nienawidzę rajstop ! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-24, 15:42   #1
optyma
Raczkowanie

nienawidzę rajstop !

witam,
nienawidzę noszenia rajstop , szczególnie tych cienkich, nie znoszę nagoręcej tych przesuwających sie po nodze jak sie poruszam
jeszcze takie grube, zimowe 50 den albo leginsy oki ale cienkich no nie mogę , jak zbliża się pora jesienna lub wiosenna, nosze tylko spodnie, a szkoda ..... bo ogólnie spódniczki uwielbiam - nosze tylko latem na gołe nogi i zimą do grubych rajstop lub leginsów,
napiszcie czy ktos tez tak ma ? jak nosze cienkie rajtki czuję cos tak przykrego jak np. gryzienie wełny
czy rajstopy sa w ogóle modne czy passe ?
może wiecie jaki kupować, zeby nie przesuwały sie po nodze ?
optyma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 16:10   #2
Jakkolwiek
Wtajemniczenie

Dot.: nienawidzę rajstop !

Spróbuj chwilę przed nałożeniem rajstop posmarować nogi balsamem do ciała, nie powinny się wtedy przesuwać.

Jakkolwiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 16:22   #3
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez optyma Pokaż wiadomość
witam,
nienawidzę noszenia rajstop , szczególnie tych cienkich, nie znoszę nagoręcej tych przesuwających sie po nodze jak sie poruszam
jeszcze takie grube, zimowe 50 den albo leginsy oki ale cienkich no nie mogę , jak zbliża się pora jesienna lub wiosenna, nosze tylko spodnie, a szkoda ..... bo ogólnie spódniczki uwielbiam - nosze tylko latem na gołe nogi i zimą do grubych rajstop lub leginsów,
napiszcie czy ktos tez tak ma ? jak nosze cienkie rajtki czuję cos tak przykrego jak np. gryzienie wełny
czy rajstopy sa w ogóle modne czy passe ?
może wiecie jaki kupować, zeby nie przesuwały sie po nodze ?
równie dobrze można się zapytać czy noszenie skarpetek jest modne czy passe
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 16:39   #4
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Ja też nie lubię rajstop i po prostu noszę pończochy
Stary 2010-08-24, 16:51   #5
BlueRoses
Rozeznanie

Ojjj ja też nienawidzę nosić rajstop jak to cholerstwo się pozakręca , pozaciąga no okropieństwo , dla tego nie noszę rajstop w ogóle .
ze nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. ”
- Marilyn Monroe 
BlueRoses jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 17:30   #6
BJean
Wtajemniczenie

ja nienawidze takich noramlnych grubych rajstop... takich jak sie wdziecinstwie nosiło, grube "rajtuzy". a fe!

uwielbiam czarne prześwitujące rajstopki.

masz prawo wiedzieć co jesz.

BJean jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 18:17   #7
eyo
Zakorzenienie

to sobie kup pończochy
nie widze powodu do aż tak ogromnych żalów kiedy no.. najzwyczajniej w świecie już za 10zł można sobie parę pończoch samonośnych kupić

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 19:42   #8
carpaibex
Zakorzenienie

Ja też nienawidzę rajstop! Mam wrażenie, że ciągle mi się coś zsuwa, drapie i uwiera, brrrr.

Ale - rajstopy nigdy nie wyjdą z mody (o ile w ogóle można powidzieć, że są 'w modzie'). Je się po prostu nosi. Bo wypada (np. do sukienek do pracy), bo cieplej, bo to lepiej wygląda.
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 20:03   #9
zmyslyiemocje
Wtajemniczenie

Ja jeszcze rok temu jak ktoś by mi kazał założyć rajstopy to mówiłam stanowczo NIE i uciekałam gdzie pieprz rośnie. Po prostu gryzły mnie w ... i za nic nie dałam się zmusić do ich noszenia. Jednak rok temu wszystko się zmieniło, kiedy to kupiłam sobie pierwsze -od czasów wczesnoszkolnych -kolorowe rajstopy i się zakochałam. Dzisiaj rajstopy zajmują większą powierzchnie niż bielizna razem wzięta i ciągle przybywa nowych!

Killer 10
Skalpel 16
Turbo 2
Do zrzucenia: 5-7 kg!
zmyslyiemocje jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 20:44   #10
optyma
Raczkowanie

pończochy nie załatwiają niestety sprawy bo sa wykonane z takiego samego materiału jak rajstopy czyli tez mnie gryzą i przesuwają się na nodze (np. w okolicy kostki), brrrrrrr!
w kwestii mody ...... takie rzeczy jednak tez się zmieniają , np. kwestia noszenia skarpetek do mokasynów , albo majtki-pantalony, może sto lat temu ktos tez by powiedział, że je sie po prostu nosi, żeby było cieplej i bez sensu sie zastanawiac modne czy niemodne i nikt by nie pomyslał, że za sto lat bedzie się nosiło stringi
może podpowiecie jakie składy rajstop/ponczoch lubicie a jakie odradzacie, jako wedrujące po nodze bo się w tym gubię...
Stary 2010-08-24, 20:58   #11
Veredise
Zakorzenienie

Ja nie lubię rajstop takich mało elastycznych, takich "pudrowych", sprzedawanych w bryłowych pudełkach, za to lubię te bardziej elastyczne, sprzedawane w takich płaskich tekturkach. Te pierwsze to masakra - fałdują się i przesuwają na nodze. Nie lubię też ciepłych rajstop z takimi prążkami - kojarzą mi się z dzieciństwem, musiałam takie nosić do przedszkola pod spodnie i umierałam z gorąca.

Veredise jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-24, 21:02   #12
Vacuous
Rozeznanie

Heh, a jak to jest, że moje rajstopy () się ani nie przesuwają, ani mnie nie gryzą, ani nic i fajnie mi się je nosi?
Stary 2010-08-24, 21:09   #13
optyma
Raczkowanie

inny poziom wrażliwości na bodźce
to troche podobnie jak z wełnianym swetrem - jedni uwielbiają i mogą nosic na gołe ciało (znam takich ), inni tolerują na podkoszulek a sa i tacy, których gryzie nawet przez dwie warstwy ,
albo taki golf , znam osoby, które nie mogą znieść niczego ciasno owinietego pod szyją, nawet szalik noszą jakoś luźno zarzucony a nie zamotany ......
Stary 2010-08-24, 22:29   #14
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Ja z pończoch kupuję cały czas Gatta Matilde i nie mam z nimi problemów
Stary 2010-08-25, 07:20   #15
Ivonea
Wtajemniczenie

GG do Ivonea

tez nienawidzę rajstop!
jak muszę to zakładam pończochy

zdecydowanie lepiej czuję się w kiecce muskającej moje nogi i pupe ;p

hihi
Ivonea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-25, 10:26   #16
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Ja lubię, bo są w różnych fajnych kolorach... no i strasznie marznę, więc mi pomagają pokonać uczucie chłodu .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-25, 10:32   #17
Fju
Raczkowanie

Optyma poczytaj o nylonach. Sama ich nie mam, ale mam zamir kupić, bo wiele dobrego o nich czytałam.
Fju jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-25, 11:36   #18
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Rajstop można nie lubić, ale jakoś nie wyobrażam sobie by ich nie nosić jesienią i zimą, w naszej strefie klimatycznej.

Ja lubię nosić spódnice i sukienki nawet jak jest zimno i wtedy jedyne wyjście to odpowiednie rajstopy.

W zeszłym roku zakochałam się w kolorowych/wzorzystych rajstopach. W nadchodzącej chłodniejszej porze roku mam zamiar nadal je nosić. Upolowałam już zresztą kilka nowych par

Jedynie z trudnością przychodzi mi zakładanie rajstop pod jeansy brrrrr tego nie potrafię znieść. Pod każde inne spodnie założę, pod jeansy nie ma bata

A pamiętacie ten patent z czasów dzieciństwa i ery przedszkola jak rodzice podciągali rajtki za gumkę unosząc dziecko do góry ? Moi również stosowali ten patent. Najlepsze, człowiek śmigał tylko w kolorowych rajtkach, bez spodni itp luz blues.
fashionismypassion jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-25, 13:43   #19
Dracaena
Raczkowanie

Też nie znoszę rajstop. Mam wrażenie, że się przesuwają, nogi mnie swędzą od nich i w ogóle, im szybciej zdejmę, tym zdrowsza jestem ;p.

Ogólnie nie noszę spódniczek raczej, tylko czasem latem, więc nie ma problemu, bo dżinsy zakładam do skarpetek i adidasów ;p.

Cytat:
Napisane przez fashionismypassion Pokaż wiadomość
A pamiętacie ten patent z czasów dzieciństwa i ery przedszkola jak rodzice podciągali rajtki za gumkę unosząc dziecko do góry ? Moi również stosowali ten patent. Najlepsze, człowiek śmigał tylko w kolorowych rajtkach, bez spodni itp luz blues.
Pewnie, że tak . Ja mam mnóstwo zdjęć robionych w domu podczas np. zabawy, gdzie jestem tylko w rajtkach i bluzce i do dziś się nie mogę nadziwić, że mama mnie tak ubierała, zwłaszcza w porównaniu z dzisiejszymi ciuchami dla dzieci .
Dracaena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-03-19, 18:08   #20
roblukas
Przyczajenie

Rajstopy są praktyczne w zależności od okazji można je nosić w zasadzie cały rok. Ja preferuję cieliste cienkie 8 den
roblukas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-06-25, 16:49   #21
agatanaturalnie
music is my best friend ♫

Ja lubię rajstopy i nie wyobrażam sobie śmigać jesienią czy zimą w sukience z gołymi nogami. A co sądzicie o rajstopach cielistych, beżowych .. ? Czy są passe ?
agatanaturalnie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-06-25, 16:53   #22
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatanaturalnie Pokaż wiadomość
Ja lubię rajstopy i nie wyobrażam sobie śmigać jesienią czy zimą w sukience z gołymi nogami. A co sądzicie o rajstopach cielistych, beżowych .. ? Czy są passe ?
Rajstopy cieliste chyba nigdy nie były passe To jak makijaż dla twarzy. Tylko trzeba dobrać najbardziej zbliżony kolor do odcienia skóry.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-06-26, 07:34   #23
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatanaturalnie Pokaż wiadomość
Moim zdaniem nie są, wręcz są pożądane w wielu sytuacjach i nie wypada iść na gołe nogi.
Tragiczne są za to zbyt ciemne, zbyt żółte/pomarańczowe, niedopasowane do nogi rajstopy.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości