![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Podejście do seksu, a wierność
Naszły mnie pewne przemyślenia. Temat bezpośrednio nie dotyczy mnie. Rozmyślam o tym czysto teoretycznie. Jestem bardzo ciekawa Waszej opinii.
Każdy z nas ma inne spojrzenie na seks. Jedna osoba może traktować współżycie (bądź inne zachowania seksualne) jako coś, co nie może istnieć bez uczucia. Natomiast druga osoba doskonale może oddzielić seks od miłości i przygody na jedną noc, bądź układy 'friends with benefits' nie są dla tego kogoś niczym złym. Zakładając, że gdy osoby o drugim podejściu wchodzą w związek (taki typowy, nie otwarty czy coś), jak podchodzą do wierności? Sądzicie, że takie osoby są bardziej skłonne do zdrady? No, bo przecież dla nich to tylko seks. Z moich obserwacji mogę powiedzieć, że znam pewną osobę, która nigdy nie miała żadnych układów ani przygodnego seksu - mimo tego ta osoba dopuściła się wielokrotnej zdrady (fizycznej i emocjonalnej). Dlatego ja osobiście uważam, że podejście do spraw seksualnych nie gwarantuje wierności lub jej braku. Jednak jestem ciekawa opinii innych. Co sądzicie o ludziach o luźnym podejściu do seksu? Albo może sami macie takie podejście, jak z Waszą wiernością? Zapraszam do dyskusji ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Podejście do seksu, a wierność
Nie potrzebuję miłości by uprawiać seks, ale w sumie seksu uprawiałam tylko w związkach.
W moim życiu miała miejsca zdrada, ale nie jest to związane z brakiem miłości do seksu.
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dla mnie to zupełnie nie ma nic wspólnego ze sobą. Jak jestem z kimś w związku to jestem, szanuję drugą stronę i jestem wobec niej zobowiązana. A jak jestem sama to przecież mogę robić co chcę i nie jestem nikomu nic winna.
Wręcz bym po sobie powiedziała, że mam na odwrót, w czasach singielstwa czułam trochę potrzebę, żeby się wyszaleć, skoro teraz jest okazja i a później może jej nie być. Będąc w związku zupełnie mi to nie jest potrzebne, bo mam partnera, który mi wystarcza i jestem go pewna w 100% ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Gazela inteligencji
|
Ja z partnerem mamy luźne podejście do seksu, mnie do zdrad nie ciągnie (chociaż zaznaczę, ze jestem młoda i nie mam za sobą szczególnie długich związków, max 2 lata), on mówił, ze nigdy w swoim życiu nie zdradził (wierzę, bo rozmawialiśmy otwarcie o wielu rzeczach), no i przy jego ochocie na seks ze mną nie podejrzewam, że jeszcze mu zostaje jakikolwiek power na seks z kimś innym
![]() Moje luźne podejście do seksu nie sprawia, ze mam ochotę na seks z kilkoma osobami w danym okresie, lubię seks, w związku seks mam, więc jest mi dobrze ![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja uważam, ze to się nie łączy. Zależy od człowieka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie to sa dwie rozne sprawy.
Mam swobodne podejscie do seksu, kiedy bylam sama miewalam przygody. Teraz kogos mam i nie wyobrazam sobie seksu z nikim innym. Kompletnie mnie juz nie ciagnie. Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Nie łączę seksu z uczuciami. Dla mnie to ocieranie się genitaliami dla przyjemności i nie ma większego znaczenia czy jestem w związku i robię to z partnerem, czy to ktoś zupełnie nieznajomy, czy też przyjaciel.
Z wiernością problemów nie mam żadnych, ale dla mnie wierność oznacza brak łamania zasad ustalonych w związku. Ustalonych, a nie wymyślonych przez każdego sobie i uznanych za obowiązujące, bo tak. W praktyce wygląda to tak, że z partnerami o tym rozmawiam i każdy dobrze wie, że seks na boku żadną zdradą u nas nie jest i wiemy kto z kim aktualnie utrzymuje kontakty seksualne. Gdyby facet, z którym się spotykam i myślę o stałym związku zaczął przejawiać chęć wprowadzenia wyłączności w tej kwestii, to w ogóle nie zostałby moim partnerem. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Uważam, że seks bez zobowiązań nie jest niczym złym w sensie moralnym, ale sama tego nie praktykuję.
Generalnie jestem osobą skłonną do podejmowania ryzyka, ale o dziwo nie dotyczy to sfery seksualnej. Boję się przygodnego seksu z facetem, którego nie bardzo znam. Natomiast jeśli chodzi o wierność, to jeszcze mi się nie zdarzyło kogoś zdradzić, ale nie uważam, że osoba liberalna w kwestii seksualnej jest bardziej skłonna do zdrady. Czasami mam wrażenie, że ludzie, którzy pokazują na siłę swoją świętoszkowatość i surowo oceniają innych, kumulują w sobie napięcie i w efekcie ich system wartości może szlak trafić. Edytowane przez MsLizard Czas edycji: 2018-07-15 o 21:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ja za to łączę seks z uczuciami. Nie wyobrażam sobie żyć inaczej. Takich też partnerów sobie dobieram, z takim samym systemem wartości jak mój i podejściem do seksu, uczuć. Nie uprawiam seksu na boku z kimś, z kim nie jestem w związku. Mamy na siebie wyłączność. Nie czuję się przez to dziwna, niedzisiejsza, ograniczona. Jest mi z tym bardzo dobrze, komfortowo. Nie mogłabym iść do łóżka z kimś, o kim mało wiem, a tylko mi się spodoba z wyglądu.
Edytowane przez malwoz88 Czas edycji: 2018-07-15 o 21:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam takie samo wrażenie, dlatego nic na siłę ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
To, że ktoś ma luźne podejście do seksu, nie oznacza, że nie potrafi się trzymać ustalonych z partnerem zasad
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie seks łączy się z uczuciami. Nigdy nikogo nie zdradziłam. Nie wyobrażam sobie uprawiać go z kimś innym, niż mój mąż. Nie jestem świętoszkowata, ani pruderyjna, lubię wprowadzać do sypialni różne nowości, gadżety, trochę eksperymentować, ale robię to tylko z moim stałym partnerem. Jeśli jest nam razem dobrze i mamy ze sobą świetny seks, bo znamy swoje ciała na wylot i za każdym razem pojawia się orgazm, to nie widzę potrzeby, żeby szukać wrażeń na boku.
– To wódka? – słabym głosem zapytała Małgorzata.(...) – Na litość boską, królowo – zachrypiał – czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus. Mistrz i Małgorzata, Michaił Bułhakow Edytowane przez j_fly Czas edycji: 2018-07-16 o 05:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
"seks bez zobowiązań nie jest niczym złym w sensie moralnym" to chyba jakieś żarty! Płakać mi się chce jak to czytam .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Podejście do seksu, a wierność
Cytat:
To... płacz. A później pogódź się z tym, ze jeżeli dorośli ludzie nie są w związkach lub są w związkach, jakich zasad ty nie rozumiesz i nie musisz - to nic złego, nie dzieje się nikomu krzywda ![]() Jedna z najnaturalniejszych rzeczy pod słońcem a ludzie wciąż myślą, ze istnieje tylko jedyne i słuszne podejście - wytyczone właśnie przez nich. Tu dopiero robi się duszno. Btw. Uważasz ze np jesteś lepszym człowiekiem, bo nie uprawiasz seksu bez zobowiązań? Edytowane przez zksiezyca Czas edycji: 2018-07-16 o 10:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Nie pogodzi sie i nie zrozumie. Taki typ.
Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie masz pojecia ile osób cierpi na tym. Po prostu do związku i seksu należy dojrzeć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Raczej Ci ktorzy maja podejscie przemyslane jakiekolwiek by ono nie bylo i sie go trzymaja - nie cierpia
![]() Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#18 |
Naczelna Nastolatka
|
Ale co jest niemoralnego w seksie bez zobowiązań??
siła spokoju
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
właśnie dziwi mnie to, że jeszcze tego nie wiesz. W dzisiejszych czasach propaguje się bardzo liberalne podejście do seksu, aby rozbijać rodziny i związki, aby było jak najmniej małżeństw. Wszystko ma być od razu dla własnej przyjemności. Moim zdaniem (i nie tylko moim) taki seks bez zobowiązań i uczucia jest pusty. Edytowane przez aleslo Czas edycji: 2018-07-16 o 10:51 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W dzisiejszych czasach... widać, ze pojęcie masz znikome, o kulturze historii itp itd :p sorki ale bzdury gadasz. „kiedyś to było lepiej” - tak mniej więcej to widzę heh Nie uprawiaj takiego seksu, nie rozbijaj małżeństw, nie kuś. Załatwione! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Rozeznanie
|
Właśnie się zastanawiałam, czy takim osobom po prostu później nie brakuje wrażeń. Bo tu nagle w związku jest tylko partner/ka, nie można już zmieniać osób w swoim łóżku
![]() Ja osobiście nie potępiam tego. Uważam, że to jest normalne. Każdy robi, co chce. Ale ja bym nie mogła tak. Muszę być w związku. Z kimś bez zobowiązań bym po prostu się bała i nie czuła komfortowo. ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#22 |
Naczelna Nastolatka
|
WTF.... 🤣 to trolololo
siła spokoju
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie seks bez miłości nie istnieje
i bawi mnie tez wkładanie takich ludzi do worka "świetoszkowatych" i to jeszcze na siłe, niech kazdy żyje po swojemu Kazdy czlowiek jest inny i niech sobie bedzie, nie nam oceniac co kto i jak robi, byleby tym nie robil innym krzywdy, proste Nie mam nic do ludzi co seks uprawiaja bez zobowiązań ![]() i obalam mit, ze sie upa nie wyszaleje to potem ciągnie, w życiu tak nie mialam, mam tyle seksu z jednym partnerem, od poczatku tym samym, wiec gdzie mi by sie chcialo jeszcze ![]() Jak trafi swoj na swojego i sie dopasuja to gitara i wszystko gra ![]()
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Jestem w związku i seks dla mnie odgrywa rolę tak jak miłośc, wierność, uczciwość, szacunek, czyli jest ważny
![]() Gdybym była sama to nie ograniczałabym się do seksu tylko w związku, potrafiłabym się kochać z kimś kogo nie darze uczuciem. A to czy ktoś ma luzne podejście do seksu nie oznacza, że będzie zdradzał. Nie ma to nic wspólnego ze sobą moim zdaniem ![]()
![]() |
#26 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
o czym ty piszesz? czy ja coś pisałam o dawnych czasach? Należy być takim człowiekiem aby móc sobie spokojnie spojrzeć w twarz i innym także. Bo serce i nasza seksualność nie sługa ale i też nie pan. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się w 100%
![]() |
![]() |
#28 |
Naczelna Nastolatka
|
Co ma patrzenie sobie w twarz wspólnego z seksem??
siła spokoju
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Bo jak sie seksisz za duzo i z byle kim to pewnie lustra pekaja kiedy chcesz poprawic fryzure/ makijaz.
Swoja drogo uwielbialam poprzedni wynajmowany pokoj pod wzgledem wielkiego lustra na przeciwko lozka ![]() Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#30 | |
Gazela inteligencji
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:55.