Boję się, że zawsze będę sama - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-07-24, 15:40   #1
ivetta_n
Przyczajenie

Boję się, że zawsze będę sama

Skończę w tym roku 27 lat. Kiedyś najważniejszy był dla mnie samorozwój. Pracuję, skończyłam jedne studia, kolejne robię zaocznie. Pochodzę z niezbyt zamożnej rodziny, dlatego ważne dla mnie było, żeby zdobyć wykształcenie i dobrą pracę po to, żeby w przyszłości móc pozwolić sobie na życie na godnym poziomie.
Kiedy studiowałam dziennie, nie myślałam w ogóle o tym żeby wchodzić w związek bo w kółko łapałam jakieś staże i biegałam między uczelnią a stażem, co było o tyle trudne, że nie mam własnego auta. Wieczorami przygotowywałam się na kolejne zajęcia. Absolutnie nie chcę z siebie robić męczennicy bo wiedziałam czego chcę i co było dla mnie priorytetem. Na imprezy czasem chodziłam weekendami, ale nie miałam parcia na poznawanie ludzi z nastawieniem na związek - zawsze mówiłam sobie, że będzie na to czas.
Ale kiedy skończyłam studia dzienne i zaczęłam normalną pracę, zaczęłam się rozglądać za kimś, z kim mogłabym stworzyć bardziej związkową relację. Może nie od razu planowanie ślubu i miłość do grobowej deski. I napotkałam poważny problem, bo prawie 3 lata minęły a na horyzoncie nikogo. Na początku mówiłam sobie, że na to potrzeba czasu, ale żeby przez 3 lata prawie nikt się nie pojawił? Byli wokół mnie jacyś faceci, ale w każdym mi coś nie pasowało. Głównie to, że kręcili się wokół mnie tacy, którzy chwytają każdą okazję (jeśli wiecie co mam na myśli ). Boję się, że nie spotkam nigdy nikogo, że przeoczyłam najlepsze lata na to, żeby znaleźć miłość. Jeśli chodzi o mnie, to jestem zwykłą dziewczyną, nikt nie jest chodzącym ideałem ale myślę, że mam coś do zaoferowania potencjalnemu partnerowi. Mieszkam w mieście wojewódzkim, ale takim, z którego młodzi ludzie raczej wyjeżdżają (śląsk), może w tym tkwi problem?
Ostatnio zaczyna przybierać to u mnie formę mini obsesji, bo ta samotność zaczyna mnie trochę dusić, nawet jak wychodzę gdzieś w weekend na miasto to widzę tłumy nastolatków i mam wrażenie, że nikogo w moim wieku już nie poznam.
Czy jestem już skazana na bycie sama? Teraz żałuję trochę, że zaprzepaściłam studia i nie skupiłam się na zawieraniu znajomości. Nie jestem jakąś desperatką, która szuka jakichkolwiek męskich gaci, po prostu chciałabym kogoś bliskiego, ale nie pierwszego lepszego tylko kogoś, przy kim poczuję jakąś chemię. Kiedyś próbowałam na portalach randkowych, ale ludzie przebywający tam to jakaś pomyłka.
ivetta_n jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-24, 16:25   #2
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Dot.: Boję się, że zawsze będę sama

Co robisz, żeby kogoś poznać? Bo z posta wynika, że tylko czekasz aż ktoś się "pojawi" albo oglądasz biernie tych, którzy się gdzieś obok przypadkiem przewijają.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-24, 16:33   #3
Mad_Max
BAN stały

Rzeczywiście najlepsze lata na wielką romantyczną miłość z motylami w brzuchu i burzą młodzieńczych hormonów już są za Tobą. Ale nie wszystko stracone.
Może mimo braku jakichkolwiek doświadczeń znajdzie się ktoś odpowiedni. Może to kwestia zmiany nastawienia, podejścia do życia?

Tylko czekaj. Mieszkasz na Śląsku, największej aglomeracji w Polsce i narzekasz, że tam nikogo nie ma? To gdzie niby ktoś jest? W Krotoszynie? Sulechowie?
Mad_Max jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-24, 16:59   #4
Beniak
Raczkowanie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;85042826]Co robisz, żeby kogoś poznać? Bo z posta wynika, że tylko czekasz aż ktoś się "pojawi" albo oglądasz biernie tych, którzy się gdzieś obok przypadkiem przewijają.[/QUOTE]

Dokładnie, ja niezbyt wierzę w te teorie "siedź i czekaj na prawdziwą miłość", niekoniecznie chodzi o to, żeby siedzieć na tinderze, sympatii i fotce jednocześnie cały dzień ale chodzisz gdzieś autorko poznawać ludzi? Bierzesz sprawy w swoje ręce? Jak któryś ci się podoba to starasz się sama coś zrobić czy rzucasz tylko spojrzenia z daleka?
Beniak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-24, 17:00   #5
Vanir410
Wtajemniczenie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;85042826]Co robisz, żeby kogoś poznać? Bo z posta wynika, że tylko czekasz aż ktoś się "pojawi" albo oglądasz biernie tych, którzy się gdzieś obok przypadkiem przewijają.[/QUOTE]

dokładnie.
Faceci nie spadają niestety z nieba. W miejscach typu praca jednak trochę ciężko kogoś poznać. Wiele osób nie chce wchodzić w jakiekolwiek relacje na takim podłożu. Wychodzisz z znajomymi, poznajesz ich znajomych?
Vanir410 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-24, 17:06   #6
Rena
Zakorzenienie

Miasto wojewodzkie na Slasku, to Katowice czy cos innego?
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-24, 18:29   #7
marlen1366
Rozeznanie

Od samego czekania nic się nie zmieni. Co do wieku, to nic straconego. Ja poznałam miłość mojego życia mając 27.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
marlen1366 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-24, 19:21   #8
Paula536
Raczkowanie

Ja myślę, że powinnaś spełniać się, ale w tym sensie że znaleźć hobby, dzięki któremu może poznasz nowych ludzi. Nie odmawiaj sobie imprez, spotkań, nawet jak nie masz ochoty. Może sama zorganizujesz jakąś domówkę i powiesz znajomym żeby wpadli ze znajomymi. A tak wgl dbaj o siebie, bądź pozytywna i otwarta. Nawet jak nikogo nie znajdziesz to przynajmniej będziesz sama ze sobą szczęśliwa bo if you don't love yourself how in the hell you gonna love somebody else
Paula536 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-24, 19:31   #9
Wołodia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mad_Max Pokaż wiadomość
Rzeczywiście najlepsze lata na wielką romantyczną miłość z motylami w brzuchu i burzą młodzieńczych hormonów już są za Tobą.

Hahaha co za bzdury! Ja przeżyłam niesamowicie romantyczną i szaloną miłość w wieku skończonych 30 lat.
Wołodia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-24, 19:40   #10
Mad_Max
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Wołodia Pokaż wiadomość
Hahaha co za bzdury! Ja przeżyłam niesamowicie romantyczną i szaloną miłość w wieku skończonych 30 lat.
No to rzeczywiście młodzieńcze hormony musiały buzować...
Stary 2018-07-24, 20:06   #11
Pani_Robot
Śnięta Mucha

Wydaje mi się, że to taki okołotrzydziestkowy kryzys,
który przechodzi wiele kobiet.
Sporo wizazanek znalazło na portalach randkowych swoje drugie połowy, więc myślę, że możesz jeszcze nie do końca znać siebie i wiedzieć kogo i jak szukać.

Been there, done that.

Zapewniam, że istnieje życie po 30stce.
Edukacji zazdroszczę. Przez chorobę nie skończyłam studiów, a liceum z opóźnieniem.

Wyzwanie Czytelnicze 25 / 34 (26)
Wyzwanie Filmowe
5 / 100
100 książek w 2023 92 / 55

Pani_Robot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-07-24, 20:46   #12
ivetta_n
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Pani_Robot Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że to taki okołotrzydziestkowy kryzys,
który przechodzi wiele kobiet.
Sporo wizazanek znalazło na portalach randkowych swoje drugie połowy, więc myślę, że możesz jeszcze nie do końca znać siebie i wiedzieć kogo i jak szukać.

Been there, done that.

Zapewniam, że istnieje życie po 30stce.
Edukacji zazdroszczę. Przez chorobę nie skończyłam studiów, a liceum z opóźnieniem.
Nieważne jak kto to nazywa i czy ma to związek z byciem "około trzydziestki". Ja czasem myślę, że edukacja, pieniądze i pozycja społeczna nie są ważne, jeżeli jest się samotnym.

Jeśli chodzi o moje doświadczenia z portalami, to siedzą tam sami desperaci i faceci, z którymi najwyraźniej jest coś nie tak.
Stary 2018-07-24, 20:46   #13
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Rzeczywiście najlepsze lata na wielką romantyczną miłość z motylami w brzuchu i burzą młodzieńczych hormonów już są za Tobą.
nieprawda, odlecieć możesz w każdym wieku i zwariować z uczucia. Nie każdy kto dorasta staje się tylko cynikiem, ty nie musisz taka być bo nie masz (zatem i niefajnych) doświadczen, Madmax może mial nieraz złamane serce to już nie wierzy. Haselko że stara miłość nie rdzewieje jest mocno przereklamowane, a gdyby Madmax miał rację większość ludzi by się fiksowała na tym co przeżywali mając lat np. a sporo osób jest zadowolonych z nowych partnerów i nowych (póniejszych) związków i nie chciałoby powrotu do przeszłości.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2018-07-24 o 20:48
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-24, 20:49   #14
ivetta_n
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Paula536 Pokaż wiadomość
Ja myślę, że powinnaś spełniać się, ale w tym sensie że znaleźć hobby, dzięki któremu może poznasz nowych ludzi. Nie odmawiaj sobie imprez, spotkań, nawet jak nie masz ochoty. Może sama zorganizujesz jakąś domówkę i powiesz znajomym żeby wpadli ze znajomymi. A tak wgl dbaj o siebie, bądź pozytywna i otwarta. Nawet jak nikogo nie znajdziesz to przynajmniej będziesz sama ze sobą szczęśliwa bo if you don't love yourself how in the hell you gonna love somebody else
Akurat z lubieniem siebie nie mam problemu. Uważam, że jestem atrakcyjna, dbam o siebie, chodzę na siłownię, akurat siebie pod każdym względem uwielbiam Ale nie jestem jakimś narcyzem i nie wywyższam się, to taki stan akceptacji i zadowolenia z siebie po prostu.

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
Miasto wojewodzkie na Slasku, to Katowice czy cos innego?
Tak.
Stary 2018-07-24, 20:50   #15
Hultaj
BAN stały

przy rozwodach i rozpadach związków to jeszcze weź poprawkę że tak jak ty musisz coś zbudowac od nowa bo nie zrobiłas tego wczesniej tak są tacy co muszą bo im z różnych powodow się nie udało.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-07-24, 20:51   #16
ivetta_n
Przyczajenie

Cytat:
Rzeczywiście najlepsze lata na wielką romantyczną miłość z motylami w brzuchu i burzą młodzieńczych hormonów już są za Tobą. Ale nie wszystko stracone.
Może mimo braku jakichkolwiek doświadczeń znajdzie się ktoś odpowiedni. Może to kwestia zmiany nastawienia, podejścia do życia?

Tylko czekaj. Mieszkasz na Śląsku, największej aglomeracji w Polsce i narzekasz, że tam nikogo nie ma? To gdzie niby ktoś jest? W Krotoszynie? Sulechowie?
Jest dużo ludzi, ale głównie starszych, większość moich rówieśników uciekło do większych miast po ukończeniu studiów.

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
przy rozwodach i rozpadach związków to jeszcze weź poprawkę że tak jak ty musisz coś zbudowac od nowa bo nie zrobiłas tego wczesniej tak są tacy co muszą bo im z różnych powodow się nie udało.
Właśnie problem w tym, że nie chcę rozwodnika. Kogoś po niedanym związku tak, bo ciężko oczekiwać, że trafię na kogoś, kto nigdy z nikim nie był w takim wieku.
Stary 2018-07-24, 20:57   #17
980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328
Konto usunięte

Cytat:
No to rzeczywiście młodzieńcze hormony musiały buzować...
No ale o co ci chodzi w ogóle? O sam fakt bycia mlodym czy możliwość przeżycia fascynującej i emocjonującej miłości? Bo to dwie oddzielne sprawy, chyba że masz jakieś dowody na to ze jest inaczej.
Juz pomijając fakt ze 30-tka to młody wiek.

Autorko mieszkałam w Katowicach, to miasto studentów, jest też sporo absolwentów którzy pracują po korporacjach wiec nie rozumiem tego ze nie możesz znaleźć młodych ludzi. W dodatku można znaleźć całkiem sporo eventow na których łatwo poznać nowych ludzi.

Edytowane przez 980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328
Czas edycji: 2018-07-24 o 21:00
980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-24, 21:10   #18
Pani_Robot
Śnięta Mucha

Długa jest lista tych na "nie"?

Wyzwanie Filmowe
5 / 100

Stary 2018-07-25, 04:07   #19
White_Dove
Zakorzenienie

Autorko: gdybym uważała tak jak ty że ludzie na portalach internetowych to jakaś pomyłka ( wychodzi na to że ty też ) to nie strzelałby mi właśnie 3 rok związku. Portale randkowe wymagają cierpliwości i wiary w to że trafi się te parę procent normalnych ( czyli takich jak ty czy ja) Najłatwiej posiedzieć chwilę na portalu i stwierdzić że to pomyłka. Jaki masz inny sposób poznawania ludzi? Imprezy, wydarzenia na fb? Tak są często ci sami ludzie co w necie tyle że mniej odważni. Zamykasz sobie szansę na poznanie kogoś fajnego. Gdyby nie internet nie poznałabym swojego tż bo oboje jesteśmy domatorami i trochę nieśmiali.

---------- Dopisano o 03:04 ---------- Poprzedni post napisano o 02:59 ----------

Pierwsze motylki miałam w wieku 26 lat więc zawsze można

---------- Dopisano o 03:07 ---------- Poprzedni post napisano o 03:04 ----------

" z którymi najwyraźniej jest coś nie tak." A co z kobietami Też tam byłaś więc co z Tobą nie tak? Czyli z moim tz było coś nie tak. To ciekawe znam go 3, 5 roku i jakoś nie stwierdzam. Jeśli chodzi o jego cechy to ideał faceta . No ale widać miałam szczęście 1 na milion się trafil....
White_Dove jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-07-25, 06:42   #20
f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf
BAN stały

Z portalu randkowego - nie.
Rozwodnik - nie.
Z takim podejściem to się nie dziwię, że ci trudno znaleźć. Nie mówię, żeby brać co leci, ale przeszkadzają ci mało istotne dla związku rzeczy. Ja poznałam chłopaka na tinderze. Po dwóch latach mniej lub bardziej udanych randek, a uważana jestem przez facetów za atrakcyjną. Znalezienie partnera jak wszystko wymaga wysiłku, a ty byś chyba chciała, żeby samo się zrobiło.

f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-25, 07:43   #21
4e89258bace7037c96b059285119fe847ddc4e93
Konto usunięte

Autorko, ja bym polecała jednak spróbować portali i aplikacji randkowych. Nie jest to dla każdego i ja np. mam złe zdanie, ale dawałam tym metodom nie jedną szansę i nie powtarzam cudzych opinii, tylko wyrobiłam sobie własne zdanie.

Cóż, tak właśnie odbija się na Tobie podejście "poczekam aż ktoś się pojawi". Są ludzie, którym się tak w życiu pojawiają wielkie miłości, ale Ty chyba do nich nie należysz, co pokazują Twoje doświadczenia. Wyjdź do ludzi, poznawaj, rozwijaj się na płaszczyźnie nawiązywania róznych relacji z ludźmi.

Dlaczego rozwodnika nie chcesz? Choć raczej Ci nie grozi, bo ludzie po przejściach chyba częściej się wiążą z innymi po jakichś tam historiach, a nie tak całkien czystą kartą. Ale mogę się mylić.
4e89258bace7037c96b059285119fe847ddc4e93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-25, 07:48   #22
MissChievousTess
Zakorzenienie

Cytat:
nieprawda, odlecieć możesz w każdym wieku i zwariować z uczucia.
I tak i nie. Tak, bo to się zawsze może zdarzyć. Nie, bo jednak takie przypadki nie zmieniają faktu, że większość ludzi jednak łączy się w pary, poszukuje partnera i ma na to czas raczej w okresie studiów, który autorka wątku nieco "przespała" bo interesował ją tylko własny rozwój. A po tym etapie nawet jak mężczyźni wolni to już konkuruje się o nich z dużo młodszymi kobietami. Co widzę m.in. po koleżankach około 30-tki i 30+.
Stary 2018-07-25, 07:52   #23
kicia325
Przyczajenie

Nie będziesz, otwórz się tylko na ludzi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-07-25, 07:55   #24
Mad_Max
BAN stały

Cytat:
nieprawda, odlecieć możesz w każdym wieku i zwariować z uczucia. Nie każdy kto dorasta staje się tylko cynikiem, ty nie musisz taka być bo nie masz (zatem i niefajnych) doświadczen, Madmax może mial nieraz złamane serce to już nie wierzy. Haselko że stara miłość nie rdzewieje jest mocno przereklamowane, a gdyby Madmax miał rację większość ludzi by się fiksowała na tym co przeżywali mając lat np. a sporo osób jest zadowolonych z nowych partnerów i nowych (póniejszych) związków i nie chciałoby powrotu do przeszłości.
Co Ty za bzdury wypisujesz? Co ma cynizm wspólnego z burzą hormonów zakochanego 20-latka, której Autorka już nie doświadczy?
Stary 2018-07-25, 08:47   #25
janna88
Raczkowanie

Radziłabym Ci nie rezygnować z prób poznania kogoś na portalach randkowych. Oczywiście małe szanse, że poznasz kogoś od razu, ale za którymś razem może się udać. Gdyby nie Internet, nie poznałabym mojego TŻ w wieku 27 lat,nie zakochalabym się jak szalona i nie byłabym od roku najszczęśliwszą mężatką na świecie. Moja przyjaciółka również w ten sposób poznała męża. Nie rezygnuj i trzymam kciuki, żeby Ci się ułożyło.
janna88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-25, 09:04   #26
Pani_Robot
Śnięta Mucha

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Pokaż wiadomość
I tak i nie. Tak, bo to się zawsze może zdarzyć. Nie, bo jednak takie przypadki nie zmieniają faktu, że większość ludzi jednak łączy się w pary, poszukuje partnera i ma na to czas raczej w okresie studiów, który autorka wątku nieco "przespała" bo interesował ją tylko własny rozwój. A po tym etapie nawet jak mężczyźni wolni to już konkuruje się o nich z dużo młodszymi kobietami. Co widzę m.in. po koleżankach około 30-tki i 30+.

Wyzwanie Filmowe
5 / 100

Edytowane przez Pani_Robot
Czas edycji: 2018-07-25 o 09:09
Stary 2018-07-25, 09:35   #27
Elladorea
Rozeznanie

E tam, zakochać się można zawsze. Jak ktoś nie doświadczył szalonej miłości po 20, to nie jest powiedziane, że jeszcze nie zwariuje z miłości

Ale takie analizowanie uważam za bezsensowne. Po co takie rozkminy, z iloma kobietami trzeba będzie rywalizować o faceta, albo czy miłość będzie mniej czy bardziej szalona i czy 5, 10 czy 12 lat temu miłość byłaby fajniejsza i tego typu rzeczy, do niczego to nie doprowadzi.

Masz szansę się zakochać i rób jak najwięcej, żeby tę miłość znaleźć. Czemu nie chcesz rozwodników? Chodzi o ślub w kościele? Na portalach randkowych poznaje się dużo osób, nie skreślaj tych portali od razu. Może uda Ci się tam kogoś wyłowić. No i trzeba wychodzić z domu, szukać okazji do nowych znajomości.
Elladorea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-25, 10:47   #28
kasia5266
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wołodia Pokaż wiadomość

Właśnie . Siostra mojego kolegi w wieku 29 lat wystąpiła z zakonu i pół roku później poznała faceta swojego życia z którym wzięła ślub . Wcześniej brak jakichkolwiek bliższych kontaktów damsko-męskich. Czyli jednak się da.

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

[1=4e89258bace7037c96b0592 85119fe847ddc4e93;8505427 1]Autorko, ja bym polecała jednak spróbować portali i aplikacji randkowych. Nie jest to dla każdego i ja np. mam złe zdanie, ale dawałam tym metodom nie jedną szansę i nie powtarzam cudzych opinii, tylko wyrobiłam sobie własne zdanie.

Cóż, tak właśnie odbija się na Tobie podejście "poczekam aż ktoś się pojawi". Są ludzie, którym się tak w życiu pojawiają wielkie miłości, ale Ty chyba do nich nie należysz, co pokazują Twoje doświadczenia. Wyjdź do ludzi, poznawaj, rozwijaj się na płaszczyźnie nawiązywania róznych relacji z ludźmi.

Dlaczego rozwodnika nie chcesz? Choć raczej Ci nie grozi, bo ludzie po przejściach chyba częściej się wiążą z innymi po jakichś tam historiach, a nie tak całkien czystą kartą. Ale mogę się mylić.[/QUOTE]

Dokładnie. Spróbować zawsze możesz. Może akurat Ci się uda poznać kogoś ciekawego. Choć ja mam takie samo zdanie jak różowe_krzesło i więcej na portale bym nie wróciła .
kasia5266 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-25, 10:59   #29
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ivetta_n Pokaż wiadomość
nika. Kogoś po niedanym związku tak, bo ciężko oczekiwać, że trafię na kogoś, kto nigdy z nikim nie był w takim wieku.
Czym się różni rozwodnik od kogoś po nieudanym związku i dlaczego jeden odpada, a drugi nie?
Cytat:
Napisane przez ivetta_n Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o moje doświadczenia z portalami, to siedzą tam sami desperaci i faceci, z którymi najwyraźniej jest coś nie tak.
Może twój problem dotyczy tego, że patrzysz na ludzi z góry i czujesz się lepsza. Bo ciekawe dlaczego w takim razie wg ciebie na portalach randkowych są "sami desperaci", ale jak ty tam byłaś, to wszystko było z tobą ok
Cytat:
Co Ty za bzdury wypisujesz? Co ma cynizm wspólnego z burzą hormonów zakochanego 20-latka, której Autorka już nie doświadczy?
Podaj jakikolwiek dowód na to, że w jej wieku doświadczenie czegoś takiego jest niemożliwe
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-25, 11:17   #30
980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328
Konto usunięte

Cytat:
Co ma dojrzewanie i burza hormonów do miłości? Dalej nie wiem, o co ci chodzi, nie odniosles się do mojego pytania wcześniej.

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Pokaż wiadomość
Łączą się w pary, a potem rozstaja. Chociaż ok, w Polsce rzeczywiście jest tendencja "ślub po dwudziestce, dziecko, a potem meczmy się ze sobą nawet jak jest zle". Na szczęście w innych krajach Europy tego nie ma i znam pełno singli przed i po 30-tce.
Ja jakoś nie widzę żeby moje znajome kolo 30-tki, a nawet kolo 40tki konkurowaly z takimi siksami jak ja, no błagam. Ludzie raczej celuja w swój przedzial wiekowy, ile jest związków z dużą różnica wieku? Ty sama byłabyś zainteresowana 40-latkiem będąc 20-tka?

Edytowane przez 980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328
Czas edycji: 2018-07-25 o 11:21
980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości