![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Byłe partnerki seksualne
Cześć, jestem Olga
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Byłe partnerki seksualne
1. Opinie nigdy nie są obiektywne.
2. To, że ktoś nie potrzebuje uczuć do seksu nie oznacza, że nie potrafi nad sobą panować i że uprawiał seks bez zobowiązań, bo nie mógł wytrzymać bez tego. W ogóle nie rozumiem skąd się bierze przekonanie, że jeśli ktoś nie traktuje seksu jak świętości, to nic innego całymi dniami nie robi, tylko myśli o seksie, a wszystkie relacje nawiązuje w celach seksualnych. 3. Doświadczenie jest przereklamowane. Ocieranie się genitaliami to nie jest żadna wyrafinowana umiejętność, że będziesz w tym lepsza po którymś z rzędu partnerze. 4. Nie istnieje coś takiego jak zdrowa zazdrość. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
wańka wstańka
|
Nie widzę w tej sytuacji większego problemu. Różnicie się podejściem do seksu w sytuacjach, gdy nie jesteście w zwiazku.
Nie ma powodu, by podejście twojego faceta przekładać na jego predyspozycje do zdrady. Jest wam razem dobrze i nie ma sensu tego psuć jakimiś lękami związanymi z przeszłością.
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Nie wiem o co Ci chodzi, bo on sie nie puszczał, nie zdradzał, nikogo nie oszukiwał, tylko uprawiał seks bez zobowiązań będąc z tymi dziewczynami szczerym.
Jesli mowi prawdę. Nigdy Cie nie zdradził, ani nie dal powodów do zazdrości, wiec nie szukałabym problemu. Kiedys bawiły go takie układy, teraz chce stworzyć związek. Bywają różne etapy w zyciu i podejście do różnych spraw czesto sie zmienia. Co innego gdybys zauważyła jakies symptomy świadczące o tym, ze nie jest Ci wierny. Do tej pory nie zauważyłaś, wiec nie szukaj ich na sile.
"Naturalnie musisz wszystko przezwyciężyć, Zanim zamiast słońca pojawi się księżyc, Póki na niebie słońce świeci, masz tą siłę, Jak każdy malutki człowieczek tej ziemii, osiągnąć coś przez wysiłek..." Edytowane przez stitches Czas edycji: 2018-07-26 o 20:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Z jednej strony ten nieśmiały pocałunek i czekanie do związku z czymkolwiek więcej kojarzy mi się z brakiem doświadczenia i niezbyt luźnym podejściem do seksu, więc niby normalne, że założyłaś, że macie podobne podejścia. No, ale właśnie, założyłaś coś, co niekoniecznie musi być prawdą. Ja przed związkiem muszę o partnerze parę rzeczy wiedzieć i nie wiem dlaczego o to nie zapytałaś. Związek po 5 spotkaniach, no tak...
Nie wiem dlaczego dla tylu osób luźny stosunek do seksu oznacza od razu brak umiejętności stosowania się do ustaleń w związku, np. wyłączności. Przecież człowiek, który nie uznaje seksu bez uczuć, też może będąc w związku się w kimś zakochać i ten seks pozazwiązkowy uprawiać. Co to w ogóle za myślenie. Pytanie czy to zaakceptujesz. Jeśli masz robić jakieś chore akcje o jego koleżanki i mu to wypominać na każdym kroku, to bym to odpuściła. [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;85094316] 3. Doświadczenie jest przereklamowane. Ocieranie się genitaliami to nie jest żadna wyrafinowana umiejętność, że będziesz w tym lepsza po którymś z rzędu partnerze. [/QUOTE] No bo seks to tylko ocieranie się genitaliami
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
W większości tak właśnie jest + ocieranie genitaliów o inne części ciała partnera. No wielki kunszt to to nigdy nie będzie. Można się najwyżej nauczyć co który partner lubi najbardziej. Kolejny partner może już lubić zupełnie co innego, mieć inny temperament i całe "doświadczenie", nawet z 20 osobami, na niewiele się przyda.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;85094791]W większości tak właśnie jest + ocieranie genitaliów o inne części ciała partnera. No wielki kunszt to to nigdy nie będzie. Można się najwyżej nauczyć co który partner lubi najbardziej. Kolejny partner może już lubić zupełnie co innego, mieć inny temperament i całe "doświadczenie", nawet z 20 osobami, na niewiele się przyda.[/QUOTE]
Czy ja wiem, moim zdaniem chodzi też o pewną swobodę, brak stresu, również znajomość swojego ciala (oczywiście można to też osiągnąć poprzez masturbację po części), poznanie swoich preferencji. Oczywiście jak miało się tylko 1 partnera, ale dość długo np. to też można mieć niezłe doświadczenie, ale wydaje mi się, że jeśli spało się z wieloma osobami, to trochę bardziej swobodnie się czujemy (ja tak mialam, mogę się mylić oczywiście) i jesteśmy trochę bardziej otwarci, bo spotkaliśmy się z różnymi preferencjami. Zgadzam się, że nowy partner może mieć inne upodobania i to, że było fajnie z poprzedniu tutaj może się bezpośrednio nie przydać, ale już ta swoboda, luzik bardzo pomaga moim zdaniem (oczywiście można nie mieć dużego doświadczenia i też ten luzik mieć, ale wydaje mi się, że często więcej partnerów idzie w parze z większym luzem)
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
"ciało puszczone raz, puszcza się dalej" - to czytaj dalej jakieś idiotyczne fora z tekstami 14 latków i czerp wiedzę.
To, że ktoś uprawiał seks z wieloma kobietami nie oznacza, że będzie Cię w jakikolwiek sposób porównywał, czy szukał czegoś na boku. Słabo jest skreślać kogoś za przeszłość, ale rozumiem, że bogate życie seksualne może trochę razić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Chodziło mi o taki luz, że mamy dystans do seksu, potrafimy się w łóżku z tego naszego seksu śmiać, nie zastanawiam się jak teraz wyglądam czy że on widzi mój cellulit na tyłku
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Patrycja, właśnie też mniesię ciekawiło z tym pocałunkiem. Sama musiałam mu sugerować, że chce namiętnie się całować xD Powiedział, że po prostu nie wiedział jak zareaguje, nie chciał mnie wystraszyc.
Akurat ten tekst o puszczaniu przeczytałam też na forum wizaz.. ale to był post z 2010 roku, może ludzie mieli wtedy inne podejście, nie wiem. Co do doświadczenia z obecnym partnerem miałam taki problem, że nie umiałam go doprowadzić przez to że jest bardzo wytrzymaly i ręką/ustami robiłam w zlym tempie. Zawsze musiał mi "pomagać", ale coraz lepiej już mi to wychodzi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
lubi eks swojego męża
|
O ile ja nie zgodziłabym się z takim człowiekiem światopoglądowo (ale to wyszłoby szybciej) i potrafię zrozumieć, że ktoś może nie chcieć jako partnera osoby z luźnym podejściem do seksu, to trochę nie rozumiem twoich obaw w temacie zdrady.
Facet nigdy nikogo nie zdradził, wchodził w układy na jasnych zasadach, a nawet był tak uczciwy, że gdy dziewczyna się w nim zakochała, zerwał znajomość, żeby jej nie ranić. Wskazuje to dosyć jasno, że koleś ma jakiś kręgosłup moralny i panuje nad swoimi popędami, nie musi bzykać wszystkiego co się rusza bez oglądania się na konsekwencje. Moim zdaniem to świadczy o nim tylko na plus. Jedną sprawą są kwestie moralne czy światopoglądowe, które mogą was dzielić, inną - nieuzasadniona zazdrość i paranoiczne porównywanie się. To drugie jest bez sensu. P.S. Czy to nie jest żeńskie odbicie wątku edana84? Trochę za dużo faktów mi się zgadza, ale może mam już trollowe halucynacje.
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Też mi śmierdzi edanem
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
autorko, skoro Tobie nie przeszkadza to jaką miał przeszłość seksualną, to nie widzę żadnego problemu. Wiadomo, że każdy z nas ma inne podejście do tych spraw, ale ja np nie chciała bym faceta który umawiał się z laskami tylko po to by je bzyknąć. Jak dla mnie taki facet jest już trochę zużyty.
![]() |
#15 |
lubi eks swojego męża
|
Jako pruderyjny ultrakatol jestem powalona na podłogę koncepcją, że ludzie zużywają się od seksu. Czy to oznacza, że liczba stosunków ze stałym partnerem też wpływa na zużycie się człowieka?
Ludzie są jednak ohydni ![]()
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, liczba stosunków ze stałym partnerem nie wpływa na zużycie człowieka. Czepiasz się szczegółów.
![]() |
![]() |
#17 |
lubi eks swojego męża
|
Dobór słownictwa to nie szczegół. Jest różnica między nazwaniem człowieka nieodpowiednim materiałem na partnera, a nazwaniem go zużytym.
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Tez mnie zawsze ten argument zuzycia dziwi. Jak dziewczyna byla w zwiazku np. 2 lata i czesto uprawiala seks z 1 partnerem i z nikim innym w zyciu nie spala, to jest podobno mniej 'zuzyta' niz chlopak, ktory przez ten czas spotkal sie z 20 dziewczynami na jednorazowy seks.
Boli mnie to, ze zawsze trzeba druga strone obrazic, kiedy mamy inne podejscie do seksu. Albo byciem swietoszkiem katolikiem albo zuzytym facetem, ktory siebie nie szanuje
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Czy chlopak, ktory mial wiele partnerek bez milosci, nie moze prawdziwie kochac jesli spotka odpowiednia partnerke? Czy nie jest tak, ze z osoba, z ktora nie byl uczuciowo zaangazowany latwiej, bez stresu i obawy, ze ja do siebie zrazi uprawiac seks?Czy nie sadzisz, ze bedzie dobrym kochankiem, kiedy bedzie umial zadowolic ciebie, bo o ciebie tutaj chodzi ? Bo nie jest powiedziane, ze uprawiajac seks z wieloma kobietami doprowadzil ktoras do orgazmu . Moze tylko jemu bylo dobrze. Kobiety sa bardziej skomplikowane a niecnawiazujac relacji z zadna nie zdolal sie raczej tego dowiedziec. Moze wiec byc tak, ze to ty bedziesz jego najlepsza kochanka pomimo tego, ze mial bogate zycie erotyczne.
A najlepiej odrzucic uprzedzenia i skupic sie na przyszlosci, czy chlopak fajny, czy pasujecie do siebie pod kazdym wzgledem. Wazne, ze byl szczery, niczego nie ukrywalnani nie udawal. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam absolutnie tolerancje i zrozumienie dla ludzi o odmiennych pogladach, ale jednak takie rozumowanie w XXI wieku mnie dziwi. Przeciez, ze ktos nie byl formalnie w zwiazku nie znaczy, ze nie byl blisko z tymi dziewczynami, nie stworzyl emocjonalnej wiezi etc. Nie zawsze fwb oznacza smsy o polnocy z zaproszeniem na bara bara. Bardzo sie ciesze, ze trafialam na tych zuzytych facetow, ktorzy pokazali mi o wiele wiecej niz moglam sie naumiec w trakcie masturbacji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro Wam sie dobrze uklada to zostaw jego przeszlosc, takie leki moga sporo zniszczyc. Jakie to ma dzisiaj znaczenie? Druga sprawa, ze on spotykal sie z tymi laskami niebedac w zwiazku, wiec o jakiej tendencji do zdrad tu mowa? Czasami ludzie maja taki etap w zyciu, ze nie chca sie wiazac, wola pospotykac sie na luzie, na sam sex. Przeciez jezeli jest sie samemu to nikogo sie nie krzywdzi takim postepowaniem. Roznie jest w zyciu, a ludzie tez maja swoje potrzeby. Nie ma co przesadzac. Kiedys czytalam ksiazke pt. płeć mózgu i z niej wynikalo, ze faceci maja tak skonstruowany mozg, ze do sexu nie potrzebuja uczuc, jest to w ich przypadku rozdzielone. I jezeli mam byc szczera to ja wolalabym podejscie takie jak mial Twoj facet w tamtym czasie - postawil sprawe jasno, byl na jakis tam portaalu, umawial sie tylko na sex. A nie jak niektorz robia, ze zakladaja sobie konta na portalach randkowych, mamia kobiety, ze chca czegos wiecej kiedy w istocie chodzi im tylko o sex.
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
Akurat ta książka to zbiór szkodliwych pierdół i nikomu nie polecam kierowania się nią w jakiejkolwiek dziedzinie życia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Może ma doświadczenie w seksie a nie w całowaniu? Niektórzy całują się tylko z kimś w kim są zakochani. Panny z roksy raczej się nie całują.
---------- Dopisano o 02:42 ---------- Poprzedni post napisano o 02:40 ---------- Co do rozdzielenia to są kobiety które też mogą rozdzielić seks od uczuć. Wg mnie to kwestia osoby nie płci. ---------- Dopisano o 02:52 ---------- Poprzedni post napisano o 02:42 ---------- Kolejny wątek o tym samym...Autorko badalas się? Wg mnie o to powinnaś zadbać jeśli tego nie zrobiłaś a nie roztrząsać przeszłość. Czasy internetu są takie że nie łatwo o takie sytuacje jak twoja, dlatego ja zawsze pytam wcześniej niż 5 spotkanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
No wiem, dlatego trzeba porozmawiać, a nie coś zakładać. Ale trochę mnie to dziwi, boi się pocałować dziewczynę, do oficjalnego rozpoczęcia związku tylko nieśmiały cmok w usta i chodzenie za rączkę, no nie wiem. Dziwne, ale nie niemożliwe
![]() |
#26 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;85098746]Przecież to akurat prędzej zależy od tego ile już jesteśmy z danym parnerem i jak bardzo mu ufamy (może to być nawet i pierwszy), a nie od ilości partnerów.
[/QUOTE] Wiem, że doświadczenie w seksie to nie jedyna rzecz jaka ma na to wpływ, ale moim zdaniem większe niż to jak znamy partnera. Miałam kilka jednorazowych seksów i mimo że nie bardzo znałam faceta, to miałam dużo luzu, a w pierwszych związkach był z tym początkowo problem, mimo że dość długo z seksem czekałam
![]() |
#28 |
po drugiej stronie szafy
|
Autorko, jeśli Cię to męczy, jeśli jego podejście do bycia singlem Cię odrzuca, to nie ma sensu się męczyć. Natomiast jeśli Twoim problemem jest:
to pamiętaj, że to Cię może spotkać też ze strony faceta, którego będziesz pierwszą partnerką seksualną.
![]() |
#29 | |
lokalna gwiazda
|
Cytat:
![]() Ale może facet autorki do własnej dziewczyny podchodzi "z pewną taką nieśmiałością". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
BAN stały
|
rzuc go. nic dobrego z tego nie bedzie. na razie sie maskuje, udaje niesmialego. a jak przyjdzie co do czego to cie zdradzi i zostawi. i zostaniesz sama, wykorzystana przez takiego typa.
ja nie rozumiem nad czym sie zastanawiasz. kopnij go w d... bo zaslugujesz na kogos lepszego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:40.