|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Psycholog/Psychiatra Wrocław - ważne!
Nie wiedziałam gdzie umieścić ten wątek, mam nadzieję, że udało mi się wybrać dobry dział. Jestem stałą 'czytaczką' forum, okazjonalną 'dodawaczką' treści, ale ze względu na chęć pozostania anonimową, przed zadaniem pytania zdecydowałam się założyć nowe konto.
Do rzeczy. Potrzebuję dobrego psychologa lub psychiatry we Wrocławiu. Kogoś, kto zajmuje się zaburzeniami osobowości (prawdopodobnie borderline, zaburzenia efektywne dwubiegunowe - takie dwa pasujące do objawów mądre terminy znalazłam w internecie, ale równie dobrze może to być coś innego). Kogoś, kto nie zrazi pacjenta do siebie na pierwszej sesji. Kogoś, kto nie będzie naciągał na coraz to kolejne spotkania, z których nic nie wynika, żeby tylko zarobić (idealnie byłoby na fundusz zdrowia, ale obawiam się, że jeśli zależy mi czasie i dobrej jakości usług, będę musiała zapłacić). Kogoś, kto ma doświadczenie. Szukam opinii w internecie, ale albo są niekonkretne ('świetny psycholog, pomógł mi z moim problemem' - ale z jakim problemem? jaką mam pewność, że na moim problemie też się zna??), albo z zasady negatywne (naciąganie na kasę), albo brzmią jak autoreklama. Stąd prośba do was - pomóżcie, podpowiedzcie, doradźcie. Jak się za to zabrać, gdzie szukać, od czego zacząć? Sama znalazłam kilka osób/ośrodków, które zwróciły moją uwagę, ale potrzebuję opinii kogoś, kto z nich skorzystał. Są to: Ośrodek Psychoterapii z Danutą Łukasiak-Arnikowską i Urszulą Mróz, ale obie są psychoterapeutkami i psycholożkami, żadna z nich psychiatrą; pani Kaja Korczowska ma dobre opinie (według internetu), ona z kolei jest związana z ośrodkiem terapii SELF, i tu już są psychiatrzy, ale ona jednym z nich nie jest. Będę Wam bardzo wdzięczna za reakcję!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Psycholog/Psychiatra Wrocław - ważne!
cześć,
mogę polecić panią Elżbietę Wróbel - przesympatyczna osoba i wydaje się być dobrym psychologiem. Ja leczyłam u niej hmm.. zaburzenia na tle nerwicowym i stany depresyjne (nie była i nie jest to jeszcze nerwica i depresja). Polecam, bo w ciągu 2 miesięcy nakierowała moje myślenie na nowe tory i pozwoliła mi po wielu miesiącach zmagania się ze wspomnianymi zaburzeniami znaleźć ich przyczynę. Jej terapie trwają krótko, nie naciąga na kasę niepotrzebnie. Ja bym chętnie jeszcze do niej pochodziła - ona zdecydowała o zakończeniu terapii. Wcześniej chodziłam do Superego XXXXXXXX, na terapię behawioralną (również skuteczna). Mam wrażenie że tu bardziej mają określone, kto jakim zaburzeniem się zajmuje. Jest też psychiatra. Wydaje mi się że żaden z powyższych psychologów nie ma umowy z NFZ.
Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2018-05-01 o 14:12 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dzięki emeczka, poszukam informacji na jej temat!
Dziś muszę kogoś wybrać, zadzwonić i umówić się na wizytę jak najszybciej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej, ja się przyłączę do wątku, bo też szukam psychologa dla mojej przyjaciółki. Ja sama chodziłam kiedyś do psychologa ze względu na anoreksję i depresję. Chodziłam wtedy do pani Joanny Maj do poradni na Białowieską- wiem, że dalej tam przyjmuje i to świetny psycholog i człowiek (wyciągnęła mnie z takiego doła, że do dzisiaj nie wiem jak to zrobiła). Moja koleżanka próbowała się do niej umówić, ale nie było wolnych terminów na najbliższy czas. Będzie się jeszcze dowiadywać, czy Pani Asia przyjmuje gdzies prywatnie, ale jeśli nie, to potrzebuje kogoś innego na teraz. Moja przyjaciółka jest w naprawdę podłym stanie, więc jeśli możecie jeszcze kogoś polecić, to bardzo proszę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Witam serdecznie, widzę, że wątek nie cieszył się super zainteresowaniem mimo to spróbuje. Czy ktoś jest w stanie polecić naprawde dobrego psychologa przyjmującego we Wrocławiu? Obojętnie czy dana osoba przyjmuje na NFZ czy prywatnie. Potrzebuje kogoś kto pomógłby mojemu chłopakowi. Próbowaliśmy już u jednej osoby i niestety nic z tego nie wyszło, Pani okazała się niekompetenta dlatego zrezygnowaliśmy. Ktoś? Coś? Prosze o pomoc!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Z całego serca polecam Panią Dagmarę xxx W tej poradni korzystałam z terapii indywidualnej oraz wspólnie z partnerem. Przyzwoite ceny i bardzo fachowa pomoc.
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2015-10-10 o 20:21 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Witam Wszystkich forumowiczów.
Znalazłem się na tej stronie, gdyż moje życie to niezły dramat osobisty. Nie mam z kim pogadać , nie mam bratniej duszy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Elzbieta Lipnicka. Leczy od kilkunastu lat moja mame(CHAD) i kuzynke(schizofrenia) kolezanke( anoreksja)
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za wpis... miło jest wiedziec,że jestem zupełnie sam. Zastanawiam się nad terapią, bo chyba pojedyncze spotkania z psychologiem mi nie pomogą. Ciągle liczę,że moja żona wróci do mnie i będziemy szczęśliwi. Dzisiaj zacząłem szukać jakiegoś psychoterapeuty, ale tylu ich jest,że już się w tym pogubiłem....
---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Znalazłem m.in. gabinet pani Dagmary Woja. Psycholog, psychoterapeuta. Czy dobra? czy ktoś wie? czy możecie pomóc mi wybrać? Bo ja sam chyba nie dam rady. Jedna strona wyglada lepiej od drugiej. Pewnie każdy psycholog jest miły, bo w końcu to ich praca....a ja czuję,że musze coś z sobą zrobić. xxxxxxxxxxxxxxx Proszę o pomoc!!!! Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2018-05-02 o 08:02 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Ja chodziłam na terapię do Pani Dagmary. W ciemno wybrałam ten gabinet. W googlach znalazłam stronę xxx no i się umówiłam. Później zaczęłam chodzić z moim partnerem, ponieważ mieliśmy bardzo poważny problem. Chodziliśmy ponad pół roku. Były to spotkania systematyczne i nie można było ich lekceważyć. To obowiązek, na który możesz a nie musisz się decydować. Nam bardzo ta terapia pomogła zrozumieliśmy siebie i jest już dobrze w naszym związku.
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2015-10-10 o 20:18 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
OlkaHH wczoraj rozmawiałem ze znajomą o psychologach, wspomniałem jej o Pani Dagmarze i wyraziła swoją opinię. Nie wiem , czy można tutaj wyrażać swoje opinie, czy komuś się to nie spodoba, więc nie będę pisał, co powiedziała, jednak zdecydowałem się na ten gabinet i jutro umówię się na
wizytę. Zastanawiam się , po co inni się wypowiadają na forum skoro żadnej konkretnej treści nie mają do przekazania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Pogoda jest beznadziejna i negatywnie wpływa na moje nastawienie do życia i na mój nastrój. Umówiłem się na wizytę do Pani Woja, mam nadzieję,że da radę mi pomóc.Wiem,że po jednym spotkaniu nie będę "zdrowy", ale bardzo chcę normalnie żyć. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Jestem po pierwsze wizycie u Pani Dagmary. Widzę jakieś światło w tunelu ,że będzie dobrze. Samo to,że opowiedziałem komuś wszystko już mi trochę pomogło. Zdecydowałem się na samą terapię bez leków. Wierzę,że będzie dobrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
A sprawdzałaś może Alter Ego? Moja kuzynka tam chodzi na terapię (bulimia i depresja), odkąd zaczęła, poprawiło jej się. Fakt, chodzi już ponad rok, ale widać, że sporo jej dała ta terapia.
Nie wydaję pieniędzy na głupoty (tysięczna para butów NIE JEST głupotą ![]() Miłośniczka butów wszelakich ![]() Podskakuję z Mel B. Joga ![]() Jem czekoladę aż uszy mi się trzęsą. ---------------------------- Używasz poprawnie? 'Szlak prowadzi na wschód.' 'Szlag mnie trafia.' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Ja znam kogoś, kto chodził na terapię do Pani Senderowskiej (ul. Legnicka, Wrocław) nie chcę dawać linków. Moja przyjaciółka chodziła tam. Była zadowolona.
![]() |
#19 |
.
|
dobry psychiatra to p. Andrzejewska w dolmedzie. nie wiem, czy gdzieś jeszcze przyjmuje.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
hej hej, postanowiłam również wypowiedzieć się w wątku, ponieważ mam pewne doświadczenie w temacie i może będę w stanie komuś pomóc. ze swojej strony polecam dra Łuczkowskiego. Doktor bardzo pomógł mi w trudnym dla mnie momencie. Ma swietne podejście do pacjentki, a dodatkowo bije od niego spokój i opanowanie. Ma bardzo duże doświadczenie i zna się na rzeczy. Zauważyłam poprawę, a dzięki regualrnemu stosowaniu leków wróciłam do funkcjonowania z przed choroby. Przyznam, że trochę bałam się pierwszej w życiu wizyty u psychiatry, ale biepotrzebnie. Doktor to przemiły i dowcipny człowiek, czułam się bardzo komfortowo podczas wizyty. Polecam każdemu, kto jeszcze się waha!!1
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Hej,
Aktualnie korzystam z usług Charakterownii i polecam. Można powiedzieć, że wychodzę na prostą, ale Moja hiostoria jest dość zamieszana. Od zawsze miałam problemy, wyniosłam je już z domu (brak wiary w siebie, niedowartościowanie), ale na studiach dobre wyniki pomagały mi trochę uwierzyć w siebie. Niestety problemy wróciły, po studiach. Problemy z mamą, waga, brak wiary w siebie.. pogubienie kierunków. W między czasie próbowałam kilku psychologów i w międzyczasie psychiatry. Leki trochę pomagały, ale też miały efekty uboczne. TO nie jest dla mnie rozwiązanie. Wróciłam do terapii właśnie do Charakterownii, i odpukać w niemalowane.. ale jest coraz lepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
BAN stały
|
A czy Pani Agnieszka Rucińska z centrum CONSILIA we Wrocławiu byłaby dobrym wyborem? Z tego co widzę, opinie w Internecie są dość dobre, a szukam własnie jakiegoś terapeuty dla dorosłych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
BAN stały
|
Hm... Ja właśnie mam poważny dylemat z wyborem kogoś sprawdzonego z Wrocławia. Z tego pytałam znajomych, to właśnie Consilia było polecane. Słyszałam, że mają tam mocną i pomocną ekipę... Może któraś z Was miała również styczność z kimś sprawdzonym?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja tez właśnie szukam jeszcze kogoś... Warto porównać sobie różne propozycje.
![]() |
![]() |
#25 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
No tak, ale jak porównasz, jak nikogo nie znasz... Opieranie się tylko na opiniach w necie to średnie rozwiązanie. Może przyda się Wam link: https://psychoterapia.plus/psychoterapia-wroclaw/
Kiedy usiłujemy ukryć nasze najskrytsze uczucia, zdradzamy się całym sobą. Edytowane przez krzybieka Czas edycji: 2018-08-31 o 15:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:13.