|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Cellulit a nastolatki
Pomocy!Mam 16 lat i zauważyłam u siebie cellulit(jak się dobrze orientuję faza I). Nie wiem jak mam z nim postępować.Dodam tylko,że jestem aktywna fizycznie i zaczęłam używać Eveline na cellulit(pomarańczowa butelka). Raz też się owinęłam folią w miejscu gdzie mam cellulit.
Proszę tylko bez banalnych porad typu zdrowe jedzenie i ruch. Z góry dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Cellulit a nastolatki
Tylko te banalne jak okreslasz rady to jedyne skuteczne-ruch, zdrowe odzywianie, unikanie uzywek, stresu.
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
tam gdzie masz cellulit masuj szczotką, okrężnymi ruchami bądź bańką chińską. Chodzi o pobudzenie limfy i żeby w środku przepływ krwi był lepszy, do tego banalne rady:zdrowe jedzenie, ruch i niestety to jest ciągła walka jeżeli ma się ta tendencje. Jedz cytrusy, pij wodę.
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Tak jak już napisałam jestem Bardzo aktywna fizycznie. Ale czy prysznice gorące chłodne coś dają?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Tak , prysznice chłodne i ciepłe pomagaja
![]() ![]() Niestety bez zdrowej diety i ruchu,masażu(masaż + preparat) nie pozbędziemy się tak szybko celulitu ![]() Skuteczne są też bańki chińskie , można takie kupić na allegro za około 20zł ![]() Masuj miejsca z cellulitem specjalną szczotką i do tego używaj krem na cellulit, pamiętaj masuj od dołu do góry ![]() Pij około 2 litrów dziennie ponieważ wspomagają usuwanie toksyn z organizmu ![]() Słyszałam o spacjalnych tabletkach redukujących cellulit(np.Cellufit za około 70zł, Yerba Slim za 25zł) Ale po co faszerować się chemią? jeżeli można w miarę naturalny sposób się go pozbyć ? Wzmocnij mięśnie ud, pośladków i brzucha. Jedz produkty pełnoziarniste, świeże jarzyny i owoce. Istnieją specjalne diety (tzw detoks ) które mają na celu oczyszczenie organizmu z toksyn ![]() Życze powodzenia w walce z cellulitem, bo jak wiemy nie tak łatwo się go pozbyć ![]()
70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58-57-56-53 "Nigdy nie rezygnuj z marzenia tylko dlatego, że jego realizacja zajmie dużo czasu. Czas i tak przeminie." Edytowane przez angelhorse Czas edycji: 2012-04-23 o 22:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
dzięki, mam zamiar wziąć się za siebie, bo wiadomo, że problem należy zabić w zarodku:P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
i jak ty sobie z nim radzisz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
zawsze biorąc prysznic na koniec polewam nogi chłodną wodą, staram się robić masaż podczas balsamowania ciała (ale bardzo krótki
![]() ![]() Planuje też kupić jakiś kosmetyk antycellulitowy w przyzwoitej cenie ![]() Mam nadzieję, że sport+woda dla oczyszczenia+masaż z odpowiednim kosmetykiem coś pomogą, cudów na pewno nie będzie, ale chciałabym w lecie czuć się pewniej w bikini ![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
Lokalizacja: "... tam gdzie gwiazdy spadają,a marzenia się spełniają"
|
"raz się owinęłam folią..." -dobre
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
amor vincit omnia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Nia, ale pytałam was co o tym sądzicie i nikt mi nie dał odpowiedzi. Teraz nie wiem czy warto sobię tym tyłek zawracać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
[/COLOR]
Cytat:
![]() ![]() ![]() Planuję kupić bańki chińskie , na allegro można dostać je po atrakcyjnej cenie ![]()
70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58-57-56-53 "Nigdy nie rezygnuj z marzenia tylko dlatego, że jego realizacja zajmie dużo czasu. Czas i tak przeminie." Edytowane przez angelhorse Czas edycji: 2012-05-01 o 22:38 Powód: Cytat nie pyknął:D |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Cześć! Należę do grupy "Razem schudniemy 20kg!", za mną już 11,5kg
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
A ja proponuję zaopatrzyć się w tzw. gąbkę syrenkę w Rossmanie jest dostępna, bodajże za 3 zł. Jest szorstka, codziennie należy nią masować wybrane partie ciała - jeżeli wejdzie Ci to w nawyk zobaczysz szybko efekty. Ja stosuję tą gąbkę od huhuh już z rok będzie i naprawdę jestem zadowolona z efektów.
![]() No i oczywiście zdrowe odżywianie (jak najmniej soli), ruch, balsamy, owijanie się folią itd itd ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Drogie Panie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Jeśli o siebie zadbasz, będziesz ćwiczyć, stosować te wszystkie masaże, kremy itd. to w przyszłości nie będziesz miała problemu, pozbędziesz się go. Jesli teraz odpuścisz i nie będziesz robiła nic z tym co masz już to właśnie z tego powodu będziesz miała za jakiś czas cellulit jak u 90-letniej babci
![]() Im wcześniej zwalczysz to co masz teraz tym lepiej ![]()
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Taki właśnie mam zamiar, tylko.. oby to coś dało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Nikt tutaj dawno nie odpisywał, więc trochę odświeżę temat. Zgadzam się z jagodą1982, że nie ma lepszego sposobu na cellulit jak regularne ćwiczenia. Od siebie dodałabym jeszcze , że należy unikać przetwarzanych produktów, ograniczyć kawę i alkohol , pić za to dużo wody. I słowo, które każda z nas powinna odmieniać przez wszystkie przypadki - REGULARNOŚĆ! Nawilżć skórę powinno się przez cały rok, podobnie z wysiłkiem fizycznym. Nie ma że jest śnieg na dworze, jak biegamy, to biegamy. A jak ktoś nie wierzy, to niech sięgnie tutaj -xxx
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2017-09-25 o 14:06 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Niestety, ale same kosmetyki niewiele zdziałają. Najskuteczniejsze jest połączenie zdrowej diety, ćwiczeń i zabiegów na ciało. Do tego oczywiście można dodać kosmetyki. Fajne efekty daje seria zabiegów na maszynie icoone. Nowoczesna technologia, przemasowanie całego ciała i modelowanie go.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:07.