|
|||||||
| Notka |
|
| Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
kursy jęzkowe DSF ZD etc
nie znalazłam podobnego wątka
chciałabym sie dowiedzieć jak najwęcej o takich kursach ile trwaja przede wszystkim
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: kursy jęzkowe DSF ZD etc
Hej. DSF - niestety nie znam takiego kursu. Co do ZD, to jest tak, ze po kilku semestrach nauki, jak juz jestes na dobrym srednio zaawansowanym poziomie, mozesz przystapic do kursu przygotowujacego do ZD, i po nim zdac ZD. Kurs przygotowujacy trwa jeden semestr (jak normalny kurs), choc sa tez bardziej intensywne wiec moze to trwac np. 3 miesiace. Oczywiscie mozesz tez podejsc do tego egzaminu bez robienia zadnych kursow, ale egzmin jest platny, wiec lepiej sie przygotowac. Organizuje go Goethe Institute. W wielu szkolach jezykowych jest tak, ze maja poziomy, rozne kursy itd. i po ktoryms tam poziomie jest po prostu kolejny poziom, tzn. kurs, ktory przygotowuje do ZD (ale mozna tez od razu na kurs przygotowujacy wskoczyc, to zalezy od szkoly i od Ciebie, bo moga stwierdzic, ze np. masz jeszcze niewystarczajaca znajomosc jezyka). Na pewno w Internecie znajdziesz przykladowe testy (ja mam tez takowe, ale w PL).
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Ja zdawalam w Polsce ZD (wtedy jeszcze ZDaF) i ZMP wlasnie w Instytucie Goethego. Do samego egzaminu ZD mialam 1 rok przygotowan, do ZMP-2 lata. Generalnie to jest tak, jak pisze Sylwia***
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
a jakie sa mniej więcej ceny?
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Teraz to nie mam pojecia, bo ja je zdawalam 5 lat temu.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.