|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Miłosny problem i kompleksy
Od pewnego czasu mam partnera ( sama byłam bardzo, bardzo dlugo). Początkowo było ok, miałam dystans, początek znajomości to się nie angażowałam... Jednak w końcu przyszło uczucie wyższe i wariuje.
Tkwiłam w trochę toksycznych relacjach. Niby sobie z tym poradziłam, ale jak widać, ciągle to we mnie tkwi. Bo przecież jak mnie bliżej pozna, to na pewno zrezygnuje. Palnę jakąś głupotę, to źle pomyśli i też zrezygnuje. Słyszałam wiele złego o sobie podczas toksycznej relacji i gdzieś się boje, że to była prawda. Jak początkowo byłam wyluzowana, teraz kontroluje wszystko, od wysłanego sms i wypowiedziane słowo. Nie potrafię wykasować z głowy wszelkich złych myśli. Jak sobie z tym radzić? Jakieś pomysły? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Miłosny problem i kompleksy
Cytat:
Nie, nie poradziłaś sobie. W jaki sposób zbierałaś się po tych toksycznych relacjach? Powinnaś udać się do psychologa (albo najlepiej terapeuty) i na porządnie ten etap swojego życia oddzielić grubą kreską.
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Żeby żyć w szczęśliwym związku musisz sama być ze sobą szczęśliwa i akceptować siebie taką, jaką jesteś. Każdy człowiek na tym globie to suma wad i zalet. Jeśli jesteśmy z kimś na poważnie to "bierzemy" go takim jakim jest, przyjmując jego niedoskonałości. Kontrolując się i maskując tworzysz nierzeczywisty obraz samej siebie. A co gorsza - taka kontrola, najpierw, wykończy Ciebie samą, potem Waszą relację. Daj na luz i pozwól sobie pomóc ![]() Pepper ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zgadzam się z tym, co wyżej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Nie, nie poradziłaś sobie. Zamiast skupiać się na lekach skup się na partnerze, na sobie, na waszej więzi i idź w międzyczasie do specjalisty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:05.