|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
15 latka i zmarszczki
Witam.
![]() Otóż przychodzę tutaj z problemem krech pod oczami. Pod jednym okiem mam 3 ale słabo widoczne i mi nie przeszkadzają, za to pod drugim mam 2, z czego jedna jest widoczna bardziej od tamtej. Mam z tego powodu kompleksy. Kiedy się śmieje jeszcze bardziej je widać. Przeglądałam zdjęcia rodzinne, i zdjęcie z 1 klasy również przedstawia mnie z taką bardziej widoczna kreska, ale wydaje mi się że ona tam jest estetyczniejsza. Zamierzam kupić sobie okularki przeciwsłoneczne oraz dobry krem z filtrem UV, ale co zrobić na te kreski? Czytałam, że masaże i nawilżanie są dobre, ale ja już z 2,3 tygodnie codziennie daje kremy z kokosowym olejem, itd(mam dużo próbek od Sylveco), dawałam olej jojoba, olej ze słodkich migdałów (przez który mnie na domiar złego wysypalo okropnie), robię lekki masaż, wklepuje i to nic nie daje ![]() Proszę tylko nie mówić że to moja uroda, bo bardzo chciałabym to zaakceptować, ale mój rozum tego nie przyjmuje ![]() Poniżej również daje zdjęcia obu oczek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 15 latka i zmarszczki
te zmarszczki są tak znikome że prawie w ogóle ich nie widać..
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Jestes jeszcze bardzo mloda i zmaszczki naprawde sa niewielkie. Uzywasz jakiegos kremu pod oczy? Wysypiasz sie? Pijesz duzo wody?
![]()
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Śpię 7, 8 godzin, w weekendy z 9, 10. Kremu dedykowanego pod oczy nie posiadam, ale daje pod oczy te próbki kremów i aloes czasami (mam w doniczce). Bardzo mnie wkurza nie tylko to, że je mam, a to, że pod jednym okiem jest większa a pod drugim kilka, a mniejsze. Kiedy patrze z bliska do lustra to wygląda to ok, ale kiedy patrzę z odległości 0,5 metra, to tylko pod tym jednym okiem (prawym) widzę zmarszczke i to dziwnie wygląda, bo jest asymetrycznie. Może przesadzam, ale jestem straszna perfekcjonistka i mnie kiedyś denerwowalo, że jeden but ma trochę inaczej wylany ksztalt
![]() Tak więc nie wiem, bo ja chce zaakceptować siebie, ale nie umiem. Niedawno miałam problem z czerwonym nosem, a teraz, kiedy go nie dostrzegam i minęła ta wada, to znalazłam drugą i ciągle o tym myślę. Przepraszam że tak się bezsensu rozpisałam ![]() ---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- A wody staram się wypijac 2, 2,5 litra. Ale szczerze powiem, że od niedawna się pilnuje, bo wcześniej miałam to gdzieś. Odpowiednie nawilżanie skóry od środka pomoże mi choć trochę to zniwelować? Czy nie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Stawiałabym na kwestię budowy oka w twoim przypadku, zauważ, że nawet roczne dzieci też często miewają takie właśnie "zmarszczenia" pod oczami, bo zmarszczkami bym tego nie nazwała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Możesz spróbować płatków kolagenowych pod oczy, ale nie mam pojęcia czy w Twoim wieku można tego używać.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
hej wszystkim! :)
|
Raczej też stawiałabym na specyficzną budowę oka i po prostu taką urodę
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:53.