. Innych by to męczyło, ciągła presja kłamstwa Edytowane przez PoPoo Czas edycji: 2018-06-04 o 12:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Teraz to już przeszłość. Widzisz jak postąpiła, wiesz 'kim' jest. A reszta to już jej życie ,jej narzeczonego. Następnym razem ,będziesz wiedział w co się nie pchać lub jak podejść do tego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Wniosek z tego taki - uważaj na 37 letnie panny : ]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja bym miała osobiście gdzieś czy chciała wrócić do tamtego albo kim jest ten drugi czy jak oni sobie ten związek układają . Ale rozumiem że Ty jesteś mężczyzną więc inaczej do tego podchodzisz. Gdyby mi się coś takie zdarzyło to chyba rozpętałabym piekło takiemu agentowi. Sytuacja straszna ,współczuje . ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.