|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny pomocy!
Kilka miesięcy temu zauważyłam, że moja pochwa bardzo opuchla do tego kiedy wsadzam palca na głębokości około 5cm wyczuwam dużą Kulke, kiedy poruszam dłużej palcem w środku gdy go wyciągam jest we krwi, A później boli mnie pochwa. Mam też tam czasami sucho a czasami jest wilgotno. Do tego przy wejściu do pochwy jest dziwna narosl jakby miała haczyki wszystkie skierowane do środka (tak do góry)Czasami boli mnie Podbrzusze i prawy jajniki. Opuchnięcie i Kulke zauważyłam kilka dni po dość ostrej placówce która robił mój chłopak. Ma długie palce i nie ma szans że zahaczyl np paznokciem i jest rana bo ma bardzo krótkie.
Nie wiem co robić pomocy.. nic nie nie poprawia od kilku miesięcy, nawet miałam dużą przerwę w takich kontaktach. Jestem dziewicą |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziewczyny pomocy!
Cytat:
Jak Ci mamy pomóc przez internet w dodatku nie będąc lekarzami?Musisz pędem iść do ginekologa. Nie wiem ile masz lat, ale jeśli nie możesz sama to poproś rodzica o zapisanie. Dziwne że jeszcze tego nie zrobiłaś skoro ta rzecz po pierwsze jest od kilku miesięcy, po drugie co gorsza, podkrwawia jak się ja ponaciska.
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
w te pędy do ginekologa!
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Strasznie się krępuje, że zapyta o właśnie kontakty intymne, A jeśli tak to mam powiedzieć po czym to zauważyłam,że po tej placówce czy co.. Mam 17 lat a moja mama jest za granicą i wróci za kilka miesięcy, mam często takie zahamowania co do pojscia do ginekologa i ciągle odwlekam. A kontaktu żadnego intymnego nie miałam od tamtej pory czyli kilka miesięcy sama co jakiś czas sprawdzam czy nadal tam opuchnięte i jest ta kulka..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Odwagi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie będzie lekarz wypytywał o szczegóły ani oceniał, bo to lekarz a nie ksiądz czy ciotka plotkara i świętoszka. Lekarz nikomu nie powie co usłyszy. Poza tym, naprawdę już „wszystko widział”. Masz 17 lat powinni Cię bez problemu zarejestrować bez opieki rodzica. Jeśli to mniej krępujące dla Ciebie to wybierz panią ginekolog. Ale to naprawdę nie ma znaczenia. Koniecznie jak najszybciej się zarejestruj i idź. Najstraszniejszy jest pierwszy raz, i tylko dlatego ze sobie wymyślasz ( jak wiele kobiet przed pierwsza wizyta) jakie to jest straszne i krępujące. A nie jest. To lekarz.
![]() |
![]() |
#7 |
Naczelna Nastolatka
|
Kulka to pewnie szyjka macicy. Krwawienie od wiecznego grzebania w środku. Mokro i sucho to wiadomo. Ale najbardziej dziwna ta narośl z haczykami?? Idź do lekarza i może potem nam napisz co to jest.
A może pooglądaj w Google zdjęcia żeńskich narządów płciowych? Może po prostu nie wiesz co jest normą. Piszę to bez ironii. Ale lekarz oczywiście też! siła spokoju
Małgorzata i spółka. Matka natura to suka. Edytowane przez zakonna Czas edycji: 2018-07-12 o 06:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Ginekolog normalnie przyjmie wszystko co od Ciebie usłyszy. Widział i słyszał naprawde wiele. Mojej przyjaciołce utknał tampon i ginekolog jej wyciągał. Wzbraniała sie przed pojscie do niego TYDZIEN. I dostała zapalenia pochwy. Leczenie ponad miesiac. Gdyby poszla od razu pewnie tak by sie to nie skonczyło. Po wizycie powiedziała mi, ze lekarz sie nie zdziwił, ze trafiały do neigo takei przypadki. Wysłuchał jej, nei smiał sie, zachowywał sie profesjonalnie i powiedziała, ze gdyby wiedziala ze lekarz tak normalnie to przyjmie to poszla by do niego od razu.
Wiec radze Ci, lec do ginekologa, nie ma sie czego wstydzic. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Udaj się jak najszybciej do ginekologa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:00.