|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Zazdrość - nieświadome ograniczanie faceta?
Hej,
Jak poznałam Tomka (6 mies temu) to wiedziałam, że ma dość dużo koleżanek. Czasami nawet nazywał je "przyjaciółkami", ale widziałam jak ta relacja między nimi wygląda - po prostu lubili ze sobą pogadać o głupotach i tyle - a dla mnie to zwykłe kolezeństwo. Ale wciąż często wspominał o przyjaciółce - tej NAJLEPSZEJ (nie poznałam jej), że kiedyś bardzo jej pomógł i naprawdę się zaprzyjaźnili, że jaka ona fajna i w ogóle. Zbywałam to krótkim "ok, spoko" i nie ciągnełam tematu. Tak naprawdę nie chciałam o niej gadać. Generalnie nigdy nie zrobiłam mu za koleżanki awantury, czy sceny zazdrości. Co najwyżej zdarzało mi się zareagować nieco "suk***tym" spojrzeniem, gdy za długo opowiadał o ich życiu i to wszystko ![]() W któryś weekend, gdy mnie nie było, Tomek napisał mi że idzie z kolegami na piwo. Po czasie okazało, się że spotkał się właśnie z nią... Oczywiście wściekłam się - bo jej SMS dziękujący za wspaniały wieczór, za to że cieszy się, że go ma, i proponujący kolejne spotkanie BEZ OGONÓW zadziałał jak płachta na byka. Oczywiście przepraszał, wyjaśniał, tłumaczył się - i tu padło coś co mnie mega przygnębiło - on kiedyś chciał, by byli razem ale ona dała mu kosza, więc są po prostu przyjaciółmi... I tu się pojawia moje "babskie" analizowanie - jeśli się w kimś zakochałam/zauroczyłam to miał ten ktoś to "coś konkretnego" - np. poczucie humowu, charakter, niebieskie oczy, zniewalający uśmiech. Jeśli mnie odrzucił, a ja nadal się z tą osobą spotykam (choćby na stopie koleżeńskiej) to wciąż jestem zafascynowana tym "czymś"... Nie jest tak? ![]() W kazdym razie Tomek zapewnił, że jeśli chcę, to on może z nią całkowicie urwać kontakt bo tylko ja się liczę- stwierdziłam, że jeśli ona jest faktycznie jego najlepszą przyjaciółką, to zrywając z nią kontakty byłby nieszczęśliwy a chyba nie o to chodzi w związku. No ale mija miesiąc i on rzeczywiście nie ma z nią kontaktu - korzystam z jego tel wiec wiem. Mało tego po tym wszystkim Tomasz pousuwał z fb wszytstkie zdjęcia, na których był z różnymi dziewczynami ( mimo, że nigdy nie poruszyłam tego tematu), i ( jak sam zwrócił na to moją uwagę ![]() Zależy nam na sobie i na szczęściu każdego z nas z osobna. A ja owszem jestem zazdrosna, ale nie aż do tego stopnia by się obrażać, że pogadał z koleżanką, czy 3 lata temu zrobił sobie z nią zdjęcie ... Czy on się czuje przeze mnie ograniczany? Boi się mojej zazdrości? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Gazela inteligencji
|
Dot.: Zazdrość - nieświadome ograniczanie faceta?
Skąd możemy wiedzieć, jak on się czuje? Nie zwierzał nam się. Zapytaj się u źródła.
![]() |
#3 |
lokalna gwiazda
|
Przecież to już było. Koleżanka na grillu proponująca spotkanie "bez ogonów"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Błędem Twojego faceta jest to że Was nie poznał i to że Ci powiedział że do niej startował. To spowodowało Wasze problemy. A stwierdzenie " spotkanie bez ogonów" obraźliwe dla Ciebie i dla jej partnera. Jak on się z tym czuje to powinnaś jego zapytać. Edytowane przez b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 Czas edycji: 2018-09-23 o 15:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Nie siedzimy w głowie Twojego faceta. Może sam z siebie nie chce Cię denerwować, może boi się Twojej reakcji, albo może ma podobne podejście do Ciebie. Zapytaj się jego.
![]() |
#6 |
BAN stały
|
O tym, że się z nią nie kontaktuje wiesz, bo regularnie trzepiesz mu telefon, a nie bo go "używasz" :/
---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- I ten tekst w smsach o ogonach i cała sytuacja już na tym forum kiedyś była, mam rację? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Widać ewidentne problemy z zaufaniem w Waszym związku
![]() Nie siedzę w głowie Twojego TŻ, ale wydaje mi się że po prostu chciał uniknąć kłótni, więc zniwelował wszystko, co ewentualnie mogłoby być jego zdaniem powodem Twojej zazdrości.
So in America when the sun goes down and I sit on the old broken-down river pier watching the long, long skies over New Jersey (...), I think of Dean Moriarty, I even think of Old Dean Moriarty the father we never found, I think of Dean Moriarty.” |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Zapytaj jego, skąd my mamy wiedzieć.
Ja nie chciałabym mieć faceta, który ma dużo przyjaciółek, o których gada godzinami. No, ale wiedziałaś o tym od początku jaki jest. Nie chciałabym też takich spotkań sam na sam z ewidentnym flirtem w smsach + okłamywaniem mnie, że idzie z kumplami. Mógł wszystko pousuwać, bo wie, że jesteś bardziej czujna, więc teraz na jego fb nic nie znajdziesz. Ale też niekoniecznie. Mogło mu zauroczenie koleżanką przejść, a może nie. Pytanie czy mu ufasz po tym okłamywaniu Ciebie, ja chciałabym to wyjaśnić, wydaje mi się, że rozmowa jest tutaj bardzo potrzebna.
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Ja myślę, że wystarczy odpowiedzieć sobie na jedno, za***iście ważne pytanie - czy chcesz być ogonem dla tego faceta? I postąpić zgodnie z odpowiedzią.
Rozumiem, że pewne rzeczy mówi się żartobliwie, ale ilekroć zdarzy mi się humorystycznie powiedzieć o moim mężu coś, co teoretycznie mogłoby być obraźliwe (np przy moich znajomych, gdy piszę z kumplami) - to zawsze mu to mówię, bo jeśli coś jest wystarczająco zabawne, żeby komuś powiedzieć to i on może się pośmiać. A jeśli miałabym opory przed powiedzeniem mu tego, co o nim mówię innym osobom, to to chyba jest mocnym znakiem ostrzegawczym, że coś tam jest nie tak. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.