arbuz - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Odpowiedz
 
Narzędzia
Stary 2006-06-19, 11:45   #1
misia**
Raczkowanie
 
Avatar misia**
 
Zarejestrowany: 2005-10
Wiadomości: 251

arbuz


witajcie jesli gdzies juz bylo cos podobnego to przepraszam za nieuwage jednak ja nic takiego nie znalazłam.Mam pytanie i zarazem ogromna prośbę czy któras z was ma może jakis dobry i sprawdzony przepis na "coś" z arbuzem tzn.:sorbet.lody cokolwiek,został mi dośc spory kawał arbuza i nie mam pomysłu coby z niego zrobić dlatego proszę wklejajcie i piszcie szukam inspiracji
misia** jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-19, 11:48   #2
wersta
Zakorzenienie
 
Avatar wersta
 
Zarejestrowany: 2004-06
Lokalizacja: W-wa
Wiadomości: 6 572
Dot.: arbuz

strzykawką z grubą igłą nalać wódki, zostawić w lodówce i na drugi dzień jest drinkowy arbuz. polecam na letnie imprezy
wersta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-19, 12:11   #3
misia**
Raczkowanie
 
Avatar misia**
 
Zarejestrowany: 2005-10
Wiadomości: 251
Dot.: arbuz

dziekuję bardzo za odp.nawet nie słyszałam o czyms takim szkoda tylko,że ze względu na mój stam "błogosławiony"nie moge sobie pozwolic na takie pyszności
misia** jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-19, 12:22   #4
kuki9
Zakorzenienie
 
Avatar kuki9
 
Zarejestrowany: 2005-12
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 8 137
Dot.: arbuz

Różne owoce-jakie lubisz jabłka, pomarańcze, brzoskwinie, banany, maliny, ananas no i ten arbuz kroje w kostke, wrzucam do miski i polewam odrobiną zalewy od ananasa lub brzoskwiń.Wkładam do lodówki.Jak się schłodzi wyjmuje, polewam bitą śmietana ewentualnie dodaje polewwe czekoladówą, lody i co jeszcze mam pod ręką
kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-19, 12:31   #5
Sathi
Zakorzenienie
 
Avatar Sathi
 
Zarejestrowany: 2005-05
Lokalizacja: uroczysko
Wiadomości: 5 656
Dot.: arbuz

arbus miksujesz z kubusiem lub dowolnym sokiem owocowym i do chłodziarki na parę godzin wstawiasz, mieszasz co pół godzinki, i wieczorkiem wcinasz pyszny sorbet
Acha cukru można dodać jeśli mało słodkie.
__________________
Połam język
Spadł bąk na strąk, a strąk na pąk. Pękł pąk, pękł strąk, a bąk się zląkł.


MIŁEGO DNIA
Sathi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-19, 13:31   #6
lullaby22
Zakorzenienie
 
Avatar lullaby22
 
Zarejestrowany: 2005-09
Wiadomości: 8 405
Dot.: arbuz

Cytat:
Napisane przez wersta
strzykawką z grubą igłą nalać wódki, zostawić w lodówce i na drugi dzień jest drinkowy arbuz. polecam na letnie imprezy
He, he to była moja pierwsza myśl i najlepiej jak z dobę postoi

Znalazłam coś takiego:


Napój z arbuza

Składniki:
pól arbuza,
pół cytryny,
pól filiżanki cukru,
kilka listków mięty


Przygotowanie:
Z arbuza wykroić kilka kulek, pozostały miąższ wykroić i zmiksować. Odstawić do
lodówki. Sok z cytryny zmiksować z 4 listkami mięty i cukrem. Wymieszać sok z
miąższem arbuza i wstawić do zamrażalnika na 3 godziny. Przed podaniem
zmiksować. Wlać do pucharków lub miseczek, udekorować kulkami arbuza i liśćmi
mięty.


Krem z arbuza

Składniki:
1 kg arbuza,
szklanka śmietanki kremówki,
3 białka jajek,
1 filiżanka cukru,
szczypta soli.

Za pomocą specjalnej łyżeczki wykroić kilka kulek i włożyć do lodówki.
Pozostały miąższ wykroić łyżką i zmiksować. Do otrzymanej masy dodać cukier i
gotować przez 10 minut aż powstanie syrop. ubić białka na sztywną pianę,
dodając odrobinę soli. Stopniowo wlewać syrop do piany z białek, stale
ubijając. Ostudzić. Ubić śmietankę i śmietankę i wolno dodawać ją do wcześniej
przygotowanej masy, delikatnie wymieszać. Przełożyć do misek. Wstawić do
lodówki na minimum 6 godzin. Przed podaniem udekorować kulkami arbuza

Chłodnik z arbuza i malin:

Składniki:
6 porcji:
- 1 kg arbuza
- 50 dag malin
- pół szklanki skondensowanego mleka
- pół szklanki gęstej śmietany 18-proc.
- 2 łyżki cukru


Wykonanie:
Cukier wanilinowy winiary 40 dag opłukanych malin zmiksuj z pokrojonym miąższem
arbuza (bez pestek!), śmietaną, mlekiem, cukrem i cukrem wanilinowym. Potem
wymieszaj z 2 szklankami przegotowanej zimnej wody i wstaw do lodówki. Zupę
rozlej na talerze, każdą porcję udekoruj pozostałymi malinami. Podawaj z
groszkiem ptysiowym lub płatkami śniadaniowymi.
lullaby22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-19, 14:26   #7
misia**
Raczkowanie
 
Avatar misia**
 
Zarejestrowany: 2005-10
Wiadomości: 251
Dot.: arbuz

dziekuje bardzo za wszystkie odpowiedzi chwilkę temu oglądałam "Domową Kawiarenkę" gdzie równiez w roli głownej był arbuz ,prowadzący robił torciki z kremem ina to arbuz,ale nie wiem dokładnie jakie proporcje bo póżniej włączyłam i sałetkę z arbuza i innych owoców w tym także truskawek ,jako miska słuzył mu wydrązony środek arbuza bardzo efektownie to wyglada
misia** jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie


Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)
 

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:40.






© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.

Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Więcej informacji znajdziesz tutaj.