|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Przyjęcie weselne
Cześć 😊 mam problem z przyjęciem weselnym i liczę że mi jakoś doradzicie 😁 Na moim ślubie i weselu będzie zaledwie 20 może 30 osób, mniej więcej będzie pół na pół osoby młode i osoby starsze. Nie wiem czy robić wesele ( zabawa do białego rana, zespół, tańce, typowe wesele) czy z taką ilością osób lepiej zrobić przyjęcie w formie obiadu takie do pogadania. Nigdy nie byłam na żadnym ślubie, weselu i w sumie nawet nie wiem jak to wygląda. Jedynie tyle co w filmach widziałam 😁 Co wy byście zrobili? Z góry dziękuję za każdą radę 😍
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przyjęcie weselne
Małe przyjęcie z muzyką w tle, ale też kawałkiem podłogi do potańczenia.
Wow, dość niespotykane, że nie byłaś nigdy na żadnym weselu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Ja bym się bała, że przy 20-30 osobach i tak nie wyjdzie z tego ,,typowe” taneczne wesele do rana. Oczywiście zależy od towarzystwa, bo może się trafić 20 rozrywkowych, wesołych ludzi z ochotą na tańce. Ty znasz swoich gości najlepiej, to możesz oszacować, czego się po nich spodziewać
![]() Przyjęcie z muzyką i miejscem do ewentualnego tańczenia to moim zdaniem ciekawy i bezpieczny kompromis. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
A jak twoim zdaniem miało by wyglądać takie przyjęcie? Czy pasuje mieć typowa suknie slubna czy bardziej coś w "luźnym" wydaniu? 😊
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Na każdej grupie ślubnej na FB usłyszysz, że wypada mieć suknię jaka Ci się tylko podoba i jaką chcesz mieć.
Moim zdaniem - do luźnej i kameralnej imprezy pasuje prosta kreacja bez efektu bezy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Ja robię przyjęcie na 20 osób i będę mieć "normalną" suknię ślubną
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Mamy w innym terminie sesję w plenerze i przecież wszystko, co mi pozostanie po tym ślubie to zdjęcia, obrączka i mąż ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
W żadnym wypadku nie sugerowałam się tym, co wypada i co się mieć ,,powinno”, suknię kupiłam taką, jaką sobie wymarzyłam. Oczywiście znalazły się osoby zdziwione faktem, że na swoim przyjęciu mam zamiar pokazać się w sukni ślubnej, a nie wieczorowej, ale ani trochę się tym nie przejęłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Też zawsze chciałam mniejsze wesele - dlatego, że ile kroć byłam na nich te mniejsze były o wiele fajniejsze, bardziej zgrani ludzie, lepsza organizacja (akurat tak trafiłam). Przez wirusa potwierdziło nam przyjście tylko 30 osób (miało być więcej). Dodam, że nasze wesele będzie bez dzieci - po prostu to nasza decyzja, nasz dzień i tyle. Ciężko było znaleźć sale, która przyjmie tylko tyle osób ale równocześnie będzie miała fajne miejsce do potańczenia i ogród. W końcu znaleźliśmy blisko nas, oczarowała nas wystrojem - jednak brakowało ogrodu (jest tylko mały tarasik do odetchnięcia) ale na rzecz części tanecznej i pysznego tam jedzenia stwierdziliśmy, że trudno - chcemy tą sale czy się to komuś podoba czy też nie. Nie można mieć widocznie wszystkiego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Fmartao, kiedy macie ślub? Ile czasu zostało? Daj znać, jak pójdzie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
hę?
|
Musisz przede wszystkim spojrzeć na towarzystwo, które zapraszasz - jeśli to są ludzie, którzy lubią się bawić i będzie te 30 osób, to ja bym wynajęła DJa, np. do godziny 1 w nocy. I postawiła na luz - na który zresztą mam zamiar również postawić przy weselu dla ok. 70 osób. Bez zbędnych atrakcji, zaplanowania dokładnie każdej godziny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:40.