Jak w delikatny sposób poderwać faceta w pracy? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-09-18, 15:22   #1
aniaannak
Przyczajenie

Jak w delikatny sposób poderwać faceta w pracy?

Witajcie, otóż spodobał mi się jeden facet z pracy.
Może zacznę od tego,że na początku, gdy się poznawaliśmy, on powiedział do mnie "cześć" a ja odpowiedziałam formalnie i tak już zostało. Ehh, żałuję :P Wtedy jeszcze byłam do niego obojętnie nastawiona. Widujemy się w pracy pare razy w tygodniu, rozmawiamy na tematy służbowe. Uśmiecham się do niego, on zawsze odpowiada szczerym, serdecznym uśmiechem. Jak go sprowokować, by chciał nawiązać ze mną kontakt? Dodam, że jest bardzo kulturalny i zawsze puszcza mnie w drzwiach przy tym uśmiechając się od ucha do ucha. Jakieś sprawdzone metody?
aniaannak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-18, 16:07   #2
patrycjapatib
Wtajemniczenie

Dot.: Jak w delikatny sposób poderwać faceta w pracy?

Zaproś go na kawę po pracy albo na jakieś piwo.
Stary 2018-09-18, 16:14   #3
solll01
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patrycjapatib Pokaż wiadomość
Zaproś go na kawę po pracy albo na jakieś piwo.
Tak ni stąd ni zowąd? Ja bym raczej spróbowała najpierw poruszyć jakieś inne tematy, poza służbowymi. Zapytać jak tam weekend, czy już był na urlopie, może wybrać się z nim na lunch w pracy.

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
solll01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-18, 17:59   #4
patrycjapatib
Wtajemniczenie

Nie no, jasne, że najpierw treba nawiązać rozmowę. Ale ja bym jednak tę inicjatywę wykazała
Stary 2018-09-18, 18:47   #5
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaannak Pokaż wiadomość
Witajcie, otóż spodobał mi się jeden facet z pracy.
Może zacznę od tego,że na początku, gdy się poznawaliśmy, on powiedział do mnie "cześć" a ja odpowiedziałam formalnie i tak już zostało. Ehh, żałuję :P Wtedy jeszcze byłam do niego obojętnie nastawiona. Widujemy się w pracy pare razy w tygodniu, rozmawiamy na tematy służbowe. Uśmiecham się do niego, on zawsze odpowiada szczerym, serdecznym uśmiechem. Jak go sprowokować, by chciał nawiązać ze mną kontakt? Dodam, że jest bardzo kulturalny i zawsze puszcza mnie w drzwiach przy tym uśmiechając się od ucha do ucha. Jakieś sprawdzone metody?
Small talk o pogodzie chociażby na początek.
Ellen_Ripley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-18, 19:43   #6
ParasolkaMaryPoppins
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley Pokaż wiadomość
Small talk o pogodzie chociażby na początek.
albo o najbliższych wyborach samorządowych i trzeciej linii metra
ParasolkaMaryPoppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-18, 19:56   #7
elsene
Zadomowienie

Ja bym tam wolała najpierw trochę z nim porozmawiać i zobaczyć jaki jest przy bliższym poznaniu Zawsze można znaleźć jakiś pretekst, żeby w czymś pomógł, doradził.

Nie zapraszałabym go ot tak. Już nawet nie dlatego, że pachnie mi to desperacją, co wolałabym go ciut lepiej poznać i ocenić, czy poza uśmiechem i otwieraniem mi drzwi ma w sobie coś wartego uwagi .
elsene jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-18, 21:14   #8
felixindahouz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniaannak Pokaż wiadomość
Jakieś sprawdzone metody?
Jedna bardzo prosta: zagadaj jak tam weekend, jak samopoczucie, wyjdą jakieś tematy o zainteresowaniach i inne takie. Powiedz, że fajnie się rozmawia, to możecie iść na przerwie na kawę (w pracy) i wtedy to dokończyć. Proste i naturalne, a sporo się dowiesz, jak nie wyjdzie to możesz powrócić do służbowego tonu i sterować tym w zależności od sytuacji. Generalnie przyjazne spojrzenia, uśmiech i bycie otwartą bardzo zachęca mężczyzn do nawiązania kontaktu, aniżeli wzrok w ścianę i postawa: z dala ode mnie
Stary 2018-09-18, 21:34   #9
aloxxa24
Przyczajenie

Rzuć wobec niego nic nie znaczące pytanie do nawiązania rozmowy : jak minął weekend ? Co planujesz na weekend ? Nawet jaką dziś pogoda. Tak na luzie zacznij gadke A od słowa do słowa kto wie... może jakaś kawka lub coś więcej z tego wyjdzie
aloxxa24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-18, 21:50   #10
TakaSamaInna
live your passion

Dokładnie jak mówią dziewczyny. Wystarczy delikatnie zejść z tematów służbowych i zobaczyć czy pociągnie rozmowę. Jeśli tak to można zaproponować dokończenie rozmowy przy kawie.
Swoją drogą ciekawe czy autorka odpisze, bo ma na swoim koncie 3 wątki, w których jej aktywność kończyła się po utworzeniu.

angielski - C2
rosyjski - B2
hiszpański - ?
TakaSamaInna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-19, 07:20   #11
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TakaSamaInna Pokaż wiadomość
Dokładnie jak mówią dziewczyny. Wystarczy delikatnie zejść z tematów służbowych i zobaczyć czy pociągnie rozmowę. Jeśli tak to można zaproponować dokończenie rozmowy przy kawie.
Swoją drogą ciekawe czy autorka odpisze, bo ma na swoim koncie 3 wątki, w których jej aktywność kończyła się po utworzeniu.
Dokładnie. Zapytać o weekend - jak spędził lub plany na najbliższy (można zacząć od "fajnie, że już prawie piątek..."), o wakacje. W pierwszej, czy drugiej rozmowie może wyjść, że facet "niekompatybilny" z nami. I czy w ogóle chętnie pogada (uśmiechać się dla niektórych to łatwe, sama się szczerzę, pogadać już niekoniecznie).
Ellen_Ripley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-19, 21:28   #12
Kmee
Zakorzenienie

Dowiedzieć się czy jest w związku, jeśli tak - nie zapraszać i nie podrywać, jeśli nie - wykazać delikatną inicjatywę. Rozpocząć rozmowę w kuchni przy kawie etc.
Kmee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-24, 02:04   #13
Wizabelka
Raczkowanie

Ja mam genialna w swojej prostocie metodę. Podchodzę i mówię „hej, podrywam Cię”

Tylko trzeba to zrobić na pewniaka. Z reguły facet będzie zaskoczony, ale i rozbawiony. Zwykle im to imponuje i podejmują temat. Zwykle mówią coś w stylu: „OK, to już jestem poderwany...?” Mówię ze „No jasne” itd. To jest na tyle łatwy temat do obrócenia w żart, ze działa niezawodnie. Tylko z uśmiechem i na pewniaka!!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2018-09-24, 16:48   #14
elsene
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wizabelka Pokaż wiadomość
Ja mam genialna w swojej prostocie metodę. Podchodzę i mówię „hej, podrywam Cię”

Tylko trzeba to zrobić na pewniaka. Z reguły facet będzie zaskoczony, ale i rozbawiony. Zwykle im to imponuje i podejmują temat. Zwykle mówią coś w stylu: „OK, to już jestem poderwany...?” Mówię ze „No jasne” itd. To jest na tyle łatwy temat do obrócenia w żart, ze działa niezawodnie. Tylko z uśmiechem i na pewniaka!!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Mnie by się ta metoda nie spodobała . Zarówno jako strona aktywna, jak i bierna.
Ale skoro Tobie to pasuje, znaczy, że współgra z Twoim charakterem i jesteś w tym autentyczna. A ludzie lubią pewne siebie, radosne osoby.
elsene jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-24, 18:15   #15
answer_is_here
BAN stały

A ja odradzam romanse w pracy. Mało kiedy wychodzi z tego coś fajnego, zwykle wychodzą ploty, kwas i masakra. Zwłaszcza kiedy w raju pojawią się problemy.
Nie na temat, wiem - ale jako głos przestrogi
answer_is_here jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości