Podejście do seksu, a wierność - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-07-15, 02:28   #1
Folgia
Rozeznanie

Podejście do seksu, a wierność

Naszły mnie pewne przemyślenia. Temat bezpośrednio nie dotyczy mnie. Rozmyślam o tym czysto teoretycznie. Jestem bardzo ciekawa Waszej opinii.

Każdy z nas ma inne spojrzenie na seks. Jedna osoba może traktować współżycie (bądź inne zachowania seksualne) jako coś, co nie może istnieć bez uczucia. Natomiast druga osoba doskonale może oddzielić seks od miłości i przygody na jedną noc, bądź układy 'friends with benefits' nie są dla tego kogoś niczym złym.

Zakładając, że gdy osoby o drugim podejściu wchodzą w związek (taki typowy, nie otwarty czy coś), jak podchodzą do wierności? Sądzicie, że takie osoby są bardziej skłonne do zdrady? No, bo przecież dla nich to tylko seks.

Z moich obserwacji mogę powiedzieć, że znam pewną osobę, która nigdy nie miała żadnych układów ani przygodnego seksu - mimo tego ta osoba dopuściła się wielokrotnej zdrady (fizycznej i emocjonalnej). Dlatego ja osobiście uważam, że podejście do spraw seksualnych nie gwarantuje wierności lub jej braku. Jednak jestem ciekawa opinii innych.

Co sądzicie o ludziach o luźnym podejściu do seksu?
Albo może sami macie takie podejście, jak z Waszą wiernością?

Zapraszam do dyskusji
Stary 2018-07-15, 09:37   #2
Frezja__
Zakorzenienie

Dot.: Podejście do seksu, a wierność

Nie potrzebuję miłości by uprawiać seks, ale w sumie seksu uprawiałam tylko w związkach.

W moim życiu miała miejsca zdrada, ale nie jest to związane z brakiem miłości do seksu.

"Wiedźmikołaj"
Frezja__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-15, 09:47   #3
Ruwi
Zadomowienie

Dla mnie to zupełnie nie ma nic wspólnego ze sobą. Jak jestem z kimś w związku to jestem, szanuję drugą stronę i jestem wobec niej zobowiązana. A jak jestem sama to przecież mogę robić co chcę i nie jestem nikomu nic winna.

Wręcz bym po sobie powiedziała, że mam na odwrót, w czasach singielstwa czułam trochę potrzebę, żeby się wyszaleć, skoro teraz jest okazja i a później może jej nie być. Będąc w związku zupełnie mi to nie jest potrzebne, bo mam partnera, który mi wystarcza i jestem go pewna w 100%
Ruwi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-15, 11:59   #4
kalor
Gazela inteligencji

Ja z partnerem mamy luźne podejście do seksu, mnie do zdrad nie ciągnie (chociaż zaznaczę, ze jestem młoda i nie mam za sobą szczególnie długich związków, max 2 lata), on mówił, ze nigdy w swoim życiu nie zdradził (wierzę, bo rozmawialiśmy otwarcie o wielu rzeczach), no i przy jego ochocie na seks ze mną nie podejrzewam, że jeszcze mu zostaje jakikolwiek power na seks z kimś innym

Moje luźne podejście do seksu nie sprawia, ze mam ochotę na seks z kilkoma osobami w danym okresie, lubię seks, w związku seks mam, więc jest mi dobrze
Stary 2018-07-15, 13:19   #5
zksiezyca
Raczkowanie

Ja uważam, ze to się nie łączy. Zależy od człowieka.
zksiezyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-15, 14:17   #6
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Dla mnie to sa dwie rozne sprawy.

Mam swobodne podejscie do seksu, kiedy bylam sama miewalam przygody. Teraz kogos mam i nie wyobrazam sobie seksu z nikim innym. Kompletnie mnie juz nie ciagnie.

Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-07-15, 18:02   #7
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Nie łączę seksu z uczuciami. Dla mnie to ocieranie się genitaliami dla przyjemności i nie ma większego znaczenia czy jestem w związku i robię to z partnerem, czy to ktoś zupełnie nieznajomy, czy też przyjaciel.
Z wiernością problemów nie mam żadnych, ale dla mnie wierność oznacza brak łamania zasad ustalonych w związku. Ustalonych, a nie wymyślonych przez każdego sobie i uznanych za obowiązujące, bo tak. W praktyce wygląda to tak, że z partnerami o tym rozmawiam i każdy dobrze wie, że seks na boku żadną zdradą u nas nie jest i wiemy kto z kim aktualnie utrzymuje kontakty seksualne. Gdyby facet, z którym się spotykam i myślę o stałym związku zaczął przejawiać chęć wprowadzenia wyłączności w tej kwestii, to w ogóle nie zostałby moim partnerem.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-07-15, 21:25   #8
MsLizard
Zadomowienie

Uważam, że seks bez zobowiązań nie jest niczym złym w sensie moralnym, ale sama tego nie praktykuję.
Generalnie jestem osobą skłonną do podejmowania ryzyka, ale o dziwo nie dotyczy to sfery seksualnej. Boję się przygodnego seksu z facetem, którego nie bardzo znam.

Natomiast jeśli chodzi o wierność, to jeszcze mi się nie zdarzyło kogoś zdradzić, ale nie uważam, że osoba liberalna w kwestii seksualnej jest bardziej skłonna do zdrady. Czasami mam wrażenie, że ludzie, którzy pokazują na siłę swoją świętoszkowatość i surowo oceniają innych, kumulują w sobie napięcie i w efekcie ich system wartości może szlak trafić.

Edytowane przez MsLizard
Czas edycji: 2018-07-15 o 21:31
MsLizard jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-15, 21:45   #9
malwoz88
Raczkowanie

Ja za to łączę seks z uczuciami. Nie wyobrażam sobie żyć inaczej. Takich też partnerów sobie dobieram, z takim samym systemem wartości jak mój i podejściem do seksu, uczuć. Nie uprawiam seksu na boku z kimś, z kim nie jestem w związku. Mamy na siebie wyłączność. Nie czuję się przez to dziwna, niedzisiejsza, ograniczona. Jest mi z tym bardzo dobrze, komfortowo. Nie mogłabym iść do łóżka z kimś, o kim mało wiem, a tylko mi się spodoba z wyglądu.

Edytowane przez malwoz88
Czas edycji: 2018-07-15 o 21:46
malwoz88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-15, 21:57   #10
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLizard Pokaż wiadomość
Uważam, że seks bez zobowiązań nie jest niczym złym w sensie moralnym, ale sama tego nie praktykuję.
Generalnie jestem osobą skłonną do podejmowania ryzyka, ale o dziwo nie dotyczy to sfery seksualnej. Boję się przygodnego seksu z facetem, którego nie bardzo znam.

Natomiast jeśli chodzi o wierność, to jeszcze mi się nie zdarzyło kogoś zdradzić, ale nie uważam, że osoba liberalna w kwestii seksualnej jest bardziej skłonna do zdrady. Czasami mam wrażenie, że ludzie, którzy pokazują na siłę swoją świętoszkowatość i surowo oceniają innych, kumulują w sobie napięcie i w efekcie ich system wartości może szlak trafić.

Mam takie samo wrażenie, dlatego nic na siłę
Stary 2018-07-15, 23:14   #11
patrycjapatib
Wtajemniczenie

To, że ktoś ma luźne podejście do seksu, nie oznacza, że nie potrafi się trzymać ustalonych z partnerem zasad

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-07-16, 05:19   #12
j_fly
Zakorzenienie

Dla mnie seks łączy się z uczuciami. Nigdy nikogo nie zdradziłam. Nie wyobrażam sobie uprawiać go z kimś innym, niż mój mąż. Nie jestem świętoszkowata, ani pruderyjna, lubię wprowadzać do sypialni różne nowości, gadżety, trochę eksperymentować, ale robię to tylko z moim stałym partnerem. Jeśli jest nam razem dobrze i mamy ze sobą świetny seks, bo znamy swoje ciała na wylot i za każdym razem pojawia się orgazm, to nie widzę potrzeby, żeby szukać wrażeń na boku.

Mistrz i Małgorzata, Michaił Bułhakow

Edytowane przez j_fly
Czas edycji: 2018-07-16 o 05:20
j_fly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-16, 10:07   #13
aleslo
Przyczajenie

"seks bez zobowiązań nie jest niczym złym w sensie moralnym" to chyba jakieś żarty! Płakać mi się chce jak to czytam .
aleslo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-16, 10:12   #14
zksiezyca
Raczkowanie

Podejście do seksu, a wierność

Cytat:
Napisane przez aleslo Pokaż wiadomość
"seks bez zobowiązań nie jest niczym złym w sensie moralnym" to chyba jakieś żarty! Płakać mi się chce jak to czytam .

To... płacz.
A później pogódź się z tym, ze jeżeli dorośli ludzie nie są w związkach lub są w związkach, jakich zasad ty nie rozumiesz i nie musisz - to nic złego, nie dzieje się nikomu krzywda
Jedna z najnaturalniejszych rzeczy pod słońcem a ludzie wciąż myślą, ze istnieje tylko jedyne i słuszne podejście - wytyczone właśnie przez nich. Tu dopiero robi się duszno.

Btw. Uważasz ze np jesteś lepszym człowiekiem, bo nie uprawiasz seksu bez zobowiązań?

Edytowane przez zksiezyca
Czas edycji: 2018-07-16 o 10:13
Stary 2018-07-16, 10:13   #15
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Nie pogodzi sie i nie zrozumie. Taki typ.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-07-16, 10:19   #16
aleslo
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez zksiezyca Pokaż wiadomość
To... płacz.
A później pogódź się z tym, ze jeżeli dorośli ludzie nie są w związkach lub są w związkach, jakich zasad ty nie rozumiesz i nie musisz - to nic złego, nie dzieje się nikomu krzywda
Jedna z najnaturalniejszych rzeczy pod słońcem a ludzie wciąż myślą, ze istnieje tylko jedyne i słuszne podejście - wytyczone właśnie przez nich. Tu dopiero robi się duszno.

Btw. Uważasz ze np jesteś lepszym człowiekiem, bo nie uprawiasz seksu bez zobowiązań?

Nie masz pojecia ile osób cierpi na tym. Po prostu do związku i seksu należy dojrzeć.
Stary 2018-07-16, 10:26   #17
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Raczej Ci ktorzy maja podejscie przemyslane jakiekolwiek by ono nie bylo i sie go trzymaja - nie cierpia

Stary 2018-07-16, 10:27   #18
zakonna
Naczelna Nastolatka

Ale co jest niemoralnego w seksie bez zobowiązań??

siła spokoju
Stary 2018-07-16, 10:50   #19
aleslo
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
Ale co jest niemoralnego w seksie bez zobowiązań??

siła spokoju

właśnie dziwi mnie to, że jeszcze tego nie wiesz.

W dzisiejszych czasach propaguje się bardzo liberalne podejście do seksu, aby rozbijać rodziny i związki, aby było jak najmniej małżeństw. Wszystko ma być od razu dla własnej przyjemności. Moim zdaniem (i nie tylko moim) taki seks bez zobowiązań i uczucia jest pusty.

Edytowane przez aleslo
Czas edycji: 2018-07-16 o 10:51

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-07-16, 10:55   #20
zksiezyca
Raczkowanie

Cytat:

W dzisiejszych czasach propaguje się bardzo liberalne podejście do seksu, aby rozbijać rodziny i związki, aby było jak najmniej małżeństw. Wszystko ma być od razu dla własnej przyjemności. Moim zdaniem (i nie tylko moim) taki seks bez zobowiązań i uczucia jest pusty.

W dzisiejszych czasach... widać, ze pojęcie masz znikome, o kulturze historii itp itd :p sorki ale bzdury gadasz. „kiedyś to było lepiej” - tak mniej więcej to widzę heh

Nie uprawiaj takiego seksu, nie rozbijaj małżeństw, nie kuś. Załatwione!
Stary 2018-07-16, 10:57   #21
Folgia
Rozeznanie

Właśnie się zastanawiałam, czy takim osobom po prostu później nie brakuje wrażeń. Bo tu nagle w związku jest tylko partner/ka, nie można już zmieniać osób w swoim łóżku

Ja osobiście nie potępiam tego. Uważam, że to jest normalne. Każdy robi, co chce. Ale ja bym nie mogła tak. Muszę być w związku. Z kimś bez zobowiązań bym po prostu się bała i nie czuła komfortowo.

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:

Bzdury gadasz. Nie każdy musi chcieć wyjść za mąż, to po drugie.
Stary 2018-07-16, 10:57   #22
zakonna
Naczelna Nastolatka

WTF.... 🤣 to trolololo

siła spokoju
Stary 2018-07-16, 11:14   #23
aleslo
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Folgia Pokaż wiadomość

Bzdury gadasz. Nie każdy musi chcieć wyjść za mąż, to po drugie.

czytaj ze zrozumieniem
Stary 2018-07-16, 11:16   #24
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

Dla mnie seks bez miłości nie istnieje

i bawi mnie tez wkładanie takich ludzi do worka "świetoszkowatych" i to jeszcze na siłe, niech kazdy żyje po swojemu

Kazdy czlowiek jest inny i niech sobie bedzie, nie nam oceniac co kto i jak robi, byleby tym nie robil innym krzywdy, proste

Nie mam nic do ludzi co seks uprawiaja bez zobowiązań

i obalam mit, ze sie upa nie wyszaleje to potem ciągnie, w życiu tak nie mialam, mam tyle seksu z jednym partnerem, od poczatku tym samym, wiec gdzie mi by sie chcialo jeszcze

Jak trafi swoj na swojego i sie dopasuja to gitara i wszystko gra

Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ...

-Żyj!- krzyknęła Miłość
-Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995(14.12.1996)

Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi
groszek75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-16, 11:19   #25
Misia452
Zakorzenienie

Jestem w związku i seks dla mnie odgrywa rolę tak jak miłośc, wierność, uczciwość, szacunek, czyli jest ważny
Gdybym była sama to nie ograniczałabym się do seksu tylko w związku, potrafiłabym się kochać z kimś kogo nie darze uczuciem.
A to czy ktoś ma luzne podejście do seksu nie oznacza, że będzie zdradzał. Nie ma to nic wspólnego ze sobą moim zdaniem
Misia452 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-16, 11:19   #26
aleslo
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez zksiezyca Pokaż wiadomość
W dzisiejszych czasach... widać, ze pojęcie masz znikome, o kulturze historii itp itd :p sorki ale bzdury gadasz. „kiedyś to było lepiej” - tak mniej więcej to widzę heh

Nie uprawiaj takiego seksu, nie rozbijaj małżeństw, nie kuś. Załatwione!

o czym ty piszesz? czy ja coś pisałam o dawnych czasach? Należy być takim człowiekiem aby móc sobie spokojnie spojrzeć w twarz i innym także. Bo serce i nasza seksualność nie sługa ale i też nie pan.
Stary 2018-07-16, 11:20   #27
Misia452
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez groszek75 Pokaż wiadomość
Dla mnie seks bez miłości nie istnieje

i bawi mnie tez wkładanie takich ludzi do worka "świetoszkowatych" i to jeszcze na siłe, niech kazdy żyje po swojemu

Kazdy czlowiek jest inny i niech sobie bedzie, nie nam oceniac co kto i jak robi, byleby tym nie robil innym krzywdy, proste

Nie mam nic do ludzi co seks uprawiaja bez zobowiązań

i obalam mit, ze sie upa nie wyszaleje to potem ciągnie, w życiu tak nie mialam, mam tyle seksu z jednym partnerem, od poczatku tym samym, wiec gdzie mi by sie chcialo jeszcze

Jak trafi swoj na swojego i sie dopasuja to gitara i wszystko gra

Zgadzam się w 100%
Misia452 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-16, 11:32   #28
zakonna
Naczelna Nastolatka

Co ma patrzenie sobie w twarz wspólnego z seksem??

siła spokoju
Stary 2018-07-16, 11:42   #29
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Bo jak sie seksisz za duzo i z byle kim to pewnie lustra pekaja kiedy chcesz poprawic fryzure/ makijaz.

Swoja drogo uwielbialam poprzedni wynajmowany pokoj pod wzgledem wielkiego lustra na przeciwko lozka

Stary 2018-07-16, 11:55   #30
kalor
Gazela inteligencji

Cytat:
Napisane przez Wolha wRedna Pokaż wiadomość
Bo jak sie seksisz za duzo i z byle kim to pewnie lustra pekaja kiedy chcesz poprawic fryzure/ makijaz.

Swoja drogo uwielbialam poprzedni wynajmowany pokoj pod wzgledem wielkiego lustra na przeciwko lozka

To ja teraz takie mam, o dziwo jeszcze nie pękło w sumie obecnie jesteśmy z chłopakiem „zobowiązani”, ale myślałam, ze grzechem seksu mez zobowiązań jest się naznaczonym na zawsze

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości