Cesarskie cięcie - okulista w Krakowie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-07-21, 07:01   #1
Domi_Reni
Raczkowanie

Cesarskie cięcie - okulista w Krakowie

Czy ktoś mógłby mi polecić okulistę w Krakowie, który nie obawiałby się wystawić
zaświadczenia o wskazanym wykonaniu cięcia cesarskiego?

Mam sporą wadę wzroku (astygmatyzm i niedowidzenie na jednym oku w 60%), boję się, że poród znacznie pogłębi moją wadę i już całkowicie stracę widzenie w jednym oku, a drugie bardziej pogłębi.

Okulistka u której byłam stwierdziła, że obecnie już nie takie rzeczy robią i zostawiła decyzję ginekologowi, który nie podejmie decyzji związanej z oczami przecież.

bardzo dziękuję z góry za pomoc
Domi_Reni jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-22, 12:09   #2
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983
Dot.: Cesarskie cięcie - okulista w Krakowie

Cytat:
Napisane przez Domi_Reni Pokaż wiadomość
Czy ktoś mógłby mi polecić okulistę w Krakowie, który nie obawiałby się wystawić
zaświadczenia o wskazanym wykonaniu cięcia cesarskiego?

Mam sporą wadę wzroku (astygmatyzm i niedowidzenie na jednym oku w 60%), boję się, że poród znacznie pogłębi moją wadę i już całkowicie stracę widzenie w jednym oku, a drugie bardziej pogłębi.

Okulistka u której byłam stwierdziła, że obecnie już nie takie rzeczy robią i zostawiła decyzję ginekologowi, który nie podejmie decyzji związanej z oczami przecież.

bardzo dziękuję z góry za pomoc
Ja akurat mam wadę blisko 6 w obu oczach, jestem świeżo po raku i też myślałam, że w ogóle nie będzie wątpliwości, co do cesarki. Jak się pomyliłam! Gin, onkolog i okulista zachęcają mnie do rodzenia siłami natury. Twierdzą, że szybciej dojdę do siebie, a CC zawsze może się przytrafić w trakcie porodu. Chyba jaskra i jakieś odklejanie się siatkówki lub podobne ekstremalne sytuacje związane z oczami są podstawą do cesarki w obecnych czasach. Na Twoim miejscu przeszłabym się do innego okulisty i nie mówiłabym, co powiedział jego poprzednik. Miałaś jakieś badanie wzroku, czy obyło się bez badań?
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-30, 14:52   #3
cattwom
Przyczajenie

Dot.: Cesarskie cięcie - okulista w Krakowie

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Ja akurat mam wadę blisko 6 w obu oczach, jestem świeżo po raku i też myślałam, że w ogóle nie będzie wątpliwości, co do cesarki. Jak się pomyliłam! Gin, onkolog i okulista zachęcają mnie do rodzenia siłami natury. Twierdzą, że szybciej dojdę do siebie, a CC zawsze może się przytrafić w trakcie porodu. Chyba jaskra i jakieś odklejanie się siatkówki lub podobne ekstremalne sytuacje związane z oczami są podstawą do cesarki w obecnych czasach. Na Twoim miejscu przeszłabym się do innego okulisty i nie mówiłabym, co powiedział jego poprzednik. Miałaś jakieś badanie wzroku, czy obyło się bez badań?

Uh... naprawdę spora wada...

BTW. Czy znacie jakiegoś dobrego okulistę w Bydgoszczy? Zastanawiam się, czy oftalmika.pl jest ok. Co myślicie o tym?

Edytowane przez cattwom
Czas edycji: 2018-12-03 o 11:57
cattwom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości