![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Gdzie na weekend z dziećmi??
Jeśli taki temat jest to wybaczcie ale mam problemy z wyszukiwarką i jeszcze nigdy nie udało mi się nic znaleźć choć próbowałam wielokrotnie (zwyczajnie nie mam do tego talentu
![]() Chcę się wybrać gdzieś z dziećmi (4 i 6 lat) i nie bardzo wiem gdzie. Chodzi mi o jakieś miejsce gdzie jest sporo atrakcji. Mam na myśli coś czego nie trzeba wcześniej planować (typu teatrzyki) tylko raczej coś takiego jak wizyta u smoka w Krakowie ![]() Właśnie myślałam o Krakowie ale nie bardzo wiem co możemy tam robić poza tym smokiem, u którego już raz byliśmy. Może podrzucicie jakieś pomysły na wypad weekendowy albo jednodniowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Gdzie na weekend z dziećmi??
jeśli chodzi o Kraków to może aquapark? na prawdę świetne miejsce, zabawa przez cały dzień, wiele atrakcji... tu link: http://www.parkwodny.pl/
najpierw można skoczyć do aquaparku a później na ciepły posiłek na rynek + smok wawelski ![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dzięki, nie pomyślałam o aquaparku, świetny pomysł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
No i jeszcze do tego ZOO na przykład
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Do Zoo w Berlnie.
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Polecam Inwałd - Park Miniatur i Park Dinozaurów.
![]() albo Zator- tam tylko Park Dinozaurów. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
ja tak jak lea35 polecam Park Miniatur i Dinolandię w Inwałdzie - w parku miniatur sporo atrakcji jest w cenie biletu, natomiast w dinolandii za dodatkowe atrakcje (dmuchańce, kolejki czy kulę w której można chodzić po wodzie) trzeba płacić
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Weszłam na stronę Parku Rozrywki w Inwałdzie. Świetna sprawa, nie słyszałam o nim wcześniej. Dzieki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Matka na full etat
|
Polecam w Krakowie Park Jordana-w weekendy zawsze sie coś dzieje
ZOO.Śledzić mozna nanecie imprezy plenerowe,których teraz jest mnóstwo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
jeśli kraków to to co wymienione potwierdzam, czyli:
-dinozatorland -park wodny -park jordana -krakowskie zoo i las wolski od siebie dorzucę jeszcze: -krakowskie kopce-widać z nich całe miasto -park doświadczeń w Parku Lotników na przeciwko M1 -zwiedzanie Wieliczki-trasa dla dzieci -muzeum podziemny kraków pod sukiennicami-to trzeba rezerwować wcześniej żeby nie stać w kolejce-jest salka dla dzieci -rejs statkiem po Wiśle My z Krakowa często robimy wypady do Zakopanego-tam jest sporo atrakcji i świetny góralski klimat, lubimy basen w Szaflarach, albo w Bukowinie, kolejkę na Ksprowy-wrażenia murowane, trasę Doliną Strążyską-nie jest długa a bardzo malownicza i nocleg gdzieś w Kościelisku-mniej zatłoczone niż Zakopane |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
W Warszawie też jest dużo ciekawych miejsc oraz imprez organizowanych dla dzieci. Ja wyszukuję na portalach warszawskich informacji co aktualnie jest organizowane, dzięki czemu bardzo często gdzieś jeździmy i spędzamy ciekawie czas
![]() W ten weekend na przykład wybieram się z synem do centrum handlowego Blue City bo ma być impreza specjalnie dla dzieci gdzie oprócz zabaw mają być poruszane tematy bezpieczeństwa, udzielania pierwszej pomocy oraz ma być jakiś konkurs ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
moja przyjaciola ktora poznalam kiedys w policelanej AP co weekend jak jest cieplo jezdzi po muzeach, eventach w Wielkopolsce. podniecamy sie wyjazdami zagranicznymi a blisko, wokol nas jest mnostwo interesujacych miejsc.
ps. zobaczcie chociazby Muzeum w Szreniawie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ustroń, Równica, Park Linowy - świetna trasa dla dzieci. Polecam.
A potem obiad na pniach drzewa w knajpce obok, własnoręczne smażenie kiełbaski... Do tego super widoki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Masz na mysli trase piratów??? Jadę na wczasy do Szcyrku a to niedaleko, więc zapewne sie tam przejedziemy. Dzięki za pomysł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tam jest jedna dla dzieci w tym wieku. Świetna. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Jeśli jesteś mobilna to może wypad do wesołego miasteczka
http://www2.wesole-miasteczko.pl/main/index.html ewntualnie http://www.park-odkrywcow.com.pl/?page_id=2 lub http://www.lesnypark.pl/ http://www.parkminiatur.com/ http://www.dinolandia.eu/ lub wypad ale na dłużej http://www.western.com.pl/ Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
Widze, ze Krakół i okolice został już porządnie opisany
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
na chwilkę można wpaść do Rogatego Rancza w Zabierzowie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
natomiast ja dodam trzy grosze od siebie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Ja słyszałem, że niedaleko Krakowa w Podstolicach powstał jakiś duży park linowy. ? nawet znalazłem stronkę http://www.adventure.podstolice.com.pl/ jak by ktoś też szukał dla swojej pociechy nowych atrakcji. Jak w końcu tam pojadę to napiszę jak było
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Też polecam Kielce i okolice - Góry Świętokrzyskie. Polecam wycieczki w góry i atrakcje które są dostępne w miasteczkach. Więcej informacji http://www.bazadziecka.pl/kielce/
Chodzimy często z dzieciakami na wyprawy - dochodzę do wniosku że dla dzieci ważniejsze niż atrakcje jest często dobre towarzystwo innych dzieciaków. Wtedy zabawa wydaje się najlepsza! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Zapraszam serdecznie do skorzystania z oferty rodzinnego wyjazdu na Tropical Island pod Berlinem. Państwa dzieci znajdą tam swoisty raj na ziemi w klimacie równikowym. Atrakcje zapewnią m.in. Klub dziecięcy Tropino, największa zjeżdżalnia wieżowa w Niemczech, Laguna Bali, Morze Południowe i Las równikowy z mnóstwem gatunków roślin i egzotycznym ptactwem.
Najbliższy wyjazd 08.02 w promocyjnej cenie 79zł/os! Gwarantujemy atrakcyjne ceny biletów wstępu dla pociech. Szczegóły na stronie: http://www.funclub.pl/oferty/wyjazdy...html?label=681 oraz pod nr telefonu 61 222 39 66 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Ostatnio byliśmy na weekend w ośrodku Łubinowe Wzgórze koło Nałęczowa. Ośrodek znajduje sie w świetnej okolicy, jest świetnie przygotowany do pobytu z dziećmi. Moje dzieci muszą trzymać dietę bez glutenową, ośrodek przygotowuje posiłki dla gości ze specjalną dietą oraz posiada świetne menu z kuchnię regionalną,
Gorąco polecam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
BAN stały
|
Jeśli ktoś z Kato by się zastanawiał, to w sobotę są warsztaty z malowania na szkle w Silesi (chyba w Empiku). Coś innego, ciekawie, więc zabieram siostrzenicę pod pachę
![]() Edytowane przez Yubi Czas edycji: 2014-11-25 o 16:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Odświeżam temat! Co polecacie w centralnej Polsce lub okolicy Helu? Właśnie szukam ofert na majówkę, ale te wszystkie oferty takie same, a mi zależy na naprawdę fajnych atrakcjach dla dzieci.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
ja na weekend jadę na wioskę, dziecko pierwszy raz krowę zobaczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Ostatnio czytałam na temat kobiet w ciąży, które powinny odwiedzać obory zanim urodzą, bo to w dużych procentach zmniejsza ryzyko zachorowania na alergię na mleko krowie u dziecka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Jak byś kiedyś się wybierała do Zakopoca to mogę polecić hotel Stamary. Basen z naprawdę ciepłą wodą, pokój zabaw, duży, piętrowy basen z kulkami i w sezonie są animatorki, które bawią się z dziećmi, naprawdę fajnie organizują im czas.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Byliśmy raz z dziećmi w Zakopanem. Porażka.
Hotel mieliśmy cudowny - Rezydencja Bambi. Tylko hotel ratował sytuację bo cały czas padało. Jakoś nie mam szczęścia do tego miejsca. Wynudziliśmy się okropnie. No i ta liczba osób i chińszczyzna na Krupówkach skutecznie nas zniechęcają. Ostatnio tutaj ktoś polecił mi Hotel Warszawiankę i Kiddos dla dzieci nad Zegrzem. Nie znam miejsca więc będę wdzięczna za opinię. Właśnie czegoś w tym klimacie szukam. Żeby było dużo atrakcji dla dzieci (w razie tego nieszczęsnego deszczu) no i woda z plażą. Już się nauczyłam, że przy maluchach to najlepsza atrakcja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nad morzem w Pogorzelicy jest fajne miejsce Sandra się nazywa. Mają przepiękny ogromny ogród, staw, mini zoo i kompleks basenowy z podgrzewaną wodą, na zewnątrz i wewnątrz. Tylko nie wiem, czy w majówkę mają już czynne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.