Jak sobie z tym poradziæ? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2018-08-10, 16:54   #1
nijak26
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 2
Unhappy

Jak sobie z tym poradziæ?

Witajcie , tematów o straconej mi³o¶ci zapewne jest tutaj na forum bardzo du¿o , mimo to postanowi³am i ja siê trochê Wam wygadaæ.
Nie mia³am lekkiego zycia ,matka alkoholiczka , znêca³a siê nade mn± fizycznie i psychicznie od ma³ego odk±d tylko pamiêtam. Pamiêtam jak mia³am ró¿owy rowerek i w wieku przedszkolnym je¼dzi³am Nim dniami nocami i szuka³am mamy bo jej nie potrfi³o byæ po parê dni. to jeden s±siad da³ mi je¶c , a to drugi i tak mija³y dni i miesi±ce.. Teraz siê nawet dziwiê dlaczego opieka mnie jej nie zabra³a ? Gdy podros³am nic siê nie zmieni³o , ci±gle mama melan¿e itp , a ja wpad³am w z³e towarzystko , picie alkoholu , narkotyki , kole¿anki , imprezy itp.. Nigdy nie potrafi³am pu¶cic siê za kasê tak jak to robili moje kolezanki , za du¿o napatrzy³am siê na ''matke'' i zawsze mia³am do tego obrzydzenie. Ale wiadomo jesli siê zadajesz z takim towarzystwem to i Ty musisz na imprezach dawaæ d*py , takie jest ludzkie my¶lenie , ja by³am inna , ale niestety , imprezuj±c i zadaj±c siê z takim towarzystwem te¿ dosta³am ³atkê puszczalskiej. Gdybym mog³a cofn±æ czas , cofne³a bym , niestety czas nigdy nie zawraca Minê³o ju¿ tyle lat odk±d zostawi³am imprezy , takie towarzystwo , zmieni³am siê na lepsze , ale wiadomo przylepiona ³atka ³atwej bêdzie siê za Tob± ci±gne³a chyba , a¿ do ¶mierci. Ale nie o tym chcialam Wam opowiedzieæ , ale o Nim o swojej chyba pierwszej i jedynej takiej mi³o¶ci któr± mia³am tak naprawdê. Oko³o roku temu poza³am faceta , nawet fajny , ale wiadomo na poczatku nie czu³am nic. Chyba wtedy mia³am serce z kamienia i nie potrafi³am kochaæ , ale z ka¿dym dniem On sprawia³ , ¿e moje serce zaczê³o co¶ czuæ , kochaæ i tk zaczeli¶my siê spotykaæ. Zanim siê zakocha³am pope³ni³am parê g³upot , które chcia³abym sobie i mi wymazaæ z pamiêci. Ale mimo to On zacz±³ mnie kochaæ tak samo jak ja Go , z ka¿dym dniem , by³o to coraz silniejsze i silniejsze ,mimo k³otni , wyzwisk w z³osci i mówieniu przykrych rzeczy , a¿ dosz³o do tego , ¿e zasz³am w ci±zê. Oboje tego chcieli¶my , tylko ja nigdy mu nawet o tym nie mowi³am . Jestem teraz w 3cim miesi±cu ci±zy , zosta³o mi tylko po NIm dziecko , Go ju¿ nie ma , zostawi³ mnie , pisze z dziewczynami , nawet Go z jedn± przy³apa³am , jak pisze , a pózniej jak siedz± u NIego w domu. Nigdy nie my¶la³am , ¿e pokocham kogos tak ,¿e bêdê b³agaæ , ¿eby do mnie wróci³ , ¿eby da³ mi szansê , ale niestety nic z tego. Powiedzia³ , ¿e wszystkie wyzwiska w z³osci , wzbudzanie specjalnie zazdro¶ci i robienie g³upot na samym pocz±tku sprawi³o , ¿e przesta³ mnie kochac , ale jak to przesta³ ? Wracaj±c do mojej przesz³o¶ci , kto¶ mu naopowiada³ bzdur jaka to ja nie by³am ³atwa, a co najlepsze kto¶ mu powiedzia³ , ¿e jak z NIm by³am robi³am go w h*** , ale jak robi³am jak jest ca³ym moim ¶wiatem i bez Niego nie potrafiê funkcjonowaæ. Nie mogê spaæ od kilku dni , a o jedzeniu nie wspomnê , ci±glê p³acze. Przecie¿ jeszcze w niedzielê mówi³ , ¿e mnie kocha , co teraz z dzieckiem? Wiedzia³ jak± mam sytuacjê w domu , powiedzia³ ¿e zabierze mnie do siebie , wyci±gnie mnie od matki , ¿e da mi mi³o¶c jakiej nigdy nie mia³am. I co tak nagle przesta³ kochac? Dzi¶ by³am u Niego , to chyba by³a nasza ostatnia rozmowa , prosi³am , zeby da³ mi szansê , dla Naszego dziecka , zeby¶my naprawili wszystko ,¿e zrobiê wszystko zeby tego nie ¿a³owa³ , przecie¿ naprawdê by³am w porz±dku , i Go kochalam , dlatego jest te dziecko. A On ? KAZA£ mi usun±c ,dopoki mam jeszcze czas , bo po¼niej bêdê za³owa³a , ¿e urodzi³am bo On i tak ze mna nie bêdzie , nie pokocha Naszego dziecka bo to nie jest Nasze dziecko tylko MOje ! A jak urodzê nie bedzie mia³ kontaktu. Uwierzcie po dzisiejszej rozmowie jestem za³amana , my¶lê o samobójstwie , wcze¶niej mog³am na Niego liczyc , wygadaæ siê i wy¿aliæ a teraz ?Nie mam nikogo , mieszkam z matka która mi dokucza , ci±gle wygania z domu. Co mnie czeka dalej ? Ja ju¿ nie chce nikogo innego oprócz Go.
¯a³ujê wszystkich przykrych s³ow ,które wypowiedzia³am w jego stronê , to moje zachowanie sprawi³o , ¿e Go straci³am i moja przesz³o¶æ w której nie by³am taka z³a jak mówi± , ale i tak On mi nie wierzy . Gdybym mia³a jedn± szasnê zrobi³a bym wszystko , aby nie uwierzy³ w plotki i ¿ebym Go nie straci³a , a teraz czujê pustkê , pustkê , ktorej ju¿ nigdy nikt oprócz Go , siê nie pozbêdzie...

Dziêkujê je¶li ktokolwiek to przeczyta³.
nijak26 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-08-11, 11:39   #2
Goncia89
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 316
Dot.: Jak sobie z tym poradziæ?

Teraz najwazniejsze jest dziecko. Skup sie na tym. Daj mu to czego Ty od matki nie dosta³as. Otocz je miloscia i daj poczucie bezpieczenstwa.

Czas leczy rany. Zycie Ci sie jakos ulozy, z nim czy bez niego. Nie wolno sie poddawac.
Stary 2018-08-11, 11:57   #3
ferreus_somnus
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 67

Usuñ. Nie ma co sobie niszczyæ ¿ycia. I nie ma co niszczyæ ¿ycia dziecku. Chcesz je chowaæ w mebelki?

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

menelni*
ferreus_somnus jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-08-11, 18:02   #4
squirrelqa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 906

Tyle czasu, tyle mêczarni z matk±, a Ty nadal z ni± mieszkasz i chcesz sprowadzaæ now± osobê do tej patologii? Jakie masz zabezpieczenie finansowe? Podo³asz finansowo wychowywaniu dziecka? Na usuniêcie ju¿ trochê pó¼no...
Na pewno ustal ojcostwo i pozwij swojego boga ("Go", pfff) o alimenty. Chce, nie chce, to nie ma znaczenia, dziecko jest jego i ma dawaæ kasê.

Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz

squirrelqa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-08-13, 10:44   #5
Linka25
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 21 441

Masz mozliwosc wyprowadzenia sie od matki?
Masz jakies pieniadze, jakis dochód?
Faceta pozwij o alimenty, ustal ojcostwo.
Zwroc sie po darmowa porade prawn±, poszukaj instytucji ktore pomagaja samotnym matkom.
Gdzie mieszkasz, w jakiej miejscowosci?

Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
Linka25 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2018-08-13 11:44:43

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:02.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.