|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jazda konna
Cześć!
Jeździł ktoś kiedyś na koniu? Nie mówię profesjonalnie, ale tak amatorsko, dla samego siebie ![]() Ja kiedyś trochę jeździłem w okolicznych stadninach. Później zaczęła się praca, natłok obowiązków i tak jakoś zleciały prawie 3 lata bez wsiadania w siodło. Ostatnio jednak zmierzyłem się w pasie i wyszło mi 102 cm! ![]() ![]() A jak tam z wami? Są wśród nas jakieś amazonki? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jazda konna
Ja zapisałam się na letni kurs-byłam już na 6 jazdach (jedna mi przepadła:/) i bardzo mi się podoba, ale to dość stresujące-nie raz spadłam, bo kon przestraszyłsię czegoś i zaczął galopować, a utalentowanym jeżdzcem jeszcze nie jestem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłaś na razie na tylko 6 jazdach i juz kilka (!!!?) razy spadłaś z powodu spłoszenia się (!!!) konia ![]() Serio Ci radzę, zrezygnuj z jazd w tym miejscu. To co Cię spotyka świadczy dobitnie o tym ze konie na które jesteś sadzana są nieprzygotowane pod pracę z początkującymi jeźdźcami, ludzie dopuszczający do takiej sytuacji kompletnie nieprofesjonalni a mówiąc w prost, zwyczajnie bezmyślni!!!. Ryzykujesz swoim życiem. Nie żartuję. To bardzo urazowy sport w ogóle a w świetle tego co napisałaś to po prostu proszenie się o kalectwo. Jeździłam długo, w tym 6 lat pod okiem profesjonalnego trenera WKKW. sama uczyłam podstaw jazdy konnej dzieci oraz początkujących jeźdźców. Nie wypisuję histerycznych teorii, po prostu wiem jak powinna a jak nie powinna wyglądać jazda osoby początkującej.
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() *to było przejezycznie *nieraz spadlam, raz spadłam ![]() ![]() Edytowane przez bordowka Czas edycji: 2018-05-12 o 17:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Przede wszystkim, nie toczek, a kask! To bardzo ważne. Porządny, dopasowany kask.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Ogólnie to sprawa kasków i toczków jest obecnie dosyć skomplikowana, bo w tym albo w zeszłym roku PZJ wycofało możliwość startowania w zawodach w toczkach i cylindrach na rzecz kasków lub kaskotoczków - po prostu są bezpieczniejsze. Osobiście dotknął mnie zakaz dotyczący cylindrów. Chyba dwa lata temu kupiłem partnerce cylinder z Cavallo, taki fajny, wyścielany futrem królika w środku... niestety nie miała okazji pokazać się w nim na zawodach ani razu, a biorąc pod uwagę obecne przepisy, raczej już nigdy w nim nie wystartuje :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Moja bratanica teraz jezdzi i to uwielbia (ma 6 lat) ale ja tylko raz miałam tę przyjemnosc... uczucie ciekawe, kregoslup pracuje
![]() tyle tylko ze to dosc droga przyjemnosc ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Kocham konie, kocham jeździć konno
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Nie, niestety jeszcze nie jeździłam, ale chciałabym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Ja też ostatnio myślałam o tym, żeby spróbować. Zawsze powstrzymywał mnie strach, a teraz jestem już starsza i nawet mam trochę możliwości, żeby spróbować, bo moje koleżanki pracują w stajni wiec ze znajomym bym sie tam nie bała
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
jeździłam w dzieciństwie, później niestety odpuściłam. Mam zamiar wrócić do jazdy konnej, ale póki co male dziecko mi nie pozwala. Niestety się garbię i wiem ze jazda z pewnością by mi pomogła. Ale czy przez jazdę konną można schudnąć?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Schudnąć raczej nie bardzo ale można sobie wyćwiczyć mięsnie głębokie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Też chciałbym po latach do tego wrócić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.