Przewra¿liwiony ch³opak?! - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2018-06-26, 10:27   #1
Magianelka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 95
Unhappy

Przewra¿liwiony ch³opak?!

Witajcie,

Jestem z ch³opakiem ju¿ trochê miesiêcy, oboje skoñczyli¶my studia i pracujemy. Nie mieszkamy razem. Dziel± nas 20km. Wydawa³o mi siê, ¿e dobrze siê dogadujemy, ale ostatnio mój t¿ zacz±³ siê dziwnie zachowywaæ.
K³ótnie rozpoczê³y siê od tego, ¿e byli¶my razem na jednym wyje¼dzie i czu³am siê do¶æ s³abo, o czym Mu nie powiedzia³am - wspomnia³am o tym dopiero, gdy wrócili¶my. Ze wzglêdu na Niego, by nie zepsuæ wypadu, postanowi³am 'spi±æ po¶lady' i jako¶ wytrzymaæ. Gdy ju¿ o tym siê dowiedzia³, zacz±³ mi robiæ zarzuty o to, ¿e nic Mu nie mówiê, zatajam prawdê, ¿e jest to równoznaczne z k³amstwem, ¿e pewnie nie jestem szczê¶liwa, tylko udajê, a tak¿e, ¿e nic nie opowiadam, co siê ze mn± dzieje oraz o to, ¿e nie widujemy siê codziennie i nie wyznaczamy konkretnych dni w tygodniu, kiedy siê spotykamy i ¿e czasem przek³adam randkê...
Moim zdaniem opowiadam Mu o wszystkim, w sumie, to na bie¿±co, o ka¿dej wa¿nej sprawie, co u mnie, co w domu, w pracy. A to, ¿e nie mówiê np. o tym, ¿e mam miesi±czkê lub g³owa mnie boli, to jest zaraz k³amstwem?!
Z tym, ¿e czasem przek³adam spotkanie, to prawda, ale du¿o pracujê, sporo stresów nawarstwi³o siê i mam obecnie ma³e problemy ze zdrowiem (nieregularne miesi±czki, niskie ci¶nienie) i mam prawo czuæ siê gorzej. On twierdzi, ¿e powinni¶my zobaczyæ siê bez wzglêdu na wszystko, a je¶li co¶ mnie boli, to przecie¿ mo¿emy zostaæ w domu i On bêdzie obok opiekowa³ siê mn±
Np. wczoraj po pracy dosta³am miesi±czkê (dziwnie bardzo obfit±) oraz silny ból brzucha, wiêc po³o¿y³am siê i usnê³o mi siê. On obudzi³ mnie telefonem i by³ z³y, ¿e nawet nie napisa³am, ¿e boli mnie co¶ i ¿e k³adê siê spaæ, ¿e siê martwi³, co siê ze mn± dzieje... Nie by³am w formie, a tu nagle wojnê przez telefon mi zrobi³, choæ ja próbowa³am wyja¶niæ wszystko i prosi³am o zrozumienie. Twierdzi, ¿e chce dla mnie, jak najlepiej, a ja Go nie s³ucham ¿e mam nie k³a¶æ siê spaæ po pracy zaraz, a co¶ porobiæ i zasn±æ o normalnej godzinie, a nie o 2.w nocy, ¿e w ten sposób mam rozregulowany organizm itd. Tyle, ¿e czasem brak si³ na cokolwiek, tym bardziej, ¿e ogólnie ma³o sypiam...

Czy Jego reakcja jest w porz±dku, czy to ja jestem jaka¶ dziwna?
On ci±gle mówi o tym, ¿e chcia³by aby¶my ju¿ razem zamieszkali, normalnie ¿yli ze sob±, ¿eby nie musia³ tak zamartwiaæ siê, co robiê, czy wszystko OK jest oraz o to, czy zobaczymy siê, czy znowu czasem nie prze³o¿ê spotkania... Du¿o mówi o tym przez telefon, ale na ¿ywo nie porusza zbytnio tematu przysz³o¶ci, nawet nie chce planowaæ nic ze mn±, bo: "ja bêdê siê na co¶ cieszy³, co zaplanujemy, a potem mo¿e znowu nic z tego nie wyj¶æ, to po co" i teksty w stylu, ¿e On nie czuje, ¿e mi zale¿y, poniewa¿ nie proponujê tak czêsto spotkañ, jak On, a jak ju¿ co¶ ustalimy, to czêsto to przek³adam. Ale co poradzê na to, ¿e bywaj± u mnie dni, kiedy naprawdê nie mam si³ na spotkanie.

Z jednej strony ogromnie siê cieszê, ¿e tak troszczy siê o mnie, ale czasami zdarzaj± mi siê takie s³absze dni, podczas których wolê w spokoju sama odpocz±æ.
Co uwa¿acie na ten temat?
Magianelka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-06-26, 14:57   #2
Mad_Max
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 1 844
Dot.: Przewra¿liwiony ch³opak?!

To pewnie ten toksyczny typ, który, jak bêdziesz chcia³a go kiedy¶ zostawiæ, to bêdzie grozi³ skokiem z mostu albo inn± g³upot±.
Mad_Max jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-06-26, 16:07   #3
Folgia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 849

Cytat:
Napisane przez Mad_Max Poka¿ wiadomo¶æ
To pewnie ten toksyczny typ, który, jak bêdziesz chcia³a go kiedy¶ zostawiæ, to bêdzie grozi³ skokiem z mostu albo inn± g³upot±.
Chocia¿ raz siê z Tob± zgadzam Mad_Max

Twój ch³opak ca³y czas chce mieæ Ciebie pod kontrol±. Nie jest to do koñca normalne. Przecie¿ wiadomo, ¿e macie swoje ¿ycie i nie musisz mieæ ci±gle mo¿liwo¶ci czy chêci na spotkania z nim. Gdyby siê tak martwi³ to by nie robi³ Ci wyrzutów, ¿e posz³a¶ spaæ, bo siê ¼le czujesz. Zas³ania siê trosk± o Ciebie, a tak na prawdê chce Ciê kontrolowaæ jak laleczkê. W zwi±zku potrzebna jest przestrzeñ, a nie takie ci±g³e wiszenie na sobie.
Stary 2018-06-26, 16:27   #4
f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 9 946

Kij go obchodzi czy robisz sobie drzemki w ci±gu dnia. Mój te¿ nie lubi, ale mnie i mojego kota jak robimy sobie 'pó³ godzinki dla s³oninki' siê nie czepia. Typ wygl±da na jakiego¶ maniaka kontroli. Wcale mu nie zale¿y na twoim dobrym samopoczuciu. Wtedy by po prostu zapyta³ jak siê czujesz, czy czego¶ nie potrzebujesz itd.

Pewnie bêdzie mu siê to pog³êbiaæ. Ucieka³abym.
f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-06-26, 16:34   #5
cava
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 22 121

By³a¶ u gin± z tym rozregulowanym cyklem i nadobfitymi bolesnymi krwawieniami? To wygl±da jak opis objawów cysty na jajniku.
Raczej ³atwe do leczenia na wczesnym etapie, ale jak siê zignoruje objawy, da czas to cholerstwo uro¶nie i zostaje tylko operacja.

Z salamandr± w d³oni szed³em przez powierzchniê komety.
Liz Williams
cava jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-06-26, 17:42   #6
stitches
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 032

A dlaczego nie chcesz z nim zamieszkaæ? Trochê miesiêcy jeste¶cie razem to znaczy ile? Za wcze¶nie dla Ciebie?

Zachowuje sie troche dziwnie, nadopiekuñczo i zaborczo, ale z drugiej strony nie chcia³abym byæ na jego miejscu. Wspólny wyjazd mia³ byæ przecie¿ przyjemno¶ci±, a nie "jakims wytrzymaniem".
Ja sie k³adê zmêczona po pracy, facet robi mi ciepla herbatê i kolacjê, mnie siê podoba taka wizja, a Ciebie jak widaæ trochê ¶mieszy.
Jak chcesz jeszcze pobyc w etapie randek to nie ma w tym nic z³ego, ale z czasem, je¶li nie ma wiêkszych przeciwskazañ do wspólnego zamieszkania zacznij sie nad tym zastanawiaæ, bo maj±c lat 23+ ju¿ ta pewna przysz³o¶æ rodzinna zaczyna siê powoli planowaæ, Ty praca, praca, praca, a facet chyba nie chce byc zwodzony. W ten sposób najlepiej sprawdziæ czy to wspólne ¿ycie rzeczywi¶cie Wam wyjdzie.
Jak ka¿dy malutki cz³owieczek tej ziemii, osi±gn±æ co¶ przez wysi³ek..."

Edytowane przez stitches
Czas edycji: 2018-06-26 o 17:47
stitches jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-06-26, 17:46   #7
Vanir410
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 159

Matko, co za furiat. A jak idziesz do kibelka to te¿ musisz mi o tym pisaæ?
Toksyczny, chce Ciê zamkn±æ w z³otej klatce.
Vanir410 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2018-06-26, 18:27   #8
ruda_beksa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 823

Po raz kolejny sprawdza siê teoria, ¿e jak autorka pisze o facecie z du¿ej litery (Go, Nim) to facet jest toksykiem

Cytat:
Napisane przez stitches Poka¿ wiadomo¶æ
Wspólny wyjazd mia³ byæ przecie¿ przyjemno¶ci±, a nie "jakims wytrzymaniem".
Ona wytrzyma³a z³e samopoczucie, nie wyjazd.

Cytat:
Ja sie k³adê zmêczona po pracy, facet robi mi ciepla herbatê i kolacjê, mnie siê podoba taka wizja, a Ciebie jak widaæ trochê ¶mieszy.
Dla mnie wizja faceta, który mówi mi kiedy mam spaæ a kiedy nie, oskar¿a mnie o k³amstwo gdy nie mówiê mu o bólu g³owy BO ZATAJAM to scenariusz jak z thrillera psychologicznego, a nie obraz rodzinnego ciep³a A mieszkam z mê¿em od ponad dekady. Autorka ma DOPIERO 23 lata a ty jej piszesz ¿e trzeba siê ju¿ zdecydowaæ na ¿ycie rodzinne, serio?? Poznawanie kogo¶ na spokojnie i nie pakowanie siê we wspólne mieszkanie z kontroluj±cym facetem to nie zwodzenie biednego misiaczka.

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Vanir410 Poka¿ wiadomo¶æ
Matko, co za furiat. A jak idziesz do kibelka to te¿ musisz mi o tym pisaæ?
Toksyczny, chce Ciê zamkn±æ w z³otej klatce.
Je¶li nie opisa³a¶ konsystencji kupy, to k³amiesz, bo zatajasz!

https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0
ruda_beksa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-06-26, 19:47   #9
stitches
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 032

Ruda bekso, moja kochana, ja nie napisa³am, ¿e w wieku 23 lat maj± wziac wspolny kredyt na dom i trzasn±æ sobie trójkê dzieci Chcia³am jej daæ tylko do zrozumienia, ¿e je¶li sama ma przed soba w±tpliwo¶ci, bo z jednej strony pisze, ¿e jej pasuje, a z drugiej narzeka to mo¿e to sposób ¿eby siê przekonac co facet jest wart. Lepiej siê rownie szybko wprowadzic co wyprowadziæ, ni¿ randkowaæ do 30, a jak co¶ sie przydarzy to zamieszkaæ ze sob± z dnia na dzieñ i siê pozabijaæ. Czarne my¶li czasem przychodza i na forum jest ³atwo wytykac wady drugiej osoby. Sk±d masz pewno¶æ, ¿e autorka jest taka nieskazitelna? Ta dyktatura kiedy ma i¶æ spac to moim zdaniem troche nadinterpretacja. Po co te rozmowy o z³ym samopoczuciu po wyje¼dzie skoro by³o tak super? Móg³ czuæ, ¿e jest cos nie tak. Wola³abym siedzieæ w domu jak siê ¼le czuje ni¿ odgrywaæ jakis teatrzyk, ¿e wszystko jest ideolo. Mo¿e ten ch³opak zwyczajnie jej nie pasuje, tylko nie jest gotowa jeszcze sama przed sob± tego przyznaæ. Mój facet te¿ siê kiedy¶ przepracowywa³, popo³udniami szed³ spaæ i mia³ wszystko inne w d. Mimo ca³ego szacunku do jego odpoczynku w spokoju, no nie bylo fajnie. Ona tylko wie jak jest, wiêc nie mam zamiaru sie przekomarzaæ czy on jest tyranem czy nie. Wyci±gnie w³asne wnioski. Mo¿e takie jego zachowania bêd± sie nasilaæ, a mo¿e w koncu poczuje, ¿e ona te¿ chce cos dac z siebie i bedzie lepiej. Ja bym go jeszcze calkiem nie skre¶la³a i tyle z mojej strony na ten temat
Jak ka¿dy malutki cz³owieczek tej ziemii, osi±gn±æ co¶ przez wysi³ek..."
stitches jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-06-26, 19:56   #10
ruda_beksa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 823

Jednorazowa drzemka przy bolesnej miesi±czce to nie to samo, co nagminne przepracowywanie siê i potem przesypianie popo³udnia.

Niezale¿nie od tego, czy na wyje¼dzie co¶ wyczu³ czy nie, oskar¿anie drugiej osoby o k³amstwo i zatajanie bo nie skar¿y³a siê na samopoczucie to po prostu chore zachowanie i tyle.

Dla mnie powo³ywanie siê na wiek 23+ jako na dobry powód na zamieszkanie z kim¶, kto nie do koñca autorce pasuje jest do¶æ... przedwczesne. Do trzydziestki ma jeszcze kawa³ek i nie widzê sensu pakowania siê w mieszkanie z kim¶, z kim jest kilka miesiêcy ¿eby on..."nie zamartwia³ siê, co ona robi". Biedaczek.

https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0
ruda_beksa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-06-26, 20:22   #11
White_Dove
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 634

Zgadzam siê z ruda_beksa. Nigdzie nie jest napisane ¿e maj±c 23 trzeba razem zamieszkaæ. Kole¶ przesadza. A jego powód zamieszkania razem jest beznadziejny. To mo¿e niech zabroni jej potem wychodzic z domu bo tak siê martwi. Mi zapalilaby siê czerwona lampka ¿e mo¿e facet chce mnie kontrolowaæ czy co¶. Bo co bêdzie j± pilnowa³ 24/7 gdy bêd± mieszkaæ razem? A jej praca?

A co do tekstu wy¿ej o "wprowadziæ i wyprowadziæ" to mo¿e hajtajmy siê po 6 miesiacach przecie¿ zawsze mo¿na siê rozwie¶æ. Zamieszkanie razem to kolejny etap, do¶æ powa¿ny i raczej z kim¶ kto nam ju¿ na pocz±tku nie pasuje siê nie mieszka.
White_Dove jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2018-06-27, 07:27   #12
Magianelka
Raczkowanie

Dziêkujê wszystkim za odpowiedzi
Dla sprostowania - mam 27 lat, ch³opak równie¿. Jeste¶my par± dobry rok. Uwa¿am, ¿e zamieszkanie razem to jeszcze trochê za wcze¶nie ze wzglêdu na moj± sytuacjê zawodow± (obecnie brak sta³ej pracy), a przede wszystkim dlatego, ¿e nie czujê siê jeszcze gotowa na ten etap.
Byæ mo¿e Jego chêæ wspólnego zamieszkania wynika tak¿e z tego, ¿e... On chcia³by przej¶æ do spraw ³ó¿kowych. Jestem z tych osób, które chc± zaczekaæ z seksem do ¶lubu, a wiadomo, zamieszkanie razem raczej bêdzie prowokowaæ do tego, by pój¶æ dalej i dalej... Tym bardziej, ¿e 'chemia' miêdzy nami jest do¶æ du¿a.

Co do wyjazdu, to by³ bardzo udany, ale po kilku godzinach zwiedzania czu³am, ¿e brak mi si³ i dlatego tak chcia³am siê przemóc, by nie zepsuæ tego wypadu ze wzglêdu na mnie

PS. Tak, by³am teraz u lekarza. Pod wzglêdem ginekologicznym wszystko bardzo dobrze Jedynie zapisano mi tabletki, które mam za¿ywaæ w czasie miesi±czki na zmniejszenie krwawienia (Cyclonamine i Exacyl). W razie W zapisa³am siê jeszcze do jednego ginekologa (pod koniec miesi±ca mam wizytê). Dr podejrzewa, ¿e za du¿o pracujê i mo¿liwe, ¿e co¶ nie tak jest z moj± tarczyc± - pod tym k±tem mam wykonaæ badania krwi.
Stary 2018-06-27, 11:46   #13
1b006c1cc4b33fb32b0a741c96d131cb0dc83f78_5f5d531644303
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 688

Cytat:
Napisane przez Magianelka Poka¿ wiadomo¶æ
Byæ mo¿e Jego chêæ wspólnego zamieszkania wynika tak¿e z tego, ¿e... On chcia³by przej¶æ do spraw ³ó¿kowych. Jestem z tych osób, które chc± zaczekaæ z seksem do ¶lubu, a wiadomo, zamieszkanie razem raczej bêdzie prowokowaæ do tego, by pój¶æ dalej i dalej... Tym bardziej, ¿e 'chemia' miêdzy nami jest do¶æ du¿a.

On wie o twoim podej¶ciu, traktuje je powa¿nie i akceptuje? Bo z tego co piszesz ma nadziejê, ¿e jednak Ciê przekona... ja tu widzê spory konflikt interesów
1b006c1cc4b33fb32b0a741c96d131cb0dc83f78_5f5d531644303 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-06-27, 12:06   #14
Magianelka
Raczkowanie

[1=1b006c1cc4b33fb32b0a741 c96d131cb0dc83f78_5f5d531 644303;84447216]On wie o twoim podej¶ciu, traktuje je powa¿nie i akceptuje? Bo z tego co piszesz ma nadziejê, ¿e jednak Ciê przekona... ja tu widzê spory konflikt interesów[/QUOTE]

Pocz±tkowo próbowa³ mnie przekonaæ do zmiany swojej decyzji, ale po d³u¿szej rozmowie z Nim sam z siebie stwierdzi³, ¿e szanuje to oraz ¿e chce ze mn± poczekaæ do ¶lubu i ¿e wytrzyma z tym, bo mnie kocha i zna granice, których nigdy nie przekroczy dopóki ja nie chcê.
Zauwa¿y³am, ¿e trochê a¿ przesadnie niekiedy reaguje na to wszystko, np. gdy by³y temperatury nie do wytrzymania, to nawet koszuli nie chcia³ ¶ci±gn±æ, ani zostaæ w krótkich spodniach, gdy byli¶my sami na ogrodzie. Powiedzia³, ¿e nie wypada i woli nie prowokowaæ, skoro mamy 'postanowienie' Dla mnie to ju¿ przesada...
Stary 2018-06-27, 15:21   #15
Agataa_S
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 548

[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;84428901]Kij go obchodzi czy robisz sobie drzemki w ci±gu dnia. Mój te¿ nie lubi, ale mnie i mojego kota jak robimy sobie 'pó³ godzinki dla s³oninki' siê nie czepia. Typ wygl±da na jakiego¶ maniaka kontroli. Wcale mu nie zale¿y na twoim dobrym samopoczuciu. Wtedy by po prostu zapyta³ jak siê czujesz, czy czego¶ nie potrzebujesz itd.

Pewnie bêdzie mu siê to pog³êbiaæ. Ucieka³abym.[/QUOTE]

Uwa¿am dok³adnie tak samo. Chlopak ma maniê kontroli. Despota. Ciêzko zyc z kims takim. No chyba ze sie zmieni (czyt. wyleczy).
Agataa_S jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-06-27, 15:43   #16
BAN sta³y

Skoro ty jeste¶ a¿ tak wierz±ca, ¿eby odmawiaæ sobie seksu to ¶lubu i to w wieku 27 lat(!) to pewnie twój partner to typowy 'mê¿u¶ katolik', który uwa¿a, ¿e partnerka to jego w³asno¶æ. Kto by pozwoli³ kobiecie podejmowaæ za siebie decyzje. Jeszcze by g³upia mia³a inne zdanie od niego. Nie rozumiem czemu nie we¼miecie w tym wieku ¶lub. Zapowiada siê przecie¿ cudowne kiszenie w swoich konserwatywnych schematach.

Tak poza tym uwa¿am, ¿e oboje jeste¶cie wobec siebie nie w porz±dku. Ty odmawiasz mu seksu, na który on liczy. On próbuje ciê podej¶æ mimo wszystko wspólnym mieszkaniem. Do seksu zmuszaæ nikogo nie wolno, ale jednak je¶li macie inne zdanie w tak priorytetowej kwestii to powinni¶cie siê rozstaæ. Z reszt± nie zdziwi³abym siê jakby facet zrobi³ jaki¶ skok w bok, bo wygl±da na to, ¿e czekanie do ¶lubu nie jest wasz± wspóln± decyzj± :P
f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-06-27, 15:50   #17
Folgia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 849

[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;84452636]Skoro ty jeste¶ a¿ tak wierz±ca, ¿eby odmawiaæ sobie seksu to ¶lubu i to w wieku 27 lat(!) to pewnie twój partner to typowy 'mê¿u¶ katolik', który uwa¿a, ¿e partnerka to jego w³asno¶æ. Kto by pozwoli³ kobiecie podejmowaæ za siebie decyzje. Jeszcze by g³upia mia³a inne zdanie od niego. Nie rozumiem czemu nie we¼miecie w tym wieku ¶lub. Zapowiada siê przecie¿ cudowne kiszenie w swoich konserwatywnych schematach.

Tak poza tym uwa¿am, ¿e oboje jeste¶cie wobec siebie nie w porz±dku. Ty odmawiasz mu seksu, na który on liczy. On próbuje ciê podej¶æ mimo wszystko wspólnym mieszkaniem. Do seksu zmuszaæ nikogo nie wolno, ale jednak je¶li macie inne zdanie w tak priorytetowej kwestii to powinni¶cie siê rozstaæ. Z reszt± nie zdziwi³abym siê jakby facet zrobi³ jaki¶ skok w bok, bo wygl±da na to, ¿e czekanie do ¶lubu nie jest wasz± wspóln± decyzj± :P[/QUOTE]

Stary 2018-06-28, 07:37   #18
Magianelka
Raczkowanie

On nie zachowuje siê tak nagminne. Reaguje wtedy, gdy mo¿e i rzeczywi¶cie ja trochê 'olewkê' mam i nie informujê o poniek±d wa¿nych sprawach. Te¿ martwiê siê, gdy d³u¿szy czas nie odzywa siê. I to nie tak, ¿e ja jestem idealna, bo mam wiele rzeczy do zmiany, jak chocia¿by wysypianie siê o normalnych godzinach i zadbanie w koñcu o siebie.

W sprawach ³ó¿kowych ostatnimi tygodniami sta³ siê bardziej nienarzucaj±cy siê i twierdzi, ¿e chce zaczekaæ. W poprzednich relacjach nie ogranicza³ siê w ¿aden sposób do zbli¿enia i, z tego, co wspomina³, raczej szybko do nich dochodzi³o i czêsto, ale by³o to bez jakichkolwiek wra¿eñ oraz mi³o¶ci i dlatego nawet nie pamiêta swojego pierwszego razu, jak to by³o i kiedy mniej wiêcej (chyba, ¿e woli to przemilczeæ) A teraz, jak mówi wielokrotnie, jest inaczej - lepiej, wrêcz magicznie, czuje spore emocje podczas nawet zwyk³ych poca³unków, a nie, ¿e kawa na ³awê i szybko po sprawie nawet powiedzia³, ¿e ¿a³uje, ¿e nie zaczeka³ z tym wszystkim na odpowiedni± osobê i ¿e skoro teraz tak nawet najdrobniejsze czu³o¶ci prze¿ywa, to co dopiero bêdzie po ¶lubie...

Kochane/Kochani, czasem mam mêtlik w g³owie. Teraz, jak pojechali¶my za miasto, to nocowali¶my w hotelu, ale nie mia³ nic przeciwko, ¿e spali¶my osobno - "skoro tak chcesz, to tak bêdzie" Nic siê oczywi¶cie nie wydarzy³o. Jedynie zobaczyli¶my siê przed za¶niêciem, po³o¿y³ siê obok mnie na chwilê, porozmawiali¶my, co bêdziemy porabiaæ kolejnego dnia. By³o trochê czu³o¶ci, wtuli³ siê, ca³owa³ i poszed³ do siebie.
Czy facet mo¿e tak bardzo zmieniæ siê pod wzglêdem seksu?
Stary 2018-06-28, 07:59   #19
cava
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 22 121

[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;84452636]Skoro ty jeste¶ a¿ tak wierz±ca, ¿eby odmawiaæ sobie seksu to ¶lubu i to w wieku 27 lat(!) to pewnie twój partner to typowy 'mê¿u¶ katolik', który uwa¿a, ¿e partnerka to jego w³asno¶æ. Kto by pozwoli³ kobiecie podejmowaæ za siebie decyzje. Jeszcze by g³upia mia³a inne zdanie od niego. Nie rozumiem czemu nie we¼miecie w tym wieku ¶lub. Zapowiada siê przecie¿ cudowne kiszenie w swoich konserwatywnych schematach.

Tak poza tym uwa¿am, ¿e oboje jeste¶cie wobec siebie nie w porz±dku. Ty odmawiasz mu seksu, na który on liczy. On próbuje ciê podej¶æ mimo wszystko wspólnym mieszkaniem. Do seksu zmuszaæ nikogo nie wolno, ale jednak je¶li macie inne zdanie w tak priorytetowej kwestii to powinni¶cie siê rozstaæ. Z reszt± nie zdziwi³abym siê jakby facet zrobi³ jaki¶ skok w bok, bo wygl±da na to, ¿e czekanie do ¶lubu nie jest wasz± wspóln± decyzj± :P[/QUOTE]

Nie rozumiem czemu ich obra¿asz.
Masz problem z lud¼mi którzy maj± inne warto¶ci ni¿ Ty i ¿yj± inaczej ni¿ Ty, to Ty masz problem, nie oni. Po co ich obra¿aæ i wypisywaæ takie rzeczy komu¶?

No chyba, ¿e to przejaw tej s³awetnej tolerancji.

Oni nie maj± konfliktu o podej¶cie do seksu.

Dogadali siê, akceptuj± swoje wybory, s± zgodni.

A Ty wyje¿dzasz z jakimi¶ "katolickimi mê¿usiami" i dosrywasz im ich wiekiem. Masakra. :/

Z salamandr± w d³oni szed³em przez powierzchniê komety.
Liz Williams
cava jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2018-06-28, 08:03   #20
Hanako
lubi eks swojego mê¿a

Wiadomo¶ci: 1 791

[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;84452636]Skoro ty jeste¶ a¿ tak wierz±ca, ¿eby odmawiaæ sobie seksu to ¶lubu i to w wieku 27 lat(!) to pewnie twój partner to typowy 'mê¿u¶ katolik', który uwa¿a, ¿e partnerka to jego w³asno¶æ. Kto by pozwoli³ kobiecie podejmowaæ za siebie decyzje. Jeszcze by g³upia mia³a inne zdanie od niego. Nie rozumiem czemu nie we¼miecie w tym wieku ¶lub. Zapowiada siê przecie¿ cudowne kiszenie w swoich konserwatywnych schematach.[/QUOTE]
O³ jea, wszyscy katolicy s± absolutnie szaleni, uwielbiaj± patriarchat i nie szanuj± praw kobiet. Tak to w³a¶nie dzia³a. A to wszystko dlatego, ¿e czekaj± z seksem do ¶lubu, co¶ im siê wtedy przewraca w mózgu i faceci zaczynaj± przykuwaæ ¿ony do kaloryfera.
To nie jest tak, ¿e ludzie bywaj± porypani niezale¿nie od wyznania, to tylko katolicy tak maj±.
Cytat:
Kochane/Kochani, czasem mam mêtlik w g³owie. Teraz, jak pojechali¶my za miasto, to nocowali¶my w hotelu, ale nie mia³ nic przeciwko, ¿e spali¶my osobno - "skoro tak chcesz, to tak bêdzie" Nic siê oczywi¶cie nie wydarzy³o. Jedynie zobaczyli¶my siê przed za¶niêciem, po³o¿y³ siê obok mnie na chwilê, porozmawiali¶my, co bêdziemy porabiaæ kolejnego dnia. By³o trochê czu³o¶ci, wtuli³ siê, ca³owa³ i poszed³ do siebie.
Czy facet mo¿e tak bardzo zmieniæ siê pod wzglêdem seksu?
No ja trochê nie rozumiem, czego ty oczekujesz - zamiast doceniæ, ¿e ch³opak szanuje twoje pogl±dy i dostosowuje swoje zachowanie do nich, to wydajesz siê jako¶ niezadowolona, ¿e on nie naciska. Trochê na zasadzie "ja mu powiem, ¿e nie, ale ¿eby on próbowa³". Powinien mieæ co¶ przeciwko, ¿e spali¶cie w dwóch pokojach, skoro sama tak wybra³a¶?
Stary 2018-06-28, 09:00   #21
BAN sta³y

Nie obra¿am ich. Stwierdzam tylko gdzie prawdopodobnie gdzie le¿y problem. Znam niestety bardzo wierz±cych panów, nie wszyscy s± 'katolickimi mê¿usiami', ale wiêkszo¶æ niestety tak i traktuj± swoje ¿ony gorzej ni¿ ¼le. Zdradzaj± i spowiadaj± siê. Stosuj± przemoc ekonomiczn± wobec ¿on i dzieci. Jeden zostawi³ ¿onê jak dosta³a stwardnienia rozsianego, bo nie mog³a mu rodziæ wiêcej dzieci (jakby 6 nie wystarczy³a!). Takie kobiety nie maj± nic powiedzenia, bo przecie¿ ¿ona ma byæ s³u¿ebnic± swojego mê¿a (taki tekst czêsto nawet pada podczas ¶lubów ko¶cielnych :P).

Okej, autorka ma takie pogl±dy, takiego partnera sobie znalaz³a, ale niech siê nie dziwi, ¿e bêdzie za nied³ugo musia³a siê go prosiæ o zgodê na wyj¶cie do toalety. Ludzie bywaj± porypani niezale¿nie od wyznania, ale to w religia katolicka nieroz³±cznie wi±¿e siê z patriarchatem, a ten zawsze stawia kobietê ni¿ej. Nie mówiê, ¿e nie ma porz±dnych wierz±cych facetów, ale ten autorki siê na takiego nie zapowiada.

Co do wieku to po prostu mnie dziwi, ¿e siê tak mêcz± skoro s± ju¿ dojrza³ymi lud¼mi i podobno to powa¿ny zwi±zek. Facetowi wyra¼nie nie le¿y brak seksu. Ona niby te¿ przeb±kuje, ¿e boi siê, ¿e ulegnie. Nie siê hajtn± i po sprawie, nie? Mieszkanie bez ¶lubu to chyba te¿ niezbyt po bo¿emu?

cava, nie muszê byæ tolerancyjna, maj±c inne pogl±dy ni¿ konserwatywne.
Stary 2018-06-28, 09:14   #22
Magianelka
Raczkowanie

Gdzie¶ z boku g³owy pojawia siê czerwona lampka, ¿e ch³opak, który kiedy¶ nie potrafi³ powstrzymaæ siê od zbli¿enia, wrêcz chcia³, jak najwiêcej i najczê¶ciej, dzi¶ jest taki, ¿e chce zaczekaæ. Obawy s±, ¿e mo¿e z kim¶ innym to robi, a ja jestem dobrym materia³em na ¿onê i tyle

Kiedy¶ by³a dyskusja z Jego mam± odno¶nie tych spraw. To by³o takie... niezrêczne, gadaæ z te¶ciow± o seksie ale sama rozpoczê³a t± rozmowê, wiêc wyja¶ni³am, co by³o konieczne stwierdzi³a, ¿e rozumie to, ¿e chcê zaczekaæ do ¶lubu, ale czy zdajê sobie z tego sprawê, ¿e mê¿czy¼ni maj± potrzeby, a gdy nie dostaj± 'wszystkich czu³o¶ci' od swojej kobiety, to id± do innej. I zapali³a mi siê kolejna czerwona lampka, ¿e mo¿e ona co¶ wie, co syn porabia, gdy nie widzi siê ze swoj± dziewczyn±... Mówi³a, ¿e ona bardzo wcze¶nie rozpoczê³a wspó³¿yæ i nie ¿a³uje (mia³a tylko jednego ch³opaka, obecnego mê¿a ). ¯e seks jet bardzo wa¿ny i ludzie pod tym wzglêdem musz± siê dobieraæ, bo musz± siê odpowiednio zgraæ itp. itd.
Przy tej rozmowie by³ mój ch³opak. Z pocz±tku milcza³, ale po tym ostatnim tek¶cie (chyba nie wytrzyma³ ju¿ tej gadaniny) powiedzia³ swojej mamie, ¿e to jest nasza wspólna decyzja i je¿eli co¶ pó¼niej nie bêdzie nam odpowiada³o, to bêdziemy o tym rozmawiaæ i próbowaæ rozwi±zaæ problem. Te¶ciowa chyba zdenerwowa³a siê i odrzek³a, ¿e je¿eli co¶ bêdzie, to mamy nie przychodziæ do niej po rady, bo wtedy bêdzie ju¿ za pó¼no... Tak skoñczy³a siê ta dyskusja.
Potem z samym ch³opakiem porozmawia³am jeszcze o tym. Skomentowa³ to w ten sposób, ¿e mama du¿o mówi, niepotrzebnie siê denerwuje i robi zawsze o wszystko du¿y szum oraz ¿e mam siê ni± nie przejmowaæ, bo ona taki ma charakter i nie jest tego samego zdania, co ona, bo to, ¿e komu¶ uk³ada siê dobrze w ³ó¿ku nie gwarantuje tego, ¿e bêdzie to udany zwi±zek, czy ma³¿eñstwo, poniewa¿ 'seks nie jest fundamentem'

EDIT: Hanako i Leany, rozumiem, ¿e macie swoj± opiniê na temat katolików, ale nie powinno siê wszystkich mierzyæ jedn± miar±. Ka¿dy cz³owiek jest inny, bez wzglêdu na to, jakiego jest wyznania. Poza tym, mój ch³opak by³ u chrztu i przyj±³ bierzmowanie, ale nie nale¿a³ nigdy zbytnio do osób praktykuj±cych, Jego rodzice równie¿. Obchodzili tylko ¶wiêta Bo¿ego Narodzenia, przyjmowali sakramenty i w sumie tyle. St±d zastanawiam siê, czy jest mo¿liwa taka zmiana u faceta

Edytowane przez Magianelka
Czas edycji: 2018-06-28 o 09:38
Stary 2018-06-28, 09:35   #23
BAN sta³y

Cytat:
bo to, ¿e komu¶ uk³ada siê dobrze w ³ó¿ku nie gwarantuje tego, ¿e bêdzie to udany zwi±zek, czy ma³¿eñstwo, poniewa¿ 'seks nie jest fundamentem'
Tylko, ¿e jak komu¶ siê nie uk³ada w ³ó¿ko to wtedy marne szanse na dobry zwi±zek. Nawet je¶li partnerów ró¿ni temperament to czêsto pojawia siê frustracja, a to poci±ga za sob± inne konflikty. Seks to wa¿ny element zwi±zku. Nie nadrobi je¶li inne rzeczy kulej± i facet jest na przyk³ad toksykiem, ale moim zdaniem bez seksu nie ma prawdziwej blisko¶ci.

Mo¿e byæ super, a mo¿e byæ beznadziejnie. Dlatego te¿ ludzie decyduj± siê na seks przed ¶lubem i mieszkanie ze sob±. Nie dlatego, ¿e s± zepsuci i musz± zaliczyæ jak najwiêcej partnerów. Chc± wiedzieæ czy to na pewno w³a¶ciwa osoba do spêdzenia razem reszty ¿ycia.

No chyba, ¿e tobie nie przeszkadza taka ewentualno¶æ, ¿e nie bêdziesz nigdy odczuwa³a satysfakcji z ¿ycia seksualnego albo m±¿ bêdzie realizowa³ fantazje na boku.

Magianelka, mo¿e byæ nawet niewierz±cy, ale je¿eli ty mu siê podporz±dkujesz i poczuje swoj± patriarchaln± w³adzê w zwi±zku, a do tego konserwatywnego modelu z twojej inicjatywy d±¿ycie, to prawdopodobnie to wykorzysta, bo ju¿ zaczyna.

Edytowane przez f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf
Czas edycji: 2018-06-28 o 09:39
Stary 2018-06-28, 09:41   #24
patusiaa23
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 3 713

Sk±d wstrz±snê³as katolickiego mezusia, skoro ten ch³opak przed autorka zachowywa³ siê wed³ug ciebie zupe³nie "normalnie", uprawia³ seks przed ¶lubem, spotyka³ siê z innymi,propozycja poczekalnia wysz³a od autorki, która w kontek¶cie wiary pisze wy³±cznie o sobie, ¿e to jej pogl±dy etc. Przeczyta³as chocia¿ ca³y w±tek? I owszem, obra¿asz, twój ton jest nadzwyczaj napastaliwy.

No ale to nie zmienia jednak faktu, ¿e dla mnie ten facet jest zbyt kontroluj±cy, katolik, czy nie. Przestañ sobie na to pozwalaæ,jak bêdzie znowu siê darl i obrazal, to po prostu skoñcz z nim rozmowê, wyjd¼, od³ó¿ telefon, mówi±c, ¿e nie bêdziesz w ten sposób z nim rozmawiaæ.

Edytowane przez patusiaa23
Czas edycji: 2018-06-28 o 09:44
patusiaa23 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-06-28, 10:01   #25
Magianelka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patusiaa23 Poka¿ wiadomo¶æ
Sk±d wstrz±snê³as katolickiego mezusia, skoro ten ch³opak przed autorka zachowywa³ siê wed³ug ciebie zupe³nie "normalnie", uprawia³ seks przed ¶lubem, spotyka³ siê z innymi,propozycja poczekalnia wysz³a od autorki, która w kontek¶cie wiary pisze wy³±cznie o sobie, ¿e to jej pogl±dy etc. Przeczyta³as chocia¿ ca³y w±tek? I owszem, obra¿asz, twój ton jest nadzwyczaj napastaliwy.

No ale to nie zmienia jednak faktu, ¿e dla mnie ten facet jest zbyt kontroluj±cy, katolik, czy nie. Przestañ sobie na to pozwalaæ,jak bêdzie znowu siê darl i obrazal, to po prostu skoñcz z nim rozmowê, wyjd¼, od³ó¿ telefon, mówi±c, ¿e nie bêdziesz w ten sposób z nim rozmawiaæ.

Dziêkujê, tak te¿ zrobiê.

Leany, z ch³opakiem nie ograniczamy siê tylko i wy³±cznie do trzymania za rêkê. Czujemy do siebie do¶æ spor± chemiê i nie ukrywam, ¿e wspólne zamieszkanie raczej by spowodowa³o, ¿e by¶my nie wytrzymali z postanowieniem. On bardzo mi siê podoba, ja Jemu równie¿ i my¶lê, ¿e to, z jak± wra¿liwo¶ci± i emocjami wi±¿e siê ka¿dy nasz dotyk, to wa¿na sprawa, bo je¿eli by³by lód pomiêdzy nami, dystans, to ró¿nie mog³oby byæ pó¼niej w ³ó¿ku. A seks, to przecie¿ nie tylko stosunek. Mo¿e siê mylê
Stary 2018-06-28, 10:36   #26
kennedy
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 18 401

Ueazam ze 27 i odmawianie sobie seksu i bliskosci ryje banie i to jest tego wynik.

Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogo¶ poznaj± to my¶l±, ¿e to fajny facet. Jest ju¿ wstêpnie zaakceptowany jako partner, a pó¼niej mo¿e to tylko zepsuæ lub nie. Kiedy mê¿czy¼ni kogo¶ poznaj± to my¶l±: „Ma niez³e nogi”.
kennedy jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-06-28, 10:57   #27
BAN sta³y

Autorko, seks to nie tylko stosunek. Bli¿ej z partnerem nie mo¿na byæ. O pe³nej blisko¶ci mo¿na mówiæ dopiero wtedy, kiedy wiemy, ¿e partner w akceptuje równie¿ nasze cia³o i zale¿y mu na naszej przyjemno¶ci. Pozwala to te¿ wyzbyæ siê jakiekolwiek wstydu. Przydatne zarówno w ³ó¿ku jak i w czasie choroby partnera.

Tak samo seks to nie tylko penetracja. Je¿eli uprawiacie jakie¶ inne formy mi³o¶ci typu seks oralny albo petting to twoje 'dziewictwo' i czekanie do ¶lubu jest zupe³nie niezrozumia³e i prêdzej wynika z lêków przed penetracj± ni¿ duchowych przekonañ.

Co do chemii to dobrze rokuje, ale nie daje pewno¶ci na udane ¿ycie seksualne. Zdarza siê przecie¿, ¿e ludzie s± niedobrani anatomicznie.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-06-28, 11:51   #28
Magianelka
Raczkowanie

[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;84470776]Autorko, seks to nie tylko stosunek. Bli¿ej z partnerem nie mo¿na byæ. O pe³nej blisko¶ci mo¿na mówiæ dopiero wtedy, kiedy wiemy, ¿e partner w akceptuje równie¿ nasze cia³o i zale¿y mu na naszej przyjemno¶ci. Pozwala to te¿ wyzbyæ siê jakiekolwiek wstydu. Przydatne zarówno w ³ó¿ku jak i w czasie choroby partnera.

Tak samo seks to nie tylko penetracja. Je¿eli uprawiacie jakie¶ inne formy mi³o¶ci typu seks oralny albo petting to twoje 'dziewictwo' i czekanie do ¶lubu jest zupe³nie niezrozumia³e i prêdzej wynika z lêków przed penetracj± ni¿ duchowych przekonañ.

Co do chemii to dobrze rokuje, ale nie daje pewno¶ci na udane ¿ycie seksualne. Zdarza siê przecie¿, ¿e ludzie s± niedobrani anatomicznie.[/QUOTE]

Nie, nie uprawiamy pettingu, czy seksu oralnego itp.
A co do poczucia wstydu, skromno¶ci... Tak, czasem a¿ przesadnie by³am wstydliwa pod k±tem nago¶ci i obcis³ych rzeczy (nie lubi³am sukienek, krótkich spodni, strojów k±pielowych, czy odkrytego pêpka). Wynika³o to te¿ poniek±d z tego, ¿e od zawsze mia³am kompleksy dot. mojego wygl±du. Nic mi siê w sobie zewnêtrznie nie podoba³o. Dziêki obecnemu ch³opakowi zmieni³o siê to, podbudowa³ trochê moj± psychikê i ubranie siê bardziej kobieco, to ju¿ nie taki problem.

A wyzbycie siê ca³kowitego wstydu... to raczej jeszcze d³ugi proces, bynajmniej w moim przypadku

Z kolei niedopasowanie anatomiczne nale¿y do rzadko¶ci, a je¶li ju¿ siê trafi, to przecie¿ mo¿na je zniwelowaæ

Edytowane przez Magianelka
Czas edycji: 2018-06-28 o 11:52
Stary 2018-06-28, 12:58   #29
Katia525
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 879

Cytat:
Nie, nie uprawiamy pettingu, czy seksu oralnego itp.
A co do poczucia wstydu, skromno¶ci... Tak, czasem a¿ przesadnie by³am wstydliwa pod k±tem nago¶ci i obcis³ych rzeczy (nie lubi³am sukienek, krótkich spodni, strojów k±pielowych, czy odkrytego pêpka). Wynika³o to te¿ poniek±d z tego, ¿e od zawsze mia³am kompleksy dot. mojego wygl±du. Nic mi siê w sobie zewnêtrznie nie podoba³o. Dziêki obecnemu ch³opakowi zmieni³o siê to, podbudowa³ trochê moj± psychikê i ubranie siê bardziej kobieco, to ju¿ nie taki problem.

A wyzbycie siê ca³kowitego wstydu... to raczej jeszcze d³ugi proces, bynajmniej w moim przypadku

Z kolei niedopasowanie anatomiczne nale¿y do rzadko¶ci, a je¶li ju¿ siê trafi, to przecie¿ mo¿na je zniwelowaæ
A roznice w libido? Jak zniwelujesz? To juz nie jest rzadkoscia.

Tak na rozgrzewke polecam ten watek:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1245011

Edytowane przez Katia525
Czas edycji: 2018-06-28 o 13:00
Katia525 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-06-29, 09:03   #30
S1oneczko
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 202
Unhappy Dot.: Przewra¿liwiony ch³opak?!

Wydaje mi siê, ¿e problem lezy w akceptacji twojego cia³a i niskiej samoocenie. Moim zdaniem powinna¶ popracowaæ nad pewno¶ci± siebie. Zastanów siê w czym masz problem? Mo¿e to co¶, co mo¿na zmieniæ, np. kilka kg za du¿o, brak jêdrno¶ci etc. Mo¿e to sposób w jaki o sobie my¶lisz powinien ulec modyfikacji? Co mówi³o Twoje otoczenie? To nie jest tak, ¿e niska samoocena bierze siê znik±d. Czy to Twój pierwszy ch³opak? Ja bym siê zastanowi³a, ale tak szczerze, sk±d siê wziê³o to czekanie do ¶lubu? Mo¿e boisz siê, ¿e to nie jest tak naprawdê ten, ¿e on nie kocha Ciebie, a mo¿e to Ty go nie kochasz ? Mo¿e boisz siê, ¿e odejdzie? Mo¿e nago¶æ Ciê przerasta, bo wstydzisz siê swojego cia³a? Mo¿e boisz siê opinii o sobie, je¶li zwi±zek po seksie oka¿e siê klap± i on odejdzie? Mo¿e boisz sie tego co powie Twoja rodzina? Mo¿e boisz siê, bo nie wiesz jak to wygl±da i boisz siê, ¿e bêdziesz niewystarczaj±co dobra, gorsza od jego by³ych partnerek? Je¿eli nic nie stoi za Twoimi przekonaniami, to trzymam kciuki za wytrwanie w postanowieniu. Moim zdaniem co¶ jednak za tym stoi. Byæ mo¿e jeszcze sobie tego nie u¶wiadomi³a¶. A je¶li naprawdê nie, to praca nad w³asna samoocena mo¿e jedynie pomóc, a to przeniesie siê równie¿ na inne sfery ¿ycia.

Je¶li masz problem z nago¶ci±, to nie minie tak od rêki. Je¶li nie zrobisz z tym porz±dku w swojej g³owie, to Twoje ¿ycie seksualne bêdzie nieudane. Pozbawisz siê sama najfajniejszych pozycji, w których ca³e cia³o kobiety jest widoczne, jak i równie¿ spontanicznego seksu w ci±gu dnia- przy ¶wietle. Pozbawisz tego równie¿ partnera. Seks bez bod¼ców szybko siê nudzi.

Napiszê jak to wygl±da z mojej perspektywy.
Czeka³am bardzo d³ugo z seksem. Pierwszy seks w Twoim wieku. Jestem bardzo atrakcyjn± osob±. Ka¿dy mê¿czyzna, który mi siê w ¿yciu podoba³ zaprosi³ mnie na kawê. Mog³am przebieraæ jak w ulêga³kach. Spotyka³am siê z wieloma mê¿czyznami, ale nigdy do niczego nie dosz³o. Im szybciej wychodzi³y ich tendencje do chêci inicjacji seksualnej, tym szybciej siê ich pozbywa³am.

A¿ trafi³am na swojego mê¿a. Czeka³ pó³tora roku! a¿ nie wytrzymali¶my. Mo¿e inaczej. Nie mia³am serca d³u¿ej go mêczyæ. By³am pewna, ¿e mnie kocha i wystarczaj±co siê po¶wieci³. Tyle mi wystarczy³o. Wydaje mi siê, ¿e by³ w stanie tyle wytrzymaæ ze wzglêdu na to, ¿e by³ prawiczkiem. Inaczej patrzy siê na te sprawy kiedy ju¿ to ¿ycie intymne siê prowadzi.

I co?
Koszmar. Od tego 1 razu wiedzia³am, ¿e to nie to. Mêczê siê teraz w ma³¿eñstwie z nieudanym seksem. Tobie tego nie ¿yczê. Bardzo ¿a³ujê, ¿e moje zasady doprowadzi³y do tego, ¿e wysz³am za tego cz³owieka. Postanowi³am, ¿e bêdê uprawiaæ seks tylko z mê¿em i tak siê sta³o. Co siê okaza³o? ¯e ja potrzebujê seksu wiêcej, w ro¿nych pozycja, w ró¿nych sytuacjach, chcê testowaæ, poznawaæ, uczyæ siê. Chcê wiêcej, intensywniej, czê¶ciej od mojego mê¿a. Klapa. Frustracja naros³a do tego stopnia, ¿e my¶lê o rozwodzie, bo moje zasady wykluczaj± skok w bok. Najpierw rozwód, pó¼niej nowy partner.

A wiesz czego najbardziej ¿a³ujê?
Namiêtno¶æ. Z biegiem up³ywu lat namiêtno¶æ spada. ¯a³uje tego, ¿e czeka³am tak d³ugo. Czeka³am tak d³ugo, ¿e ca³a ta magia, która jest na pocz±tku minê³a. ¯a³ujê, ¿e nie korzysta³am z seksu, kiedy nie mogli¶my oderwaæ siê od siebie, ¿e to nie trwa³o d³u¿ej. ¯e ta magia, rado¶æ z seksu nie trwa³a d³u¿ej. ¯e nie spotka³am partnera( bo wtedy nie wiedzia³am, ¿e taki nie bêdzie), który na przywitanie zedrze ze mnie ubranie i rzuci mnie na stó³. ¯e trwa³o to tak krótko, zanim seks spowszednia³, a temperatura opad³a. ¯e trwa³o to tylko kilka miesiêcy, bo wcze¶niej przez te pó³tora roku namiêtno¶æ regularnie spada³a, bo tk ju¿ jest skonstruowany cz³owiek.

Ale czy taki filmowy seks istnieje? Czy tylko mnie omin±³? Bo temperamenty mamy ró¿ne? Boli mnie to.

Ze swojej perspektywy. Ja bym nie czeka³a. To by³ b³±d. Inaczej u³o¿y³abym sobie ¿ycie, z kim¶ innym. I chocia¿ wszystko inne by³o idealne- to moim zdaniem seks jest fundamentem zwi±zku.
S1oneczko jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2018-06-30 20:29:10

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.