Mój wygląd - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-03, 16:18   #1
Lily94
Raczkowanie

Unhappy

Mój wygląd

Witam was Drogie Wizażanki
Jestem naturalną blondynką,z jasnymi oczami i jasnymi brwiami-które regularnie przyciemniam henną u kosmetyczki,moja cera jest bardzo jasna.
Nie wiem co mogłabym zrobić,aby moje rysy twarzy były bardziej podkreślone-wyglądam mdło i bez wyrazu.
Próbowałam już różnych sposobów-chodziłam przez jakiś czas na solarium,w celu przyciemnienia mojej bardzo bladej karnacji,ale stwierdziłam,że to bez sensu,bo to tylko niszczy moją skórę i 90% starzenia się skóry wynika właśnie z opalania się.Farbowałam też swoje włosy na brąz i wyglądałam dobrze,ale czy lepiej? Nie jestem pewna,bo wtedy jeszcze nie miałam przyciemnianych brwi,także myślę,że wyglądałam bardziej zabawnie niż lepiej.Myślałam o tym,żeby znów przyciemnić włosy,ale czy to rzeczywiście coś by dało?
Jeśli chodzi o makijaż to jeśli użyję czarnej kredki i lekko ja rozmarzę pędzelkiem-wyglądam zbyt blado,kiedy użyję eyelinera w kolorze czarnym wyglądam jak wymalowana lalka barbie,używałam też eyelinera grafitowego i w brązie-i tutaj znów efekt bladości. Nie wiem,co mogłabym zrobić,żeby korzystnie zmienić swój wygląd.
Kiedy nie mam na sobie makijażu to wyglądam bardzo blado,troche tak jakbym była chora :P a kiedy mam makijaż to wyglądam po prostu sztucznie.
Ratujcie Wizażanki!

You don't need to buy a diamond key to unlock my heart
You shelter my soul
Lily94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-03, 16:49   #2
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Dot.: Mój wygląd

Jasna cera jest ładna pewnie nie odważysz się dodać zdjęcia, ale założę się ze wygladasz dużo lepiej niż ci się wydaje

kości policzkowe możesz podkreślić delikatnym brązerem, albo brzoskwiniowym różem, to ożywi twarz

Ja też mam jasną cerę, moj makijaż oczu jest bardzo prosty, tylko tuszuję rzęsy górne i dolne, a zewnętrzny kącik na dolnej powiece podkreslam szarą kredką i lekko rozmazuję. Spróbuj i zobacz, może akurat wykorzystasz to w swoim makijazu

Ust raczej nie maluję, czasami maznę szminką w odcieniu delikatnie ciemniejszym od naturalnego koloru moich ust
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-03, 17:04   #3
littlemagdalena
BAN stały

Przeciez bycie blada blondynka to za☠☠☠ista sprawa, biala skora jest moim zdaniem najpiekniejsza

Znam taka dziewczyne, podejrzewam, ze skoro twierdzisz, ze wgladasz mdlo, masz delikatne rysy? Ona po prostu mocno tuszuje rzasy, sa dlugie i wygladaja naturlanie, usta zostawia blade, twarz modeluje odpowiednim odcieniem rozu, ja uwazam, ze to pieny wyglad Mysle, ze wystarczy pomalowac rzesy, co daje ciemniejsza oprawe oka, no i uzyc roz ;D
littlemagdalena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-03, 17:55   #4
kasiencja
Pani Buka

ja też mam bardzo jasną cerę i rzęsy, brwi musze przyciemniać. ale to nie jest dla mnie powod do zmartwień. zauważyłam, że bardzo korzystnie wygląda delikatne muśnięcie policzków różem trudniej może być ze znalezieniem odpowiedniego, nie pomarańczowego bronzera.

ale róż kup sobie jakiś tani, zwykły (Wibo jest zupelnie w porządku), do tego pędzel i próbuj - z czasem na pewno uda Ci się dojść do wprawy.

a jeśli chodzi o makijaż oczu - ja maluję się jakimś delikatnym cieniem i dodaję kreskę zrobioną czarnym cieniem przy pomocy tego typu pędzelka - KLIK. wygląda delikatniej niż zwykły płynny eyeliner.

