|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Co zrobić ?
Pisze tutaj bo mam problem.
Moja mama jest alkoholiczką. Juz parę razy była na leczeniu i pomogło jej to. Przez pięć lat nie piła. A niedawno znowu zaczęła i to sie Juz ciągnie szósty tydzień. Powiedzccie mi gdzie mam się udać żeby zgłosić ją ponownie na leczenie ? Do kogo? Kto da mi odpowiednie papiery do wypelnienia? Slyszalam że jak ma sie juz skończone 18 lat to można zgłaszać. Pomozcie Proszę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co zrobić ?
Ja niestety nie wiem, ale podbijam wątek bo trzeba Ci pomoc.
Moze jakis telefon zaufania? 116 111 - taki znalazlam w necie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Myślę, że telefon zaufania jak najbardziej, albo pomoc społeczna w Twojej miejscowości.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
https://psychiatria.mp.pl/lista/9315...-bez-jej-zgody http://zasoby.e-prawnik.pl/wniosek+o...wz%C3%B3r.html Na pewno tak jak piszą dziewczyny telefon zaufania i są bezpłatne porady prawne, raz bądź dwa razy tygodniu w twoim mieście na pewno jest też coś takiego, że można przyjść, zapytać i dowiedzieć się. Ja bym jeszcze w ostateczności pomyślała nad telefonem do Miejskiego ośrodka pomocy społecznej, oni też jakoś to muszą regulować i może tam cię nakierują. Trzymaj się! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Problem z matką alkoholiczką. Pomoże ktoś ?
Moja matka od dwóch miesięcy ostro nadużywa alkoholu. Pije codziennie. Pracuje, ale pije. Chodzi do pracy na kacu. Wiecie w tygodniu to jeszcze z umiarem dwa piwka ale jak nadejdzie weekend to zero kontaktu z nią. Jak już jest jakaś poprawa i wygląda że się ogarnęła to ona znowu swoje.. W zeszły weekend tak zabalowała że w poniedziałek musieliśmy wezwać karetkę , bo miała takie wysokie ciśnienie i serce ją bolało. Dodam jeszcze, że ma chore nerki. Jak zobaczyłam wypis ze szpitala byłam w szoku. Jakim cudem ona miała 3.7 promila alkoholu we krwi? Podali jej elektrolity i kroplówke, ale zeszlo jej do 2.5.
Tak, więc moja matka ostro przegięła. Chcę ją zgłosić na leczenie bo w końcu skończy się to żle.. :/ Powiedzcie gdzie mam się udać z tym? Do jakich placówek ? Mam mieć ze sobą jakieś dokumenty ? Dodam jeszcze ze mieszkam na wsi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tutaj Zielony_smok podała Ci dwa linki jak to wyglada. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Myślę, że powinnaś skontaktować się z Pomocą Społeczną w Twoim miejscu zamieszkania, tak jak mówi Pixie.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Na leczenie zgłosić, zapisać może się tylko Twoja mama-chyba ze sądownie zmusisz ja do leczenia
Odwyki przymusowe maja skuteczność wyliczona na około 5% |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
w każdej gminie istnieje Komisja Rozwiązywania Problemów Alkoholowych, do której możesz się zgłosić. Komisja może spowodować przymusowe leczenie..... leczenie jest skuteczne gdy alkoholika odcina się od dostępu do alkoholu na tyle długo że wytrzeźwieje i może wstąpić do grupy AA gdzie chyba najlepiej mogą pomóc.... pozostaje Tobie wiara że kolejne odstawienie alkoholu będzie tym ostatnim i skutecznym...…
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:22.