|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Związek na odległość
Witajcie.
Jestem z moim chłopakiem 2lata. I w sumie te dwa lata studiowalismy w jednym mieście, co prawda daleko od domu, ale to było jedyne miasto gdzie mogliśmy być razem. Teraz on idzie na studia do miasta bliżej domu. Skończył policealna szkole aktorska. I chciał studiować teraz to normalnie. Dostał się do najgorszej opcji dla nas. Najdalej. Pociągiem mamy 8 godzin do siebie. On zaczyna od września. Jego studia trwają 4lata mi zostały jeszcze 3lata. Czy był ktoś w podobnej sytuacji? Przetrwaliscie czy wręcz odwrotnie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Związek na odległość
Miałem w rodzinie jeszcze trudniejszy przypadek. Dziewczyna pochodząca z miasta A studiowała w mieście B oddalonym wiele kilometrów, bankowo dalej niz 8 godzin podróży pociągiem. Poznała chłopaka który był spod stolicy, dobre paręset kilometrów od poprzednich dwóch miejscowości. Coś nieprawdopodobnego i mi osobiście się w pale nie mieści takie coś przerabiać, ale widać, że jeśli się chce to się da - są kilka lat po ślubie, mają synka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
To ile byli tak na odległość. No my też oboje z Pomorza a ja studiuje w Krakowie. A mój chłopak idzie do Olsztyna.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
6 lat na odległość - ja Szczecin, TŻ Warszawa. Da się
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
A tak co ile się widzieliście?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Komplikatorka
|
My mamy do siebie 600 km. Godzinę samolotem, 5 godz samochodem i 7 pociągiem
![]() Jak się chce to się da ![]()
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Prawie 5 lat na odległość na początku związku. Większość czasu odległość 8-10 h pociągiem lub 8 h samochodem. Bezproblowo, bez rozstań, przerw, pretensji itp. więc jesteśmy dowodem, że się da. Chociaż nie wiem, jak to przeżyliśmy, bo uwielbiamy spędzać czas ze sobą i aktualnie po 3 dniach bez siebie już mocno tęsknimy. Myślę, że to dlatego, że co miesiąc max 2 któreś przyjeżdżało na weekend lub kilka dni i telefony kilka razy dziennie, o ile któreś nie było mocno zajęte. Teraz prawie 5 lat jesteśmy razem, 3 lata po ślubie.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Z jej rodzinnej miejscowości do miasta w którym studiowała było prawie 600 kilometrów. Do jej lubego 5 godzin. Z miasta w którym studiowała do niego miała ponad 200 kilometrów (przepraszam, że powyżej trochę przeobraziłem sytuacje lecz i tak był to logistyczny sajgon tym bardziej, że ona nie była zmotoryzowana (brak prawka i auta) . W razie czego czas podróży ujęty jest uwzględniając jazdę autem,a ona podróżowała pociągiem lecz z lenistwa posłużyłem się pewną stroną wyliczającą czas podróży z punktu A do punktu B
![]() Byli wiesz co razem w taki sposób bodajze 4 lata. Każda sytuacja jest oczywiście inna, lecz jeśli się chce, to widać, że jest szansa, że się da ![]() Edytowane przez raj321 Czas edycji: 2018-07-30 o 19:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Temat stary jak świat. Jest mnóstwo związków, które żyją tak latami z wyboru lub konieczności. Jak komuś zależy na tej konkretnej osobie, to da sobie z tym radę. Jak komuś bardziej zależy, żeby mieć kogoś na miejscu, a nie konkretnie tę osobę, to powie, że to niemożliwe. Wałkowano to już milion razy na tym forum.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Autorko, spróbuj. Jeżeli np. za rok uznasz, że masz jednak dosyć, że taka forma związku Ci nie odpowiada, to pogadacie o tym i coś zmienicie lub się rozstaniecie. Przyszłości nie przewidzisz. Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2018-07-31 o 11:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Oczywiście da się,..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
BAN stały
|
Cytat:
A że niektóre związki nie przetrwają odległości? Cóż bywa. Widocznie nie było im pisane albo nie były tego warte. Mówi się trudno, żyje się dalej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ujęłaś to tak, jak ujęłaś, a całość Twojej wypowiedzi brzmiała jak brzmiała (i to zdanie odczytałam w kontekście całości). Można to było niestety tak zrozumieć. Może minusy komunikacji pisanej, a może Twoje chyba dosyć negatywne nastawienie do osób, które mogą nie dać rady związkowi na odległość (lub go nie chcieć).
Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2018-07-31 o 13:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.