Stara miłość nie rdzewieje - rozterki, sen - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-09-06, 22:35   #1
ItsmeJo
Raczkowanie

Stara miłość nie rdzewieje - rozterki, sen

O mojej historii chętnie rozpisałabym się na milion stron, ale nikt by tego nie przeczytał, więc postaram się bardzo ogólnie nakreślić sytuację.
Poznałam go 5 lat temu mając 18 lat. Tego dnia powiedzieliśmy sobie, że to miłość od pierwszego wejrzenia i jeśli przeznaczenie istnieje to właśnie było to to. Kolejne pół roku było bardzo burzliwe. Miał ciężką depresję, nie chciał słuchać moich rad, był zbyt dumny i bardzo często znęcał się nade mną psychicznie za co potem oczywiście przepraszał (trochę jak choroba dwubiegunowa). W końcu nie wytrzymałam i po jednej z imprez gdzie kolejny raz upił się do nieprzytomności żeby "nic nie czuć" urwałam z nim kontakt, a on niedługo po tym zgłosił się na leczenie. Przez kolejne lata nie byłam z nikim tak blisko i często wracałam do niego myślami, bo miałam wyrzuty sumienia, że nie potrafiłam mu pomóc. Po roku dowiedziałam się, że jest z nim lepiej i biłam się z myślami żeby się do niego odezwać, ale nie chciałam być demonem przeszłości, który będzie mu przypominał tamten ciężki czas. Po 4 latach minęliśmy się na ulicy i znowu była scena jak z filmu. Po kilku krokach odwróciliśmy się do siebie i posłaliśmy uśmiechy. Nawiązałam z nim wtedy kontakt smsowy. W skrócie wyszło na to, że wszystko mu się układa i ma świetną dziewczynę. Byłam naprawdę szczęśliwa, że tak dobrze wygląda, jest uśmiechnięty i szczęśliwy. Nie chciałam mu mieszać w życiu, więc po kilku smsach kontakt się urwał. Przez kilka miesięcy rozpamiętywałam to spotkanie. Po pół roku nagle się do mnie odezwał. Znowu zaczął mi się śnić. W śnie spotykamy się na imprezie i w skrócie wracamy do siebie.
Jak uzyskać wewnętrzny spokój i odciąć się od tego? Nie umiem prowadzić z nim small talków o niczym, bo wciąż pamiętam nasze rozmowy sprzed kilku lat. Może powinnam się z nim spotkać i powiedzieć mu o tym, że nie chcę utrzymywać z nim kontaktu. Może dopiero takie prawdziwe pożegnanie by mi pomogło...
ItsmeJo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-07, 08:49   #2
Silesian Girl
Rozeznanie

Dot.: Stara miłość nie rdzewieje - rozterki, sen

Moim zdaniem chcesz sie z nim spotkać bo odzyly w tobie jakies uczucia. Wiec jesli nie chcesz cierpiec nie proponuj mu spotkania. Zerwij calkowicie kontakt, na poczatku bedzie ciezko, ale w koncu wyjdzie ci na dobre. Jesli facet jest w szczesliwym zwiazku to po co mieszac?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

http://8-pietro.blogspot.com/

Kupujemy, remontujemy i urządzamy mieszkanko
Cieszymy się, wkurzamy, rozmyślamy i lamentujemy

Zapraszam na pierwszego bloga
Silesian Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-07, 08:58   #3
sparrowme_
Przyczajenie

Absolutnie się w to nie pakuj bo będziesz cierpieć
sparrowme_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-07, 08:58   #4
Minna
Zielona Driada

Lepiej nie rozdrapuj starej rany i nie mieszaj mu w życiu.
Wasz związek nie był dobry. Chłopak się ogarnął, ułożył sobie życie, nie rób nic co może go wybić z dobrego stanu, narazić na problemy.

Wg mnie oszukujesz się i szukasz kontaktu. Chcesz uciąć znajomość, to poblokuj go i nic nie tłumacz.

"To fakt. A fakty to najbardziej uparta rzecz pod słońcem."
Minna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-07, 09:27   #5
ItsmeJo
Raczkowanie

Chciałam zerwać kontakt. Nie odzywałam się do niego od listopada. On teraz się odezwał i nie wiem dlaczego to zrobił. Nie chciałabym mu w niczym mieszczac i nic zepsuć...
Stary 2018-09-07, 10:15   #6
I am Rock
lokalna gwiazda

Nie podtrzymuj tego kontaktu, do szczęścia ci to niepotrzebne, każde z was żyje własnym życiem i przecież szczęśliwa z nim nie byłaś.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-07, 10:26   #7
Minna
Zielona Driada

Cytat:
Napisane przez ItsmeJo Pokaż wiadomość
Chciałam zerwać kontakt. Nie odzywałam się do niego od listopada. On teraz się odezwał i nie wiem dlaczego to zrobił. Nie chciałabym mu w niczym mieszczac i nic zepsuć...
Lepiej będzie dla Ciebie, jeśli nie będziesz się doszukiwać drugiego dna i skoro nie chcesz nic psuć, czy mieszać, utniesz kontakt. Sądząc po tym jak piszesz jesteś na najlepszej drodze do wkręcenia się w nieciekawą sytuację.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-09-07, 10:27   #8
Karena 73
Kobieta z klasą

Jeśli na prawdę:

Cytat:
Byłam naprawdę szczęśliwa, że tak dobrze wygląda, jest uśmiechnięty i szczęśliwy.
To stanowczo nie:

Cytat:
Może powinnam się z nim spotkać
Zostaw go w spokoju i nie szukaj pretekstu do spotkań. Urwać kontakt można bez zbędnych spotkań.
Stary 2018-09-07, 10:33   #9
agatulina
Raczkowanie

Minęło wiele lat, weź to pod uwagę. Również to, że on ma kogoś.
Moim zdaniem zostaw to w spokoju i nie stwarzaj sobie dodatkowych problemów.

Chcesz się odciąć? To nie pisz i nie odpisuj. I nie rozpamiętuj tylko pójdź do przodu.

"Piekło jest puste, a wszystkie diabły są tutaj."
agatulina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-07, 11:34   #10
januszpolak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Minna Pokaż wiadomość
Lepiej nie rozdrapuj starej rany i nie mieszaj mu w życiu.
Wasz związek nie był dobry. Chłopak się ogarnął, ułożył sobie życie, nie rób nic co może go wybić z dobrego stanu, narazić na problemy.

Wg mnie oszukujesz się i szukasz kontaktu. Chcesz uciąć znajomość, to poblokuj go i nic nie tłumacz.

januszpolak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-07, 11:42   #11
Belet
Rozeznanie

Cytat:
Jak uzyskać wewnętrzny spokój i odciąć się od tego? Nie umiem prowadzić z nim small talków o niczym, bo wciąż pamiętam nasze rozmowy sprzed kilku lat. Może powinnam się z nim spotkać i powiedzieć mu o tym, że nie chcę utrzymywać z nim kontaktu. Może dopiero takie prawdziwe pożegnanie by mi pomogło...
To tak naprawdę powinnaś wiedzieć Ty... jednym pomaga wyrzucenie wszystkiego do kosza i nie tykanie, inni potrzebują takiego oficjalnego pożegnania, a jeszcze inni np. utrzymują normalny kontakt i to - zwykła codzienność pomaga wygasić emocje.
Ile ludzi, tyle sposobów.
Ja? Ja bym się z nim spotkała będąc na Twoim miejscu bo wiem, że gdyby nie to by mnie ciekawość "a co by było" oraz "czemu sie odezwał" zżarła i dopiero by mi w głowie siedział

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-09-07, 11:48   #12
Pigeons
Zadomowienie

Autorko przede wszystkim myśl logicznie. Minął szmat czasu, on już nie jest tym nastolatkiem w którym się zakochałaś. Ty również się zmieniłaś.
Myślę, że żyjesz jakimiś marzeniami i wspomnieniami nastoletniej miłości, która już nie istnieje.
Pigeons jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-07, 11:51   #13
kennedy
Zakorzenienie

Nie odpisuj.

Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-07, 15:33   #14
ItsmeJo
Raczkowanie

Jedna odpowiedź na "tak" i oczywiście tylko na nią zwracam uwagę. Po prostu nie mam pojęcia dlaczego on się odezwał. Czego się chciał dowiedzieć. Nie muszę chyba dodawać, że nawet nie mamy siebie w znajomych na FB.
Stary 2018-09-07, 20:13   #15
ItsmeJo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
Nie odpisuj.

On też ma ze mną jakieś wspomnienia. Zawsze był bardzo uczuciowy i jeśli chciał nawiązać ze mną kontakt to nie chciałabym żeby wyszło na to, że go ignoruję.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-09-08, 10:09   #16
f4dc90dff2e2b615c19266a8122ebdaa1aaf3285_639bb50290b9a
Konto usunięte

Ja bym odpisała. Widać że ta znajomość siedzi Ci gdzieś w głowie. Skoro nie było kontaktu od listopada to już takie pewne nie jest czy dalej ma tą dziewczynę, chyba że masz takie informacje. Na Twoim miejscu nie napalałabym się specjalnie bo intencje faceta mogą być różne ale gdzieś tam rozumiem Twoją ciekawość.

f4dc90dff2e2b615c19266a8122ebdaa1aaf3285_639bb50290b9a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-08, 11:00   #17
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Jedna odpowiedź na "tak" i oczywiście tylko na nią zwracam uwagę. Po prostu nie mam pojęcia dlaczego on się odezwał. Czego się chciał dowiedzieć. Nie muszę chyba dodawać, że nawet nie mamy siebie w znajomych na FB.

Gdyby chciał czegoś się dowiedzieć, to chyba by zapytał?
Wniosek z tego, że rzucił pytanie w stylu "co tam, jak tam", bo akurat mu się nudziło, a ty dorabiasz do tego ideologię.
Sama piszesz, że facet znęcał się nad tobą psychicznie i upijał do nieprzytomności. Po co ci kontakt z kimś takim? Może i skończył z nałogami, ale paskudny charakter na pewno mu "nie przeszedł". Pewne rzeczy się nie zmieniają.
Stary 2018-09-09, 03:34   #18
ItsmeJo
Raczkowanie

Wyszło trochę nieporozumienie. Wiedząc, że on ma dziewczynę i jest szczęśliwy nie spędzam teraz nocy na myśleniu jak zamienić się z nią miejscami. Mam problem z tym, że nasze pojedyncze smsy są bardzo luźne i najbardziej chciałabym żebyśmy znowu mogli być przyjaciółmi. Problem w tym, że mogłoby to się źle odbić na jego związku i być może z czasem ja też chciałabym czegoś więcej. Teraz mam czyste intencje. Nigdy nie zrobiłabym czegoś takiego innej kobiecie.
Stary 2018-09-09, 10:51   #19
I am Rock
lokalna gwiazda

Nie wtryniaj się w życie chłopakowi i jego dziewczynie. Im taka "przyjaciółka" niepotrzebna. Chcesz zburzyć komuś spokój? Bo tak się skończy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-09-09, 17:32   #20
Minna
Zielona Driada

Cytat:
Wyszło trochę nieporozumienie. Wiedząc, że on ma dziewczynę i jest szczęśliwy nie spędzam teraz nocy na myśleniu jak zamienić się z nią miejscami. Mam problem z tym, że nasze pojedyncze smsy są bardzo luźne i najbardziej chciałabym żebyśmy znowu mogli być przyjaciółmi. Problem w tym, że mogłoby to się źle odbić na jego związku i być może z czasem ja też chciałabym czegoś więcej. Teraz mam czyste intencje. Nigdy nie zrobiłabym czegoś takiego innej kobiecie.
Wasze smsy są "luźne" i takie powinny pozostać między byłymi partnerami. Przyjaźń w tej sytuacji jest niemożliwa, będą tylko kłopoty.
Skoro doskonale sobie zdajesz sprawę, jak to się może skończyć, wiesz, że jesteś na najlepszej drodze do tego, żeby się zakochać i nie chcesz tak bardzo (o ile to szczere) mieszać mu w związku, to daj sobie spokój. Serio.

Ale jakoś dziwnie wydaje mi się, że nie odpuścisz i Twoje zarzekanie się o tym, że nie chcesz mu zaszkodzić, jest udawane.

Stary 2018-09-09, 17:44   #21
980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328
Konto usunięte

Cytat:
Wasze smsy są "luźne" i takie powinny pozostać między byłymi partnerami. Przyjaźń w tej sytuacji jest niemożliwa, będą tylko kłopoty.
Skoro doskonale sobie zdajesz sprawę, jak to się może skończyć, wiesz, że jesteś na najlepszej drodze do tego, żeby się zakochać i nie chcesz tak bardzo (o ile to szczere) mieszać mu w związku, to daj sobie spokój. Serio.

Ale jakoś dziwnie wydaje mi się, że nie odpuścisz i Twoje zarzekanie się o tym, że nie chcesz mu zaszkodzić, jest udawane.
Mam identyczne wrażenie. Autorce ciągle się wydaje, że to ta sama osoba co kiedyś i włącza jej się nostalgia. Autorko, czy ty jesteś dalej ta samą osobą? Pewnie nie, a więc on tez na pewno nie jest już taki, jakim go sobie wyobrażasz.
Po co chcesz się z nim przyjaźnic? To nie ma sensu. W ogóle średnio wierzę w przyjaźń damsko-męska (tzn. wierzę, ale myślę że jest bardzo rzadka) a juz w przyjaźń z takim nastawieniem jak twoje, "może zechcę czegoś więcej" - wcale.

980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-10, 00:22   #22
ItsmeJo
Raczkowanie

Cytat:

Gdybym nie zastanawiała się, że mogę mu zaszkodzić odezwałabym się do niego już kilka lat temu, a w ostatnim czasie na pewno.

[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;85845655]
Po co chcesz się z nim przyjaźnic? To nie ma sensu. W ogóle średnio wierzę w przyjaźń damsko-męska (tzn. wierzę, ale myślę że jest bardzo rzadka) a juz w przyjaźń z takim nastawieniem jak twoje, "może zechcę czegoś więcej" - wcale.
[/QUOTE]

Wolałabym się z nim przyjaźnić albo żeby było tak jak przez ostatnie lata czyli cisza i brak myśli w głowie, że może za pół roku znowu się odezwie. Nie wiem czy napisał z nudów, ale np. ja nie piszę pierwszy raz po kilku miesiącach o 7 w poniedziałek, bo mi się nudzi. Nie mogę znieść takiej sytuacji, że rozmawiamy o niczym, bo jako byłym partnerom tylko tak nam wypada.
Stary 2018-09-10, 06:51   #23
elvegirl
po drugiej stronie szafy

A ja bym pewnie postawiła na szczerość. Odpisałabym i poprosiłabym o zakończenie relacji, bo z mojej strony koleżeństwo jest niemożliwe.
Stary 2018-09-10, 08:10   #24
Nimve
Zakorzenienie

Weź też pod uwagę, że facet zgłosił się na leczenie, polepszyło mu się i nie próbował do Ciebie wrócić. A pewnie doskonale zdawał sobie sprawę, że odeszłaś tylko dlatego, że Cię krzywdził i robił jazdy, a nie bo zgasło uczucie. Mimo to znalazł sobie inną, a o Tobie zapomniał. Gdyby chciał, odezwałby się wieki temu, teraz niech spada.

Nimve jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości