|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Do hodowczyń piesków :)
WItam
![]() ![]() Otóż moja sunia urodziła cztery szczeniaczki, maluchy są rodowodowe-zdrowo i szybko rosną, bardzo je kochamy ![]() W związku z tym mam pytanie do wszystkich, które przerabiały podobną sytuację : jak radziłyście sobie z rosnącym przywiązaniem i Waszym i maluszków? ile Wasze szczeniaczki miały, kiedy zgłaszali się po nie chętni? i jakie pytania na castingu dla nowych właścicieli są przydatne, aby ocenić, czy dana osoba nie bierze pieska -nie mając pojęcia o tym, jak wielki to obowiązek? Zależy mi bardzo na tym, aby nasze maluchy trafiły do wspaniałych, kochających i mądrych ludzi - ale chyba grozi mi widmo posiadania 6 psów ( w domu mieszkają z nami-Mama i Babcia szczeniaczków) Z góry Wam dziękuję ![]() ![]() Karolina & Scotties |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Do hodowczyń piesków :)
Fakt - okres wakacyjny ma napeno na to wpływ. Ludzie nie chcą brać sobie kłopotu przed wakacjami - lepiej, gdy już ma sie wyjazd wakacyjny za sobą.
My umieszczaliśmy ogłoszenia gdzie się dało - głównie w internecie (do tej pory zdarza się, że ktoś zadzwoni bo w internecie znalazł ogłoszenie, a minęło już 6 lat), również w telegazecie (nie wiem czy to jeszcze funkcjonuje). Ostatniego (a właściwie przedostatniego - bo ostatni został z nami ![]() Prawdę mówiąc nie wyobrażam sobie, żebyśmy mieli postępować inaczej i nie okazywać mu miłości, nie głaskać itd, żeby się nie przywiązał ![]() A pytania do potencjalnych nabywców - to przede wszystkim co wiedzą o rasie, o jej charakterze, problemach z jakimi moga się zetknąć, karmieniu. Czy chcą psa do domu, czy do budy ![]() No i sprzedawaliśmy wszystkie nasze szczeniaki na umowę - zeby mieć kontakt i namiary na nowych właścicieli. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Do tej pory odbieram telefony - tylko-od osób, które chca Szkota bez rodowodu - na nic moje tłumaczenia, że taki Szkot-to NIE Szkot ![]() Mam jednak nadzieję, że w końcu ktoś się zgłosi ![]() ![]() ![]() Bardzo serdecznie pozdrawiam ![]() Karola i Szkoty |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
na przyszlosc zalecalabym takie ogloszenia dawac juz w trakcie ciazy suczki.
czy rodowodowe pieski nie sa zamieszczane w jakis katalogach i spisach hodowlanych? mam nadzieje ze trafia w dobre rece. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() ![]() Nasze ogłoszenia są w Związku Kynologicznym, w internecie i w prasie - mam jednak nadzieję, że w czasie weekendowych wystaw, które odbędą się w Szczecinie znajdę kogoś, kto chciałby mieć za przyjaciela takiego Szkocikowego czarenego potworka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:10.