|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Pomóżcie mi uratować skórę twarzy
Cześć dziewczyny. Kilka tygodni temu wyskoczyły mi na twarzy ogromne pryszcze. Zawsze w takich przypadkach ratowałam się wodą utlenioną, spirytusem, maścią cynkową, ichtiolową i kwaskiem cytrynowym, wszystko schodziło pięknie, nie było ani śladu. Tym razem się nie udało... Po użyciu wódki, bo nie miałam spirytusu (wiem, nie powinnam bo wódka ma jeszcze większe stężenie) w połączeniu z wodą utlenioną oraz maścią cynkową z pryszcza wszystko co miało wyjść wyszło, zaczerwienienie zniknęło ale zdarła się przednia warstwa skóry i zostało tzw "mięsko" oraz zrobiła się dziura, mam tak w dwóch miejscach na twarzy, nigdy nie przypuszczałam że coś takiego może mi się przytrafić tym bardziej, że używałam sprawdzonych sposobów. Nie mam pojęcia jak przywrócić tę część skóry do pierwotnej postaci, jak sprawić żeby skóra się zregenerowała i przestała być dziurą. Pod makijażem bardzo to widać, rzuca się w oczy że coś było przy tej skórze majstrowane. Ratuję się maścią propolisową ale nie za wiele to daje. Macie jakieś sposoby jak mogę uratować moją skórę? Proszę pomóżcie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomóżcie mi uratować skórę twarzy
Cytat:
![]() Poza tym to nie są sprawdzone metody, tylko metody sprzed 50 lat i lepiej na przyszłość zaopatrzyć się w coś innego, co nie wysuszy i nie naruszy aż tak drastycznie naskórka z zewnątrz. Maść ichtiolowa jeszcze może być, ale nie woda utleniona, kwasek i wysokoprocentowy alkohol. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:33.