![]() |
#1 |
BAN stały
|
Jedzenie u faceta w domu
Chodzi mi o sytuacje gdy facet mieszka jeszcze w domu rodzinnym. Jak jest u was? Robicie sobie same herbatę czy kanapkę czy za każdym razem gonicie faceta? Mój chłopak właśnie zaczął mówić żebym poszła zrobiła sobie herbatę czy kanapkę ( wcześniej wiadomo on wszystko robił). Mi jednak trochę głupio tak przy jego mamie iść robić kanapkę czy coś brać w kuchni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Jedzenie u faceta w domu
Cytat:
![]() Jeśli jesteście sami, to mogłabyś przecież sama zrobić tę herbatę, czy kanapkę. Jeśli jesteś skrępowana w obecności jego rodziców, to możecie tam iść przecież razem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Jak jestem u TŻ na dluzej to sniadanie robimy sobie sami(jego mama np jest w kuchni), obiad zawsze mama TŻ robi. Zawsze pytam czy cos pomoc itp
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Jesteśmy ze sobą rok, z jego mamą i jej facetem mam neutralne relacje, dzień dobry itp. chodzi o to że on np jest czymś zajęty albo śpi a ja glodnieje to czekam aż on zrobi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
My jak robimy to jego mama zajrzy i może coś powie albo nie. Obiady u nich każdy sam sobie robi, jak jestem u faceta to najczęściej on coś zamawia
---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- On uważa że powinnam nie oglądać się na niego tylko czuć się swobodnie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Robię bez problemu, z resztą sama jego mama mi kiedyś powiedziała, wiesz gdzie wszystko jest, wiesz gdzie stoi lodówka, masz dwie ręce, jak będziesz coś chciała, to sonie weź
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Skoro mają takie swobodne podejście do posiłków i nie są jacyś bardzo towarzyscy, to przełam się i sobie rób po prostu to, co chcesz. Herbata czy kanapka to nic wielkiego. Skoro chłopak Cię do tego zachęca, to tym bardziej.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Nie towarzyscy to raczej nie jest odpowiednie słowo. Towarzyscy są ale w "swoim towarzystwie". powiem wam że głupio mi bo jednak jestem tylko gościem i głupio mi zachowywać się jak domownik
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Ja nawet u swojej teściowej nie robię sobie kanapki czy herbaty. Nie jestem u siebie i nie czuje się jak u siebie. Ona jak przychodzi do mnie to ja robię coś do picia czy zjedzenia.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
No ok, a jakbyście się zachowały gdybyście poszły zrobić tą kanapkę i spotkały tatę/mamę faceta z którymi macie neutralne relacje?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
BAN stały
|
Nic, co mam zrobić, uciekać? Mówię dzień dobry i kończę robić kanapke
---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- A jak ja wchodzę i oni już tam są, to też mówię dzień dobry i coś tam, że zglodnielismy z Markiem i pozwolę sobie zronic nam kanapki. ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Możesz też powiedzieć, że pomyslalas, że zrobisz kanapki i kurtuazyinie zapytać, czy możesz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Jeśli oni są neutralni, to jak najbardziej możesz zrobić tak, jak radzi patusiaa23. Ale jak się z tym jakoś strasznie źle czujesz, to powiedz chłopakowi i nie rób
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- "Dzien dobry, pozwolilam sobie zrobic kanapke, czy to nie problem?" Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Ja nawet u własnej siostry nie czuję się swobodnie w kuchni. W moim domu rodzinnym panuje zasada, że każdego niemieszkańca trzeba ugościć, pewnie dlatego nie lubię też jak ktoś kręci się po mojej kuchni (nie dotyczy najbliższych przyjaciół). Jak jedziemy odwiedzić rodziców partnera, to nie proponuję pomocy w przygotowaniu kawy itp. Regularnie bywałam jedynie w domu pierwszego chłopaka, bardzo sporadycznie robiliśmy coś w kuchni razem, herbatę przynosił mi do pokoju, jedliśmy raczej każde u siebie albo na mieście i nie poszłabym sama do kuchni zrobić sobie kanapki.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
BAN stały
|
Właśnie też mam opory. Raz jego mamie zaproponowałam pomoc ale nie chciała więc więcej jej nie pytam. On uważa że dziwne że tak czekam na niego zamiast iść sobie zrobić herbatę czy nalać soku. Dziewczyna jego brata bardzo bezpośrednia jest ale ja tak nie umiem
---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Wtedy jest "idz sama, ja teraz nie mogę itp" więc czekam aż jest wolny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Ty mieszkasz sama? Czy też z rodzicami? Jak on się zachowuje u Ciebie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
BAN stały
|
Elsene, zimowa zawierucha
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#20 |
BAN stały
|
Ja teoretycznie mieszkam z mamą ale bardzo często jej nie ma
---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Misia452 proponowałam jej pomoc w kuchni w organizowaniu sylwestra ale nie chciała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Jego rodzice nie rozmawiaja z Toba, trzymaja dystans?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
Nie poszłabym sama. Ale mój facet zawsze chodzi bez problemu, nie czekam nigdy. Jestem jakby nie patrząc gościem w obcym domu. Nie będę łazić, mijać się w kuchni z jego mama, grzebać po szafkach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
BAN stały
|
Ona i jej facet ogólnie zauważyłam że spędzają czas tylko ze sobą. Nie ma u nich wspólnych obiadów czy kolacji. Tylko każdy sobie i każdy je w swoim pokoju, facet i jego brat jedzą w w pokoju lub kuchni a mama w swoim pokoju z facetem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#25 |
BAN stały
|
Misia452 nie wiem, goście coś przynosili ze sobą. Ale głównie to jego mama gotowała. Ja byłam u nich już dzień wcześniej i zapytałam czy w czymś jej pomóc. Nie chciała, jedynie mieliśmy pojechać z chłopakiem do sklepu
---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Też nie wiem jak to określić |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Gazela inteligencji
|
Ja bym się nie krępowała, za pierwszym razem jakby była w kuchni, to bym powiedziała, ze chłopak powiedział, ze mogę sobie zrobić kanapki i czy jej to nie przeszkadza, czy coś. Później już bym się nie tłumaczyła.
![]() |
#27 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#28 |
BAN stały
|
Misia452 trochę głupio mi było że każdy miał jakis wklad w tą imprezę a ja nie (nawet goście)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#30 |
BAN stały
|
Chłopak miał jechać, ja pojechałam z nim bo zaproponowałam mu pomoc misia452
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:25.