|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Sny o niedostępnym crushu
Od lat żywię uczucie do chłopaka z którym miałam codzienny kontakt. Byłam zbyt nieśmiała, by z tym cokolwiek zrobić, jednak przez dłuższy czas miałam wrażenie że on odwzajemnia uczucie, tylko jest równie nieśmiały jak ja. W końcu pewna dziewczyna się do niego zalecała i zostali parą. Stłamsiłam uczucie na siłę, wypierałam sie go przed przyjaciółkami. Śnił mi się bardzo często, aż pogodziłam się ze swoim uczuciem do niego. Nic z nim jednak nie zrobiłam.
Teraz idę do nowej szkoły, jest koniec wakacji, a ja ciągle o nim śnię, więcej niż kiedykolwiek. Zawsze są to albo marzenia senne z naszymi randkami albo koszmarki jak zazdroszczę jej, że on się z nią związał. On idzie do innej szkoły w innym mieście. Pewnie zapomnę o nim w nowej szkole prędzej czy później, ale ta rana jest świeża. Jak mam sobie z nią poradzić? Te sny budzą we mnie tyle emocji, a ja nie umiem temu przeciwdziałać. Budzi się we mnie nostalgia tęsknota i nawet czułość. Niestety czuje też smutek i żal. Jakbym oglądała film romantyczny, który mógł być moim życiem. Jak go przebolec? Poradniki na internecie są do niczego, więc liczę na waszą pomoc. |
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sny o niedostępnym crushu
Przestań o nim non stop myśleć to zobaczysz, że sny w końcu same ustaną. Myślisz o nim, nakręcasz się to nic dziwnego, że Ci się śni. Jesteś jeszcze pewnie bardzo młoda, związki w tym wieku i tak w większości nie przetrwają. Poznasz jeszcze wielu facetów i wiele razy się zakochasz.
|
|
#3 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Autorko, tylko czas ci pomoże. I dużo nowych zajęć i nowych znajomości. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Postaram się. 😯
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
Zajmij się czymś innym. Spotykaj ze znajomymi. Jak nachodzą myśli o nim, to nie podkarmiaj ich i nie rozpływaj się w marzeniach o nim, tylko "zmień temat", zajmij się w momencie czymś innym.
Ale daj sobie też czas na poradzenie sobie z tym. Przejdzie. |
|
|
|
|
#7 |
|
BAN stały
|
Może mi ktoś wytłumaczyć co oznacza w tym kontekście słowo crush? To jakiś gimnazjalny slang?
Dobra, znalazłem. Nieaktualne. Edytowane przez edan84 Czas edycji: 2018-08-30 o 15:39 |
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Edan, "to have a crush on sb"= podkochiwac się w kimś, ktoś nam się podoba.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#10 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Umiem. Wystarczy wypełnić swój czas natłokiem zajęć (hobby, praca, znajomi). Zanim się obejrzysz to już te myśli odpłyną.
|
|
|
#11 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie da się powstrzymać swoich myśli ale można je ukrócić. Jeżeli przyjdzie ci on do głowy to po prostu na siłę zmień temat, nie pozwól sobie na myślenie "a co on teraz robi..." albo "a co by było gdyby...". Odradzam także sprawdzanie jego aktywności w internecie. Z czasem przejdzie Tym bardziej, że teraz będzie dużo zmian u ciebie i po prostu będzie się za dużo działo żebyś mogła dużo o nim myśleć.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Rozeznanie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:09.

Tym bardziej, że teraz będzie dużo zmian u ciebie i po prostu będzie się za dużo działo żebyś mogła dużo o nim myśleć.