|
Notka |
|
Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pasta wybielająca
Hej wszytkim. W ostatnim czasie pozbyłam się aparatu ortodontycznego, co pozwala na zastosowanie pasty wybielającej. I takie pytanie do was, jaką polecacie? Dokładnie chodzi mi o takie, które są dostępne w każdej drogerii (rossman, natura, itp.)
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Pasta wybielająca
Z drogerii nie mam czego Ci polecić, bo te pasty wybielające są do kitu, serio :P Możesz kupić w zielarskim chyba czarną pastę wybielającą z węglem. Jest to naturalna pasta, ma mało składników i jest o wiele bardziej skuteczna niż te pasty z rossmanna. Zawsze mam wrażenie, że jest w nich dużo cukru i nie widać żadnych efektów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
dobra jest pasta Yotuel chyba jedyna jaka byla u mnie skuteczna, ale nie ma jej w drogeriach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Biała perła- krystaliczna biel. Zawsze jak jej używam to moje otoczenie zauważa że mam białe zęby
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Ja uzywam różnych - albo sensodyne albo elmex
ale na pewno odradzam paski wybielające, duzo szkody potrafią ząbkom zrobić
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Sensodyne ładnie wybiela - nawet ta niewybielająca ale ma jeden duży minus - nie nadaje się dla nadwrażliwych zębów ( a niby jest
![]()
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Cześć!
Skoro niedawno skończyłaś leczenie ortodontyczne, najrozsądniej byłoby się skonsultować z lekarzem co do wybielania, ponieważ masz w tym momencie bardzo wrażliwe i podatne szkliwo. Jeżeli chodzi o pastę to polecam Curaprox z aktywnym węglem (czarny kolor). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:26.