Eluage, Ystheal czy Jabu`she? Stosowałyście? - Jakie są Wasze wrażenia? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-06-30, 19:21   #1
Lychee
Przyczajenie

Eluage, Ystheal czy Jabu`she? Stosowałyście? - Jakie są Wasze wrażenia?

Witajcie,
zastanawiam się, który krem przeciwzmarszczkowy powinnam kupić: Ystheal, Eluage a może coś z Jabu`she? Moja cera jest sucha i naczynkowa i wlasnie nadszedł czas aby zastosować na twarz coś mocniejszczego Z opisów Eluage wydaje się być preparatem najbardziej nawilżającym jednocześnie. Czy stosowałyście te kremy? Jakie są wasze wrażenie? Czy podrażniały? Co sądzicie na temat Jabu`she?
Lychee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-02, 23:04   #2
Paula07
Wtajemniczenie

Post Dot.: Eluage, Ystheal czy Jabu`she? Stosowałyście? - Jakie są Wasze wrażenia?

Jabu'she nie używałam , ale za to Yestal i Eluage. Polecam je bardzo, oczywiście moga podrazniać, poniewaz zawierają najsilniejszą formą wit. A dostępną w kosmetykach. Warto naprawdę uzywać, a różnica jest między Yestal a Elague taka,że w tym drugim jest jescze dodatkowo kwas hialuronowy, a ilość wit. A jest taka sama .
Paula07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-04, 11:01   #3
vilandra
Zakorzenienie

Dot.: Eluage, Ystheal czy Jabu`she? Stosowałyście? - Jakie są Wasze wrażenia?

Ja mam Eluage i mimo, że jestem strasznym wrażliwcem nie uczulił mnie Mam koncentrat i stosuje go tylko na te najbardziej upierdliwe zamrszczki a właściwie bruzdy koło nosa i ust. Używam dopiero niecały tydzień wiec na efekty jeszcze za wcześnie. Zobaczę dalej.....
vilandra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-04, 11:54   #4
frostis
Raczkowanie

GG do frostis

Ja sie podziele moimi doswiadczeniami z kremem Jabushe.

Kupilam ten do twarzy i strasznie mnie szczypal.
Uzywalam go zarowno na twarz,jak i na szyje i pod oczy,ale w koncu zrezygnowalam,bo mnie szczypal niemilosiernie i podraznial.
W koncu oddalam go mamie i jej super sluzyl.
Bedac w sklepie powiedzialam sprzedawczyni,ze ten krem mnie mocno podraznil.Ona mi poradzila,zeby najpierw podleczyc skore ,a potem zaczac jeszcze raz kuracje Jabushe soft.I tak zrobilam.
Zaczelam smarowac sie nim co druga noc,a po 2 tyg juz w kazda.
Krem super wygladza i rozjasnia cere.Zuzylam 1 opakowanie ,starczylo mi na okolo 6 tyg(smarujac rowniez szyje).Nawilza bardzo dobrze.
przeczytalam na dolaczonej instrukcji,ze producent uprzedza,ze moze wlasnie szczypac i podrazniac ,ze tak wlasnie dzialalipoic acid i nie nalezy przerywac kuracji,ewentualnie zmniejszyc czestotliwosc smarowania.
Ogolnie bardzo polecam,ale radze zaczac od tej slabszej wersji.
Ja teraz sie smaruje redermickiem,ale zamierzam we wrzesniu znowu wrocic do jabushe.
frostis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-04, 13:55   #5
Lychee
Przyczajenie

Dziekuję Wam dziewczyny za komentarze Nie dokonałam jeszcze wyboru, ale już wiem, że na jeden z tych preparatów na pewno się skuszę

Frostis, pisałaś, że Jabu`she dobrze nawilża. Czy sądzisz, iż nadaje się do bardzo, bardzo suchej i wymagającej twarzy?

Czytałam o rewelacyjnym działaniu preparatow Jabu`she ale kiedyś próbowałam zabiegów na bazie kwasów i po 2 zabiegach zrezygnowałam. Być może stężenie kwasów było zbyt duże jak dla mojej cery. Jeśli nie znajdę nigdzie próbek tej łagodniejszej wersji Jabu`she, pewnie kupię Eluage. Do września, kiedy słońce nie będzie tak silne jak w tej chwili, jeszcze mam czas żeby dokonać wyboru. W każdym razie dziękuję Wam bardzo za wypowiedzi i czekam na następne
Pozdrawiam ciepło.
Stary 2006-07-04, 14:07   #6
Lychee
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez vilandra
Ja mam Eluage i mimo, że jestem strasznym wrażliwcem nie uczulił mnie Mam koncentrat i stosuje go tylko na te najbardziej upierdliwe zamrszczki a właściwie bruzdy koło nosa i ust. Używam dopiero niecały tydzień wiec na efekty jeszcze za wcześnie. Zobaczę dalej.....
Vilandra, na odległośc chyba mamy podobne skłonności jeśli chodzi o zachowanie naszej cery Również jest sucha i alergiczna. Ostatnio odkryłam, że niestety prawdopodobnie uczula mnie krem samoopalający....

Daj znać z czasem jak nadal działa na Ciebie Eluage i jakie są efekty, please....
Życzę Ci aby na te upierdliwe zmarszczki szybko zadziałał. Moje upierdliwe miejsce to czoło. Bardzo je marszczę, nie mogę się powstrzymać. I zmarszczki już widać
Stary 2006-07-05, 10:14   #7
frostis
Raczkowanie

GG do frostis

Mysle,ze ten krem wystarczajaco nawilzy twoja skore,on zawiera min olej z migdalow,oraz inne nawilzajace substancje.Mysle,ze bedziesz zadowolona z niego.

Wklejam ci linka
http://www.jabushe.pl/index1.html

Jak sie uporam z przeprowadzka ,to wkleje liste skladnikow.
frostis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-07-05, 11:40   #8
fox
Raczkowanie

a ja stosowalam wszystkie 3 jabushe najmniej mi odpowiadalo pozatym rewelacyjny to byl jakies 3 lata temu gdy wszedl na rynek choc nigdy nie moglam sie przekonac do jego zapachu ,obecnie stosuje naprzemiennie eluage i ystheal oba podobne z tym ze czasem po eluage mam drobne wypryski choc ma super konsystencje pieknie sie wchlania a skora jest mieciutka i jedwabista , ystheal jest porownywalny tez dobrze sie wchlania nie pozostawai filtru nie walkuje sie gdy za duzo zaaplikujesz skora jest dobrze nawilzona dla uzupelnienia kuracji przeciw zamarszczowej polecam la roche posey krem z vitamina C. Jestem badzo zadowolona z produktow avene sa najlepsze dla alergikow ja mam alergie na kwas salicylowy wiec musze uzywac produktow aptecznych
fox jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-06, 16:08   #9
Weronisia
Zakorzenienie

Przy problemach z naczynkami i zmarszczkach polecany jest krem LRP Redermic.

Tu toczy się dyskusja na temat Eluage i Rermic
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości