|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Najlepsze i najgorsze filmy fantastyczne
Jest już wątek o filmach psychologicznych, thrillerach i horrorach.
Chciałabym, aby powstał wątek w postaci takiego typowego katalogu, na temat filmów fantasy. Osoby szerzej zainteresowane tematem odsyłam tu Tutaj konkretnie - tytuł filmu i nasza ocena, czy komentarz ![]() Zapraszam ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Najlepsze i najgorsze filmy fantastyczne
Najlepsze filmy fantastyczne dla mnie to wszystkie odcinki Harrego Pottera i Jumper, oraz Hancook (jakoś tak). Jak sobie jeszcze coś przypomnę to dopisze.
---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- O i uwielbiam również wszystkie części Piratów z Karaibów (akurat czekam na następną część). ![]()
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Fantagiro - 3 części
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
O tak .. zdecydowanie- Piraci z Karaibów ... 9/10 ...niektóre rzeczy bym pomieniała
![]() -Władca Pierścieni ... geniusz 9/10 -Hancock jakieś 8/10 - Opowieści z Narni ![]() -Avatar ![]() - Constantine 8/10 -Mumia 8/10 - kochałam ją jak byłam mniejsza ![]() -Spider man 7/10 -Gwiezdny pył 7,5/10 -Noc w muzeum 8/10 ;D -Złoty kompas - 7/10 -Zaczarowana 8/10 - Matrix 9/10 ..zasłużenie ![]() - I wszystkim chcę polecić Equlibrium genialny film ... coś na wzór matrixa ale naprawdę warto zobaczyć ![]() ![]() ![]() Zapomniałam ,a jak mogłam ?! Star Wars .. wszystkie części !!! 9/10 Edytowane przez plizie Czas edycji: 2010-08-14 o 21:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Od siebie dorzucę:
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie najlepsze filmy S-F/fantasy to
1. "IMMORTAL". Film nakręcony na podstawie komiksu ilustrowanego przez Enki Billala. Oniemiałam, nie byłam skłonna uwierzyć że to się uda, utrzymać klimat, konwencję. A udało się. 2." Łowca Androidów" (Blood Runner). Bezkonkurencyjny. 3. "Gwiezdne wojny" ![]() 4. "Johnny Mnemonic" 5. "Diuna" "12 małp" I wymieniane już tu: -Matrix, LOTR I wrzuciłabym tu jeszcze seriale. Moje ulubione z s-f czy czegoś w tym stylu: - "Archiwum X" - "Star Trek" -"Miasteczko Twean Peaks"(? nie wiem czy się jeszcze łapie do gatunku ![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
najlepsze: LOTR, Willow, Ladyhawke
najgorsze: 90% nakreconych
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Wiedźmina spieprzyli tak, że szkoda gadać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
najlepszy wg mnie:
tylko nie wie czy się zalicza do fantastycznych,bardziej do Sci-Fi ale,,Obcy" wszytskie części ,jak na okres tworzenia tego filmu to naprawde osiągnięto w nim super efekty |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
ja bym tak bardzo chciała, żeby ktoś zrobił Wiedźmina raz jeszcze ale tak z rozmachem i dobrze i porządnie aghhh
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Edytowane przez 201606242122 Czas edycji: 2010-09-27 o 22:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Całkowicie się zgadzam w temacie Wiedźmina. Sagą jestem wręcz zachwycona, jednakże po obejrzeniu filmu byłam załamana. Co prawda tylko wątki z opowiadania przedstawione, ale tak czy inaczej fatalnie. Pozostaje mieć nadzieję, że powstanie nowy film
![]()
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Jeżeli chodzi o fantasy to najlepszy
Władca pierścieni 10/10 potem długo długo nic. Coż, ten film jest klasą samą w sobie. Urzekła mnie też ekranizacja Gwiezdnego pyłu Gaimana. Dobrzy także oczywiście piraci z karaibów. Niekończąca się historia - film mojego dzieciństwa. Wszelkie Harry Pottery, Opowieści z Narnii, Złote Kompasy itp to nic innego jak lepsze lub gorsze, przeważnie przyjemne filmiki dla dzieci - niestety. Najgorsze filmy fantasy - wiedźmin. I było jeszcze jakieś takie niewiadomo co - miecz i magia? Jeżeli chodzi o sci- fi to juz duuuuuuużo wymieniać przede wszystkimi Incepcja i Gwiezdne wojny ![]() Totalna pomyłka - 2 i 3 czesc Matrixa. cava - miasteczko Twean Peaks to raczej kryminał? a najlepszy serial sci-fi także z elementami mistycznymi to Battlestar Gallactica ![]() I jeszcze wszystkim miłośniczkom Wiedźmina poleccam genialną grę RPG ![]() Edytowane przez ollkaa Czas edycji: 2010-09-28 o 19:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
![]()
Najlepsze (fantasy itp):
- Gwiezdny Pył - Piekło Pocztowe - Ziemiomorze - HP, LOTR - Autostopem przez galaktykę - Wywiad z Wampirem - Merlin - Willow - Labirynt Fauna Najlepsze S-F: - Piąty Element - Equilibrium - Book of Eli - Wojna światów - K-PAX - Trzynaste piętro - Existenz - Avatar - Kontakt - Raport mniejszości Najgorsze: - Dungeons & Dragons I i II - chyba wszystkie ekranizacje gier komputerowych - Matrix II i III
Odpisz proszę u mnie ![]() ![]() Wymienię ubrania damskie i męskie, buty, różności: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=87205770 Edytowane przez Ruffian Czas edycji: 2011-01-08 o 14:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
12 małp - świetny film
K-PAX też niczego sobie a marzy mi się przeniesienie na ekran przygód wojowniczki Achaji, ale to mogłoby się udać chyba tylko w wersji anime |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale jakoś szczególnie fanką filmów fantastycznych nie jestem. Wyjątek - trylogia Matrixa, która ma nieziemski klimat. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Najlepszy film fantasy to zdecydowanie LOTR
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:13.