|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Naprawdę lekkie, nienachalne męskie perfumy...? Prośba o pomoc
Drodzy Perfumomaniacy, bardzo proszę o pomoc - dzięki forum znalazłam kilka "swoich" zapachów, teraz chciałabym zadbać też o mojego chłopaka.
Udało nam się na razie wspólnie ustalić, że podobają mu się “świeżaki”, cytrusy, nuty wodne i zielone. W czołówce jest np. Aqua Mat. Problem w tym, że dosłownie każde do tej pory spotkane perfumy wydają mu się strasznie mocne, drażniące i nie do noszenia, nawet przy naprawdę rozsądnej, oszczędnej aplikacji. Macie może pomysł, jak sobie poradzić z takim przypadkiem? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Naprawdę lekkie, nienachalne męskie perfumy...? Prośba o pomoc
Cytat:
chanel bleu podobne ![]() insense givenchy cudowne świerze lecz nie ma ich w perfumeriach aby Twój narzeczony mógł je przetestować ;( Ja kupiłam mężowi na walentynki był zachwycony ![]() a z mało intensywnych to chyba versace blue , są lekkie i przyjemne Ja bym powiedziała ze to unisex aha CK ONE ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Dior Homme Cologne 2013, Versace Blue Jeans...a tak poza tym to może jeszcze CK One jak tu zostało już napisane
![]()
![]() |
#4 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Bleu w ogóle nie są podobne do Platynowego, nic a nic Cytat:
![]() Nie patrz na to czy to EDT czy EDP, zresztą i tak ogromna większość męskich zapachów występuje tylko w wersji EDT A może problem da się rozwiązać zmieniając sposób aplikacji ![]() ![]() A ja nie pomoże to radzę przetestować następujące zapachy (na mnie są bardzo subtelne, momentami ich nie czuję, a otoczenie wyczuwa): Creed Aventus, Creed Virgin Island Water, Kurkdjian Aqua Vitae, JHaG Not a Perfume, Bvlgari Man, Escentric Molecules Molecule 01 i Versace Man Eau Fraiche. Jeśli masz duży budżet skłaniałbym się ku molekułom, jeśli mniejszy to Bvlgari. ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;45715869]Platynowy może jest lekki, ale tylko po ostatniej reformie, a tych nie polecam bo to profanacja. Są skiepszczone do granic możliwości
![]() ![]() Bleu w ogóle nie są podobne do Platynowego, nic a nic No jak Matsushima jest dla niego za mocny to może być problem ![]() Nie patrz na to czy to EDT czy EDP, zresztą i tak ogromna większość męskich zapachów występuje tylko w wersji EDT A może problem da się rozwiązać zmieniając sposób aplikacji ![]() ![]() A ja nie pomoże to radzę przetestować następujące zapachy (na mnie są bardzo subtelne, momentami ich nie czuję, a otoczenie wyczuwa): Creed Aventus, Creed Virgin Island Water, Kurkdjian Aqua Vitae, JHaG Not a Perfume, Bvlgari Man, Escentric Molecules Molecule 01 i Versace Man Eau Fraiche. Jeśli masz duży budżet skłaniałbym się ku molekułom, jeśli mniejszy to Bvlgari. ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- U Diora są tak mocno świdrujące cytrusy, że tak delikatny chuop by umarł w butach ![]() Ale jak lubi cytrusy, to ten Dior może bydzie w sam raz ![]() ![]()
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Absolutnie nie widzę szans aby spełnił kryterium. Jak upieramy się przy Diorach to tylko Homme klasyczny i najlepiej poreformulacyjny, bo jest łagodniejszy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;45717986]Dior przy Aqua Mat (bardzo przyjemy cytrusowy świeżak) agresywne bydle, które chce Ci się nosem wwiercić do mózgu
![]() Absolutnie nie widzę szans aby spełnił kryterium. Jak upieramy się przy Diorach to tylko Homme klasyczny i najlepiej poreformulacyjny, bo jest łagodniejszy ![]() moze niech On sam zdecyduje ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
a może spróbujcie Carolina Herrera 212 Men lub Cerruti 1881 Acqua Forte (tego kupiłam Tż-towi i na początku, dosłownie chwilkę leci wodą kolońską ale za chwilkę jest pięknie, cytrusowo, delikatnie i świeżo, no na wiosnę i lato idealne
![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;45715869]
No jak Matsushima jest dla niego za mocny to może być problem ![]() [/QUOTE] no właśnie ![]() [1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;45715869] A może problem da się rozwiązać zmieniając sposób aplikacji ![]() ![]() [/QUOTE] właśnie o czymś takim myślałam, dzięki, wiążę duże nadzieje z chmurą ![]() Dziękuję Wam wszystkim BARDZO za wszelkie sugestie odnośnie konkretnych perfum, jak oswoimy obłok Matsushimy to będą dalsze testy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czytaj może ze zrozumieniem, ok? Do Ck się w ogóle nie odniosłem, bo ich nawet nie znam. Jedyne co o Versac jest w moich wypowiedziach, to poleciłem Eau Fraiche. skiepszczone do granic możliwości napisałem o najnowszym Platynowym. I nie znam osoby która zna starsze wersje i ceniłaby nowego gniota. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Mi się strasznie podoba BVLGARI pour homme. Jest delikatna, lekko cytrusowo słodka, na urodziny 2 lata temu kupiłam właśnie chłopakowi. Zasatanawiałam się też nad złotą Pacco Rabanne albo Gentleman..W sumie można też sobie poczytać jakie nuty zapachowe wchodzą w skład danych perfum i potem na tej podstawie znaleźć odpowiednie. Przesyłam spius męskich perfum do wyboru - http://www.pachnidelko.pl/pol_m_Zapa...eskie-163.html będę musiała we wrześniu właśnie zamówić chyba znowu jakieś nowe. Spoko są ceny całkiem...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
armani code, the one calvin klein
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Z takich delikatniejszych świeżych męskich zapachów z nutami cytrusów itp poleciłabym Ci kilka bardzo fajnych lekkich zapachów :
*Versace Man Eau Fraiche *Hugo Boss Pure *Azzaro Chrome *Kenzo L'Eau par Kenzo Pour Homme *Calvin Klein Eternity Aqua *Calvin Klein Truth *Lacoste Eau de Lacoste Blanc Jeszcze trochę jest tych zapachów o świeżych nutach ale może akurat z tych powyżej co napisałam przypadnie do gustu . ![]()
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
proponuję Azzaro Chrome
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
:)
|
Cytat:
![]() Mam w domu identyczny przypadek jak autorki. Toleruje tylko Lacoste, akurat zielone- LACOSTE EAU DE LACOSTE L.12.12 VERT 100ML EDT wg mnie sa baaaardzo delikatne. Ja ich w ogóle nie czuję. ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- ojej, strasznie stary wątas ktoś odświeżył ) ale może komuś się przyda ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Azzaro Aqua Cedre Blanc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
mnie najbardziej podobają się Gucci Guilty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:56.