Czy Wasz facet to ten wymarzony? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-07-17, 15:12   #1
rozana91
Raczkowanie

GG do rozana91

Czy Wasz facet to ten wymarzony?

Hej Wszystkim!!

Przychodzę do Was z pytaniem - czy facet z którym jesteście/byłyście to ten, który odpowiadał Waszym preferencjom wizualnym?
Np koleżanka zawsze marzyła o wysokim brunecie a wyszła za mąż za niskiego blondyna.

Czy z Waszych obserwacji też wynika, że mimo swoich preferencji co do wyglądu w rezultacie wiążemy się z tymi nie w naszym typie?

Zapraszam do dyskusji
rozana91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-17, 15:27   #2
TakaSamaInna
live your passion

Dot.: Czy Wasz facet to ten wymarzony?

Cytat:
Napisane przez rozana91 Pokaż wiadomość
Hej Wszystkim!!

Przychodzę do Was z pytaniem - czy facet z którym jesteście/byłyście to ten, który odpowiadał Waszym preferencjom wizualnym?
Np koleżanka zawsze marzyła o wysokim brunecie a wyszła za mąż za niskiego blondyna.

Czy z Waszych obserwacji też wynika, że mimo swoich preferencji co do wyglądu w rezultacie wiążemy się z tymi nie w naszym typie?

Zapraszam do dyskusji
Często jest tak, że nasz partner bardzo odbiega od naszych wcześniejszych wymysłów. Dlaczego? Bo ma świetny charakter, bo jest chemia, bo jest porozumienie, bo są te same zainteresowania itd. itp. czyli wygląd przestaje mieć dla nas aż takie znaczenie. Poza tym gdy jesteśmy w kimś zauroczeni to ta osoba automatycznie nam się bardziej podoba, nawet jeśli jest zupełnie inna od naszego "typu".

angielski - C2
rosyjski - B2
hiszpański - ?
TakaSamaInna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-17, 15:46   #3
squirrelqa
Zakorzenienie

Były już takie tematy...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

squirrelqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-17, 15:47   #4
f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf
BAN stały

Mój facet zupełnie nie pokrywa się z moimi przedzwiązkowymi wyobrażeniami. Marzył mi się blondyn z czarnymi oczami, a mam bruneta z piwnymi. Kiedyś nie podobali mi się faceci z widocznym owłosieniem, a on ma nawet na ramionach. Jednak nie zamieniłabym go na nikogo innego, bo jest cudownym partnerem. Kocham go i pożądam, mimo że kiedyś powiedziałabym, że nie jest w moim typie.
f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-17, 15:48   #5
Hanako
lubi eks swojego męża

W liceum marzyłam o wysokim, szczupłym brunecie, palce pianisty, elegancki typ, te sprawy.

Mój mąż to blondyn przeciętnego wzrostu, zbudowany jak niedźwiedź i z zarostem jak niedźwiedź.

No regrets

Inna sprawa, że o tym brunecie marzyłam tylko hipotetycznie, bo nigdy nie miałam jednego, ściśle określonego "typu" i zawsze podobało mi się bardzo szerokie spektrum męskiej urody pod względem wzrostu, budowy i umaszczenia No, może darzę rudzielców nieco większymi względami niż resztę świata, ale też nie na tyle, żeby zjeździć pół świata za rudym chłopem.
Stary 2018-07-17, 15:48   #6
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Nie mam szczegółowych ani tym bardziej wymarzonych preferencji wizualnych co do facetów. Natomiast zdarzyło mi się wiązać z facetami, którzy na początku nie przyciągali uwagi wyglądem (co też nie znaczy, że odrzucali).
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-17, 15:57   #7
claireholt
Raczkowanie

Wow, zazdroszczę. Niestety (a może stety?) facet może mieć wspaniały charakter ale jeśli nie podoba mi się fizycznie to nic z tego nie będzie.
claireholt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-07-17, 15:57   #8
Cytokina
Interleukina Druga

Nigdy nie miałam w głowie obrazu idealnego faceta. Moje preferencje ujawniały się w tym, że generalnie częściej zwracałam uwagę na wysokich, wysportowanych, ciemnowłosych (taki typ Iana Somerhaldera). Zdarzało mi się zawiesić oko na jakimś blondynie czy rudzielcu, ale zdecydowanie rzadziej.
A pokochałam średniego wzrostu niebieskookiego blondyna raczej z tendencją do bycia misiem niż kulturystą i jest dla mnie najprzystojniejszy na świecie
Cytokina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-17, 16:19   #9
fralla
Raczkowanie

Mnie się zawsze podobali niebieskooc blondyni, typ Skandynawski. Jestem związana z czarnookim brunetem i w moich oczach to najprzystojniejszy facet jakiego znam i już bym go w życiu nie zamienila na żadnego blondyna
Nigdy nie byłam mocno przywiązana do mojego wyobrażenia o "wymarzonym" facecie, dlatego jak poznałam TŻta to jego wygląd pod względem detali czyli, koloru oczu, włosów czy wzrostu w ogóle nie miał znaczenia. Ważny był charakter, poczucie humoru i chemia między nami.
fralla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-17, 16:37   #10
niepa
Catleesi Morza Kocimiętki

Mój typ to brunet o ciemnych oczach. I taki był mój pierwszy chłopak i ostatni. Pomiędzy nimi była pomyłka o ciemnoblond włosach i niebieskich oczach.

Jak spotykałam się z kolesiami z Internetu to wybierałam tylko w moim typie. Jakoś inni mi w ogóle nie podchodzą.

A, dodam że podobają mi się wysportowani, ale szczupli faceci. Potem się zakochałam w takim przeciętnym, lekko misiowatym, ale miał mój słaby punkt : ładne ramiona żadne napakowane muły, wyrzezbione ramiona to jest to!

Edytowane przez niepa
Czas edycji: 2018-07-17 o 17:14
niepa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-17, 17:05   #11
pfffh
Zadomowienie

Czy wymarzony? Tak, z charakteru, poczucia humoru, sposobu bycia. Z wyglądu nie. Ale i tak uważam, że jest najprzystojniejszym mężczyzną na świecie.
Stary 2018-07-17, 17:10   #12
KarmelowaKrowka
Raczkowanie

Ja nigdy nie miałam swojego "typu". Moim jedynym wymaganiem wizualnym jest to, żeby był chociaż kilka cm wyższy ode mnie, nie miał nadwagi, lub w drugą stronę - nie był chudy. No a twarz - żeby po prostu nie bybła odpychająca.
Więc tak, wszyscy moi byli spełniali te bardzo niskie wymagania wyglądowe, a o obecnym mogę nawet powiedzieć, że jest przystojny
KarmelowaKrowka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-17, 20:38   #13
Cynomya
Raczkowanie

Zawsze podobali mi się wysocy, włosy krótkie i czarne, szersze barki Nie podobali mi się za bardzo blondyni. I miałam jedno wymganie: tylko nie zielone oczy.
Mój tż ma typ urody surfera- ciemny blondyn, włosy nie takie krótkie, ciemna karnacja iii intensywnie zielone oczy... Ale barki szersze ma! I co więcej, zauważyłam, że chyba mi się odmieniło, bo teraz strasznie mi się taki typ urody jak tż podoba A jego oczy to są dla mnie najpiękniejsze na świecie, takie magnetyzujące, intensywne...
Cynomya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-17, 20:46   #14
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanako Pokaż wiadomość
nigdy nie miałam jednego, ściśle określonego "typu" i zawsze podobało mi się bardzo szerokie spektrum męskiej urody pod względem wzrostu, budowy i umaszczenia
Mam dokładnie to samo, potrafię docenić bardzo wiele róznych typów urody i każdy mój chłopak wyglądał praktycznie inaczej.
Obecny TŻ za to spodobał mi się od pierwszego wejrzenia, ma przyjemny, chłopięcy typ urody.

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-17, 20:46   #15
kalor
Gazela inteligencji

Ja zawsze lubiłam ciemne włosy i oczy, ciemniejszą karnację, bardziej sprecyzowanego typu nie miałam. Może jeszcze częściej podobali mi się faceci z brodą niż bez lub tacy z bardziej atletyczną sylwetką niż szczupli lub tacy z brzuszkiem. Mój facet wpasowuje się w mój typ.

Ale zdarzało się w przeszłości, ze mi się spodobał jakiś blondyn

Edytowane przez kalor
Czas edycji: 2018-07-17 o 20:48
kalor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-07-17, 20:47   #16
faf3d67d51656f0b2bcdb9f98a45434bc3aa12e6
Konto usunięte

Tak, z całą pewnością. Wysoki szatyn, o niebieskich oczach i ciemnej karnacji. Dla mnie? Ideał Z charakteru tez jest cudowny i wysniony Poznalismy sie na sympatii

Edytowane przez faf3d67d51656f0b2bcdb9f98a45434bc3aa12e6
Czas edycji: 2018-07-19 o 13:24
faf3d67d51656f0b2bcdb9f98a45434bc3aa12e6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-18, 08:46   #17
Krzywobuta
Raczkowanie

Zawsze marzyłam o niebieskookim blondynie, ale nigdy nie spotkalam zadnego blondyna, który by mi się podobal więc jestem z brunetem z zielonymi oczami, który poza tym spelnia reszte wymagan co do idealu (prosty nos, sliczna twarz, wysoki, nieowlosiony, szerokie ramiona)

Krzywobuta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-18, 08:48   #18
zakonna
Naczelna Nastolatka

Nie. Mój mąż nie ma wizualnie nic wspólnego z moim wymarzonym facetem.

siła spokoju
Stary 2018-07-18, 09:16   #19
karola11
Wtajemniczenie

Mam ściśle określony typ urody męskiej, który baaaardzo mi się podoba, niewysoki (tak ok 175-177 cm), szare lub niebieskie oczy, czarne włosy nie za długie, ale żeby były widoczne, orli nos, zaznaczone kości policzkowe, brak zarostu brak owłosienia na plecach...

A trafił mi się kiedyś facet co prawda mniej więcej tego wzrostu, ale włosów brak bo obcięty na bardzo krótkiego jeżyka, piwne oczy, pyrkowaty nosek, okrągła buźka, zarost, włosy na plechach i to sporo (ale golił bo ich nie lubił) i...zakochałam się w nim po uszy i tak mnie kręcił, że nie wychodziłabym w ogóle z łóżka będąc z nim i stał się moim ideałem.
Do teraz oglądam się na ulicy za podobnymi do niego

Edytowane przez karola11
Czas edycji: 2018-07-18 o 09:17
karola11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-18, 09:28   #20
kladka334
Przyczajenie

Od początku wiedziałam, że to ten i nie zamieniłabym go na żadnego innego, jest najlepszy pod słońcem!
Stary 2018-07-18, 10:15   #21
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Przy założeniu, że kiedyś marzyłam o księciu z bajki na białym rumaku i w lśniącej zbroi to odbiega

Odkąd dorosłam- nie. Jest "chemia", facet ma świetny charakter, jest nietuzinkowy. Mozna więc założyć, że to ten wymarzony

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-18, 10:19   #22
Elaaa78
Przyczajenie

Mój facet nie wygląda jak książę na białym koniu w lśniącej zbroi. Zawsze chciałam mieć bruneta z lekkim zarostem a wyszedł blondyn bez zarostu :p Ale bardzo go kocham i nawet jeśli nie wygląda na faceta moich marzeń to i tak nim jest. Nie chciałabym nikogo innego.
Elaaa78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-18, 10:53   #23
robcia
Zakorzenienie

Moj ideal musial spełnic dwa warunki, nie pocic sie widocznie, rzesistym deszczem z czola i nie rumienic sie krwisto czerwono, takimi wykwitami na szyi i twarzy. Moj maz tak nie jest wiec ideal zostal spelniony. Co do kwesti brunet/ blondyn, niski/ wysoki nigdy sie nie zastanawialam, chociaz zawsze byl to brunet albo szatyn w okolicach 180 cm, szczuply jak przecinek

Edytowane przez robcia
Czas edycji: 2018-07-18 o 15:44
robcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-18, 11:51   #24
Monika828282
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Przy założeniu, że kiedyś marzyłam o księciu z bajki na białym rumaku i w lśniącej zbroi to odbiega

Odkąd dorosłam- nie. Jest "chemia", facet ma świetny charakter, jest nietuzinkowy. Mozna więc założyć, że to ten wymarzony
Mijanou, możesz zdradzić gdzie poznałaś tego świetnego Angola?
Monika828282 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-18, 12:44   #25
linaya
astro-loszka

Cytat:
Napisane przez rozana91 Pokaż wiadomość
Hej Wszystkim!!

Zapraszam do dyskusji

W dużej mierze tak

Zawsze podobali mi się zarośnięci blondyni/ciemni blondyni z kręconymi/falującymi włosami z jasnoniebieskimi oczami i ciemną karnacją (a przynajmniej ciemniejszą od mojej). Mój TŻ bardzo wpasowuje się w tę regułę, tylko włosy ma proste

To, co mnie na początku odstraszało w TŻ i sprawiło, że początkowo nie brałam go pod uwagę jako potencjalny obiekt pożądania, to jego "abnegacki", stanowiący przypadkową zbieraninę kolorów, materii, stylów i ubrań/dodatków z różnych epok zestaw garderoby oraz niefajny zarost, którego pozbył się na moją prośbę niedługo po tym, gdy zaczęliśmy być razem. Styl ubierania się też zmienił. Ale gdy po pierwszych randkach zadziałała niesamowita chemia, olałam niefajne ciuchy i zarost i się zauroczyłam
Stary 2018-07-18, 12:53   #26
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez Monika828282 Pokaż wiadomość
Mijanou, możesz zdradzić gdzie poznałaś tego świetnego Angola?
Tak generalnie to w Anglii

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-18, 13:47   #27
Ava_
Zakorzenienie

Mam okreslony wizualnie typ i mowiac szczerze trudno mi sobie wyobrazic zebym nagle zainteresowala sie facetem w zupelnie innej kolorystyce, bo tacy sa dla mnie zupelnie przezroczysci pod wzgledem atrakcyjnosci. Jestem aktualnie singlem i moze wlasnie to stoi na przeszkodzie, no ale skad sie ma chemia wziac skoro facet mi sie nie podoba?

Ava_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-18, 13:56   #28
kasztanka3
Pani Mizantrop

Tak, moj maz to ten wymarzony facet. Poznalam go online, na portalu randkowym.
Najpierw zobaczylam zdjecie, i mi sie spodobal, potem przeczytalam opis, spodobal mi sie jeszcze bardziej, dalam mu lajka i po cichu westchnelam, ze powinnam poszukac kogos blizej, bo z taka odlegloscia nie ma co walczyc (16 tysiecy kilometrow). Niecaly rok pozniej zostalam jego zona.
Stary 2018-07-19, 12:11   #29
lady666macbeth
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasztanka3 Pokaż wiadomość
Tak, moj maz to ten wymarzony facet. Poznalam go online, na portalu randkowym.
Najpierw zobaczylam zdjecie, i mi sie spodobal, potem przeczytalam opis, spodobal mi sie jeszcze bardziej, dalam mu lajka i po cichu westchnelam, ze powinnam poszukac kogos blizej, bo z taka odlegloscia nie ma co walczyc (16 tysiecy kilometrow). Niecaly rok pozniej zostalam jego zona.
Stary 2018-07-19, 12:33   #30
f6ce7c3ca500955a4c7e3c56259edd7b2c023af2
Konto usunięte

co to za portal?!
piękna historia!
f6ce7c3ca500955a4c7e3c56259edd7b2c023af2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości