|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Mój wygląd
Witam was Drogie Wizażanki
![]() Jestem naturalną blondynką,z jasnymi oczami i jasnymi brwiami-które regularnie przyciemniam henną u kosmetyczki,moja cera jest bardzo jasna. Nie wiem co mogłabym zrobić,aby moje rysy twarzy były bardziej podkreślone-wyglądam mdło i bez wyrazu. Próbowałam już różnych sposobów-chodziłam przez jakiś czas na solarium,w celu przyciemnienia mojej bardzo bladej karnacji,ale stwierdziłam,że to bez sensu,bo to tylko niszczy moją skórę i 90% starzenia się skóry wynika właśnie z opalania się.Farbowałam też swoje włosy na brąz i wyglądałam dobrze,ale czy lepiej? Nie jestem pewna,bo wtedy jeszcze nie miałam przyciemnianych brwi,także myślę,że wyglądałam bardziej zabawnie niż lepiej.Myślałam o tym,żeby znów przyciemnić włosy,ale czy to rzeczywiście coś by dało? Jeśli chodzi o makijaż to jeśli użyję czarnej kredki i lekko ja rozmarzę pędzelkiem-wyglądam zbyt blado,kiedy użyję eyelinera w kolorze czarnym wyglądam jak wymalowana lalka barbie,używałam też eyelinera grafitowego i w brązie-i tutaj znów efekt bladości. Nie wiem,co mogłabym zrobić,żeby korzystnie zmienić swój wygląd. Kiedy nie mam na sobie makijażu to wyglądam bardzo blado,troche tak jakbym była chora :P a kiedy mam makijaż to wyglądam po prostu sztucznie. Ratujcie Wizażanki! ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mój wygląd
Jasna cera jest ładna
![]() ![]() kości policzkowe możesz podkreślić delikatnym brązerem, albo brzoskwiniowym różem, to ożywi twarz ![]() Ja też mam jasną cerę, moj makijaż oczu jest bardzo prosty, tylko tuszuję rzęsy górne i dolne, a zewnętrzny kącik na dolnej powiece podkreslam szarą kredką i lekko rozmazuję. Spróbuj i zobacz, może akurat wykorzystasz to w swoim makijazu ![]() Ust raczej nie maluję, czasami maznę szminką w odcieniu delikatnie ciemniejszym od naturalnego koloru moich ust
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Przeciez bycie blada blondynka to za☠☠☠ista sprawa, biala skora jest moim zdaniem najpiekniejsza
![]() Znam taka dziewczyne, podejrzewam, ze skoro twierdzisz, ze wgladasz mdlo, masz delikatne rysy? Ona po prostu mocno tuszuje rzasy, sa dlugie i wygladaja naturlanie, usta zostawia blade, twarz modeluje odpowiednim odcieniem rozu, ja uwazam, ze to pieny wyglad ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pani Buka
|
ja też mam bardzo jasną cerę i rzęsy, brwi musze przyciemniać. ale to nie jest dla mnie powod do zmartwień. zauważyłam, że bardzo korzystnie wygląda delikatne muśnięcie policzków różem
![]() ale róż kup sobie jakiś tani, zwykły (Wibo jest zupelnie w porządku), do tego pędzel i próbuj - z czasem na pewno uda Ci się dojść do wprawy. a jeśli chodzi o makijaż oczu - ja maluję się jakimś delikatnym cieniem i dodaję kreskę zrobioną czarnym cieniem przy pomocy tego typu pędzelka - KLIK. wygląda delikatniej niż zwykły płynny eyeliner.
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Idz na podforum metamorfozy i załącz zdjęcia. Dziewczyny na pewno pomogą i poradzą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
nawet nie wiesz jak ja Ci zazdroszczę ![]() coprawda mam porcelanową skórę, ale ciemne włosy i oprawę oczu ![]() powiem Ci tak- jak już zauwazyłam poniżej wiele dziewczyn Ci tej urody zazdrości (w tym i ja ![]() Olej solarium, przyciemnianie włosów- postaw na siebie naturalną- tak będzie najlepiej! ![]() era strzaskanych na heban solar już dawno minęła, więc blade dziewczyny są bardziej w modzie ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
DOMator
|
Cytat:
![]() Metodą prób i błędów można odnaleźć swój idealny odcień różu i bronzer, który nie będzie zbyt pomarańczowy. Jako bronzery dobrze sprawdzają się matowe pudry do konturowania, np. coś w tym stylu: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...kompakcie.html O szczegóły dotyczące swojego wyglądu i makijażu pytaj Lily na Metamorfozach. Na podstawie zdjęć z pewnością dostaniesz trafne rady ![]() W makijażu inspiruj się wyglądem aktorek czy modelek, które maja podobne do twoich rysy twarzy czy typ urody. Jeśli jesteś blondynką nie porównuj się do śniadych Hiszpanek czy Meksykanek, bo na ich tle zwykle wypadniesz blado i nijako. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kochana, natury nie oszukasz ![]() Mozesz "podrasowac", podkreslic rysy twarzy, poprzez ozywienie koloru wlosow, mozesz je delikatnie (!!!) przyciemnic( kolor karmelu, zloty , jasny braz) ,ocieplic kolor , badz zrobic zlote i jasno brazowe pasemka. Dodatkowo delikatna kreseczka na gornej linii rzes, badz na lini wodnej w odcieniu szarosci lub brazu. Jesli nie linerem, to kredka. Tusz do rzes czarny (pasuje wszystkim) , badz brazowy. Mozesz rowniez sprobowac delkiatnie podkreslic kosci policzkowe bronzerem, lub cieplym rozem. Pomadka w cieplej tonacji brzoskwini, koralu, badz (znowu) cieplego rozu. Ogolnie staraj sie "ocieplac" twarz . Dodatkowo ubrania bardzo duzo daja. Unikaj koloru czarnego, szarosci , zimnego blekitu, niepotrzebnie ochlodza karnacje. Wybieraj kolory cieple. Edytowane przez dorcia 83 Czas edycji: 2012-08-03 o 23:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Może poszukaj jakiejś aktorki / piosenkarki / kogoś do kogo jesteś podobna i spróbuj się zainspirować ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Czytam, czytam i wyobrażam sobie taką delikatną, kruchą kobietkę o drobnej buzi
![]() Jak przyciemniasz brwi to już jest jakiś mocniejszy akcent. A wg mnie mocniej podkreślone oczy przy takim typie urody są ładne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Oj dziewczyny naprawdę nie macie czego mi zazdrościć,bo tak naprawdę wasze ciemne włosy i ciemne oczy już wam dają taki jakby efekt lekkiego make upu,a ja jestem strasznie blada... I tak jak już mówiłam wcześniej,że w mocnym makijażu wyglądam jakby przerysowana,a w lekkim znów blado.
Myślę,że pierwsze co zrobię to zmienię kolor włosów o ton ciemniejszy,bo swój naturalny mam naprawdę bardzo jasny blond,taki platynowy. ![]() A może macie jakiś pomysł na fajny makijaż,typu-krok po kroku.Szukałam już takich,ale większość jest zrobiona z myślą o tych dziewczynach o ciemniejszych ''tonach'',a nie dla typowych blondynek z niebieskimi oczami.
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie to działa, ale chyba mam mniejsze wymagania niż Twoje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
DOMator
|
Cytat:
Wszelkie róże w ciepłych odcieniach wyglądają nienaturalnie i zawsze będą się odcinały od skóry. Zamiast podkreślić urodę, te brzoskwiniowe placki będą podkreślać kontrast bladej, niebieskawej skóry z ciepłą plamą koloru na policzkach - efekt będzie nieciekawy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:40.