|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Wakacje bez samochodu
Chcemy wybrać się z TŻtem na kilka dni gdzieś wypocząć.
Mamy ograniczone fundusze, więc szukamy jakiegoś ciekawego miejsca w Polsce, a dokładniej w południowej części ![]() Byliśmy już 2 razy w Zakopanem i następne 2 w Krynicy. Teraz nie mamy pomysłu na inne miejsce, gdzie można by spędzić 3, 4 dni. Niekoniecznie góry, bo nie przepadamy za górskimi wycieczkami i zdobywaniem szczytów, nasz max to Gubałówka i Jaworzyna (w Krynicy) ![]() ![]() Myśleliśmy nad Bieszczadami, ale znajomi twierdzą, że tam, jeśli nie jedzie się zdobywać szczytów, to raczej samochodem, bo to dość rozległy teren, a busy albo wszędzie nie dojeżdżają, albo jeżdżą rzadko ![]() Może ktoś doradzi, bo ze mnie raczej marna turystka? ![]() Aha, dodam jeszcze, że Kraków odpada, bo tu mieszkamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wakacje bez samochodu
Może Pieniny? Macie w miarę blisko, busy dojeżdżają w wiele miejsc tam (sprawdzałam w tym roku
![]() A dodam, że w Szczawnicy można wypożyczyć rowery. Edytowane przez bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5 Czas edycji: 2014-07-16 o 07:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
[1=bb410bd1fbb42d2edea92b1 ada01ce79bf3cfb02_603add0 278cd5;47322380]Może Pieniny? Macie w miarę blisko, busy dojeżdżają w wiele miejsc tam (sprawdzałam w tym roku
![]() A dodam, że w Szczawnicy można wypożyczyć rowery.[/QUOTE] Dziękuję Ci za odpowiedź ![]() A na Słowacji masz na myśli jakieś konkretne miasteczko? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
BAN stały
|
Cytat:
Kwaterując się w Lublinie można robić codziennie wypady do okolicznych miasteczek, busy jeżdżą. Do Kazimierza, Nałęczowa, Puław, Lubartowa,Kozłówki, Chełma, Zamościa. Kwaterując w Zamościu tak samo. Do Zwierzyńca, Krasnobrodu, Suśca, Majdanu Sopockiego, Tomaszowa Lubelskiego. Jest co pozwiedzać, są kąpieliska, baseny, wypożyczalnie rowerów, muzea, ciekwe miejsca gdzie powiewa historią. Tylko trzeba się wcześniej zapoznać z trasą, w przewodnikach znaleźć te ciekawe miejsca. Wejdź na wątek Drabineczki Wakacje w Polsce. Naprodukowałam się tam i ja i kopnienta o walorach Lubelszczyzny. Edytowane przez grubella Czas edycji: 2014-07-16 o 07:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Nie mam na myśli konkretnego miasteczka, ale jest dogodna droga piesza i rowerowa na Czerwony Klasztor na Słowacji.
No i oczywiście w tamtych rejonach zamek Czorsztyn i Niedzica ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Dlaczego niby brak samochodu to utrudnienie
![]() ![]()
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zresztą nie o to chodzi, pociąg wszędzie nie dojeżdża, nie raz ze stacji kolejowej trzeba dojechać kilka czy kilkanaście km do kwatery, a jak jest się pierwszy raz w jakimś miejscu nie jest tak łatwo/szybko/wygodnie nawet z gps w komórce. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.