![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czy to jest rasizm?
Co myślicie o tych dwóch przypadkach, czy to jest rasizm?
1. Znajomi (faceci) jakiś czas temu gdy zeszło na tematy łóżkowe opowiadali mi o swoich tym, że spali z kobietami innej rasy- jeden z Tajka a drugi z murzynką. Stwierdzili, że tylko chcieli sprawdzić jak to jest w łóżku z taką, ale na dziewczynę czy żonę nie wzieliby takiej bo im się nie podobają a dzieci chcieliby mieć podobne do siebie a nie mieszankę rasową. 2. Ten przypadek tyczy się mnie. Gdy poznaję faceta i okazuje się, że spał z murzynką to automatycznie obrzydza mi faceta. Szanuję czarnoskórych, odnoszę się z szacunkiem, mam nawet dwie znajome murzynki, ale murzyni są dla mnie strasznie brzydcy, zapach skóry też jest specyficzny (przypomina ocet), no po prostu są obrzydliwi z wyglądu i te dłonie, które wyglądają jakby schodziła z nich skóra, często żółte białka oczu... I świadomość, że chłopak spał z taką... Oczywiście wszyscy jesteśmy ludźmi, oni mają takie same prawa jak każdy ale jestem po prostu przeciwna mieszaniem się ras. Pytałam koleżanek i dwie z nich mają podobne odczucia, nie mogłyby się związać z chłopakiem, który spał z murzynką. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy to jest rasizm?
Raczej zwykłe chamstwo
![]() |
#3 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
I co to w ogóle znaczy, że jesteś przeciwna mieszaniu się ras? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Nie karmic trolla. Rasistowskiego trolla.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;84610421]Zależy od przyczyny, ale w tym wypadku podejrzewam, że tak, to rasizm.
Tak brzydzenie się innymi ludźmi z powodu ich koloru skóry, to rasizm. Tak samo jak brzydzenie się ludźmi, którzy mieli kontakt z takimi o innym kolorze skóry. I co to w ogóle znaczy, że jesteś przeciwna mieszaniu się ras? ![]() Chodzi o to, że za jakiś czas nie będzie w ogóle ras tylko jedna rasa, wielki mix. Afrykańskie geny są silne, dlatego próżno będzie szukać białych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Czyli jednak troll
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;84610706]Tak, rasizm.[/QUOTE]
Czyli trener reprezentacji Szwecji też jest rasistą, bo nie chciał przyjąć nierodowitych Szwedów do reprezentacji. ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Miło mi, Marta jestem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Gazela inteligencji
|
Tak, twierdzenie, że niektóre rasy nie nadają się do małżeństwa, obrzydzenie do osób o innej skórze i mówienie o „mieszaniu się ras” to rasizm.
I w tym przypadku trolling. ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
Nie wiem, dlaczego rasiści się oburzają na oskarżenia o rasizm?
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie mam pojęcia o sytuacji z reprezentacją Szwecji, ich trenerem i co to byli za zawodnicy ani nawet jaki to sport, więc się nie odniosę już bardziej do tego tematu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ty jako czarnoskóra spotykasz się z przejawem rasizmu w Polsce? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Lisabeth, stwierdziłam, że trener reprezentacji Szwecji (piłka nożna) też jest rasistą bo nie wyraził zgody na udział piłkarzy, którzy nie są rdzennymi Szwedami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Gazela inteligencji
|
Cytat:
Nie, nie spotykam się jako czarnoskóra z przejawami rasizmu w Polsce, bo nie jestem czarnoskóra.
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
No tak, wychodzi na to, że jest. Stwierdzilas też, że ktoś tu sugeruje, że wszyscy mamy taki sam kolor skóry (tak to zrozumiałam).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
No i? Nadal nie mam żadnych informacji do stwierdzenia czy to był rasizm. Jak chcesz o tym rozmawiać i jesteś ciekawa opinii, to przytocz konkretne dane.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Lisabeth, proszę
http://www.sport.pl/mundial/7,154361...-jimmiego.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Gazela inteligencji
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Swoją drogą zauważyłam, że tylko czarnoskórzy mogą mówić o rasizmie. Byłam wielokrotnie zwyzywana przez czarnoskórych, na ulicy w klubie, w metrze, tylko dlatego, że zostałam zaczepiona przez czarnoskórego, który próbował mnie poderwać. Grzecznie mówiłam, że nie jestem zainteresowana albo mam kogoś, mimo mojej uprzejmości byłam wyzywana od rasitek i białych dziwek, kazano mi wypiera*** do swojego kraju.
Sytuacja w taksówce, czarnoskóry taksówkarz, który wybrał okrężną drogę aby zarobić więcej, zapytałam dlaczego jedzie okrężną drogą, wyzywal mnie od rasistek i zasugerował aby spier*** z tego kraju. Mogłabym tak jeszcze wymieniać, ale oczywiście rasizm dotyczy tylko czarnoskórych, biali nie mają prawa mówić o rasizmie. To chore. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Gazela inteligencji
|
https://www.google.pl/amp/s/globalne...up-racism/amp/
Znalazłam, jakie jest zdanie trenera na temat tej afery. Można tutaj przeczytać.
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Przede wszystkim nauczcie się definicji RASA. W przypadku człowieka to nie występuje. Zwykłe cechy genetyczne ( Zdzisia lekarka i Basia sprzedawczyni też się przecież różnią) i różny ( ciemniejszy) pigment.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
https://www.focus.pl/artykul/mit-ludzkiej-rasy
Także z tymi rasami to bardzo dyskusyjna sprawa, a swoją droga dziwi mnie że trochę więcej melaniny u jednych osób może powodować takie upośledzenie funkcji poznawczych u innych (np. autorki wątku). Dokładnie Vanir410 ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
paczanga, zgłosiłam już twój post do moderatora.
Ja nie zmuszam nikogo do lubienia mojej aparycji. I oczekuję tego samego od nich, jeśli nie potrafisz zrozumieć, że komuś czarnoskórzy mogą się nie podobać to szczerze współczuję . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
zielony stworek
|
Cytat:
Tak brzydzenie się innymi ludźmi z powodu ich koloru skóry, to rasizm. Tak samo jak brzydzenie się ludźmi, którzy mieli kontakt z takimi o innym kolorze skóry. I co to w ogóle znaczy, że jesteś przeciwna mieszaniu się ras? ![]() Dokładnie tak. To jest rasizm. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Wg mnie to nie rasizm, bo każdy może mieć jakieś preferencje seksualne. Cytat:
Co to znaczy nierodowitych? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Nośne, miałam na myśli takich, którzy nie są z dziada pradziada Szwedami. Tylko przybyli jakiś czas temu z innego kraju i mają obywatelstwo szwedzkie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||
mad lad
|
Cytat:
2. Jesteś dziwna, a o osobach czarnoskórych wypowiadasz się bardzo pogardliwie. To jest już rasizm. Jeszcze to "mieszanie się ras". Cytat:
![]() Tak się zacząłem zastanawiać ile osób na tym forum myśli jeszcze, że jesteś czarnoskóra, tylko nie miało okazji, aby dopytać? ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:46.