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-03, 18:28   #5
My Life
Rozeznanie

Idz na podforum metamorfozy i załącz zdjęcia. Dziewczyny na pewno pomogą i poradzą
My Life jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-03, 19:04   #6
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez Lily94 Pokaż wiadomość
Jestem naturalną blondynką,z jasnymi oczami i jasnymi brwiami-które regularnie przyciemniam henną u kosmetyczki,moja cera jest bardzo jasna.
Nie wiem co mogłabym zrobić,aby moje rysy twarzy były bardziej podkreślone-wyglądam mdło i bez wyrazu.
Próbowałam już różnych sposobów-chodziłam przez jakiś czas na solarium,w celu przyciemnienia mojej bardzo bladej karnacji,ale stwierdziłam,że to bez sensu,bo to tylko niszczy moją skórę i 90% starzenia się skóry wynika właśnie z opalania się.Farbowałam też swoje włosy na brąz i wyglądałam dobrze,ale czy lepiej? Nie jestem pewna,bo wtedy jeszcze nie miałam przyciemnianych brwi,także myślę,że wyglądałam bardziej zabawnie niż lepiej.Myślałam o tym,żeby znów przyciemnić włosy,ale czy to rzeczywiście coś by dało?
Jeśli chodzi o makijaż to jeśli użyję czarnej kredki i lekko ja rozmarzę pędzelkiem-wyglądam zbyt blado,kiedy użyję eyelinera w kolorze czarnym wyglądam jak wymalowana lalka barbie,używałam też eyelinera grafitowego i w brązie-i tutaj znów efekt bladości. Nie wiem,co mogłabym zrobić,żeby korzystnie zmienić swój wygląd.
Kiedy nie mam na sobie makijażu to wyglądam bardzo blado,troche tak jakbym była chora :P a kiedy mam makijaż to wyglądam po prostu sztucznie.
Ratujcie Wizażanki!

nawet nie wiesz jak ja Ci zazdroszczę

coprawda mam porcelanową skórę, ale ciemne włosy i oprawę oczu

powiem Ci tak- jak już zauwazyłam poniżej wiele dziewczyn Ci tej urody zazdrości (w tym i ja).

Olej solarium, przyciemnianie włosów- postaw na siebie naturalną- tak będzie najlepiej!

era strzaskanych na heban solar już dawno minęła, więc blade dziewczyny są bardziej w modzie

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-03, 19:32   #7
Elfia4
DOMator

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
bardzo korzystnie wygląda delikatne muśnięcie policzków różem trudniej może być ze znalezieniem odpowiedniego, nie pomarańczowego bronzera.

ale róż kup sobie jakiś tani, zwykły (Wibo jest zupelnie w porządku), do tego pędzel i próbuj - z czasem na pewno uda Ci się dojść do wprawy.
O tak, róż świetnie ożywia twarz bez efektu sztuczności - o ile ma dobrze dobrany odcień. U mnie przy jasnej cerze i typie urody lato sprawdzają się jasne, chłodne odcienie różu. Idealny znalazłam kiedyś w limitowance my secret, więc kiedy wyprzedawali serię zrobiłam zapasy

Metodą prób i błędów można odnaleźć swój idealny odcień różu i bronzer, który nie będzie zbyt pomarańczowy. Jako bronzery dobrze sprawdzają się matowe pudry do konturowania, np. coś w tym stylu: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...kompakcie.html
O szczegóły dotyczące swojego wyglądu i makijażu pytaj Lily na Metamorfozach. Na podstawie zdjęć z pewnością dostaniesz trafne rady
W makijażu inspiruj się wyglądem aktorek czy modelek, które maja podobne do twoich rysy twarzy czy typ urody. Jeśli jesteś blondynką nie porównuj się do śniadych Hiszpanek czy Meksykanek, bo na ich tle zwykle wypadniesz blado i nijako.
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-03, 23:40   #8
dorcia 83
Rozeznanie

GG do dorcia 83

Cytat:
Ratujcie Wizażanki!

Kochana, natury nie oszukasz
Mozesz "podrasowac", podkreslic rysy twarzy, poprzez ozywienie koloru wlosow, mozesz je delikatnie (!!!) przyciemnic( kolor karmelu, zloty , jasny braz) ,ocieplic kolor , badz zrobic zlote i jasno brazowe pasemka.
Dodatkowo delikatna kreseczka na gornej linii rzes, badz na lini wodnej w odcieniu szarosci lub brazu. Jesli nie linerem, to kredka.
Tusz do rzes czarny (pasuje wszystkim) , badz brazowy.
Mozesz rowniez sprobowac delkiatnie podkreslic kosci policzkowe bronzerem, lub cieplym rozem.
Pomadka w cieplej tonacji brzoskwini, koralu, badz (znowu) cieplego rozu.
Ogolnie staraj sie "ocieplac" twarz .
Dodatkowo ubrania bardzo duzo daja.
Unikaj koloru czarnego, szarosci , zimnego blekitu, niepotrzebnie ochlodza karnacje.
Wybieraj kolory cieple.

Edytowane przez dorcia 83
Czas edycji: 2012-08-03 o 23:43
dorcia 83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-04, 07:50   #9
patrycjusz7
BAN stały

Może poszukaj jakiejś aktorki / piosenkarki / kogoś do kogo jesteś podobna i spróbuj się zainspirować ?
patrycjusz7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-04, 12:44   #10
Aramintha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dorcia 83 Pokaż wiadomość
Mozesz rowniez sprobowac delkiatnie podkreslic kosci policzkowe bronzerem, lub cieplym rozem.
Pomadka w cieplej tonacji brzoskwini, koralu, badz (znowu) cieplego rozu.
Ogolnie staraj sie "ocieplac" twarz .
Dodatkowo ubrania bardzo duzo daja.
Unikaj koloru czarnego, szarosci , zimnego blekitu, niepotrzebnie ochlodza karnacje.
Wybieraj kolory cieple.
Dlaczego ciepłe? Jeżeli Autorka ma chłodny typ urody to w ciepłych odcieniach będzie wyglądać tragicznie.

Cytat:
Napisane przez patrycjusz7 Pokaż wiadomość
Może poszukaj jakiejś aktorki / piosenkarki / kogoś do kogo jesteś podobna i spróbuj się zainspirować ?
To dobry pomysł, nad wyglądem celebrytek pracuje cały sztab specjalistów więc jak się znajdzie tą właściwą z wyglądu, to wiele rzeczy można pdpatrzeć
Aramintha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-04, 18:12   #11
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna

Czytam, czytam i wyobrażam sobie taką delikatną, kruchą kobietkę o drobnej buzi
Jak przyciemniasz brwi to już jest jakiś mocniejszy akcent. A wg mnie mocniej podkreślone oczy przy takim typie urody są ładne

Spełniam się w macierzyństwie
Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )
Andriejewna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-05, 15:16   #12
Lily94
Raczkowanie

Oj dziewczyny naprawdę nie macie czego mi zazdrościć,bo tak naprawdę wasze ciemne włosy i ciemne oczy już wam dają taki jakby efekt lekkiego make upu,a ja jestem strasznie blada... I tak jak już mówiłam wcześniej,że w mocnym makijażu wyglądam jakby przerysowana,a w lekkim znów blado.
Myślę,że pierwsze co zrobię to zmienię kolor włosów o ton ciemniejszy,bo swój naturalny mam naprawdę bardzo jasny blond,taki platynowy.
A może macie jakiś pomysł na fajny makijaż,typu-krok po kroku.Szukałam już takich,ale większość jest zrobiona z myślą o tych dziewczynach o ciemniejszych ''tonach'',a nie dla typowych blondynek z niebieskimi oczami.

You don't need to buy a diamond key to unlock my heart
You shelter my soul
Lily94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-05, 16:39   #13
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Oj dziewczyny naprawdę nie macie czego mi zazdrościć,bo tak naprawdę wasze ciemne włosy i ciemne oczy już wam dają taki jakby efekt lekkiego make upu,a ja jestem strasznie blada... I tak jak już mówiłam wcześniej,że w mocnym makijażu wyglądam jakby przerysowana,a w lekkim znów blado.
Myślę,że pierwsze co zrobię to zmienię kolor włosów o ton ciemniejszy,bo swój naturalny mam naprawdę bardzo jasny blond,taki platynowy.
A może macie jakiś pomysł na fajny makijaż,typu-krok po kroku.Szukałam już takich,ale większość jest zrobiona z myślą o tych dziewczynach o ciemniejszych ''tonach'',a nie dla typowych blondynek z niebieskimi oczami.
Mam identyczny typ urody jak Twój, ale nie był on nigdy powodem do jakiś wielkich zmian - tusz do rzęs, brązowy eyeliner, kolorowe kredki (jest lato można się bawić kolorem ) i podstawa - dobrze dobrany róż do policzków i z bladziocha robię się bardziej wyrazista.

U mnie to działa, ale chyba mam mniejsze wymagania niż Twoje
MartaMagda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-05, 21:02   #14
Elfia4
DOMator

Cytat:
Napisane przez Aramintha Pokaż wiadomość
Dlaczego ciepłe? Jeżeli Autorka ma chłodny typ urody to w ciepłych odcieniach będzie wyglądać tragicznie.
Dokładnie. Duża część polskich blondynek, to typ urody lato, więc pasują im przybrudzone i rozbielone kolory, przełamane pastele, a nie cieplutkie czyste kolory (chyba, że jako akcent w postaci jakiegoś paska czy torebki).
Wszelkie róże w ciepłych odcieniach wyglądają nienaturalnie i zawsze będą się odcinały od skóry. Zamiast podkreślić urodę, te brzoskwiniowe placki będą podkreślać kontrast bladej, niebieskawej skóry z ciepłą plamą koloru na policzkach - efekt będzie nieciekawy.
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości