Przyjęcie weselne - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2020-02-03, 07:38   #1
Karola1316
Przyczajenie

Przyjęcie weselne

Cześć 😊 mam problem z przyjęciem weselnym i liczę że mi jakoś doradzicie 😁 Na moim ślubie i weselu będzie zaledwie 20 może 30 osób, mniej więcej będzie pół na pół osoby młode i osoby starsze. Nie wiem czy robić wesele ( zabawa do białego rana, zespół, tańce, typowe wesele) czy z taką ilością osób lepiej zrobić przyjęcie w formie obiadu takie do pogadania. Nigdy nie byłam na żadnym ślubie, weselu i w sumie nawet nie wiem jak to wygląda. Jedynie tyle co w filmach widziałam 😁 Co wy byście zrobili? Z góry dziękuję za każdą radę 😍
Karola1316 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-02-03, 17:50   #2
squirrelqa
Zakorzenienie

Dot.: Przyjęcie weselne

Małe przyjęcie z muzyką w tle, ale też kawałkiem podłogi do potańczenia.
Wow, dość niespotykane, że nie byłaś nigdy na żadnym weselu Ale w sobie nie masz w głowie żadnej ramy, która by Cię ograniczała. Ślub i wesela są do bólu do siebie podobne. Zabobony, tradycyjne czynności, o których nikt nie wie, czemu mają służyć, no wystarczy być na kilku i później jest ciągle to samo.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

squirrelqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-02-03, 23:32   #3
Nancy_M
Wtajemniczenie

Ja bym się bała, że przy 20-30 osobach i tak nie wyjdzie z tego ,,typowe” taneczne wesele do rana. Oczywiście zależy od towarzystwa, bo może się trafić 20 rozrywkowych, wesołych ludzi z ochotą na tańce. Ty znasz swoich gości najlepiej, to możesz oszacować, czego się po nich spodziewać

Przyjęcie z muzyką i miejscem do ewentualnego tańczenia to moim zdaniem ciekawy i bezpieczny kompromis.
Nancy_M jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-02-05, 12:13   #4
Karola1316
Przyczajenie

A jak twoim zdaniem miało by wyglądać takie przyjęcie? Czy pasuje mieć typowa suknie slubna czy bardziej coś w "luźnym" wydaniu? 😊
Karola1316 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-02-05, 16:36   #5
squirrelqa
Zakorzenienie

Na każdej grupie ślubnej na FB usłyszysz, że wypada mieć suknię jaka Ci się tylko podoba i jaką chcesz mieć.

Moim zdaniem - do luźnej i kameralnej imprezy pasuje prosta kreacja bez efektu bezy.

Stary 2020-02-05, 20:26   #6
Medins
Rozeznanie

Ja robię przyjęcie na 20 osób i będę mieć "normalną" suknię ślubną to jest mój dzień i będę wyglądać jak chcę nie ma co sobie odmawiać, jeżeli też masz ochotę założyć taką suknię

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Mamy w innym terminie sesję w plenerze i przecież wszystko, co mi pozostanie po tym ślubie to zdjęcia, obrączka i mąż chcę wyglądać chociaż raz wyjątkowo.

Medins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-02-06, 00:21   #7
Nancy_M
Wtajemniczenie

W żadnym wypadku nie sugerowałam się tym, co wypada i co się mieć ,,powinno”, suknię kupiłam taką, jaką sobie wymarzyłam. Oczywiście znalazły się osoby zdziwione faktem, że na swoim przyjęciu mam zamiar pokazać się w sukni ślubnej, a nie wieczorowej, ale ani trochę się tym nie przejęłam.
Nancy_M jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2020-02-09, 18:44   #8
Niezapominajka09
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nancy_M Pokaż wiadomość
W żadnym wypadku nie sugerowałam się tym, co wypada i co się mieć ,,powinno”, suknię kupiłam taką, jaką sobie wymarzyłam. Oczywiście znalazły się osoby zdziwione faktem, że na swoim przyjęciu mam zamiar pokazać się w sukni ślubnej, a nie wieczorowej, ale ani trochę się tym nie przejęłam.
Ludziom nigdy w pełni nie dogodzisz, więc należy robić tak jak Wy czujecie i chcecie, żeby to wygladalo a ja swoją drogą chętnie poczytam o przygotowaniach takiego przyjęcia, bo sama pewnie bym takie chciała i wiem, że zawsze ktoś z gości narzeka, więc nie ma co się przejmować, a miło dowiedzieć się jak inni to organizują
Niezapominajka09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-21, 15:38   #9
fmartao
Przyczajenie

Też zawsze chciałam mniejsze wesele - dlatego, że ile kroć byłam na nich te mniejsze były o wiele fajniejsze, bardziej zgrani ludzie, lepsza organizacja (akurat tak trafiłam). Przez wirusa potwierdziło nam przyjście tylko 30 osób (miało być więcej). Dodam, że nasze wesele będzie bez dzieci - po prostu to nasza decyzja, nasz dzień i tyle. Ciężko było znaleźć sale, która przyjmie tylko tyle osób ale równocześnie będzie miała fajne miejsce do potańczenia i ogród. W końcu znaleźliśmy blisko nas, oczarowała nas wystrojem - jednak brakowało ogrodu (jest tylko mały tarasik do odetchnięcia) ale na rzecz części tanecznej i pysznego tam jedzenia stwierdziliśmy, że trudno - chcemy tą sale czy się to komuś podoba czy też nie. Nie można mieć widocznie wszystkiego Wesele ma odbyć się jak na innych weselach: przygotowania w domu, ceremonia, a po niej sala - powitanie, obiad, pierwszy taniec, zabawę rozkręcać będzie Dj oraz alkohol i pyszne jedzenie. Nie robimy poprawin, niestety nie lubimy ich, nasi bliscy także. Wolimy pobawić się do białego rana raz, a porządnie, niż umierać na drugi dzień przy wszystkich. Co do sukni, mam normalną jak na Panną Młodą przystało... Tak jak ktoś wspomniał, chociaż raz chce się poczuć wyjątkowo, w końcu to nasz dzień. Natomiast mój Narzeczony postanowił zaszaleć i nie ma czarnego czy granatowego garnituru a jasny elegancki, ponieważ chce się nieco wyróżnić (tym bardziej, że ślub w lato). Dodam, że jak na takie małe wesele my musieliśmy się trochę "namęczyć" ze sprawami organizacyjnymi, bo nasza sala nie organizuje tortów, ciast, napojów i musieliśmy sami kombinować co kupić, ile, gdzie to przechować itp. na początku wydawało nam się to fajne, bo jednak coś takiego organizuje się (raczej) raz. Jednak szczerze, gdy widzę teraz, że każdy zbywa nas na ostatnią chwilę to teraz zaczynam panikować, czy zdążymy wszystko zorganizować tak jak ma być. Np. Kwiaciarnia każe przyjść tydzień przed i dogadać szczegóły, Dj to samo, Fotograf też, sprawy organizacyjne w kościele również i tak dalej i tak dalej. Także życzę powodzenia i wytrwałości w dążeniu do swojego wymarzonego ślubu.
fmartao jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-21, 16:44   #10
squirrelqa
Zakorzenienie

Fmartao, kiedy macie ślub? Ile czasu zostało? Daj znać, jak pójdzie

Stary 2020-07-22, 12:34   #11
LiviaVe
hę?

Musisz przede wszystkim spojrzeć na towarzystwo, które zapraszasz - jeśli to są ludzie, którzy lubią się bawić i będzie te 30 osób, to ja bym wynajęła DJa, np. do godziny 1 w nocy. I postawiła na luz - na który zresztą mam zamiar również postawić przy weselu dla ok. 70 osób. Bez zbędnych atrakcji, zaplanowania dokładnie każdej godziny.
LiviaVe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości