![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Brak chłopaka
Hej! Mam do Was sprawe
1. Myślicie że związek bez seksu ma szansę przetrwać ? Słyszy się teraz częściej o tym ze jak ktoś jest bardzo zakochany ale tak na maxa to wszystko jest możliwe ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brak chłopaka
Jest możliwy ale jeśli para jest aseksualna lub są pieszczoty i/lub np seks "po" jakimś czasie jest normalnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli para jest aseksualna, tak. W innym przypadku nie wierzę. Seks jest naturalną sprawą. Prędzej czy później człowiek go potrzebuje.
---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ---------- I to, że miłość przetrwa wszystko jest bzdurą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
A co z osobami bardzo religijnymi, ale mających potrzeby seksualne? Dużo takich par daje radę.
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Nie ma szans przetrwać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
BAN stały
|
Cytat:
Jak dla mnie w związku bez seksu nie ma co mówić o prawdziwej bliskości. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
W moim przypadku taki związek nie miałby prawa bytu i myślę, że ma tak sporo osób.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;85123741]Dużo takich par też bierze ślub bardzo wcześnie tj. po maturze albo jedna osoba nie daje rady i zdradza. Nie brakuje tutaj wątków sfrustrowanych osób, które zgodziły się na taki układ i dostają na głowę po jakimś czasie albo oziębłych kobiet +25, które czekały nie wiadomo na co i teraz mają problem z rozpoczęciem współżycia tak późno, a chciałyby mieć dziecko.
Jak dla mnie w związku bez seksu nie ma co mówić o prawdziwej bliskości. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Zgadzam się, ale byłam ciekawa opinii innych osób. Mam w swoim otoczeniu parę (już małżeństwo), które jest bardzo blisko Kościoła, wspólnoty i inne takie. Oczywiście seks tylko po ślubie. Wzięli ślub po niecałym roku związku. ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
W moim też.
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Też znam taką religijną parę. Byli razem dwa i pół roku, potem ślub, po roku od ślubu ciąża. Wyglądają na bardzo szczęśliwych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż ostatnio wśród dalekich znajomych ślub wzięła bardzo religijna para po dziewięciu latach związku. Poznali się jakoś w wieku siedemnastu lat, założeniem była pełna samodzielność finansowa przed ślubem. I przez ten cały czas nic, bo czystość przedmałżeńska. W pewnym sensie podziwiam za wytrwałość, ale nie rozumiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Ale autorka pyta o całkiem bez seksu, a nie seks po ślubie. To całkiem dwa inne światy. Nawet jak ktoś czeka do ślubu, to wie, że w końcu się doczeka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
W wersji całkiem bez seksu - mogę się podpisać pod tym, co napisałaś wyżej. Możliwe, jeśli mówimy o związku dwóch osób aseksualnych. W innym przypadku sobie tego zupełnie nie wyobrażam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Tylko u osób aseksualnych. Oni nie potrzebują ani seksu ani pieszczot. Po prostu żyją sobie razem rozmawiając i przytulając się ( ewentualnie delikatne pocałunki, które nie mają na celu wywołanie podniecenia) i są szczęśliwi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Jeśli są aseksualni albo nie mają problemu z tym, że partner(ka) uprawia seks z innymi osobami, to tak.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Nie chodzi mi o to ze wogole bez przytulania czy pieszczot bo ... ja się boje seksu - ciąży. .. nie mogę brać antykoncepcji żadnej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Każda antykoncepcja czasem zawodzi. Dlaczego uważasz, że nie możesz używać innych metod?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Po co ci związek bez seksu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
BAN stały
|
Cytat:
Powinnaś być może przepracować strach przed ciąża np. z psychologiem, bo może skutecznie zepsuć przyjemność z seksu zarówno tobie jak i partnerowi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
BAN stały
|
Możesz spróbować połączyć prezerwatywy z metodą objawowo-termiczną i w ten sposób pomnożyć prawdopodobieństwa zajścia w ciążę z obu metod.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Nie mogę użyć ZADNEJ antykoncepcji HORMONALNEJ ale to czemu zachowam dla siebie. BYŁAM Z tym u lekarza i potwierdził. A w ciąży nie wyobrażam sobie być ani teraz ani nigdy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
Więc może seks, który nie wymaga penetracji pochwy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mmasz do wyboru spiralę (są takie bez hormonów) lub jeśli mieszkasz w PL, wyjazd na zabieg sterylizacji do Słowacji lub Niemiec i problem rozwiązany. Osiągasz jakieś szczyty dramatyzmu z tym związkiem bez seksu, a potem panicznym strachem przed pękniętą gumą. Myślę, że masz jednak trochę poważniejsze problemy niż wyimaginowany brak dostępnych metod anty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Ja jestem wgl taka hipohondryczna ze juz sama myśl że mogłabym byc kiedyś w ciąży powoduje u mnie strach panike i niezrozumiały ból i strach ze "co to będzie jak bylabym w ciąży i coś by mi dolegalo" ja często mam infekcje intymne i zapalenia pecherza
![]() Edytowane przez Babel1991 Czas edycji: 2018-07-29 o 12:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Rozumiem że wszystkie tu radośnie uprawiają seks i nigdy nie przejdzie wam przez głowę że anty może zawieść? Ciekawe... Wg mnie to normalne że czasem pojawi się obawa skoro nie ma 100%pewnosci... A nie zawsze jest moment na ciążę. Ja tam mam obawy czasem.. bo jednak ciąża wiele w życiu kobiety zmienia...a nie po to stosuje się anty by mieć dziecko
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Gazela inteligencji
|
Cytat:
Tak, autorko - to się nadaje do psychologa. Czemu się nie wybierzesz? To nic strasznego
![]() |
![]() |
#26 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
U autorki to jest regularna obsesja i całkowita rezygnacja z życia seksualnego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
Nawet jak wpadnę to mam wybór przecież. Autorko, terapia. Wygląda to na jakieś zaburzenia. Prezerwatywy nie są aż tak nieskuteczne. Od kilku lat zabezpieczamy się w ten sposób i rodzicami nie jesteśmy.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
Wiec pozostaje Ci życzyć znalezienia jakiegokolwiek partnera. Wątpię, że tłumy będą chciały żyć bez seksu, bo masz urojenia.
Żyjemy w takich czasach, że jak ktoś nie chce mieć dzieci, to nie będzie miał. Jest mnóstwo sposobów, nie tylko hormony, trzeba tylko myśleć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Taaaaa najlepiej powiedzieć jak wpadnę to trudno ... aborcja jest w PL nielegalna przypominam wiec to jest jakiś kłopot.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.