Dziewczyna ze mną zerwała - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-08-03, 01:02   #1
hugo567
Przyczajenie

Unhappy

Dziewczyna ze mną zerwała

Cześć,
Zerwała ze mną dziewczyna, po roku związku, nie układało nam się ostatnio najlepiej, ja ciągle byłem zazdrosny, ograniczałem ją. Denerwowało mnie to, że zawsze gdziekolwiek by nie wyszła, nie pisała ze mną lub wysyłała krótkie smsy raz na godzinę lub dwie. Byłem zły, że woli spędzać czas z koleżankami zamiast porozmawiać ze mną. Ostatnio bardzo się pokłóciliśmy, byłem w pracy w Holandii i dowiedziałem się że poszła na imprezę i nic mi o tym nie powiedziała, zrobiłem ogromną awanturę, napisałem parę nieprzyjemnych rzeczy w jej stronę. Gdy wróciłem i mięliśmy porozmawiać, zerwała ze mną, powiedziała że nie chce tego kontynuować i że nie chce mnie więcej ranić. Minęły już 2 dni i zrozumiałem, że byłem ostatnio dla niej bardziej jak ojciec niż chłopak, ciągle mówiłem jej co ma robić, chciałem wiedzieć gdzie jest i z kim. Zrozumiałem to dopiero gdy ze mną zerwała. Chciałem do niej wrócić, napisałem, że zrozumiałem swój błąd lecz ona nie chce dać mi szansy.

Lecz jest jedna rzecz która mnie zastanawia, powiedziała mi że chce się przyjaźnić i utrzymywać kontakt. I rzeczywiście, napisała dziś do mnie, rozmawialiśmy długo, o różnych rzeczach. W trakcie rozmowy dowiedziałem się nawet że od ponad 2h siedziała z koleżanką lecz tym razem nie przeszkadzało jej to żeby cały czas ze mną pisać. Jak myślicie, czy po tak którkim czasie zaczęło jej mnie brakować i czy jest szansa na powrót? Chciałem jeszcze dodać, że pisałem jakbyśmy nigdy w związku nie byli i dopiero się poznawali.
hugo567 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-03, 03:39   #2
squirrelqa
Zakorzenienie

Dot.: Dziewczyna ze mną zerwała

W dwa dni na pewno nie wypleniles swojej toksyczności, więc głupota by było jej powrót do Ciebie. A chce utrzymywać koleżeński kontakt, bo zawsze fajnie jest do kogoś napisać i mieć w zanadrzu starającego się faceta.
Nie ruszysz do przodu póki nie przerobisz tej chorej zazdrości.
Zabranianie wyjsc z innymi ludźmi - ŹLE!
Oczekiwanie nieustannego kontaktu podczas wyjść - ŹLE!
Ranienie drugiej osoby, bo śmiała się dobrze bawić pod Twoją nieobecność - ŹLE!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

squirrelqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-03, 05:00   #3
hugo567
Przyczajenie

Wydaję mi się, że właśnie już zrozumiałem swój błąd, to zerwanie na prawdę było tak mocnym impulsem, że zrozumiałem co robiłem źle, zwłaszcza, że nic nigdy mi nie wypominała i nigdy nie mówiła, że źle się zachowuję. Zrozumiałem jakie to musiało być dla niej trudne, kocham ją najbardziej na świecie, wiem, że ona również mnie kocha i za mną tęskni (podczas naszej ostatniej rozmowy nie opierała się gdy ją całowałem oraz napisała mi, że tęskni). Boję się tylko czy to nie za szybko aby starać się o nią, zastanawiam się czy nie dać jej więcej czasu na przemyślenia i odpoczęcie ode mnie.

Oczywiście nie chcę nagle się pojawić u niej pod domem i błagać o powrót bo to nie działa. Chcę to zrobić powoli, stopniowo, nie mówię że ma to być już ale nie chcę odpuszczać, nie chcę się jej narzucać. Czy myślisz, że dobrym pomysłem byłoby zachowanie się tak jak przez zaczęciem związku (pisanie, okazywanie zainteresowania, sporadyczne wyjścia całą paczką znajomych) zauważam ogromne podobieństwo w atmosferze która jest teraz do tej która była przed rozpoczęciem związku.

Edytowane przez hugo567
Czas edycji: 2018-08-03 o 05:14
Stary 2018-08-03, 07:30   #4
peopeo
Rozeznanie

Kuj zelazo poki gorące. Gdybym była w jej sytuacji, oczekiwaliśmy starania się o moje względy i tutaj masz całe pole do popisu. No chyba, że dziewczyna nie jest romantyczka i nie lubi ...
peopeo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-03, 08:43   #5
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Wydaje mi się, że zrozumiałem - jasne, mega mocne podstawy do zejścia się. A za miesiąc lub dwa znowu będą foszki, że ona chce gdzieś wyjść ze znajomymi. Nie, facet, to tak nie działa, że w 2 dni zmiana.
Ellen_Ripley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-03, 08:50   #6
TakaSamaInna
live your passion

Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że zrozumiałem - jasne, mega mocne podstawy do zejścia się. A za miesiąc lub dwa znowu będą foszki, że ona chce gdzieś wyjść ze znajomymi. Nie, facet, to tak nie działa, że w 2 dni zmiana.
Tak samo myślę. Pod wpływem rozstania wydaje Ci się Autorze, że się zmienisz i takie pstryk i nie będziesz. Może na jakiś czas by się udało, ale potem znowu wróciłbyś do swojego zachowania. Wiesz dlaczego? Bo podłoże niego leży gdzie indziej, może jej nie ufasz, może ktoś wcześniej zranił itd. Nad tym trzeba popracować. Poza tym dziewczyna może nie mieć ochoty po tych jazdach wszystkich. Nawet jeśli teraz tęskni. Możesz z nią porozmawiać skoro nadal rozmawiacie, ale na za wiele bym się nie nastawiała. Jeśli zejdziecie się to pod wpływem emocji, a dalej będzie to samo.

angielski - C2
rosyjski - B2
hiszpański - ?
TakaSamaInna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-03, 10:32   #7
hugo567
Przyczajenie

Bardzo wam dziękuję za wszystkie odpowiedzi, na pewno wezmę to pod uwagę. Chyba rzeczywiście lepiej będzie poczekać, i z czasem zobaczę czy rzeczywiście mi zależy czy nie. Jakby kogoś to interesowało, to zapewne będę jeszcze pisał jak się sytuacja rozwija i w razie potrzeby pytał o radę.
Stary 2018-08-03, 11:34   #8
Folgia
Rozeznanie

Autorze, może zabrzmi to brutalnie, ale nie dziwię się jej. Kto by wytrzymał takie coś? Nie wierzę też, że jesteś w stanie ot tak się zmienić, musisz nad tym solidnie popracować, a nie "chcem i tak bendzie", to będzie silniejsze od Ciebie. Radzę najpierw się w tej kwestii ogarnąć, a potem przyszłość pokaże.
Stary 2018-08-03, 11:46   #9
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Napisane przez hugo567 Pokaż wiadomość
Bardzo wam dziękuję za wszystkie odpowiedzi, na pewno wezmę to pod uwagę. Chyba rzeczywiście lepiej będzie poczekać, i z czasem zobaczę czy rzeczywiście mi zależy czy nie. Jakby kogoś to interesowało, to zapewne będę jeszcze pisał jak się sytuacja rozwija i w razie potrzeby pytał o radę.

Ja ci już teraz powiem, że ci nie zależy.
Słusznie dziewczyna zrobiła, że odeszła.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości